Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: home hifi zesilovač

o Navštíveno 5137x o
o 17.01.2013, 22:18 | MAX | Upraveno: 2013-01-17 22:20:00
Tak pánové, mám doma nějaký vyšší model DVD Audio přehrávače od Rotela (dle testů a i mého ucha docela slušný i ve stereu) a chci mu pořídit adekvátního partnera..
Samozřejmě mi napadlo AV zesilovač stejné řady, taky slušně hodnocený ve stereu - RSX 1057 [ Link ] (RSX 1067 je ještě lepší, ale na Allegru jsem ho propás za sakra slušnou cenu cca 24.000Kč - původní cena asi 120K).
Ale vzhledem k tomu, že převážná část poslechu je klasické stereo, tak jsem koukal i jinde: třeba integráč NAD S300 [ Link ] který by se mi hodil i opticky do sestavy, a pak mě po přečtení testů zaujal i tenhle Musical Fidelity A5 [ Link ] kterému jsem nejvíc nakloněn.. Oba dva jsou dual mono kontrukce, což mi přijde zajímavější, než tenhle starší Krell [ Link ]
Repro budou Utopie :-) (dokonce jsem uvažoval na jejich aktivním zapojení přes procesor Alpine 650 ve spojením s tímhle BiAmp kombajnem - [ Link ] )
Jinak k Rotelu - RDV 1060 jsem si koupil po poslechu nějakého "levnějšího" setu děleného zesilovače a CD s B&W 600 řady a zvuk, který mi ve spojení se správnými vokály ježil chlupy na zádech mi učaroval.
Tehdy jsme testovali ještě Tannoye Eyris 2 které byly na náš vkus málo prezentní a příliš odměřené a efekt husí kůže se nedodtavoval..
Takže co by jste doporučili t tomu Rotelu (zbavovat se mi ho nechce a zvuk bude na úrovni těch Rotelovských nejvyšších CD, takže nebude horší než to, co jsem měl možnost slyšet onehdá).

foto k příspěvku  od MAX

o 17.01.2013, 22:47 | MAX
A ještě jedna "ekonomická" dělená varianta: [ Link ]
o 18.01.2013, 10:24 | MAX
Žádný home SQ hifík není přítomen?
o 18.01.2013, 11:56 | Zdeny60
je to o vkusu každého soudruha.
Já bych volil Nad300 nebo MF A5 nebo krell:-) všechny hrají dobře, ale každý jinak. U krellu bude asi největší % reality, NAD bude slušný střed, MF lehce barví, ale já slyšel nějaký nižší model MF.
Asi Krell.
o 18.01.2013, 13:16 | MAX
Zdeny :-))) To bys asi voli stejně jako já.. Nad, MF A5 nebo Krell :-)
Ale zajíma mne i ten Rotel - na Allegru je teď jeden za cca 12000Kč což je o hodně zajímavější cena..
o 18.01.2013, 13:29 | clown
krasny zelezo .. :)
zavidim ..,
ale nastesti nemam tak super sluch abych ocenil .. (dle lekarskych testu teda mam sluch tak o dve dekady lepsi nez bezni ctyricatnici) ale ja uz rozdil mezi SACD / DVD Audio nepoznam.. a obcas ani DVD Audio a slusnym CD.

o to to mam doma levnejsi :)
o 18.01.2013, 13:43 | MAX
A jinak spíš inklinuji k tomu MF A5 - "barevnost by mi nevadila, upřednostňuji "expresívnost" projevu řed absolutní neutralitou, prstě potřebuji mít z poslechu radost.. :-)
o 18.01.2013, 14:35 | MAX
Clown - to vypadá na dlouhou soutěžní SPL kariéru.. :-)
o 18.01.2013, 15:44 | Zdeny60
japonský zesilovače mi neseděly nikdy moc. Spíše USA, Kanada, Čechy.
Rotel-drátů kotel. OStrý, jak žiletka.
Je detail - pokdu koupíš např. onoho Krella, jeho zvuk zabijou bedny. Tohle by chtělo už něco z vyšší třídy - ze starých beden bych volil klidně ACR400, BW801Matrix,JBL250 a pod. Pak by to hrálo dost dobře.Bedna dělá v řetězci suveréně nejvíc.
o 18.01.2013, 16:50 | bassaqq
Zdeny: a co třeba Luxman - zabarvení zvuku? a Arcam?
o 18.01.2013, 17:34 | Tuner#2 | Upraveno: 2013-01-18 17:35:53
Souhlas se Zdenym, že Rotel opravdu nic moc, je dost agresivní. Z toho co je v nabídce, tak určitě NAD 300vku, je to stroj vyrobený ze špičkových součástek (potík, kondíky, tranzistory, relátka na vstupech) a hlavně i relativně nový a opravitelný. Servisovat v ČR 15let starého Krella a další méně prodávané značky bude docela nákladné...

