Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zamer vyrobcu?

o Navštíveno 1887x o
o 15.01.2013, 14:16 | tappaja
Nedavno tu byla story s LG plazmou, pak nejaky nehrajici 5+1 bedynky.
Narazil jsem na zajimavej clanek a po zkusenostech a jinejch vypravenkach co jsem cet ruzne po forech, se s nim plne ztotoznuju...

[ Link ]

[ Link ]

o 15.01.2013, 14:46 | tmx.806
neuveritelny... :-(((
o 15.01.2013, 15:06 | Deliquente | Upraveno: 2013-01-15 15:14:06
U bile techniky to neni nic noveho bohuzel:-(
Kdyz jsem prodaval v elektru tak stala pracka siemens 25000 a funguje dodnes, dnes ji koupim za 12tisic a je zrejme ze se kvalita vytraci diky cene...

Otazka je zdali budu chtit mit za 25 tisic 10let zastaralou pracku nebo si kazdych 5 let koupim novou po 12 ti tisicich. Zde hraje roli technologicky pokrok .

Samozrejme souhlasim s tim,ze rizena zivotnost vyrobku je prasarna nejvetsi.
U elektroniky to bude asi jeste jinak.
o 15.01.2013, 15:41 | Pavel 528
uplna normalka,to stejne je dnes s autama....
proste vse se jede aby se neustale prodavalo...zadnej vyrobce nestoji o to,aby sis zesik,pracku,auto atd koupil na 10-15let...
o 15.01.2013, 15:42 | Harryp
Dokud pro lidi bude hlavním parametrem při koupi "pouze cena" , tak se není čemu divit! Já tedy beru v potaz poměr cena/výkon/výdrž/užitné hodnoty a nemám problém s nějakým předčasným opotřebením atp.
o 15.01.2013, 15:47 | .mycTD
rizena zivotnost si myslim, ze je akorat u spotrebaku -treba u toneru je to evidentni.
u pristroju jako takovych to bude proste jen ojeb kvuli vyrobnim nakladum, bo nejake planovani vydrze jsou:
1. dalsi vydaje na vyvoj
2. nikde nemam jistotu, ze si spotrebitel koupi dalsi masinu zase ode me, spis naopak.
o 15.01.2013, 15:48 | Ghofig
je verejne tajemstvi, ze nektere rady tiskaren Canon v sobe mely/maji kurvitko, ktere po 2-3 letech tiskarnu vypne s chybou Exx, coz je chyba elektroniky a nevyplati se to opravovat.

Pred nejakou dobou jsem narazil na forum, kde se tohle resilo a byly tam desitky lidi, kterym se to stalo v rozsahu 2 let a nejakeho toho mesice...
o 15.01.2013, 15:52 | schwaboid
nevyhnutelný .... bohužel :-(
o 15.01.2013, 15:53 | cupra.165
Canona potvrzuji MP640 barevna inkoustovka...v zivote mi od teto znacky nesmi inkoustovka domu.Jedu HP laserjet a spokojeny
o 15.01.2013, 21:34 | .mycTD
cupra: bingo! takze co z toho Canon ma? (btw otec ma MPcko leta a furt na tom tiskne nejake fotky)
ted jsem koukal na Muze, co ziraji na kozy [ Link ] a vybavila se mi paralela s dotekem smrti:
> na to umru hned?
>ne, treba az po letech. To je na nem prave zakerne, ze nikdy nevis, za jak dlouho smrt prijde. :-)
o 15.01.2013, 21:38 | Rajdlos
Mam MP640 několik let a naprosto v pořádku, stejně tak další dve od Canonu.
o 16.01.2013, 07:19 | Milhauzz
HPLJ 1100, jedině :)
o 16.01.2013, 08:29 | cupra.165
Mozna to bude s tim canonem tak,ze casto ji pouzivate.Ja ji pouzival tak jednou mesicne a to sla do kopru po 2 letech a 3 mesicich. I tak by ale mela snad vydrzet at uz ji clovek pouziva casto nebo minimalne. A nejsem v tom sam.

