Navštíveno 2586x

Jedno doporučení na super biják od bratří Wachowských s Tomem Hanksem a Hale Berry v několika hlavních rolích .. pokud máte rádi něco mimo mainstream, něco audiovizuálně vyladěného, něco co podněcuje fantazii a musí se u toho i přemýšlet tak fofrem do kina. Bez ohledu na 85% hodnocení na CSFD musím říct, že jsem si toto tříhodinové dílo včera maximálně užil a uvažuju o opakovaném zhlédnutí, protože to za to stojí.
[ Link ]
Souhlas, po dlouhy dobe solidni film. Dokonce jsem ani nemel pocit vyhozenych penez, ktery obvykle mivam :-) Navic je to film, ktery je vhodne videt vickrat, proto o vikendu jdu znova.
Jenom doplnim-cast filmu reziroval a muziku delal Tom Tykwer (hodne znama Lola bezi o zivot). Kvuli Tykwerovi jsem na to vlastne sel, je to muj oblibenej skopcak :-)

28.12.2012, 07:53 |
Crimson | Upraveno: 2012-12-28 07:53:43
momentálně to nejlepší, co jde v kinech poslední měsíc s Hobitem
ale dost náročný, ne každej to skousne
za mě tak 50procent..... stejný psycho jako Looper či Moonrise Kingdom..... filmy tohoto typu by se měly promítat někde na filmovejch festivalech nebo nějakejm filmovejm kritikum protože 84,9 procenta lidí v kině na to čumí jak vyvoraná myš a musej to vidět 3x aby si to dalo dohromady takže jako Crimson ne každej to zkousne takže pro lidi co vědi že moc nekoušou doporučuju na to radši ani nejít..... řekněme kdyby takový filmy měly kolem 1,5hod tak at na to de kdo chce ale pro většinu lidí je tohle jen 3hodinový utrpení !!!!
stejně tak Hobit je meganatáhlá pohádka z knížky o 250ti stránkách kterou ten kokot musí ještě rozdělit do 3dílů aby se vydělalo víc peněz tudíž z knížky určený pro děti je epický putování zakrslejch hobitů hledajích draka šmaka kde když skončí jedna epická bitva se skřetama tak do 5ti minut následuje další a u 7mý bitvy to diváka přestane bavit....
pán prstenů narozdíl od toho bylo lehký shrnutí knížek o milionu stránkách který se do filmu ani nacpat nedalo a proto z toho byly tak dobrý filmy ale soráč dělat z 250stránkový pohádky pro děti 3díly na 3hodiny natáhlý hovadiny v kině tak za mě maximálně tak velký hodnocení za vizuální a zvukový zpracování jinak je to totální 3hodinový utrpení v kině kde se zase rok bude čekat na další díl na kterym se zase vyvaří hromada peněz, na závěrečnejch 50ti stránkách konce který budou natáhlý uplně totálně se vyvaří opět a pak se udělá v kinech ještě pro fanoušky 3 filmy po sobě aby vydělaly další peníze.... to se radši podívám na večerníček zabere to 10minut a dá se v tom obsáhnout veškerý informace z pohádky Hobit...
Ale ten film absolutně žádnou složitou myšlenku nemá, ta je jen jedna a naprosto jasná. Mimochodem, použití tolika málo herců v tolika rolích mi úplně nesedlo a nebýt odlehčení z útěkem z koncentrodůchoďáku, tak to zařadím někam k Avatarovi...
Me teda Hobit taky vcera docela prekvapil. Z relativne tenky knizky vzniknul 3h dost natahovanej film a navic jeste rozsekanej na dalsi dily. Ale me se to libilo
Kotass - lehoučké OT,ale už to nějakou dobu nejsou bratři Wachovští :-D
[ Link ]
o.O co je na Looperovy psycho?????

28.12.2012, 13:58 |
Daryl (A)
Nismo zase perli :-))))

28.12.2012, 14:11 |
sk8ty Klobouk :D :D :D
Klobouk : von se nechal přešít nebo jak ? :D Díky za doplnění / upřesnění. ;)