Jinak já jedu 603 S3 na zesík za dvacku od Denona a jsem spokojen, čili s tímto zesíkem to opravdu bude na bednách poddimenzováno, ale zas bych netvrdil že to chce 801čky za nesmysl...

Ne každej poslouchá ZVUK, někdo chce taky poslouchat všehochuť MUZIKY co se mu líbí ;))
o 18.01.2013, 19:57 | Zdeny60
Servisování krella bych se rozhodně nebál, protože to opraví dnes každý slušný bastlíř, protože zapojení je jednoduché a součástky běžné. Nicméně, oruchy bych se nebál, pokud člověk neduělá fatální chybu, tak tyhle přístroje jsou opravdu velmi spolehlivé (například já mám starší řadu Passe X a nemám strach, servis je dostupný a riziko poruchy relativně nízké).

Lepší bedny jsem uvedl záměrně z důvodu, že platí epsané pravildo o rozložení nákladů na pořízení apaáru a bedny obecně bývají nejdražší. Proto jsem dal několi tipů na vintage bedny s cenou kolem 40.-50tCZK, ne víc. PC byla samosebou xnásobně vyšší, ale výsledek je odpovídající.

I všehochuť muziky se dá poslouchat kvalitněji:-)
o 18.01.2013, 20:15 | Zdeny60
Arcam - neslyšel jsem, zato Luaxm měl hodně dobré modely a dokonce i současná produkce je velmi dobrý, sice jsem je poslechnul jen krátce na výstavě loni, ale za tu chvíli jsem si udělal hrubý obrázek, že Luxman ano. Zase - je to o modelu vs. penězích. Staré kusy C a M jsou výtečné.jen těžko sehnatelné a ceněné.
o 20.01.2013, 19:42 | MAX
Nooo, s tou pitomou průpovídkou o Rotelu si dovolím nesouhlasit - ten dělenec (a nebyl nijak drahý) co jsem měl možnost slyšet společně s B&W 602 nebo 603 (tuším) mě opravdu oslovil. Zvuk se mi líbil a agresivita tam podle mne nebyla.
Nevím, já nemám problém s agresivitou ani u těch Utopií - prostě mi tyhle výšky sedí.
Spíš mě NEoslovila neutralita těch Eyrisů.
Měl jsem možnost tehdy slyšet i dělenec NAD (s certifikací THX pro DK) na Shanech a to mi přišlo taky až moc neutrální. Prostě žádná husí kůže..
Takže z mého pohledu by snad kombinace S300 s Utopiema mohla být lepší, ale víc mne láká MF A5 - ale neslyšel jsem jí..
Krell se mi hodí nejmíň do krámu a z amerického zvuku mám trochu strach. I když Clase za cca 200.000 který jsem slýchával špatný nebyl.. :-)
U NADa a MF se mi líbí dual mono konstrukce..
o 20.01.2013, 19:49 | MAX | Upraveno: 2013-01-20 19:53:24
Jinak pravidlo u beden znám, nejsem úpně mimo, jako mladej jsem prodával v High end studiu Fejzy, Dynaudia a elektronkové Edgary a sem tam mi prosly poslechovkou i nějaké Shany, NAD, Classe, B&W apod..
A právě z těch zaplatitelných kombinací mi zrovna Rotel a B&W utkvěl v paměti a tehdy jsem si řekl, že si až bude čas tuhle sestavu pořídím.. ;-)
Akorát mě napadlo, jestli zesilovač nenahradit nějakou zajímavější (cenově) alternativou..
Koukal jsem i na nějaký dělený Vincent (SP331) v téhle relaci, ale ty jsem taky neslyšel..
A jak už jsem řekl, nevyžaduju absolutní neutralitu (neposlouchám a nezkoumám zvuky) ale když zapěje operní diva, musím z toho mít husí kůži.. ;-)
o 20.01.2013, 21:40 | MAX
A jak si stojí "levný" Advance Acoustic? [ Link ]
o 21.01.2013, 07:00 | Zdeny60
K tomu AA - pohledej nějaké komentáže na slovanetu ohledně prezentace Vintage audio na HEP 2012.
Já osobně jsem tuto expozici volil jako Nr.1 a hrály tam staré Cantony na AA, pokud si dobře pamatuji. Ovšem vše bylo dáno zdrojem - tape deck na 38cm/s a k tomu original master pás. Ostatní se mohli jít klouzat, ten zvuk měl koule a neskutečnou syrovost a realitu.

