Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaký kotel na tuhá paliva?

o Navštíveno 5216x o
o 18.01.2013, 10:29 | DaveX
Ahoj,

vybíráme do domácnosti kotel. Topíme uhlím, šlamem i dřevem. Zatím jsme vybrali kotel Viagrus: [ Link ]

Rád bych dal i na vaše rady, určitě jste to někdo řešil a máte čerstvé zkušenosti. Na internetu se diskuze dost rozcházejí.

Cena za kotel by měla být do 25 000 Kč.

Děkuji za rady.

o 18.01.2013, 10:37 | Standa | Upraveno: 2013-01-18 10:38:21
Stejný kotel má pár známých a všichni chválí dobrou účinost. Sice za pár let nebude ekologicky vyhovovat, ale jde přestavět na automat.

z popisu výrobce:
A pokud by jste se rozhodli přejít na ekologické a komfortní automatické vytápění, stačí ke kotli VIADRUS Hercules U26 dokoupit přestavbovou sadu a získáte automatický litinový kotel v emisní třídě 3 dle ČSN EN 303-5.
o 18.01.2013, 10:55 | petis
mám, topím jen dřevem, uhlí ho zasere strašným zpusobem. vhodná je akumulační nádrž. výhoda je obrovská násypka. Ale častější přikladaní.

ted bych šel asi nejspíš do Atmose.
o 18.01.2013, 11:00 | radek.613
Standa: Ano, ovšem získáme kotel v automatickém režimu podprůměrných parametrů a s mizerným peletovým hořákem, na který bůh-ví jestli budou díly. U26 je legenda a to nejlepší co lze pořídit na klasické spalování všeho možného. Tomu klisickému spalování je jeho konstrukce podřízena, už několik desítek let je stejná (jeho pradědeček je U22/22D a ještě před ním tzv. "Emka"). I když sundáme jedny dvířka a místo nic nasadíme peletový hořák, žádný zázrak to nebude.

DaveX: Co se týká výběru kotle, po ujasnění čím budeš převážně!!! topit začni základní otázkou "chci ho na dva - tři roky" nebo "chci ho ho na 10 let a víc". V prvním případě kup cokoli co je na trhu, má to díru nahoře na vložení paliva a dole druhou na výběr popela a třetí do komína. Ani nemusíš kupovat litinu, na tu chvíli postačí i plechový kotel. Ve druhém případě vsaď na technologii,co nelepší parametry a záruku existence výrobce a dílů. Tím by jsi měl odbourat z výběru produkty různých "zemědělských družstev"....
o 18.01.2013, 11:12 | DaveX
radek.613: no raději něco, co vydrží těch 10 a více let. Topení převážně uhlím a mourem. Dřevo používáme prakticky jen na rozpálení.

Co by jsi tedy doporučil?
o 18.01.2013, 11:17 | clown
radku nevis jak to bude s Atmosama ?

mame dnes skoro 20 let Atmose, na drevo, resp. drevoplyn. Jak to bude dal s jejich omezenima. Po cca 5 letech, kdy jen stal jej zase jiz treti sezonu pouzivame a super, dokonce i po tolika letech maj idily, kupoval jsem keramickou trysku. :)

Samo, kdyz budu linej, tak otocim koleckem na plynovym Dakonu :).
o 18.01.2013, 12:45 | RedBaron | Upraveno: 2013-01-18 12:51:04
Tohle má několik kolegů v práci, v principu to umí dřevo, pelety, štěpky, ale nejčastějším a nejlevnějším druhem vytápění je jednoznačně uhlí, hnědý ořech 2. Automatika, zapálení jednou za sezónu, drží si to věčný plamen, téměř dokonalé prohoření paliva (kouř se namísto toho klasického černého podobá spíše parám ze zemního plynu), sýpka na 3-5 dní podle venkovních teplot. Letos do něj jdu taky.

[ Link ]
o 31.07.2013, 09:53 | Bladzej
Dík za připomenutí vlákna,
toto vlákno je fajn, jen bych chtěl upozornit, že tvuj koment je reklama :)
o 24.07.2014, 10:07 | LubosHa
Já mám doma Dakon, sice ve vyšší cenové relaci, ale jinak jsem maximálně spokojenej. Předpokládám, že už máš vybráno, ale pro hledače, který se sem dostali přes Google jako já, bych v této cenové relaci doporučil asi tento - [ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3229 sekund.