Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada s osvětlením garáže.

o Navštíveno 1690x o
o 14.01.2013, 12:48 | Deliquente
Lidičky poraďte pls jak osvětlit garáž… máte-li zkušenost.

Je velká (nebo spíše malá) 6x5m2 a je tam jedno okno (večer stejně bezpředmětné).
Uprostřed garáže je „nouzové“ světlo garážových vrat (při používání svítí).

Jedná se o klasickou garáž kde budu občas kutit a mydlit auto,kolo :) žádné komerční využití.
Nepotřebuju operační sál a na detailní práci budu používat přenosnou led trubici.

Dotazy jsou:
• Jaké použít osvětlení ?
• kde umístit ? a kolik ?
• máte někdo nějakou zkušenost s konkrétními typy ?
• LED nebo zářivka ?

Jakékoliv náčrty a rady vítány.

Děkuji.

o 14.01.2013, 12:50 | Deliquente

foto k příspěvku  od Deliquente

o 14.01.2013, 13:09 | tommas
Konkrétně neporadím, mám starý zářivky, ale za sebe doporučuju si to rozdělit třeba na tři sekce (přední, prostřední, zadní) se třema vypínačema. A pak si rozsvítíš tu část, kterou potřebuješ. Ono světla není nikdy dost, protože pak natíráš něco do bytu apod. a doceníš každou zářivkovou trubici kterou tam máš navíc.
o 14.01.2013, 13:19 | vypuk
"Ono světla není nikdy dost,..." mi připomělo [ Link ] :-D
o 14.01.2013, 13:25 | Luke_288
Za me zarivky na bocni steny a rozdelit na ctyri sekce, predni,zadni,leva,prava, vse samostatne ovladany. Tata to ma takhle ve svy dvougarazi a je to k nezaplaceni. Az budu stavet, udelam to stejne.
Na strope ma stejne jak ty svetlo spřažený s garazovyma vratama
o 14.01.2013, 13:42 | Deliquente
Jj na to jsem myslel. Mam pripraveny 4 okruhy.
o 14.01.2013, 14:53 | Lubak
Jako ostatní mám relativně velkou garáž cca. 9m dlouhou a mám to tedy rozdělené na 3 sekce a dnes bych přidal ještě jednu na každou stěnu a pak zapřemeješlet kde budeš mít nějaký ponk a přímo nad něj také světlo pořádné.
o 14.01.2013, 17:27 | CervinVega
1-male svetlo ke vchodu na cidlo (ktery pouzivas na prichod/odchod)
2-2+2 na strop dopredu/dozadu pod 45st (doplnkove osvetleni, kdyz delas s otevrenou kapotou/kufrem, kde mas stin)
3-co nejvic po obvodu u stropu po 45st, min 2+2 na kazdou stranu, jinak tam bude tma...

davat cokoliv uprostred na strop je imho k nicemu, dela to podstatne mene vyuzitelneho svetla nez jak pisu, vyzkouseno...
o 14.01.2013, 19:21 | Deliquente
díky chlapi za podněty !

Dám to po obvodu 4x1 trubici 58w a vše samostatně zapojitelný.
o 14.01.2013, 21:20 | kadel21
já sem dělal loni a rozdělil sem to na tři sekce (přední/střední/zadní) po dvou dvoutrubicovejch zářivkách a jednu dvoutrubicovou nad ponkem. A ještě se chystám koupit lampu s pantografem (nebo jak se tomu říká) ke svěráku abych viděl na detaily, když bude potřeba.
Teď je v garáži relativne dobrý světlo, ale samo když něco dělám na autě tak používám i přenosnou lampu.
Ale třeba na práci se dřevem to stačí v pohodě.
[ Link ]

Kadel
o 14.01.2013, 21:25 | Deliquente
Good a velká garáž :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.347 sekund.