Rotel JE ostrý, ač to možná tak nevnímáš, ale to vyplyne až při srovnání s jiným neutrálním zesilovačem. Je to samosebou o vkusu každého z nás.
Vincenty jsem slyšel na BW800 Matrix (to jsou ty obluidy s 2x12´´ basem) a šlo o njevyšší dělěný model s monobloky - hrůza. Zahuhlané, bez dynamiky, pod dekou. Pak se tam nasadil Audionet a rázem bylo vše jasné.Stejný pocit jsem měl na integráči (model nevím, snad 238??) a nějakých Usherech regálech za asi 40 litrů-zahuhlané, bez drajvu. Další zkušenost s Vincentem (nižší model, ten mlě lampu v předzesu) a Xavian 185 - zabarevené až hrůza, ale kupodivu tady byl jakýsi drajv. Mě VIncent vůbec neoslovil.

Musíš si to prostě poslechnout sám.

Pokud chceš husí kůži, zkus si někde poslechnout Naim. Hodně dobrá dynamika, obzvláště na citlivějších bednáchm a takový teplý, detailní zvuk, i když ne prostý určitého zabravení. Ale kule to mělo (měl jsem doma Nait 5i a za ty prachy slušná volba, jistě lepší než např. Creek, Audiolab a pod. anglické stroje ve stejné ceně = kolem 35tCZK za nový).
o 23.01.2013, 19:47 | MAX
Na slovanetu nemuzu o High Endu Praha 2012 nic o Advance Audio najit.. Tedy krome stanku s repro Titan, kde ale AA spis kritizovali..
Nebylo to v jinem roce?
o 24.01.2013, 06:36 | Zdeny60
Tak pro hledej hifinazory.cz, je možné že to bylo tady a nebo na highendforum.cz.

Jinak bylo to loni, 2012.
o 24.01.2013, 06:57 | Zdeny60
Čéče, tak jsem pohledal, jelikož mi to nedalo a bylo to už v roce 2011. Kuwa jak ten čas letí. Zde se o tom pslao- Vintage Audio - nejsem rozhodně sám, komu tahle expozice uvízla v paměti. Zde link na diskuzi:

[ Link ]
o 24.01.2013, 20:15 | MAX | Upraveno: 2013-01-24 20:20:11
Já jsem zrovna v nemocnici, takže jsem celou noc prolejzal ten slovanet a narazil tam v jednom threadu (kde se hádali kvůli českým repro Ante za 3,9mega) na zmínku o tom kotoučáku a Cantonech právě na Vintage Audio v roce 2011 - jedna poznámka byla jako že kotoučák a Canton good a druhá, že Cantony nic moc, ale o Advance Acoustic se právě nikdo nezmiňoval..
Dík, mrknu na to..
o 24.01.2013, 20:28 | MAX
Kruci, a já už byl rozhodnut pro Musical Fidelity, zvláště když ta sestavička snů od AA v mém odkazu výše - predzesilovac MPP - 205 + 2 koncove zesilovace MAA - 705 se prodala za směšných 17.000.. Kruci, kruci, za ty prachy dva monobloky v Áčku a ještě černostříbrná kombinace která by k Rotelu sedla..
Já měl prvně strach, že tonebude nic moc, když je to od novoty tak levné, ale na ty monobloky jsem četl na DE hifi docela slušnou recenzi (byť za pomoci google)..
o 24.01.2013, 20:57 | MAX
Otázka je, do jaké míry za ten dynamický zvuk může jen ten kotoučák s master pásem.. Protože (byť 4 monobloky) AA, preamp Vincent a ani starší Cantony 122 nejsou nejdražší modely..
o 30.01.2013, 16:00 | MAX | Upraveno: 2013-01-30 16:10:00
Noo, tak jsem to tak prolejzal a MF A5 mě moc neoslovilo vnitřní konstrukcí, byť je to dual mono - bez toroidů a skříň je oproti NAD s300 poloprázdná, byť udávají brutální výkon okolo 250W do 8ohmů a skoro 400W do 4ohmů..

