Už delší dobu si pohrávám s myšlenou zda nepořídit nějakou kamerku se širokým záběrem. Všude možně jede GoPro dneska už ve 3. verzi, ale to to přece jen docela dost peněz a objevila se tahle konkurence:
Má někdo praktickou zkušenost a případně negativní ohlasy na výdrž a spolehlivost? Využití hlavně v autě na on-boardy, ale třeba i při plavání s malým pod vodou a nebo krátné záznamy prcka doma (pokud je to vůbec možné něco s tím rozumně natočit z ruky).
Tak si to od kluků za 150 na den půjč a uvidíš sám jak kvalitně to natáčí,vyzkoušíš,osaháš,uvidíš.... Mají tam akci že pokud si kameru pak koupíš,tak ti těch 150 za půjčení vrátí. Jen nemá český menu.....ostatně to já v GoPročku taky ne ))) Zkušenosti moc velký nebudou,když je to víceméně novinka....
No GoPro 3 v Black edici na tom bude určitě líp než 2ka,použitelný jsou nepochybně obě, jde jen o to kolik chceš investovat. Kamoš má 3Black objednanou a měla by teď někdy přijít tak jsem moc zvědavej na výsledky.
Contour je holátko a s příslušenstvim jaký má AEE se dostaneš cenou snad nad GoPro 3,takže to je nesmysl.... Kompaktní je možná bez vodotěsnýho obalu,ale to ostatní taky...když ho dáš do futrálu,tak je ještě větší než konkurence. Prostě tady neni nic co by tomu mohlo výbavou a cenou za nabízenou kvalitu aspoň trochu konkurovat... ;-)
Má to kamarád a chválí si to, ale já z toho zatim video neviděl. Sice je k tomu spouta věcí, ale jestli to chceš do auta, jako já, tak ti bohatě stačí HD1 motorsport edice, koupíš ji kolem 4t Kč a za ty prachy nemá konkurenci. Já mam 2x GoPro HD1 a fungujou výborně, dneska bych si připlatil jedině za HD3 black, to je pecka. U HD3 pozor, je tam zásadní rozdíl mezi white, silver a black, neni to jen o barvě. :)
ja mam kdyztak tu novou kameru od sony, kdybys chtel pridat do vyberu tak k ty muzu poskytnout naky info. ma docela zajimavej pomer cena/vykon ale i dost takovejch neprijemnejch chyb. Pripadne mam pristup k te starsi contource hd170 tusim ze je oznacena a ke starsi VIO POV, jeste ne HDckove...
z tech novejch se mi libi ten contour ghost, hero 3 black ma super parametry, ale nejak se mi nelibi ten objektiv v te sirsi strane, na helme apod to je fakt divny...
TUNER: ten contour ghost je docela malej, o hodne mensi nez ty starsi. a vodotesnej je prave jeste bez obalu, do 3metru, narozdil od vsech ostatnich ktery nejsou bez obalu vodotesny vubec. taky je vymenitelna uz cocka na zakladnim tele, coz konkurence nema a v podstate se to bez obalu neda pouzivat, protoze to skrabnes ani nevis... jinak jo, vybavenej contour ghost je drazsi nez black edition, ale myslim ze i ve vsem lepsi...
T2: Pokud bys chtel Gopro zrovna ukecavam jednoho prodejce na VO ceny z UK :) Ja jdu kazdopadne do GoPro 3 Black Ed., ty rozdily jsou markantni oproti dvojce.
Pro me je to zajimave do 8000-8500 :) jinak volim bazarovou dvojku HERO2 Motorsport. Každopadně jí chci na hory, takže sháním co možná nejrychleji. Opravdu nemam problem dolozit FA o nakupu, aby si nemyslel nekdo, ze na nem chci vydelat. v Uk se pohybuji cca 340GBP + cca 10-15GBP doprava. Ja si shodim jeste DPH. Takze vyjde celkem dobre, pokud nekdo z nich nabidne nejaky slusny rabat alspon 20%. Nemam problem vystavit i na to CZ doklad o koupi s prirazkou rekneme cca 1,5% kvůli jinému DPH.
Pokud by byla hezká cena na HD3 Black, šel bych do toho taky. Dejte vědět radši na mail, tady to tolik nesleduju ;)
A naopak, pokud by někdo měl zájem, měl bych na prodej HERO HD Motorsport, se vším origo příslušenstvím. Jako nová. Cena bez 32GB class10 karty by mohla být něco pod 4t dle domluvy.
