Navštíveno 10419x

28.12.2012, 18:16 |
ps Objednal jsem přítelkyni parfém z parfemy-elnino.cz a dnes po rozbalení nemilé překvapení.
Z krabice odřezaný kód uvnitř a i krabice vypadá podezřele. Přitom byl parfém zabalen v celofánu.
Tak co si o tom myslíte?

28.12.2012, 18:16 |
ps

28.12.2012, 18:42 |
X-sat (M)
Tohle bych reklamoval. Jinak jsem tam kupoval 2 velké parfémy a vše bylo v pořádku...
To vypadá na padělek. Jak to voní?
ja prodavat padelky, tak jim necham vyrobit presne takovouhle krabicku :-)
Luxusni krabicka :-) omlat jim to o hlavu :-)

29.12.2012, 15:46 |
macek No redeji kupovat u osvedcenejch prodejcu
Ty jo. To je divny. Padelek - to se mi nezda, prece jen to nejsou zadni pokoutni sejdiri.
Macek: no oni jsou docela osvedceni, navic toho spoustu dodavaji jako velkoobchodni partner. Prave proto se mi to zda divny. Ne, ze bych se za ne chtel bit, ale znam je a vubec mi to k nim nesedi.
Taky je mohl ojebat dodavatel zvenku....
Urcite to reklamuj....

29.12.2012, 16:39 |
macek Freerider no ja nevim ja teda kupuju v Praze u nekoho jinyho a pohoda a ten el nino neni zese tak velkej a znamej snad jedine ze Posta??:-))

29.12.2012, 18:03 |
X-sat (M)
Macek: no velkej je, znamej možná tolik ne, protože je to primárně velkoobchod.
Ale v parfémech dělají roční obrat přes půl miliardy, takže to zase tak malinká firmička není.
Taky jsem u nich nakupoval a v vždy v pohodě.
Ja nakoupil v alze na vanoce...
jen me stvalo ze nevim jak bude bond007 vonet...nakonec to neni tak hrozny ale nema to vydr moc...
Pro mladou Donnu Karen jablicko a alza ze vsech nejlepsi cena a maj valnou vetsinu skladem takze pokud vim co chci tak nejlip alza, kdyz nevim jak voni tak sephora,fann tam cuchnout a pak alza :-)

29.12.2012, 21:33 |
TROY | Upraveno: 2012-12-29 21:34:34
:DDD heuréka - ty vole at žijou češi
slibovali k objednávce parfém zdarma, ale ten nezaslali
edit - v čr lidi asi nevědí co je negativní komentář
Byl to můj první nákup a jsem velmi spokojena,zatím slabiny nemůžu posoudit - to dá do negativního ))))

29.12.2012, 21:47 |
CRK TROY: to mi povídej a už vím, kde maj ti největší idioti líheň... Včera jsem dostal na aukru negativ za to, že sem si dovolil dát další kus podobnýho telefonu, kterej někdo koupil o 200,- Kč levnějš a to ten telefon, co jsem mu poslal, ještě ani neměl v ruce... A pokračovalo to dál, že prej nemá wifi, protože to na něm neni napsaný a zaboha jsem mu nemoh vysvětlil, že důležítější než nápis je, že ho opravdu má!!! (samozřejmě ho měl, před odesláním jsem testoval...) A tak bych moh pokračovat...

29.12.2012, 21:58 |
Bladzej | Upraveno: 2012-12-29 21:59:26
CRK: a víš co je na tom nejhořší? Že takovej pepík má občanku a právo volit... Bohužel bude mezi prvními, kteří budou volat po represivnějších a "užitečnějších" zákonech který chráněj hlavně "vobičejní lidy," žejo Máňo... Sry to už mělo bejt spíš do plešounova :)) tématu.