foto k příspěvku  od MAX

o 30.01.2013, 16:12 | Tuner#2
Já tam toroid vidím :))) a ono není u zesíků až tak o co stát. Toroid má poměrně velkou náchylnost na stejnosměrnou složku v napětí a pak to dělá pěknou paseku. Známej je někde kousek od trafo stanice a musel zesík s toroidem prodat a koupit klasiku s plechama a má klid.

Tím nechci strašit a já jak už jsem ostatně psal bych šel rozhodě do toho perfektně konstrukčně řešeného NADa ;)
o 30.01.2013, 16:20 | Zdeny60
A´t si pořídí filtr a bude mít pokoj.

MAX: tohle všechnou jsou jen teorie. EI trafa bych vůbec neřešil, ty zvuk nedělají, pokdu jsou správně nadimenzovaný (a tady, jak patrno, jsou). Máš-li možnost, zkus si to poslechnout a nebo nejlépe zapjčit domů a pak se rozhodni.
MF obecně patří spíše k tomu lepšímu průměru, co za tyto peníze seženeš.

Máš li ale možnost tho NAD300s, tak si myslím, že bys udělal lépe. I tak bych ale nekoupil bez předchozího porovnání, záleží také, jak si spolu další věci sednou.
o 30.01.2013, 16:25 | Tuner#2
Zdeny60: Byla před tím pačka od Accuphase PS-500 (vím je to mrdka za "jen" za tehdy 100tKč) a byť jinde fungovala naprosto dokonale, tak u něj problém ještě zvětšila to velké trafo se nasaturovalo a mechanicky pračku úplně rozvrčelo...

Ne vždy musí mít Zdeníček pravdu ;))
o 30.01.2013, 16:31 | MAX
Takže mám na výběr NAD s300 za 24.000
NAD je prý od Gryphonu koupený integráč GRYPHON TABU (cena cca 5000Eur) a vnitřek by tomu odpovídal..

foto k příspěvku  od MAX

o 30.01.2013, 16:40 | Zdeny60
tak to ti moc nechci věřit, protože smysl pračky je hlavně odstranit ss složku a tím zamezit přesycení jádra )na vf bordel já už léta nevěřím, ten nemá na nic vliv, protože DV už nevysílají a zbytek je neškodný). Takže pokdu to šit od fejzů neodstranil, potvrzuje to jen to, co si myslím už dávno, že fejz je předražená značka a s mizernými výsledky (myslím, že jsem to řešili před časem spolu, ne, CD playery??). K čemu jinými by asi pak měla tapračka sloužit???

Jinak ale připouštím, že na něco může být i pračka krátká, pak je ale lepší se zabývat včelama, vyjde to levněji.

Ten NAD "vypadá" na oko lépe, ale já bych to MF nezatracoval, šel bych si to poslechnout i tak.

Tuner: jinak je možné, že trafa vrčely proto, že to byly nějaký šity alias Talema, ty vrčí i když jsou vypnutý:-) Musím ale objektivně uznat, že kncák od Passe občas slabě zavrní, ale Brystony jsou v klidu. Takže asi trafa v tom kámošově zesu stály za starou belu. Aby výrobce ušetřil, tak je přesytil a výsledek byl jasný.
o 30.01.2013, 16:46 | MAX
Pak jsem narazil za stejnou cenu (24000 je nějaká magická hranice) na Advance Acoustic MAP 407 - což se přiznám mě hodně láká jak provedením, tak designem a dle hifi fór se snesou i s Focal repro, takže by to neměl být krok vedle..
Původní cena tohohle kousku byla prý okolo 50.000 což není moc, vzhledem k výkonu a provedení a prý slušnému zvuku..

foto k příspěvku  od MAX

o 30.01.2013, 16:54 | Zdeny60
No, máš těžké dilema. Ten AA hezky vypadá, ale zase - slyšet před koupí.