HPLJ 1100 sem mel ,ve sve dobe mi stala 15 000.- makala donedavna,jen ji chybel usb konektor .Pripojeni pres blbe konektory,ktere uz me novejsi pc nemelo :-/
o 16.01.2013, 08:54 | AR
měl sem na škole canona, nějaký obyč, dva roky týdně tiskl protokoly a různé zprávy a neměl s tím problém, pak sem ho měl ještě chvíli doma a taky fachčil. Jediný problém byl ten že se naplnil zásobnik na odpadový inkoust a podle hlášky to musí opravit/vyčistit v servisu. Tiskárnu sem rozebral, vylil x ml inkoustu ze zásobníknu, pomocí softu udělal reset počítadla a tiskárna vesele tiskla dál, což se nedá říct o dvou hp co jsem měl předtím, kdy se furt ucpávaly trysky, nebo se tam něco sekalo atd...
o 16.01.2013, 09:35 | Harryp
Canon totiž používá snad nejhorší možnou technologií inkoustové tiskové hlavy (většinou odejde ona při náhodném či malém provozu)
o 16.01.2013, 09:47 | AR
nevím jak nové ale u té co jsem měl tak neodešla ani jednou za 3 roky což se u hp říct nedá. u canonu jsem akorat měnil náplně a díky tomu jak to bylo řešeno se daly snadno refilovat v domácích podmínkách.
o 16.01.2013, 09:52 | hanzz
Já si nemyslím, že ta kratší životnost je nějaká konspirace výrobců, jako spíš nevyhnutelný důsledek snižování nákladů.
o 16.01.2013, 09:53 | Harryp
Tady je jednoduchý popis těch technologií [ Link ]

To AR: Však to koresponduje s tím co jsem psal výše. Tiskl si více a průběžně. Největší problém je v tom, že výrobci posunuli hranici toho, kdy ještě tiskárna může tisknout bez dostatečného přísunu inkoustu. Hlava poté zaschne - v tom lepším případě nebo odejde úplně - v tom horším případě.
o 16.01.2013, 10:14 | Daryl (A)
je to spise presne naopak. diky cenovym valkam a orientaci zakaznika primarne na cenu jsou vyrobky navrhovany tak aby vydrzely minimalne ty 2 roky zaruky.proste co nejlevnejsi material atechnologie. oni jsou schopni vyrobit pracku co vydrzi 20-30 let, ale kdo ji koupi ? viz treba Miele. Pracka za 40-50. prvi ceho si vsimnes je material, ze ktereho je vyrobena. uslechtila ocel 1-2 mm silna ... oproti pozinkovanemu papiru pracky za 6.000 kc asi rozdil. A tak je to se vsim ... 50" LED TV za 15.000 ? Kde to asi museli usetrit ? PLANUJTE nakup za 2 roky a 2 mesice ... a mate to 50/50 ze se to vyplni. Soucastky jsou navrzeny, aby vydrzeli minimalne 2 roky ..dal to nikoho nezajima.
o 16.01.2013, 10:22 | .mycTD
paradoxni je, ze i kdyby na cenovce byla rovnou uvedena presna zivotnost v mesicich, tak si myslim, ze to s prodejema nijak zasadne nezahybe, bo zakaznik stejne pujde po te cene.
o 16.01.2013, 11:22 | Harryp | Upraveno: 2013-01-16 11:24:04
To Daryl: Je to ještě trochu složitější. 2 roky záruky jako jsou u nás nikde jinde nenajdeš - proto taky mnoho elektroniky je v ČR dražší než na západě. Zrovna v rámci těch tiskáren musí výrobci ve 24m záruce měnit (také to dělají) hlavy zdarma. Naopak jedu s autem v záruce do servisu a tam mě řeknou, že musejí vyměnit čep řízení "že je pojebaný z jízdy nebo našich cest" a hle 99.9% lidi zaplatí nový díl+ práci ... to u těch tiskaček takhle nefunguje.
o 16.01.2013, 12:55 | Sau
Záruka 2 roky je v celé EU, ne ?

A ináč třeba ta TV može stát taky z části (krom toho ojebání samozřejmě) těch 15 litrů proto, že už sa dávno zaplatila ta továrna kde sa výrábí, ta technolohie nutná k jejímu vývoji, vývoj samotný atd. Což v počátku samozřejmě zaplacené není a proto je daleko dražší.
o 16.01.2013, 13:18 | .mycTD
sau: ono to funguje spis naopak: prodejni cena je dana trhem a od toho se vsechno odviji. takze vyrobni naklady nemaji na konecnou cenu vliv, akorat se ji podrizuji.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3096 sekund.