Navštíveno 1627x

18.01.2013, 16:49 |
Losky Ahoj, uvazuju nad nákupem tohoto člunu a zajímalo by mě, jestli tady s tím máte někdo zkušenosti.
Mělo by to uvést max 4 osoby, ale spíše jen výjimečně. Co jsem četl, ta limit motoru je pět koní.
Našel jsem dost bazarovych okolo 25tis.
Ale nevím jestli je lepší elektrický či benzínový motor a pak jak je to s provozem takového člunu na rybnících a jezerech tady v ČR.
Budu rad za každou informaci.
Díky

18.01.2013, 16:57 |
hawai Záleží jak a kde s tím chceš jezdit, pokud jen na ryby po rybníku, tak bych volil asi elektro. pokud s tim chcš jezdit někde po řece nebo např na vltavský kaskádě nějaký větší vzdálenosti, tak určitě benzín. Taky si zjisti jestli na to nejsou náhodou potřeba nějaký papíry. já mam papíry na vůdce malého plavidla a jezdim s plachetnicí a motorem 3,5 koně. Papíry mam na motor tušim do 40 koní a bez nich bych s tou plachetnicí jezdit nemoch i když má jen 3,5. ale zas je to velká loď, jak to je u těhlech malejch člunů nevim, ale myslim si že bude záležet na tom motoru a celkový velikosti člunu

18.01.2013, 18:35 |
Losky tak jízda jen po stojatých vodách. A na rybaření ne, jen si všude půjčujeme šlapadla a chtěli bysme nějaké skladné a svoje vodní přibližovadlo

19.01.2013, 08:01 |
duke Doklady (vůdce malého plavidla) na takto malý nafukáč nepotřebuješ. Ale jak se říká, tak s jídlem roste chuť, tak bych doklady doporučil udělat. Pro CZ vody je to za 350Kč přímořské o 100Kč navíc. Test je jen formou abcd na PC. Pokud nechceš motor o výkonu nad 100KW (tady se ještě dělá praktická zkouška). Má se v brzké době měnit zákon, který nejspíš navýší cenu značně. Mluví se o tisících...
Termínů je v roce omezené množství, tak to nechce případně odkládat. Před sezonou je to beznadějně plné.
Web www.spspraha.cz
Zde je vic info i možnost trenovat testy online...

19.01.2013, 12:15 |
Losky Díky za tip s tím řidičákem. Jestli je to takhle levný, není nad čím přemýšlet. Na jazyky jsem blbej, ale řidičáky mi jdou dobře;)

19.01.2013, 15:31 |
duke Ještě dodám, žádný přípravný kurz co tu různé firmy nabízí absolvovat nemusíš. Jen ty testy za 350 nebo 450 Kč.
Rezervace termínu je osobně s dodáním potvrzení od doktora (formulář na výše uvedeném webu) a výpisu z rejstříku trestů.

19.01.2013, 17:14 |
Losky A nějaké zkušenosti z českých vod? Na Mácháči občas tak dva malé čluny potkáváme, ale víc s tím zkušenosti nemám. Koukal jsem i na elektro, ten má výhodu, že je tichounký, ale zase počítat, jak dlouho mi to asi pojede atd mi přijde divoký. K tamtomu stačí benál, ext. nádrž a jedu:)

20.01.2013, 17:17 |
duke Zas moc zkušeností nemám, jsem spíše v posádce na Slapech při tamním poháru. V brzké době chci vlastní plachetnici, kterou chci občas převést i jinam.
Jinak mám zkušenosti s motorákem z Vtlavy v Praze a max. pohoda.
Do elektra bych zatím nešel, stále hlídat dojezd a propočítávat v hlavě rezervu by mne nebavilo.

20.01.2013, 20:30 |
Losky mě zatím jen vrtá v hlavě, jak to dostat na vodu. Ideálně dojet na místo a tam složit a hned dát na vodu. Jestli můžu kdekoliv a nebo zda tam zas není nějaké omezení

21.01.2013, 18:01 |
duke V podstatě na otevřené vodě kdekoli kde je místo a vhodný břeh. Jinak většina yacht klubů za malou úplatu také umožní.
Pozor na lokality chovných vod. kde bývá omezení pouze na plachetnice.
Vždy bych si lokalitu prověřil před tím, než se někam vyrazí...

26.01.2013, 10:53 |
soda vse podstatne bylo jiz asi receno, ale pokud mohu doporucit, dost informaci najdes zde
[ Link ]