Líbí se mi výstupní repro svorky
o 30.01.2013, 17:06 | MAX | Upraveno: 2013-01-30 17:13:30
Problém je, že poslechnout si to asi bude těžké - MF A5 je na duhém konci republiky a majitel moc nekomunikuje, NAD ze Slovenska a AA MAP 407z Krakova - což mám vlastně nejblíž.. :-)

Pak už jen koupit z Ebay koncák Rotel RB 1070 a preamp RC 1070 od kluka tady kousek z Brna. Rotel znám, ten mne nemůže překvapit a tenhle dělenec by mne vyšel na cca 18.000 Kč a hodil by se mi i k DVD Audio přehrávači..

Teď je otázka, jestli NAD s300 nebo AA MAP 407 budou aspoň o třídu lepší, než Rotel RB/RC 1070 aby se mi vyplatilo za nimi cestovat s DVD a reprobednami, když nemám jistotu jak a jestli bude poslech možný..

Jinak Rotel 2x130 Wattů do 8 ohmů a tuším 2x 170Wattů do 4ohmů
•Stereofonní koncový zesilovač s možností monofonního provozu
•Výstupní výkon (stereo): 2 x 130 W do 8 Ohm
•Výstupní výkon (bridged): 1 x 360 W do 8 Ohm
•Odstup s/š: 120 dB
•Činitel tlumení: 500

AA_MAP 407 má odstup s/š jen 76 dB
výkon 2x 200 W do 8 ohmů
2x 400 do 4 ohmů
dynamický rozsah 100dB

Ale přiznám se, že provedení je monstrózní a nejzajímavější..
o 30.01.2013, 17:11 | MAX
Ale aby to nevypadalo, že porovnávám jen střeva, prolouskal jsem i pár zahraničních testů.
Na AA je toho paradoxně nejvíc k přečtení na polských forech.. [ Link ]

Dle čtení není nic vyloženě propadák, jak Rotel tak AA si většinou rozumí i s Focaly - jedinná velká neznámá je pro mne zvukově NAD, byť s nejlepším provedením.. Mám strach, aby neměl málo "drajvu"..
o 30.01.2013, 17:34 | Tuner#2 | Upraveno: 2013-01-30 17:35:50
Zdeny60: Ty seš fakt ignorant 1. stupně s JÁ, JÁ, JÁ a jenom JÁ asi už od narození...

1. ss složku asi těžko může odfiltrovat pračka s toroidem. K tomu jsem pak jadnoznačně došli, že problém konců se ještě znásobil, respektive ho převzalo ještě větší trafo před nima v pračce...

2. Accuphase je naprostá špička a ve schematech zapojení a konstrukci strojů a potažmo ve zvuku. Tisíce testů a žebříčků na celém světě to neustále dokola dokozají, že jsou na vrcholu. To jen náš Zdeníček ze Šumperka má asi nějaký osobní blok... Třeba možná z toho, že je to nad finanční možnosti jinak dobře situovaného pána v pokročilém věku?

3. Accuphase PS-500 samozřejmě funguje perfektně, potvrdilo se mě to na x desítkách sestav kde jsme jí měli zapojenou a i tento kus byl naprosto bez vady jak u nás ve studiu, tak u jeho kamaráda fungovala pračka tak jak má, pouze u něj se prostě trafo nasaturovalo a mechanicky rozeznělo neskutečným způsobem hlavně s úderem večerních hodin.