Tak muzu ji mit za cca 7500 bez DPH z US. Coz neni uplne zly. Prida se tedy nekdo? Potrebuju ji objednat do tydne a minimalni odber je 5 kusu. U nas vychazi ca cca 10-11? Jinak je to bez zaruky, kdo bude chtit resit zaruku, neni problem vyreklamovat, ale expedicni naklady by si hradil dotycny sam (poslani do US). Nechavam opravdu za nakupni cenu. Zkousel jsem i z UK, ale tam to vychazi porad draho a libra neni moc vyhodna momentalne.
Kdo tedy ji bude chtit at se ozve. Musi to byt fakt do 10 dnu max. Pak si ji pripadne objedvavam sam z UK.
Co to bude za verzi? Chtěl bych Motorsport. 8t byl takovej strop, tak teď váham, jestli jí vzít nebo ne, mam totiž 2ks HD1. :) Když píšeš 7500Kč bez DPH, tak je to konečná cena pro mě (+pošta) nebo se bude muset platit DPH, případně clo?
no šel bych do toho taky kdyz by to bylo 7500 za tu black edition.TO je teda konečná cena plus teda jeste ta pošta?Zkusím sehnat ještě někoho.Myslim,že jednoho bych dokazal sehnat.
jj konečna, pošta si myslim ze bude ca do 70-80USD za 5 kamer, nevi nekdo jak je ten obal velkej a co to vazi cca? :) Jak jsem psal, neni problem dojednat i pripadnou opravu, akorat poslani si musi hradit clovek sam.
Ale co je to za verzi? Vim, že je to black, myslim, jestli je to Motorsport, Surf nebo jak to všechno značí. U Motorsportu jsou držáky na auto včetně tý velký přísavky.
a zkusím se zeptat, někdo zkušenost s akční kamerou od JVC [ Link ] ? měl jsem možnost si jí ochytat a vypadala celkem hodně dobře, ale neměl jsem možnost vyzkoušet jí v "akci". ale i vodotěsnost bez pouzdra a podobně je super ... a cena taky zajímavá
Já jsem na ty věci z venku moc velký posera, navíc jak píše P.E.T.R. že tomu chybí ten držák tak to mě moc neláká. Každopádně díky za vstřícnou nabídku.
Ten přísavný držák vyjde levněji u nás, ne? [ Link ] (až bude tahle verze standardně dostupná v ČR, tak třeba na CZC to bude ještě levnější, viz cena stávajícího [ Link ]
Rajdlosi, tuhle "lepší" cenu máš předpokládám jen na kamery, na příslušenství asi nic? Potřeboval bych ještě ten chest mount: [ Link ]
Tak poslední možnost, cena by měla být ca 7500 i s dopravou pokud doláč nestoupne výrazně. Budu posílat ještě jiné věci společně s tím, takže doprava bude cca 30-40USD. Pokud by měl někdo zájem, čas je do pátku. Dopoledne posílám peníze.
capo: poptaval jsme a vyjde +/- stejne jako u nas :)
Ty vole,ja už myslel že to padlo. Zkusím si to ještě něják zařídit.Myslíš asi tento pátek že?To ti ani nestihnu převést prašule.ČSOB a mám kamoša co by o chtěl taky.Volat ti kdyžtak můžu na tel co máš pod nickem?
7,5t luxus cena, kamos ji vzal za 11 a za usetreny kacky mohla byt extra batt a dalsi prislusenstvi no co se da delat. ;) Jinak dojmy dobry, porad se s tim ucim a experimentuju..obcas zlobi wi-fi, obcas nesmyslne zahlasi full card, ale jinak videa good, velkej posun v kvalite zvuku a tech 120 fps pri 720p na slow-mo je taky zradlo.
