Navštíveno 1077x

20.01.2013, 20:27 |
TomasW | Upraveno: 2013-01-20 20:27:49
Prosim o pomoc. Situace :-) - mam rozdeleny disk na dva oddily. Jeden 25 GB ktery na starsi win stacil, ale na 7 je to malo a druhy na kterem je mraky mista. Na tento druhy disk jsem si nahral novou instalaci 7 ale za boha nemuzu zformatovat puvodni disk a nejde stary win ani smazat. A pri startu pc mi porad nabizi na vyber ze dvou win. Jak ten puvodni od*ebat pryc? Diky :)
Tak jsem googloval a potreboval bych ted spis poradit jak zmenit systemovy disk.
Ted je systemovy C: (na nem stary nepouzivany win) a potrebuju dat systemovy D: (na nem je novy win a na nem bezim)

20.01.2013, 21:23 |
AR udělat nový install? s odpojeným diskem? popřípadě format cčka či fdiskovat na jiné velikosti.

20.01.2013, 21:30 |
nome tohle by prece melo jit nastavit ve spravci disku primo ve windows
zadna nova instalace neni potreba, staci ve spravci disku ve windows zmensit ten vetsi a potom zvetsit mensi ;)
sallam: to jsem zkoušel, ale nešlo to... Déčko zmenším, chci prostor přiřadit k Céčku a nejde.. vyskočila nějaká hláška a nic... to jsem zkoušel pár týdnů zpátky... google povídal, že systémový disk nejde...
Potřebuju teď jen z Déčka udělat systémový místo C:
netrap se.. a pust znovu install, delete oba oddíly,
vytvoř jen jeden nový oddíl - nekomplikuj si život rozdělováním disků, je to k hovnu
a pust instalaci dál, za 10min máš po problému !

21.01.2013, 09:51 |
AR | Upraveno: 2013-01-21 09:52:40
sallam: těžko, leda by použil partition magic či podobnou utiliktu ale přes wokní manager to neudělá. A tím že změní velikosti diskových jednotek asi těžko vyřeší problém že tam má obě verze oken....
predelavat nainstalovanej system z D: na C: je peknej ojeb. nez se s tim srat, tak bych fakt pustil instalaci, pri ni vsechny oddily odstranil nebo vytvoril tak, jak je to potreba a nainstaloval znovu...
Tak mi došli nervy a udělám to jak psal Crimson, Ghofig... díky za ochotu.

21.01.2013, 15:20 |
AR TomasW a co sem ti psal jako první nahoře?