4. Ale že se vůbec snažím, tys u toho zřejmě byl také, že jsi si jistý, že to nemohlo dělat... Škoda klávesnice na tebe...
o 30.01.2013, 17:38 | Tuner#2
MAX: AA je hodně lušná muzika za pár korun i nová. Mám zkušenost jen s 305tkou a i z té byl zvuk velmi úderný a dynamický a drajv mu rozhodně nescházel. Jediné co bych vytnul byl u prvních modelů potenciometr hlasitosti, dost často měl při tichém poslechu špatný souběh a vůbec tichý poslech byl dost problém, protože už při malém pootočení bylo vybuzení dost velké.Pokud se nemusíš ohlížet na sousedy a spolubydlící, tak není problém ;)
o 30.01.2013, 18:01 | MAX
Nooo, sousedy mám.. :-)
Uvažuju, jestli těch 400W není zbytečně moc.. :-))Tenhle kousek má prý potenciometr vyměněný za jiný od ALPs - zřejmě z toho důvodu. Požádal jsem o zaslání fotek..
Kruci - to je dilema. Kdybych koupil ten dělený Rotel, a nekoukal kolem, tak mě teď nebolí hlava.. :-)
Jinak se rozhoduju mezi těmi 3 kousky - NAD s300 se mi jeví jako nejlíp vnitřne zkonstruovaný - dual mono od etablované značky a návrh od Grypnona :-), ale neslyšel jsem jej, AA je i designová bomba s ohromným výkonem a Rotel o cca 25% levnější řešení, které zvukově znám a líbilo se mi. Takže teď jen, aby NAD nebo AA bylo zvukově dynamičtější než Rotel..
o 30.01.2013, 20:31 | Zdeny60
Je vidět, že nevíš, jak funguje praška od fejzů:-)))))) Ty, takovej machr!Se pdívej, co je uvnitř a pak piš o ss:-)))

Jinak fejzů jsem slyšel dost u nás i venku, buď v klidu a nikdy mě nijak zvlášť neoslovily. Ani CD, ani zesáky.Ale rač si vzpomenout, tohle jsme řešili nedávno.Preferuji jiné značky a jiný charakter zvuku.

o 30.01.2013, 20:37 | Zdeny60
Aha - omlouvám se ti, protože jsem si přečetl ještě jednou. vrčí trafo v pračce - OK, tohle beru, je tam torid, jasné. Měl jsem za to, že i za pračkou vrčely trafa v zesilovači.

No, nedočetl jsem tvůj příspěvek do konce, omluva:-)

Jiank peběn věčím,že za pračkou byly trafa v zesáku už v klidu- neměly totiž důvod k vrčení. A pokud i přesto ano, byla chyba v té pračce. To, že si vyrábí 50Hz AC, ti nemusím opakovat a jestli do toho superponuje bordel VF a navíc ss složku, je to blbě a pak to celé pozbývá smyslu.

MAX: neupínej se jen na výkon, je třeba posuzovat jiné věci vedle výkonu, ten je bych řekl až skoro na poslednímmístě pro domácí poslech.
o 30.01.2013, 20:38 | Zdeny60
PS: píšu na NTB bez označení kláves s diakritikou, takže je možné, že občas budou slova lehce zkomlená, ale to neřešíme, že? :-)
o 30.01.2013, 21:01 | bassaqq
Zdeny a spol.

hledám nějaký DOBRÝ koncák, který bude mít precizní středy, ohromnej prostor, čitelný basy a jemňoulinký výšky (ne ostré a plechové). Ideálně, aby to mělo tak trochu analogovej zvuk - poslech 99 procent hodně kytarový věci, tak aby to znělo!

Mám v merku Luxman C-02, který je údajně na tom hodně dobře.

Prosím spíš doporučení, na který firmičky se orientovat :)) Dík
o 30.01.2013, 22:37 | Tuner#2 | Upraveno: 2013-01-30 22:38:53
MAX: Pokud byla výměna provedena kvalitně za Alps, tak jen dobře. Pozdější modely modré Alpsy měli dokonce z výroby a teď nové modely už to řeší pro změnu digitálně.

