Navštíveno 7154x

Potrebuji radu. Uz doslo i na me a tak s manzelkou uvazujeme o zakoupeni robotickeho vysavace....
- Zvazuji tyhle 2 vyrobky.
- Doma 3 místnosti na line, 1 mistnost plovoucka, 1 mistnost koberec, zachod lino, koupelna dlazba.
- bezprahovej prechod do mistnosi. Do koupelny je jen skok na vejsku dlazby a do loznice jen na vejsku plovoucky.
- Doma yorsir
Prosim o radu jakym smerem koupit. Popripade praxe a treba i kde koupit...
Diiiikyyyy.
Vsude vychvaluji Kobold. Ale zase jsem videl test, kde propadl oproti Roombe o dost. Takze tezko si vybrat :) Me utekl Kobold za 9. Z ebay se ho bojim objednat, protoze je tam dost napodobenin.
Prave. Kobold co jsem spatril video a testy, tak byl horsi... Neni v tom vylozene jasno. irobot ma i dobry servis..
iRobot má dobrý servis? Na mail se mi vůbec neobtěžovali odpovědět a abych čekal někde na lince, na to jim kašlu...

27.12.2012, 10:45 |
kasko přesně tak, koupili jsme s manželkou vorwerka.
Nechali jsme si ho předvést u nás v bytě, sepsali papíry a za dva dny byl doma s ručním vysavačem.
Při úklidu má fakt systém. Máme třeba dlouhou chodbu, tak si ji rozdělí na 2 menší úseky a jede.
A to co sebere, to je k neuvěření. Máme doma 2 malé děti (3 roky a 4 měsíce), ale připadáme si jako prasátka. Zapínáme jej každý druhý den.
Takové věcičky, jako že když mu dochází baterie, tak se zajede dobít a pak pokračuje přesně tam, kde skončil má asi každý, ale je to fakt super. A skutečně je neskutečně rychlý díky systému práce.
Máme doma v celém bytě thermofix, takže prach jde vidět skoro neustále, takže na takové podlahy můžu jenom doporučit.
Trochu oživím, stále vede Vorwerk Kobold VR100 nebo radši irobot např. 780?
Kasko, jaj si sookojenej po roce a něco?
Máme pvc a vinyl,furt kupa prachu a hodně vlasů.
Dnes jsem se díval v E.V. a těch modelů je kupa, od 7000-15000kc.
Díky
Ke mně už Roomba/iRobot nesmí, takovej krám aby člověk pohledal. Pořád bloudil, nečistil zrovna skvěle a po roce úplně odešla baterka za tisícovku. Rád jsem se ho zbavil a příště koupím jakoukoliv jinou značku.

26.03.2014, 07:52 |
AR jo taaak no este ze sem ho od tebe nebral ;) i kdyz sem mel nutkani ;)
Nechce někdo Kobold VR100? Zánovní, jetej asi jen 1-2x :) u nás bohužel na vinyl nepoužitelný.
AR - on byl v pohodě (kupoval jsem před prodejem do něj novou baterku), jen prostě jsem nebyl spokojen s jeho logikou, podle které jezdil po jednom místě klidně deset minut a pak na některý úplně zapomněl. Jako kdyby měl blbý firmware. Jinak s tou novou baterkou jezdil klidně hodinu a nevybil se, takže výdrž měl. Ale nějak té značce nevěřím a to, že mi servis neodpověděl na mail, na důvěryhodnosti nepřidá.
Rajdlos - a co bude jinyho na vinyl? ;-/
Taky pokoukavam po necem co umi plovoucku a hlavne kocici chlupy :)

30.03.2014, 12:31 |
kasko AllInOne: paráda. vše funguje jak má. Nebyl sebemenší problém. Posbýrá to spoustu chlupů, drobků, apod. Když jsou 2 malé děti, je to super.
Kasko: a vinyl tozvladne? Jakej mas model? Diky

30.03.2014, 21:04 |
kasko AllInOne: vysává to 99% na Thermofixu. Pouze v obýváku pod stolem je koberec.
Typ zjistím zítra.

30.03.2014, 21:09 |
kasko

08.06.2014, 19:08 |
Knightey- | Upraveno: 2014-06-08 19:14:26
Stale nejak sleduji deni kolem a furt nejak nemam jasno ktery :)
Samo ze v hledacku je nejaky iRobot Roomba 600 a 700 rada, Kobold VR100 (silena cena), Neato (z ebaye), Ecovacs Deebot.
15t se mi fakt za to davat nechce.
Byt je o velikosti cca 65m2 s plovouckou a sam tam nejaky koberecek.
Co me k tomu nuti, je dlouhosrsty kocour v byte. Clovek vysaje a druhy den proste nekde vidi chlup.
Kup Neato je to stejne jako VR100. Problém, je že mě se třeba VR100 rozbila po cca 4-5 užívání, odešla ta točící snímací hlava. Dostal jsem úplně nový. Takže toho bych se trochu bál.
No safra, tohle se stat tak je to na rit... Pak pripadaji ty z CR kvuli te zaruce no :(
Tak nakonec jsem sehnal iRobot Roomba 630 za slusny peniz, tak uvidim jak bude fachat :)
780 iRobota brat jenom kvuli inteligentnejsim wifi branam, jinak staci jakakoliv nizsi rada.
iRobot obecne ma problem s vetsim clenitym prostorem, pokud mu ho rozumne neoptimalizujes branami. ne ze by ho neuklidil, ale snizuje se mu efektivita a trpi tim halvne baterie. Znam iRoboty co maj baterku 4,5 roku a iRoboty co ji zlikvidujou za 1,5 roku (a jak tu vidim i niz). A je to prave velikosti prostoru.
Jinak zajimavou alternativou jsou roboti Neato a to i spolehlivosti, ale ty funguji na klasickem principu vysavani, nikoliv na mechanickem.

08.12.2014, 15:14 |
Stofi Nema nekdo Neato BotVac 75, resp. srovnani s Vorwerk Kobold VR100 (puvodne tedy Neato ZV-11)? Cena je ± stejna, ten BotVac je ale technologicky novejsi.
Diky