28.12.2012, 17:23 |
DaveX Nismo: četl si Hobita?
Kotass - no jo,holt asi když musíš tak musíš :-D
RB : ano film nemá vůbec složitou myšlenku stejně jako looper, u obou je myšlenka popsatelná jednou větou jenže film je podanej tak idiotskym způsobem že ze začátku to skáče po pár vteřinách a netuší nikdo která bije, chytřejší divák se chytí možná někde v půlce filmu, běžnej divák se nechytí ani na konci na kterym bude čekat že se všechno objasní a vono prd :)
Když sem se vracel z Bonda taky mi z toho filmu bylo na blití a vůbec nejsem jedinej na světe kterýmu se to nelíbí, příjde mu ten film totálně odfláknutej, herec špatnej atd....
Viz třeba recenze jednoho filmovýho maníka :)
"
Jak nazvat Skyfall? Celkově bych to přirovnal k pochvě starý panny - zející prázdnotou... Nutno dodat, že první čtvrtina se opravdu rovnala normální bondovce, ale pak se vše obrátilo v Shitfall. Hlavní záporák je homosexuál, který když odhazoval granát, tak si ještě nadrženě zatřepal prstíkama, jaký to není nonšalantní čin házet granát do starý kamenný budovy. Navíc jeho postava je naprosto okopírovaná ze Ctihodného občana. Pak přijde část alá Sám doma, kde blonďatý metrouš, vypadající jak nakalená opice, připravuje pasti a různé zhovadilosti. Poté lítá jedno kliše za druhým asi jako když pes má průjem, při kterém histericky zdrhá po zahrádce. Tedy, když přehlédnu fakt, že po pádu vrtulníku na poctivě kamenný barák, se celá budova totálně rozpadne, tak to zase tak brutální nebylo. Sakra ale co ti herci? Nehorázně ošklivá bond girl, které se snažili namačkat prsa do korzetu. Jenže ona měla visáky, takže jí korzet stejně nepomohl. Javier Bardem - homouš. Sundali M - ať si jdou trhnout řitníma otvorama a otevřou si frisko při Ordinaci v růžový zahradě. Craig - nabušená opice se zmuchlaným ksichtem, blonďatou kšticí jak jateční štětinaté prase. Dvě hvězdy za první čtvrtinu a Ralpha Fiennese.
Když se řekne Bond, tak si představuju drsnýho elegána se šarmem, noblesou a vtipem, nikoliv ruského zabijáka putinovského typu. Taktéž by se děj bondovky neměl točit kolem osobních problémů hlavního hrdiny. 2 hvězdy dávám: 1) za perfektní song od Adele, 2) za úvodní
scénu s vlakem. Celkově je to jen další barevný širokoúhlý film bez "ksichtu".
"
Ano hobit je zábava a ty 3hodiny dou snýst protože to je prostě pohádka pro děti, ale nějakej top film no bože.... ?
muj žebříček filmů který se mi prostě nelíbily teď
Skyfall na místě prvním, tolik chyb v jednom filmu nebylo už dlouho vidět
Atlas Mraků místo druhé,zpracování nápad všechno ok ale podání pro masu velmi špatný
Looper třetí místo : nápad dobrej, film by každej pochopil za 45minut zbytečně natáhnutý a 1/3 lidí odešla z kina před koncem
ale třeba Moonrise Kingdom sem se díval už dvakrát, film je sice divnej ale má svoje kouzlo a bezvadný zpracování... každopádně je hrozně utahanej a pomalej s pomalou muzikou a člověka to nutí spát i když se mu nechce....
Nismo mi zacina pripominat TOmia Okamuru - musime znat jeho nazor.
no, jsem rád že je tu Nismo. Ani jeden film jsem ještě neviděl, ale všude na ně slyším chválu, a to je mi moc podezřelý...:-( Nejlepší je číst kritiku a tam si vybrat, jestli ano či ne.

29.12.2012, 15:27 |
DaveX Borik: vůbec se nismem neřiď, všechny filmy stojí za shlédnutí a jsou výborné.
Proff : ja ti ho necpu pouze mam pravo svuu nazor vyjadrit :-)
DaveX : na vsechny filmy se tesim a na tyhke diky hodnoceni sem se tesil jeste vic, ale cekalo me spis zklamani, ale samozrejme za shlidnuti to stoji :-)
kolega co chodi do kina vic nez na zachod se taky tesil na hobita ale vratil se dost nastvanej a nazor ma jak ja, kdezto atlas mraku se mu libil ac souhlasi ze do pulky filmu mel chut odejit z kina. Bond se mu libil ale sral ho craig stejne jak me ale me tam sralo uprimne mnohem vic veci nez jen on....
Argo....pecka narez luxus film.....
Jeste sem nestih sedm psychopatu ale doufam ze jeste nekde zkouknu prej to je dobry :-)
treba prometheuse sem byl v kine 3x ac to neni nejak zavratnej film ale ale nevadilo mi na to jit s jinejma lidma zase a opet sem si to uzil...ale jit dobrovolne podruhy na looper/cloud atlas/skyfall to ani omylem kdyz se na to budu chtit podivat znova coz je dost mozny tak si to proste stahnu platit dvakrat za to nehrozi protoze to nema takovou cenu pro me....
Jinak kino mam rad :-)
Proff : ja ti ho necpu pouze mam pravo svuu nazor vyjadrit :-)
DaveX : na vsechny filmy se tesim a na tyhke diky hodnoceni sem se tesil jeste vic, ale cekalo me spis zklamani, ale samozrejme za shlidnuti to stoji :-)
kolega co chodi do kina vic nez na zachod se taky tesil na hobita ale vratil se dost nastvanej a nazor ma jak ja, kdezto atlas mraku se mu libil ac souhlasi ze do pulky filmu mel chut odejit z kina. Bond se mu libil ale sral ho craig stejne jak me ale me tam sralo uprimne mnohem vic veci nez jen on....
Argo....pecka narez luxus film.....
Jeste sem nestih sedm psychopatu ale doufam ze jeste nekde zkouknu prej to je dobry :-)
treba prometheuse sem byl v kine 3x ac to neni nejak zavratnej film ale ale nevadilo mi na to jit s jinejma lidma zase a opet sem si to uzil...ale jit dobrovolne podruhy na looper/cloud atlas/skyfall to ani omylem kdyz se na to budu chtit podivat znova coz je dost mozny tak si to proste stahnu platit dvakrat za to nehrozi protoze to nema takovou cenu pro me....
Jinak kino mam rad :-)