29.12.2012, 22:24 |
ps Napsal jsem jim email s reklamací, tak jsem zvědavý, jak se k tomu postaví. Určitě toto není 100% kvalita. Sám jsem čučel, jak je toto vůbec možné.
Co se týče heuréky a jiných, tak není problém si takové "ověřené a jiné" zákazníky naklikat. Aspoň minimálně bylo, jelikož dřív jsem tam viděl eshopy, kterým přibývalo spousta hodnocení a po kontrole v heurece se zjistilo, že si to klikaji majitelé sami..
U parfému za 1500 by člověk čekal originál a ne nějakou mrdku s ořezanou krabičkou - akorát to člověka nasere.

30.12.2012, 01:48 |
macek X-sat a co jako ?? To me ma o necem presvedcit jo??:-)) mam na to svuj nazor a v Praze jsou daleko jiny osvedceny firmy
no kupuju taky v Praze osobka int.obchod ,el.nino ,parfumland a jeste jedna firma z Brna ma .....echt sracky dokonce reklamace v el ninu jo panove uz je otevreno na reklamaci nemate narok ....byl to hermes co svet nevidel ...takze bohuzel vyjeb ,a jak clovek pozna ,bez otevreni ,ze to neni levy nijak .-)

30.12.2012, 11:51 |
X-sat (M)
Jasný, ať žije paranoia :-) Všichni jsou mimozemšťané :-D

30.12.2012, 16:49 |
TROY ;))) souhlas s x-satem :D

30.12.2012, 17:36 |
Daryl (A)
Neni to padelek, ale takzvaný "decode".
Jiste znacky maji různé ceny pro různé trhy přičemž trhy odlišují prave carovymi kódy. Samozřejmě podle čárových kódu jsou pak schopni dohledat zdroj úniku.
Proto prodejci, kteri toto embargo porušují vyrezavaji tyto kódy pomoci sofistikovaných strojů, ktere celofán rozbali, kód odstraní a zase zabali. Menší firmy to dělají ručně.
Takže prave to, ze je kód vyriznut je paradoxne dukaz, ze se jedna o originál. U padelku neni nic jednoduššího, nez kód zkopírovat.
Daryl: a jak zakaznik muze vedet, ze to prave neni padelek s vyrezanym kodem? :)

30.12.2012, 20:56 |
TROY rajdlos
daryl ti chce naznačit at kupuješ parfém u něj :)))

31.12.2012, 11:30 |
Daryl (A)
Nemyslíš, ze je jednodušší okopirovat kód kdyz uz děláš padelek ?

31.12.2012, 11:31 |
Daryl (A)
Troy: neprodavam parfémy. Ale jeden z velkoobchodu je můj zákazník, tak se v tom dost orientuju

31.12.2012, 13:10 |
hanx Daryl: tak jako tak to znamená, že je to sice originál, ale šedý trh, tzn není určen pro ČR. Oni to pravděpodobně koupili levněji než by správně měli, tzn mají větší marži. Není to tak?
Daryl: no prave, ze pokud ten kod jde overit na webovkach, tak prave naopak ;)
hanx: Levne to prodavaji, tak to musi i levneji nakupovat.
stejne je to hustej business, kdyz zakaznik potrebuje online verifikaci, aby vubec poznal, jestli si koupil co chtel.

31.12.2012, 16:48 |
ps Je to šedý trh a je to pěkná prasárna. Jen to potvrzuje, že většina těchto "levných" eshopů to pajšuje.
.mycTD: Ten kód stačí zadat na webovkách a pošlou Ti "dárkový" balíček nebo spíš nějakou pozornost.

01.01.2013, 13:39 |
hanx A proto si nekupuji drahý parfémy, stačí mi ty v cenový relaci do 500 Kč :-)

01.01.2013, 13:52 |
gizmi Hanx: alpa, pitralon, jarova voda - :D Toviiiiis, telu to nejlepsi :D:D

01.01.2013, 17:18 |
Daryl (A)
Rajdl: kdyz si to prectes poradne rak uvidíš, ze se nejedna o verifikaci ale nějakou odměnu. Tímto se prave snazi vystopovat "pasovani" mezi regiony. Ano je to tak, ze oni to tam nakupuji levněji a o to levněji to mohou prodávat. V parfemech je uz 2 roky drsnej boj kdy padly marže na par procent a díky porovnavacum a zaslepenym cechackum, kteri koukaj jen na cenu se bojuje o kazdou korunu. V ČR se prodává asi 5% parfému z oficialni distribuce. Vse ostatní je dovoz z regionu, ktere maji výraznější kupní silu a tim padem nižší ceny.

