Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > it: rada wifi

o Navštíveno 1703x o
o 22.01.2013, 21:30 | DITR
chlapci poradte mi nejaky dobry wifi router potrebuju do restaurace ke znamemu. Ma tam stare dlink a ten uz pomalu odchazi a nepousti net. znamy si nechal delat nabidku a rekli mu 7 tis :D

o 22.01.2013, 21:42 | AR
tak jestli je to za nějakou routerboard tak proč ne...
o 22.01.2013, 21:47 | DITR
jde o to ze ze maji router za barem ze zdi z trubky trci utp na kteroe chce pichnout nejakou silnou wifi tot vse
o 22.01.2013, 21:49 | AR
ad routerboard: MikroTik RouterBOARD je v informatice označení pro malé základní desky od firmy MikroTik, které jsou rozšiřitelné pomocí doplňujících prvků (Wi-Fi karty, antény, paměti, …). Lze je využít jako přístupové body nebo klienty, routery, bridge nebo podobné aktivní síťové prvky. RouterBOUARDy obsahují procesor, integrovanou operační paměť a dle typu integrovanou síťovou kartu, USB porty, miniPCI-E sloty atp. K RouterBOARDům je dodáván RouterOS, který je založen na Linuxu, umožňuje plně využít schopnosti základní desky, ale je možné použít i jiné linuxové distribuce.

takže bys mohl uvést co od toho chce, jak to chce spravovat, kontrolovat atd...a co mu nabídli. Pokud je to 7k za nějaký ovis tak je to out ale pokud za nějaký microtik tak paráda
o 22.01.2013, 21:53 | dr MARTINS
ubiquiti [ Link ]
o 22.01.2013, 21:58 | DITR
jde pouze oto abys prisel do restaurace a pustil sis internet na mobilu nebo pc a aby pokryl celou testauraci ktera ma neco kolem 50x50m max dodnes to jelo na starem obycejnem dlinku. nabidku budu mit zitra takze pak dodam blizsi info
o 22.01.2013, 23:25 | Ravo
Bud ubiquti UniFi nebo AirRouter, nebo neco od Mikrotiku (s integrovanym wifi)
o 23.01.2013, 17:46 | DITR
tak tohle je ta nabidka

foto k příspěvku  od DITR

o 23.01.2013, 19:22 | AR
hmm hmm tak ten zyxel je v průměru za 3200Kč [ Link ] a ten tplink je v průměru za 1300Kč [ Link ] plus za prácu kdyby bral ty uvedené 3 hoďky tak to je tak 1500Kč což je v součtu cca 6ka s dph, plus teda nějaká jejich marže na těch zařízeních atd a dostaneme se na kalkulovancýh 8100kč s dph ;)
o 23.01.2013, 22:03 | DITR
ten zyxel je tam treba? doted tam wifi jede akorat je slaba a musu se casto restartovat... nestacilo by pouze puvodni nahradit tplinkem? co na tom chce delat 3 hodiny?
o 23.01.2013, 22:41 | dr MARTINS
hehe tak tohle je velice zábavná nabídka :-D
Nastavení a zapojení 10 minut, takže účtovaná hodina práce. Tohle zařízení je pro tvoje potřeby taky naprostá kravina. Obyčejný wifi AP + k tomu maximálně pořídit větší anténu. Investice do 2000 včetně práce ;-)
o 23.01.2013, 23:21 | cezetko | Upraveno: 2013-01-23 23:26:40
Ta nabídka je normál, rozhodně to není na 10 minut, zase nepřeháněj. Jestli to budeš stíhat komplet za 10 minut a budeš mi se vším všudy 10 minut účtovat, tak ti dám spousty práce po celé ČR !!!

Máte tam napsáno předpokládáná cena. Když to dá technik za hodinu, tak zaplatí méně, ne?