29.12.2012, 16:39 |
DaveX No a tady je ten rozdíl, já bych třeba na Prometheuse víc krát nešel :)
Ono je to asi na každém, ať si určí, jaký film se mu líbí. Ale třeba hatit Hobita za to, že kniha má jen 250 stránek a oni z toho dělají 3 tříhodinové filmy mě nijak nevadí. Je to čistě z finančního hlediska a mě to nevadilo. Klidně bych si na něj zašel znovu.

30.12.2012, 17:56 |
Daryl (A)
Mno ... Zajimalo by mne do jakeho kina nismo chodi, protoze nikdy jsem nevidel, aby z kina pred koncem filmu odesla tretina. Teda pokud to nebylo v zapadle vesnici, kam chodi do kina 3 lidi. Zejednomu nevydrzi mocak z tech 2 litru coly se stava :-))))))
taky mě ten atlas mraků nijak neohromil, ale jestli můžu odbočit - tak tyhle 2 filmy mě pobavili dobře.
[ Link ] [ Link ]
DaveX : neřikám že Hobit je vyloženě sračka, pokud to budeš brát tak že od toho nemůžeš čekat co od pána prstenů, budeš to brát s nadhledem a že se tomu budeš smát, budeš to brát předem že to bude uměle natáhlý tak tě ten film bude bavit i přes to že kamara vypadá jako by to točil Hřebejk.... mě osobně by tam víc seděla kamera a efekty stylu Pán Prstenů neb tohle je prostě divný, včera sem to byl zase ve 3D a Atmos a kor ve 3D je to fakt divný a vynikne tam ta kamera která mi nesvědčí, sice takový měla bejt a je to tak myšlený ale sem tam je to HDR, sem tam je to vysokej kontrast ale v tom 3D si všimneš mnohem víc chyb v kostýmech či rekvizitách... ale co je to pro děti ty si toho nevšimnou stejně tak jako že v bondovi postřílej během 3 minut tak 15 asi z 10ti lidí co šly na skyfall za světla , těch 500metrů přišly a už bylo šero a za další 3minuty a postřílený celý armádě je tma a přiletí vrtulník tak stejně tak v hobitovi utíkaj před skřetama když tam jednoho zažíznou za skálou čehož si zbytek skřetů všime stojíc maximálně 100metrů od nich vyběhnou na ně trpaslící začnou utíkat pěšky skřeti jedou na vlkách co maj maximálku tak kilo a najednou je ze 100 metrů pohled z vrtulníku kde žádnej šutr od kterýho utíkaj neni ale utíkaj n pláni kde je pár stromků a rozloze tak 3x3 km kde oni pěšky běžej a sotva je ty vlci doháněj nehledně na to že sou tak 2km od nich najednou.... ano je to pohádka dítě si toho nevšimne jak řikám ale je to přesnej příklad natáhnutí filmu a takovejch v " " chěnejch chyb tam je kopec.... jinak ATMOS místama super místama běžný kino
DABING těžkej FUCK OFF , nedoporučuju ani omylem na to jít s DB včera mi to stačilo, kdyby to celý nadaboval Srstka tak bych z toho měl stejněj pocit.... kamera jak už sem řikal tak prostě takovou v tom filmu chtěly ale mě tam nesedla vypadá to prostě jak český pohádky z roku raz dva a mě to nesedí, ale řežby dělaný počítačově tak tam kamera resp. celkově obraz super a přesně takovej bych tam čekal celej film a byl bych happy s origo dabingem....
Daryl : výjmečně to bylo v liberci Palace Cinemas a bylo to lehce po premiéře filmu.... jinak chodim do Prahy tady se často nestává že by někdo odešel..., v Liberci sem stejně jako další 3 co byly se mnou chtěly odejít taky neb sme pořád na sebe koukaly a řikaly co to je za sračku a nikoho to nebavilo tak jsme si z toho dělaly srandu už celou dobu a na konci filmu sem vykřih hurá konečně to zkončilo a zbytek lidí dal za pravdu a hurá odcházely konečně z kina s hlavama velkejma jak pátrací balón :)
Mazlig : jj Divoši je pecka zábava, to druhý sem neviděl a to třetí mě taky zajímá dýl už a plánuju se podívat :)

31.12.2012, 09:08 |
DaveX No jo, ale překvapuje mě, že se ti líbí Prometheus, kde je těch chyb podstatně víc. Mě tedy docela fascinovali borci přes GPS, kteří se ztratili :D
Davex: no jestli meli navi co mam ja na windows phone neni se cemu divit ;-)
Včera jsem viděl DVD Skyfall a za mě teda rozhodně palec dolu. Bylo to trapný, nudný, divný. Až ho budou dávat v televizi, tak se znova dívat nebudu, a to je u Bondovky nepochopitelný.