01.01.2013, 17:50 |
Sau Tak pak je nasnadě otázka, proč by tu jakási oficiální (čti předražená) distribuce měla vůbec existovat, když o ni prakticky nikdo nestojí. Co z ní zákazník má mět ?
Daryl: me to povidej :) v kazdem druhem majlu ctu slovo sleva. Clovek jeste ani neprecte v majlu merito veci a uz vidi slova sleva, slevnit, neslo by udelat... :) osobne na tyhle majly ani nereaguji.

01.01.2013, 18:43 |
Daryl (A)
Bavime se o internetu. samozrejme, ze v kamennych znackovych prodejnach se asi nebude prodavat dovoz. Na druhou stranu tomu odpovidaji ceny. Jakmile prodavas na internetu, lidi vlezou na zbozi.cz, najdou vyrobek a prvni co udelaji je, ze to seradi dle ceny. Sice se pak divi, ze jim to jde 2 mesice (pokud vubec) ...ale hlavne, ze to koupili o 3 koruny levneji, nez v overenem obchode.
Ze zahranici vim, ze cesky clovicek je neuveritelne rozmazleny. Nase eshopy dotahly servis na hranici technickych moznosti a stejne se najde banda curaku, kteri prskaj, nadavaj a davaji spatne hodnoceni, kdyz jim balik dorazi o den pozdeji nez cekali.
Ale to jsem odbocil.
Oficialni distribuce vetsinou zajistuje velke znacky, budovani brandu a kontrolu (sveho) trhu. Ve vetsine pripadu dokazou velkym partnerum nabidnout "srovnatelne" podminky jako nektere sede dovozy, ale jsou tam pravidla, podminky na objemy a podobne.
Kdyz pujdes do Parizsky do kramu GUCCI, tak tam asi sedy dovoz nenajdes, stejne jako ve velkych parfumerkach v nejruznejsich OC. I kdyz i tam se uz etablovaly nektere internetove obchody jako Douglas a podobne. Ale podle toho to tam i vypada.

01.01.2013, 18:47 |
Daryl (A)
dalsim velkym pruserem jsou ruzny slevomaty. Ani cesky clovek, ani cesky podnikatel nepochopil ucel tohoto nastroje. Diky tomu dochazi k neuveritelnemu poskozovani trhu i povesti tech, kdo se do toho zapoji. Ale to je na jinou diskusi.
Snad uz brzo cesky kupujici pochopi, ze kvalita (a to nejen zbozi, ale hlavne servisu) neco stoji. Pak se ten trh aspon trosku srovna a internetovy prodej zacne mit zase o neco vetsi smysl.

01.01.2013, 20:07 |
ps Průser je, že jsem prostě dostal název parfému, zadal do googlu, mrkl na zkušenosti a objednal. Cenu jsem neřešil. Vědet, že to dopadne takto, tak jdu do obchodu a je to.
Ale co se týče slev a českých lidí, pro které je zadarmo drahe je na jinou diskusi :)
Sau: me prijde vcelku logicke, ze ofiko distributor vytvari podporu znacky a jeji propagaci, a svete div se, ono to stoji penize :) Dalsi prodejci, co obchazi tuto ofiko distribuci pak parazituji na tomto.

11.02.2014, 12:44 |
AR to seš hodnej žes nám to přišel říct do více než rok starého tématu ;)
Tenhle kokot jankarty tráví čas tím, že se neustále registruje na všemožná fóra a jen tam hází odkazy na nějakej svůj slevovej portál. Nemůžou takoví lidi dostat ban? Neudělal to poprvé...

11.02.2014, 18:14 |
Daryl (A)
no muzou ... ale co z toho ? jemu nejde o forum, takze si obratem udela novou reg a jede dal ... ban ma smysl u nekoho, kdo si zaklada na sve historii, pro koho ma smysl ... tady ten by sem radeji psal jako anonym :)