Navštíveno 3815x

25.12.2012, 21:13 |
Long Jedná se o samolepící vinylovou podlahu Tarkket (Floor in a Box), lamela 2,6 mm, nášlapná vrstva 0,25 mm. Dostala se na ní barva z modrého trika. Nema nekdo zkusenost s chemii nebo jiným přípravkem, který by to dostal pryc? Co jsem zatim zkousel, tak to vypada ze je zazrano do materialu a dolu nepujde. Posledni variantou je pás vyříznout a dát nový.

25.12.2012, 21:13 |
Long

25.12.2012, 21:37 |
Skury | Upraveno: 2012-12-25 21:37:43
Podle jejich stránek, tak denaturovaný líh...
[ Link ]

25.12.2012, 23:26 |
Long Jj podle navodu sem lih zkousel jako prvni, ale bez uspechu
co savo? nebo to do ceho namacis triko na batiku.... ja uz nevim co to je :-)
Já bych to nechal - vypadá to věrohodně, jako když dřevo bylo napadeno dřevní hnilobou.-)
Jinak bych na odřezku zkusil organický rozpouštědla (benzín, TCE) a jako nakonec bych zkusil Domestos či jiný přípravek s aktivním chlorem.
nejrychlejší řešení je ty lamely vytrhnout a vlepit tam nové, pokud ti nějaký zbyly

26.12.2012, 18:18 |
Alííí Trhat lamely mi přijde dost hovadina, když to neni poškozený. A aby se barva z trika nasákla do vinylu???
Já vyčistil fleky po bílý impregnaci přípravkem FROSCH (žabák na obalu), a funguje mi perfektně i na hrubou dlažbu.
Co si mám představit pod pojmem barva z trika? To jste obarovali trička a nebo mokré tričko pustilo barvu? Docela mě zaráží, že to nejde vyčistit.
to aliii: Nesrovnáváš trochu jablka s hruškama? Vinyl není keramika, ale plast. Ochrannou vrstvu vinylu může narušit jakýkoliv čistič a ta čištěná část muže být matnější než okolní nepoškozená plocha. To už je lepší nechat to tak jak to je.

27.12.2012, 21:40 |
Alííí Hammann: Na zahradu se dostanu tak za rok, zatím jsem řešil samé interiérové problémy. :-) Mluvil jsem o hrubosti povrchu (mám totiž vinyl s imitací povrchu štípaného dřeva), přípravek jež jsem doporučoval mám vyzkoušený jak na vinylu, tak na keramice, není agresivní, čistí dobře a důkladně.