Navštíveno 8633x

Zdravím... Budu se pouštět do stavění kotce o rozměrech DxŠxV 2,30 x 2 x 1,70 m . Chci požádat o radu, jak na to.? Kde sehnat materiál za přijatelné ceny nebo, jestli někdo stavěl, tak poprosím o foto. Pokud by někdo měl na prodej, tak e-mail.
Děkuju ...
Kotec? Pokud pevný, tak bych udělal normálka z plotu, nejjednodušší...
Jinak se prodávali takovéto díly - 200 x 200 i s dveřmi a naprosto super, stačilo jen spojit šrouby a kotec jedna báseň :-) Stále používám :-) je to tak 20 let staré a stále pevné, funkční a jednoduše přenositelné :-)

...já řeším opačný problém, mám hodně slušný kotec, ale dlouho bude prázdný, psa plánuju až za nějakou dobu, teď tam je naházené dřevo :-)...zítra můžu nafotit
za ty prachy, co to stálo tak se to zaplatilo tak 20x :-)

crestik: ok nafoť a pošli mi to do mailu .. Díky..
HIGHTOWER: kde se to dá koupit? Myslíš v celku a jen postahovat šrouby? Nebo v celku, ale, jako celý kotec?

20.01.2013, 23:16 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2013-01-20 23:18:38
sežeň si šikovného svářeče a matroš - kary síť a jekly, 2 panty a máš to taky. Jak říkám, tohle je tak 20 let staré a vůbec nevím, kolik to stálo, ale bylo to za matroš + práci - v té době... Našel jsem podobné v inzercích třeba na bazoši...
Je to na 3 krajních místech vždy provrtané provrtané a prostě stačí to spojit šroubem - já to aktuálně mám 150 hřebíkem, kdybych to přesouval, neboť šrouby po 15 letech, kdy jsme to předtím rozmontovával se urvaly a já v tu dobu s tím trochu šíboval... Ale je to fakt super, lehké, sestavitelné jak se člověku hodí :-)
Každý ten díl má 200x200 cm, dolní část má jekly asi o 5 cm delší, aby se dali zapustit do země pro lepší aretaci :-)
spodek zámkovka. v rozích každýho kotce a co metr stojka támek 80mm. bloky jekl 20mm kari sítě a velikost 2000x1000mm sešroubovaný k sobě.obložený zevnitř palubky a zadní stěny zvenku co dům dal:-) variabilní upravitelný. na střeše pouze střešní late a palubky potažený ipou. zalakováno vše.

21.01.2013, 18:59 |
Kupinka | Upraveno: 2013-01-21 19:00:21
kuňa, tak jsem psal přímo na stránky, kde vyrábí i kotce pro psy. Cena? No, když mi to poslala, tak nevím co si o tom myslet - 240x150x150cm, 15 000kč ?? Jedná se o - kostra kotce pozink jekl 30x30
obložení stěn palubky, kari síto
samonosná ,vyztužená podlaha
vyztužená střecha
lazurace dřeva...atd
Výjde to levněji, když si to vyrobím doma sám nebo cena je přijatelná??
hosi, doma to mas za par kacek, jestli nejsi vemeno tak to mas za dopoledne hotoce, je problem udelat par bodu, svaru svareckou? pozink pocitej kolem 18kc kg materialu a zjisti si kolik u vas stojej kari site a jekl...myslim ze by 30x20 stacil nebo zalezi jaka je rasa-velikost psa, ale 15 je teda pekna raketa :-)
jinak ano, 15 si rekne firma ale ty to doma budes mit za par slupek, a vubec nemusis pouzivat jekl, zaleui jestli to bude na pevno a nebo slozitelne zejo...klasika 4x trubka na to Lka a jede se :-)
:D ok díky to ,, vemeno " mě pobavilo :D :D kurňa ...

21.01.2013, 19:10 |
Luboš1 | Upraveno: 2013-01-21 19:17:44
jekl-cca 1000kc
kari sit- cca 3000kc
zinek-1000kc prace doma plus neco na strechu:-)
popripade me napis nejakej nacrtek na mail a ja ti to zkusim zkalkulovat ci nejak poradit :-) ale ggogle je vsemocny pan takze si muzes vse najit na netu cca ceny atd :-)

21.01.2013, 19:22 |
Adler
Namiesto jokel som pouzil trubky nato karisiet a zozadu dosky. Strecha latovanie a skridla. Zaklad zvaracka.

pozink je zaklad ptz pes to bude obchcavat a tim padem to bude reznout, popripade bych mohl i udelat zalezi jak na to spechas a jak jsi narocnej :-) staci poslat planky na mail nebo hodit sem a hotovo :-)
nevim no,ale na kotec drevenou podlahu?
já jsem stavěl kotec 2x3m z jeklu, tím že je ho možné rozložit tak jsem ho nechal pozinkovat, dřevěná střecha ( na ní bude natavený pás - lepenka )dvě stěny plné - zatím OSB desky, zbytek VOKD sítě, celkem mě vyšel materiál na cca. 7tisíc, na podlahu mám terasové desky. foto dodám zítra
Podlaha je namorena a nalakovana takze no problem. V lete vzstriekavam a cistim Savom a pohoda nic sa nelupe atd.
No mám na mysli něco, takového -
[ Link ] s tím, že bych tam navařil spíš ty kari sítě. Mám to pro sibiřského huskyho. Jedná se jen o spaní a dobu, kdy budu v práci, jelikož mám strach, že mi uteče, když ji nechám na volno a teda doufám, že mi jí nikdo neukrade :/ ... Jakou podlahu dát jinou, když né dřevo??
no, mít podlahu ve vzduchu, to si myslím taky nic moc, když to není kryté, aby tam nefoukalo...
Pozink netřeba, mám to z železa a jak jsem psal, 20 let a drží, bylo to jen původně natřený a asi 7 let zpátky znovu natřený a prostě pohoda...
Samo domo matroš do 5.000,- se vejdeš úplně v pohodě...
davaj na podlahu drevo alebo este dosky co idu do sauny neviem nazov. Poriadne namorit a dat kvalitny lak. / aby sa to v lete nelepilo / Ja som dal asi 10 cm hrube. Podlahu som daval vysie aby sa to dalo cistit ale koterec casom sadol takze prd z toho.
no já dát psům dřevěnou podlahu a ještě do vzduchu, tak mi jí prohrabou... a udělají z toho kůlničku na dříví :-D