Navštíveno 1129x

Dávám vždycky počítač "usnout" na noc, aby byl ráno rychle připraven. Jenže ve většině případů mi po takovém probuzení počítače blbne internetové připojení. Blbne ale zvláštním způsobem.
Co funguje:
- Google, Facebook bez problémů, dále třeba první stránky portálů (idnes.cz, seznam.cz), ale ty portály bez obrázků
- přijímání pošty (POP3)
Co nefunguje
- odesílání pošty (SMTP)
- většina internetových stránek (ne všechny)
Čím to sakra je? Nemám žádný firewall, nic takovýho. Ještě zkusím odinstalovat (byť neaktivní) VPN, jestli do toho nějak nezasahují. Jinak Win7 Ultimate 64bit, PC píchnutý kabelem do routeru. Hrozně mě mate, že některý porty jdou, některý ne a i u webů je to takový střídavý. Jakto, že idnes.cz funguje (byť bez fotek), ale nějaká podstránka na idnes.cz už ne?
zkus vždycky po probuzení zakázat a znova povolit síťový adaptér přes který jsi připojený. Mě tohle dělá firemní Asus X51, bohužel zatím se to nepodařilo vyřešit. Ani novější ovladače na síťovou kartu nepomohli. Mě to teda dělá pouze pokud jsem připojený přes wifi.
Dělá ti přesně tohle, že něco funguje a něco ne? Já mám trochu podezření na router, mám nějaký 4 roky starý D-Link. Asi koupím nějakou lepší značku a uvidím, jestli problém zmizí. Variantu B - přeinstalování Win - se mi nechce dělat :-)
Ještě mě mate, že když takhle po ránu mi to třeba nejde, já napíšu mail, dám poslat (Windows Live Mail), on samozřejmě zůstane v Poště k odeslání, protože SMTP nejde... takže všechno zavřu, restartuju a pak ten mail není NIKDE, ani v Odeslané poště a zmizí i z Pošty k odeslání. Prostě se ztratí. Svině jedna :-)
tatovi na Asusu, po usnuti prestalo vyhledavat wifi, musel sem dycky odinstalovat ovladac a nechat prohledat zmeny hardwaru pak to zase slo, ale neslo vubec nic ne jako tobe castecne. A dodneska nevime proc to delalo.
Kadel