Zdeny60: Uff, už jsem myslel, že je to jen o JÁ, JÁ, JÁ a jenom JÁ opravdu i když Tvůj názor na Accuphase je přesně takový... Ano beru, že Tě to nesedí zvukově (ale je to jen a jen Tvůj názor), já zase říkám, že není moc značek co se tomu dokážou přiblížit jak po konstrukční, tak po zvukové stránce a rozhodně to není důvod plivat na konstrukci/zvuk firmy Accuphase. Ano u pračky se rozvrčelo příšerně trafo, čímž samozřejmě ztratí na své účinosti, takže monobloky za tím sice nevrčeli, ale zato byl znatelný úbytek dynamiky a razance na spodku. Když jsem to zapojili u nás na jiný přívod 230V bylo vše v naprostém pořádku a vliv pračky byl taktéž pozitivní, takže to bylo vyloženě místním problémem.
o 31.01.2013, 00:37 | MAX
Zdeny - já právě výkon moc neřeším - 200W mi bohatě stačí..
Což mě napadá, že by mi stačila i ta AA 305 z novější řady o které se zmiňoval Tuner - má okolo 100W do 8ohmů, což na regálovky podle mne stačí..
Jen by mi bodlo srovnání s Rotelem.. :-)

Jinak hoši, jsem rád, že tu se mnou diskutujete na dané téma, ale k pračkám od Fejzů se dostanu asi až za pár let.. :-)))

(Jinak já pár Fejzů i na pračce měl možnost slyšet v práci na Dynaudiích a nic proti tomu nemám - ale nehodnotím cenu, ta bylo pro mne mimo.. :-)
o 31.01.2013, 00:44 | MAX | Upraveno: 2013-01-31 00:49:36
Jinak jedna AA 306 je zde [ Link ] ale cenovka v přepočtu nic moc - 3300 Zl - 19800 Kč.. To ta AA MAP 407 s ALPSem je za 4000 Zl - což je 24000Kč..

A Rotel RC 1070 mi ten kluk doveze do Olmíku za 7500Kč a k tomu pak koncák za cca 10.000 a je asi vystaráno.. Výkon toho RB 1070 mi bude na regálovky od Focalu stačit.
Uměl bys Tunere porovnat tu 306 s Rotelem? Vím, že Zdenymu se Rotel nelíbí vůbec, ale mně jo.. ;-)

foto k příspěvku  od MAX

o 31.01.2013, 00:52 | MAX | Upraveno: 2013-01-31 00:57:37
jestli má smysl přidat cca 2000 Kč na integrovanou AA MAP 306 nebo cca 6000Kč na AA MAP 407? A pokud investovat cca 24k tak NAD nebo AA MAP 407?
Bude rozdíl (oproti Rotel RC/RB 1070) tak slyšitelný?
o 31.01.2013, 06:10 | Zdeny60
Bassaqq:

myslím si, že na tvůj požadavek by se mohl hodit obecně nějaký slušný lampák (Audio Research, McIntosh, VTL a pod.).

POkud by toměl být solid state amp, pak bych zkusil klidně např. značku Pass Labs v řadě X neb A (a nejsi li zdaleka, rád to to v Šumperku předvedu).

Pass je hodně jemný s výborným podáním středů a výšek, přesně, co ty požaduješ. Já ho poslouchám ve spojení s gramcem a je to hodně dobrý.

MAX: hmmm - asi těžko někdo rozhodne od stolu. Myslím, že se žádným z ich neuděláš vyloženě chybu a navíc, pokud je nebudeš moci slyšet těsně vedle sebe, buď v klidu, průser není žádný z nich. Jen u toho Rotela - měl jsem možnost slyšet pár zesilovačů od nich, ale nějak jsem měl vždy pocit drsnosti a ostrosti.

Nad je slušná značka, AA taky. Zvuk bude slušný u obou.
o 31.01.2013, 08:40 | Tuner#2
V tomhle jako Zdeny. Vnitřně mě osobně by to táhlo k NADu, byl to nejdražší zesík a konstrukčne i součástkamaasi nej. Rotel byl vždy trochu agresivní na vyšších středech.
o 31.01.2013, 10:53 | Zdeny60
Bassaqq: ještě jen malou poznámku, hledáš-li jemný zvuk na středech a výškách, tak spíše hledej v oblasti fetových koncáků. Bipoláry mají spíše důrazný a tvrdší zvuk a nedosahují takové jemnosti ve vyšších frekvencích. Nejsou to sice dramatické rozdíly, ale jistá jmenost u těch unipolárů proti bipolárům tam cítit je.
o 01.02.2013, 14:43 | MAX
Tak uvidíme, co na to majitel NADu nebo AA..
Když to nevyjde, tak Rotel.. ;-) Ostrý to já rád.. ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3262 sekund.