Nepotrebuju tedko nutně prasule, staci mi zavazne rict kdo jí chce, nakoupim je stejne, protoze vim, ze se to proda za ty penize. Mensi odber jak 5 kamer za ty penize mozny neni, mensi odber uz se tolik zase nevyplati, protoze tu dan bych si shodil z ceny i u nas. Pripadne si nehcam dve na 3D :)
Celkem zajimava stranka [ Link ] kde si najdete spoustu rad i návodu jak si vyrobit různý mounts pro gopro,třeba jak udelat 360 časosběr z minutky do kuchyně
LukeFab, pošli prosím fotky tvýho homemade chest strapu, rád bych to viděl :). On ten origo je teď stejně v ČR nějak nedostupnej.... Rajdlosi, jak to vypadá? ;)
Dnes bych mel mit odpoved pres noc, kdy bude odesilat. Jak jsem psal, posila se s dalsimi vecmi, jinak by se kuryr nezaplatil ;) Jinak vsechny uz jsou prodane ;) Mozna zbyde jedna kdyby nekdo chtel.
Krapet OT, leč : a) pokud bych teď chtěl komp primárně na editaci HD videa, jaká konfigurace resp. cenová hladina by mě měla zajímat ? NTB je použitelnej ? b) v čem tak ideálně stříhat (Adobe Premiere, Sony Vegas .. něco dalšího použitelnýho ?) c) má někdo zkušenosti se steady cam - údajně se to taky dá zbastlit doma, ale aby to pak fungovalo jak má .. případně kde koupit ?
LukeFab: ta holcina si prave vzala jako moji :) Bylo mi bĺby jí to odrict, kdyz na to dlouho čekala.
Nicmene uz je dalsich 5 kusu na objednani, dnes se ozval kamarad se trema kusama. 7582Kč vycházelo posledně, ale to byl kurz 18,997, ted je kolem 20Kč/USD, takže cca o 300-400 více, bohužel kurz nijak neovlivnim, koruna slábne. Kdyby někdo chtěl čas je to konce týdne.
capo: tak hory dnes padly kvůli práci :) ale díky za nabídku.
Trošku obnovím téma. Sám jsem si totiž kamerku před týdnem kupoval a dlouho jsem porovnával recenze, sledoval youtube videa a googloval. A byť zdánlivě nejlíbivější obraz má skutečně GoPro Hero 3 black, tak zároveň je tragická za šera, má špatný zvuk a nepřirozeně posunuté barvy (do tepla). Koupil jsem si Sony AS10, která tyto nedostatky nemá a obrazově je s GoPro Hero srovnatelná (je trochu nepřirozeně přeostřená, ale to pro tyto účely ani nevadí, spíš naopak). Plus navíc má optickou stabilizaci (jako jediná ze všech outdoorových kamer).
JEstli ma gopro barvy do tepla,tak co pak ta AEE?A zvuk u AEE nejde vůbec soudit,jelikož k ní nekoupíš žádnej děravej zadní kryt.Ta sony bude nepoužitelna ve vodě,kvuli tomu že má oblou čočku.A co jsem četl,tak neumí nahrávat zvuk při 60/120FPS :D
JR - jj, příslušenství je u Sony pakárna, ale zase ta kamerka je taková maličká do dlaně, není to hranatá kráva jako GoPro.
LukeFab - AEE je opticky mimo. Co jsem tak porovnával, tak bych ji dal někam na čtvrté místo. Třetí je Drift Ghost HD (nikoliv výrazně horší Drift HD) a první dvě místa mají Sony a GoPro.
Obrazově myslím hodně slušná, vodotěsnost bez nutnosti použít poudra, natáčí FULL HD při 30sn/s. co je otřesné je zvuk. Nechápu jak to mohli tak podělat.
Rajdlos - blbě jsem se vyjádřil :-) Šlo mi o to, že je to hranatá krabička; mně osobně tedy víc vyhovuje plochá minikamerka, kterou plácnu ze strany a není prakticky vidět a ne že jí mám na 5cm držáku na hlavě jako stožár a vypadám jak kokot :-)
Ta kompatibilita držáků být může a nemusí :-/ Chce to googlovat. Sám k té Sony potřebuju něco koupit, ale nevím moc, co. Origo příslušenství samozřejmě není nejlevnější u žádné z kamer.
Jinak ale třeba všechny kamery mají klasický stativový závit, takže našroubovat jdou vždycky :-)
Ma nekdo prakticke zkusensoti v rozdilech u tech jednotlivych verzi? Tzn Black, Silver, White? Jit do Black nebo bude pouzitelna pripadne i nektera z tech nizsich verzi?
Pripadne nema ji nekdo na prodej nebo nemuze jeste sehnat za nejakou zajimavou cenu?:))