Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Multifunkční zařízení - inkoust nebo laser?

o Navštíveno 1925x o
o 27.12.2012, 10:19 | Duri | Upraveno: 2012-12-27 10:21:04
nějaký tip?

cca kolem 4tis +-

není to na žádné velké tisknutí, jen pár faktur, občasné skenování či kopírování měsíčně

nemá to nemá cenu řešit a vzít to nejlevnější?

jediná podmínka je WIFI

o 27.12.2012, 11:36 | Area51
Multifunkci jsem sice nikde nikdy neměl, ale za to pár tiskáren už jo... Tisknu pramálo a s inkoustem jsem měl vždy problém, že zaschnul.... Takže za mě jedině laser, vydrží dýl, nezasychá, tisk je hezčí a nerozmočí ti ho voda :-D
o 27.12.2012, 11:37 | Mr.Scully
Mně inkoust taky pořád zasychá a neorigo náplně zaserou trysky... za mě jednoznačně laser, taky teď budu jednu kupovat :-) Ale pokud chceš barevnou, tak za čtyřku to nebude... spíš za bůra a víc.
o 27.12.2012, 11:40 | Milhauzz | Upraveno: 2012-12-27 11:40:39
Asi z nejlevnějších multi laserů bude Brother.
o 27.12.2012, 11:40 | mr.brain
Jestli chceš barevnou, tak jsem koupil Canon MX-515 - má to vrchní podavač pro skenování (i oboustranně a automaticky), do sítě umí přes Wifi, umí oboustranný tisk (vytiskne, zatáhne papír a potiskne druhou stranu) a hlavně náplně má vč. trysek, takže když to zaschne, tak jde vyměnit jen cartridge a není třeba měnit tiskovou hlavu - jdou v poho používat refilly, hlavně jak říkám, nic se nestane, když se ta cartridge zničí, má v sobě trysky. Předtím jsem měl HP PSC 1410 (asi 5 let tuším, začal blbnout pohon tiskové hlavy) a tohle je mnohem lepší.

Pokud ale nebudeš tisknout barevně, tak jednoznačně laser, s cenou se vejdeš ok, otázka je ta wifi.
o 27.12.2012, 11:42 | Pekys
jednoznačně laser. Nenapadá mě žádnej důvod, proč chodit do inkoustu.

Max si můžeš podle spotřebáku spočítat na kolik tě u který tiskárny vyjde 1 stránka, podle toho se rozhodnout.
o 27.12.2012, 11:48 | Duri
Brother DCP-7070DW

[ Link ]

z toho mi asi nejvíc vychází tato, každopádně o Brotheru slyším prvně :)
o 27.12.2012, 12:05 | Luke_288
Ja vytisknu prd a mam inkoustovou multifunkci jejakyho epsona zar stovek. Staci mi to. Na minulym hp jsem zkousel cartridge doplnovat naplnema a tak se to rozesralo, ze jsem ji vyhodil. origo cartridge mi nikdy nezaschla
o 27.12.2012, 12:27 | Mr.Scully
Já furt váhám, sice mířím za laserovou multifunkcí, ale ty laserovky jsou krávy, nevejde se mi to na stůl už nikam (hlavně na výšku :-), tak ještě přemýšlím. Navíc nejlevnější laserová multifunkce je nějaký Xerox (jinak dobře hodnocený) za bůra, ostatní jsou dražší.
o 27.12.2012, 13:17 | Only_One
já mám multifunkci inkoustovou od Brothera [ Link ]

Velkokapacitní černé XL náplně stojí cca 800 korun a nebo 1400 v balení po dvou a má umět 2400 stran 5% pokrytí. Takže to je +-0,3kč/stránku u toho laseru stojí toner 1600 a zvládne 2600 stran 5%.. 0,6kč/stránka

HPčko laser LaserJet M1132 toner 1600stran 767kč.. 0,47kč/stránka

Takže já jsem pro inkoust kterej je barevnej, umí A3 (ten muj brother) a má levnej tisk. Samozřejmě musí se používat.
o 27.12.2012, 13:18 | Only_One
ceny jsou k černým tonerům a náplním.
o 27.12.2012, 13:25 | Mr.Scully
Ono to hodně záleží na tom, kdo kolik natiskne... na mých dvacet stránek do měsíce je fuk, jestli je stránka za třicetník nebo šedesátník a inkoust mi zasychá (právě kvůli té nevyužívanosti). Teď zrovna mi to tiskne modrou místo zelený (nebo tak něco), přitom náplně jsou plný... asi se zasrala tisková hlava a co jsem četl, tak vyčistit to trvale stejně nejde, je to holt daň za používání neorigo náplní.
o 27.12.2012, 20:58 | Pekys
Mr.Scully: barevnou? jestli ČB, tak mám doma Samsunga, stál asi 2,5k a dobrý, na to domácí používání (kopírka, scan, tisk) to bohatě stačí.

barevný netuším, pro moje potřeby jsou barvy zbytečný.
o 27.12.2012, 23:19 | Mr.Scully
Tak docela bych radši barevnou... ne že bych to potřeboval až tak nutně, ale občas si tisknu mapu, kam jedu, případně občas (výjimečně) nějaký dokument. Cena za barevnou mi nevadí, připlatím si, horší je, že jsou to všechno prostě krávy, který nemám na stole kam narvat. Asi si připlatím za wifi a strčím ji někam úplně mimo :-)
o 29.12.2012, 12:02 | fredy
čau, já mám už více jak 2 roky multitiskárnu brother nějaké 390CW ted nevím přesně celej název. má to wi-fi což byl můj požadavek, automatický podavač na scaner. barvy jsou oddělené, takže 4x barva. Co se týká cen za tis, tak kupuji už více jak 2 roky barvy z alfacomputeru za krásných 100,-kč černou a kolem 115,- osstaní barvy :) vydrží to celkem dost. tisknu denně určitě více jak 20 stránek, většinou černobíle, ale s barvou jako zasíchání nebo netisknutí jsem neměl nikdy problém. v tomto případě tisk vychází na směšné peníze a je radost mít takového pomocníka. Dřív jsem měl nějaké multi od HP a už jsem fakt nechtěl investovat takové kačky do náplní. jinak origo náplně stojí cca 250kč/ks takže to není i tak nějaká darda. v druhé kanceláři máme taky brother multifunkci se stejnýma náplněma a také bez problémů, postnu jsem odkaz na barvy i tiskárnu...
o 29.12.2012, 12:04 | fredy
no tak barva je ještě ted ve slevě, musím nakoupit :) [ Link ]
o 29.12.2012, 12:05 | fredy
origo černá [ Link ]
o 29.12.2012, 12:28 | tomaspar
Do toho Brothera můžu doporučit tyto náplně, používám už je víc než dva roky [ Link ]
o 29.12.2012, 12:37 | fredy
jj, mám tuto tiskárnu [ Link ] a pohoda :)
o 29.12.2012, 15:11 | maresk
z levných, malých A4 multifunkcí mám velmi dobrou zkušenost s Brother DCP-J315W - stojí to kolem dvojky, neorigo inkousty jsou zhruba za ceny jako psal tomaspar, wifi samozřejmě má
o 30.12.2012, 19:28 | Mr.Scully
Hele a když chci barevnou laserovku a scanner a jsem omezený místem, máte nějaký tip? Potřeboval bych co nejmenší tiskárnu, abych ji narval někam na stůl, ale ty multifunkce jsou hrozný krávy a koupit to zvlášť si taky moc nepomůžu... :-/
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3182 sekund.