Jinak samo, když mu to udělá nějaký známý (tohle dnes zvládne kdekdo), tak se cenově může dostat jinam. Otázka, jaký HW použije.
o 24.01.2013, 08:20 | dr MARTINS
cezetko: A co na tom chceš dělat? Kabel tam je natažený a připravený. Takže v čem vidíš problém? V nastavení AP? DITR potřebuje vyměnit současné AP za jiné, nové a silnější. Jediné co může oněch 10 minut protáhnout je přivrtávání na zeď. Jinak píšu, práce na 10 minut, účtovaná hodina. Standart. To máš jako na placenym parkovišti, kde se platí od hodiny. Nikoho nezajímá žes tam byl 10 minut, zaplatíš hodinu, ale předpokládám že tohle chápeš.
Jediné tedy co ovlivňuje cenu je použité HW, s tím se dá souhlasit.
o 24.01.2013, 08:36 | cezetko | Upraveno: 2013-01-24 08:39:06
mno jeden mluví o UTP ze zdi, ale v nabídce je adsl a wifi. Sumárum požadavek, který je tu prezentován jen trochu jiný, než je řešen nabídkou.

Jinak ten dodatek o hodině účtované práce jsem přehlíd.
o 24.01.2013, 17:07 | dr MARTINS
DITR uvádí že za barem je nějaká trubka z které je vyveden UTP kabel, který je připojen do současného DLINKU, který má být nahrazen. Otázkou samozřejmě je zda je to opravdu router nebo AP v čemž je samozřejmě rozdíl. Kdyby to bylo obyčejné AP tak dle mého je řešení naprosto jasné. Koupil bych zařízení od ubiquti [ Link ]
Mám s ním skvělé zkušenosti funguje naprosto parádně, jednoduchá konfigurace. Navíc těchto zařízení může být více jelikož umožňuji WDS, což volně vysvětleno znamená, že oboje zařízení se tváří jako jedno a mezi sebou si klienty dokáží přenášet tak aby byly pořád připojení.
Jsou dvě varianty. S nižším dosahem, která je levnější a větším dosahem, který je kupodivu o něco dražší.
Já bych šoupnul nad bar jeden tenhle talíř. Vypadá to hezky a stylově a zapadne to prakticky všude.
Takže to je 1600 za wifi, dejme tomu 800Kč za hodinu práce technika + asi doprava. 3000Kč. Polovina toho co nabízí dodavatel co našel Ditr.
Kdyby to byl opravdu router, tak je jen o něco více nastavování, které se ovšem dá převzít ze současného zařízení. Nicméně opět se instalace vejde do hodiny.
Mě ta nabídka přijde prostě nesmyslná.
DITR: Jestli jsi z Prahy nebo z okolí tak se ozvy třeba na meila a můžem se domluvit, že bychom ti to udělali my jakože firma.
o 24.01.2013, 23:27 | DITR
chlape rad bych ti to dohodil ale jsem z ostravy :(
o 24.01.2013, 23:32 | DITR
adsl je nahore v kanclu do nej je pichnute utp ktere jde do zdi trubkou a ta vyliza o patro niz za barem kde je stary dlink s malym dosahem a nutnosti ho neustale restartovat aby fungoval
o 25.01.2013, 07:32 | dr MARTINS
v tom případě je to ale jednoduché. ADSL by neměl být důvod měnit jestliže všechno funguje tak jak má. Mimo teda zasekávajícího se dlinku.
o 25.01.2013, 12:00 | AR
tak zřejmě zadavatel šptaně popsal dodavateli co chce...

pan doktor: by mě zajímalo co je tvá profese že se tak vyznáš ;)
o 25.01.2013, 14:57 | DITR
dodavatel se tam na to byl divat ;) a tohle poslal
o 25.01.2013, 21:38 | dr MARTINS
AR: mno kupodivu dělám tak trochu do IT no ;-)

Dodavatelovo řešení bude zcela jistě funkční, jen mi prostě přijde zbytečně drahé. Ale já sem chudej ajťák, koukám na každou korunu :-D
o 25.01.2013, 22:21 | AR
dr: spíš mě zajímalo jestli děláš "pěšáka" nebo vlastníš firmu či řeších obchodní záležitosti atd.
o 25.01.2013, 22:44 | dr MARTINS
AR: To ne, to neumim. Já sem technik. Správa serverů linux/windows, správa sítí, návrhy a realizace sítí podpora pro uživatele atd. Prakticky všechno krom programování. Od obchodování máme jiné. Takže vlastně jenom ten pěšák :-)
o 26.01.2013, 00:37 | AR
tak to potom vysvětluje proč vidíš ty ceny jinak ;)
o 26.01.2013, 11:34 | dr MARTINS
to by mohlo být tim.... ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3326 sekund.