Navštíveno 2611x

31.12.2012, 13:01 |
Bingi Jelikož se mi letos na poslední chvíli padl plán na silvestra, říkám si, že bych jej oslavil v poklidu vyjmečně :) Přemýšlím, že bych vyrazil na půlnoční ohňostroj do Brna. Potřeboval bych poradiť nějaké fajn místo, kde bude hezký výhled. Díky za tipy
Mendlák,ale moc v poklidu to nebude :))

31.12.2012, 13:15 |
Bingi jo asi bych měl dodat, že mi jde o focení ohňostroje :)

31.12.2012, 13:36 |
Tony (M)
Neříkali náhodou včera na nove, ze ohňostroj v Praze a brne bude az 1.1. v 18:00?

31.12.2012, 13:39 |
tesil jj, v Brne az zitra.....
Tony: Vypadá to tak.
Bingi: Tak co v té zatáčce na Husově? Tam by to možná nebylo špatné...

31.12.2012, 13:40 |
Crimson | Upraveno: 2012-12-31 13:44:40
Praha určitě 1.1. z pontonu pod Pražským hradem
no já také vyrážím dnes autem ve 23.30h směr Kralupy,
abych byl v 0.30h nachystán s technikou nad městem
jinak Brno koukám máte tady vzorek
[ Link ] [ Link ]

31.12.2012, 13:43 |
Bingi Tony to je ale zásadní informace, to bych stihl 2 ohnostroje za jeden silvestr :) Takže Brno až 1.1 jo?
Bohužel Brno znám jenom letmo, vůbec ani nevím kde se tam střílí. Budu se muset spolehnout na tip místní smetánky :)

31.12.2012, 13:46 |
Bingi takže teď tu máme na výběr co dneska, bud zůstanu u nás v té naši prdelce :), nebo tu máme Olomouc, Zlín.. Kdo se kam chystá ?

31.12.2012, 13:49 |
Bingi Crimson: To jsi fotil odkud? Jakým ohniskem. Momentálně mám pouze po upgradu na FX 24-70.
Bingi: Střílí se na Špilberku. Dobrý výhled bys mohl mít tady: 49°11'26.671"N, 16°36'18.267"E
jsem našel na rajčeti, to nejsou mé fotky ...
můj první pokus omyl byl zde, exif vidíš
[ Link ]
Crimson
Náhodou, mě se to moc líbí
Co je tam špatně?
to netvrdím, jen že to byla první metoda pokus/omyl se tak říká ne :-)
Ahaa :o) Já myslle že si naznačil, že to byl první pokus a tudíž to stálo za vyliž prdel :D
Hlavně že si rozumíme! :)
Někam ke svoboďáku , se tam zas vietnamci budou zbavovat neprodanejch zásob :-DD jako každej rok .....

31.12.2012, 16:38 |
htd

31.12.2012, 20:24 |
AR rover: větnamci už přece letos dělali ohňostroj na olomoucké 2x ;)

01.01.2013, 11:24 |
Bingi tak nakonec jsem byl včera u nás ve vsi :) Ale možná dám dneska to Bnro

Já včera Kralupy, to se moc nepovedlo, špatný místo,
dnes jsem zkusil Libčice, s muzikou moc pěkný !
[ Link ] taky jsem zkoušel novoroční Moon
tak sem dnes taky poprvy zkusil ohnostroj (Brno), ale teda jen sem vylezl pred barak, nechtelo se mi hledat nejake supr misto :) Samozrejme az doma jsem si debil vsiml dratu primo uprostred, ktere v te tme nesly videt a ja si je vubec neuvedomoval :((( dobra zkusenost pro priste, poradne zkontrolovat co je v ceste :)

01.01.2013, 20:36 |
Bingi pěkné výsledky kluci, já zase vidím, že to chce pro příště delší časy :) Akorát v tom našem pordelákově se vždycky střílelo na druhé straně než jsem fotil :)
50D+70-200/F4...jeste sem mel nachystanou na prehozeni 17-55, ale nez bych to prehodil, tak uz by to skoncilo...u par fotek totiz i tech 70 bylo moc :(

01.01.2013, 22:32 |
C...arlos | Upraveno: 2013-01-01 22:35:06
Taky mám jednu.
EDIT: ale vidím, že to mám v takový nějaký divný kvalitě. Může to dělat špatný export z LR? Myslím, ty černé přechody, např.

lukee:
také jsem to letos zkusil (ty Kralupy) 70-200/2,8
ty Libčice jsem práskal 17-40/4
ale jinak jsem to vysypal akorát z karty a hodil na Rajče, žádný RAWy nebo úpravy, jsou to fotky o ničem,
spíš člověk trenuje techniku, rychle přezoomovat, přeostřit během ohnostroje, je to docela opruz,
zejména to ostření, pokud tam není čeho se chytit..
crimson: ja hlavne jeste 10minut pred zacatkem nevedel, jestli se pujdu vubec mrknout. pak sem to jen behem 2 minut vse pobalil, stoupnul na misto, zaostril na Spilas, nastavil manual focus, pak 4s/F11 a palil...nejak sem se s tim opravdu nesral :D
Ale je pravda, ze ted uz aspon vim co a jak pro priste...hlavne nesmim byt uz liny a najit si nejake misto, kde zkontroluju ty debilni draty :)
[ Link ] [ Link ] [ Link ] [ Link ]
je to zejména o kompozici, vy to tam máte pěkný,
pěkná by asi byla i Praha s Hradem v pozadí ale těch lidí brrr..
jinde (u nás třeba) to jsou jen výbuchy ve tmě a to je dost nezajímavý
já to práskám různě na BULB, většinou otevřu a čekám na květ, pak zavřu..
vychází to 1-4s , při těch delších časech už je toho moc v sobě, pěkné je právě chytit jednotlivej květ,
taky záleží na střelmistrovi co vymyslí
jeste je blbe, ze sem to na spodu musel tak zariznout, ale uz tam brutalne svitila lampa, tak by tam byl prepal jako krava. Jinak na bulb teda vyzkousim priste, dobry vedet.
jasně že jedině Bulb, ruce v kapse s dálkáčem, sleduješ jen oblohu a otvíráš - zavíráš
Bulb, taky využívám a je to super věc.

02.01.2013, 10:10 |
Crimson | Upraveno: 2013-01-02 10:11:52
ono to ani jinak nejde v jiných případech,
mně foták nedovolí delší expozici jak 30s
což teda není případ ohnostroje
Novorocni_ohnostroj_nad_Spilberkem
[ Link ]