Navštíveno 1967x

20.01.2013, 21:02 |
Midnite | Upraveno: 2013-01-20 21:10:36
Ahojte,
otec chce kupovat auto, a proto se chci obrátit na zdejší znalce a poprosit je o radu.. Cenou by se chtěl dostat okolo 160 000 Kč a chce SUV.
Líbí se mu Dacia Duster. Tudíž se chci předběžně zeptat na zkušenosti s tímto autem, jestli teda někdo nějaké má. Na netu jsem viděl i verzi s LPG a rád bych poprosil Radka.613, jestli nevím jak je na tom plyn v tomto autě. Motorově by to měla být asi ta 1.6 16V.
edit: samo že manuální převodovka
Potom bych požádal o jiné návrhy auta, které nebude mít velkou spotřebu, nebude se kazit a bude pohodlné. Děkuju všem za rady a prosím bez OT.
Díky Jarda

20.01.2013, 21:06 |
hanzz Kazit se nebude, spotřebu bude mít podle toho, jak se s tím bude lítat:
[ Link ]
Teď je myslím Dacia Sandero v akci za 160tis. nová.
Nicméně, jak je to s pohodlím netuším a co se týče spolehlivosti, tak nevím no, asi bych na to až tak nesázel :)
nechce to do "terénu" ani ničeho podobného. Jen pohodlné svezení a jednou, 2x do roka cesta do německa, jinak cesty "kolem komína"
v pár SUV už jsem jel a pohodlný nebylo ani jedno...
tak ten forester ale není zas úplné prkno, ne?
Duster :)) LOOOL .....se v tom někde svez je to žigulík na většim podvozku pohodlný asi jako Lada Niva... zpracování k pláči, dci motor tragickej jak v renaultech tak tomhle, benzín echt tragédie z meganu ať už moje oblíbený lágrující se šály bez zámku či neustále odcházející zapalovací moduly....
Honzo a co bys doporučil ty?
tak...máš štěstí že jdu zrovna kolem...:)
Hele...ségra Dustera má...v benzínu,takže tohle auto jen pokud máš slevu někde na benzínce.To žere 11 l/100km i na dálnici při 110km rychlosti bo to má tak debilní převody,že to je furt vytočené a pokud to netočíš tak to nejede.Hluku v tom je také dostatek,takže cesta do německa by byla bezva zážitek,takže 2x německo ano,ale jednou tam a po měsíční rekonvalescenci podruhé zpět domů :-)
Nevím jak to je s naftou,s těma jsem jel několikrát,ale jen z parkoviště u firmy cca 5m do dílny.
SUV za ty koruny raději cosi takového
[ Link ] =
Kdybych měl dát 160tCZK za něco, co má mít vlastnosti SUV a pohon 4x4, volil bych originál, nikiliv náhražku = Outback 2,5i s 5°MT a nebo Forester 2,0 s manuálem. Proti Dusteru získá daleko vyšší kvalitu a dovolím si tvrdit i spolehlivost a navíc pohon, který je opravdu real 4x4, kdyby ho potřeboval v terénu. SPotřeba u OTB bude s tímto motorem spolehlivě pod 10/100, obvykle kolem 8 při lehké noze. A jao zkušenost mohu nyní dopručit i nižší Legacy, které překvapivě dokáže zdolat celkem dost přes svoji nižší stavbu, motorizace 2,0R a 5°MT s redukcí (standard). Sotřeba 8/100 běžný sty jízdy, na dálnici do 9/130km/h.
LPG bych moc neradil, ale spousta jich jezdí.
no za 160k stejně zatím duster nebude a nebo nějaký nejlevnější kterým bych se asi vyhnul.
osobně bych mrknul po Honda CRV nebo Toyota RAV4 obojí 2,0 benzín
tak tak ...... zlatý CRV ať je jakkoliv starší než tahle skoro nová nádhera.... každej ví jakej je renault sračka a dobrovolně by si koupil ještě něco horšího co se kreje za jejich značkou..... díky ale ani zadarmo bych to nechtěl, stačí se v tom svízt v nějaký dachně...je to evolučně o x let pozadu....
a co říkáte na Kiu Sportage 2007, 2.0 16V, 4X4?
tu měla pro změnu moje teta :) najela prdlajs od nového co to kupovala a nakonec to dala jako akontaci za YETInu.Krom čehosi zarezlého nepoužíváním (nepřepínala se 4kolka) a občasné koroze na kastli to bylo mnohem lepší auto než Duster.Spotřeba kolem 10 litrů a i cestovat se s tím dalo...byl jsem LBC > HK > LBC.Trošku žebřiňáček...ale jinak OK.
Musí to být SUV nebo by postačil Scout, Legacy nebo něco podobného? Pokud to bude z 99% jezdit po silnici, je to daleko lepší řešení. Ten o malinko "lepší výhled" za horší chování auta na silnici (těžiště, pérování, jistota, spotřeba) fakt nestojí.