Navštíveno 1073x

mám bezdrátové připojení 20MB/s a po celém baráku je wifi. Zhruba 3 dny nejde google mapy,facebook nezobrazuje obrázky,tady mám místo reklam křížky,adt atd... Když dám diagnostiku potíží vyskočí na mě hláška s problémem server DNS. toto se děje na všech pc. poradí někdo,docela to otravuje a občas vypadne net uplně. že by něco s routerem?
Zkus privodni kabel od internetu co ti jde do routeru dat natvrdo do kompu... vyloucis zda je chyba v routeru ci u poskytovatele.. ja osobne to vidim na poskytovatele

19.01.2013, 16:11 |
AR tak pokud ti to píše problém s dns tak bude asi problém s dns, tzn nemusí ti správně překládat doménové jména. Zkus si na jednom kompu nastavit natvrdo dns např od google: 8.8.8.8 and 8.8.4.4
ar: než sem se sem stačil kouknout tak už jsem to přesně takhle vyřešil :D ale prej tyhle servry neni dobrý použít nastálo. zajímalo by mě proč z ničeho nic to takhle začlo zlobit

19.01.2013, 16:25 |
AR tak to nevím proč by to mělo vadit ale řešil bych to až by ti ty dns vypadly znova. z ničeho nic to mohlo vypadnout jednoduše, nějaká porucha na dns serveru co si používal do teď, pokud si měl nějaky automatický tak asi dns providera a shodou okolností sem to řešil minulý týden, taky u máti doma padla dns a řešil sem to googlackyma.
no nastavil jsem tam nějaký jiný než google. ty my přišli že maj blblou odezvu a net je s nima pomalejší.uvidim co a jak kdyby to začlo blbnout tak zavolam techniky od poskytovatele