Navštíveno 2574x

18.01.2013, 16:50 |
tukan Zdravím pánové, měl bych dotaz, jak je to s reklamací baterie telefonu (koupen nový - je to max. 1 rok) - Baterie se nafoukla - Po plném nabití ukazuje 100% ale po několika minutách se mobil sám vypne.V záručním listu je napsáno 6.měsíců záruka na bateriia na tel 2roky.Proč se nevztahuje záruka i na baterii?Díky za vysvětlení.
[ Link ] tohle odpoví na spoustu otázek...
Její nafouknutí a nadměrné zahřívání při nabíjení (to je většinou s tím spojené, nevím jak v tomhle případě) je její vada... Těch 6 měsíců je na její kapacitu a následnou výdrž zařízení :)
Jedna věc je záruka a druhá věc je životnost. Záruka musí být 24 měsíců pro spotřebitele, ale životnost třeba jen měsíc, nebo 6 či 12 měsíců, což takhle obvykle je. Problém je akorát v použití slova záruka/životnost.

18.01.2013, 18:41 |
CRK Co máš za telefon, že řešíš rok starou baterku a nekoupíš si za pár korun novou?
Chápu, že jde o princip, ale když si koupíš za pár dolarů baterku s dvojnásobnou kapacitou z Číny, tak tě to vyjde levnějš než starosti s reklamací :-)
přesně jak je již psáno, záruka 6 měsíců je na funkčnost, pokud jde po roce mobil zapnout byt třeba na 5 sekund, považuje se baterie za funkční, jaká je její kapacita to už nikdo neřeší. Většina mobilů, ale koupených z CZ DISTRIBUCE!!! pokud jde do ofic autorizovaného servisu (Britex, Arvato, Mobile Care apod.) tak, co mám zkušenosti tak baterku bez potíží vymění. Zvlášt dobré zkušenosti jsou u Nokie, tam to mění úplně ok. Pokud by tě prodejce odbyl a nechtěl to řešit, reklamuj mobil, že se vypíná (to že je příčinou baterka nemůže diagnostikovat jen prodavač na prodejně) a reklamuj možné poškození zadního krytu vlivem nafouknutí

20.01.2013, 13:11 |
tukan Mám samsun galaxy wonder a kryt uz skoro nejde zavrit to je pravda, jeste ze je takový pružný :) Jasné, baterka stojí 300-500 ale je to k nasrání takové jednání..

20.01.2013, 14:21 |
CRK lepší než se s tim srát, tak tady za cca 200,- vč. pošty a za pár dní doma... a určitě by se sehnala někde ještě levnějš...
[ Link ]
Baterku jsem kupoval na ebay za necelých 150 Kč včetně pošty a je to 3500 mAh, která vydrží dvakrát víc než ta normální... takže asi tak.
To je skoro jako výrobní vada. Řešil jsem to před vánocema na tom samém telefonu od dcery. Baterie po 9 měsících nafouklá.Objednal jsem v Mobil pohotovosti za cca 400 original.

20.01.2013, 21:39 |
tukan MR.Scully nějaký odkázek? Tady tu 3500mAh sem nenašel.. :( dík

20.01.2013, 21:39 |
tukan Jinak díky za odpovědi