Navštíveno 3318x

Mam tv lg 32lg5700 a přestěhovali jsem se do rodinýho baráku kde byli nově natažený koaxiáli, máme tu 5 tv 3 s dvb tunerem a 2 setobox, u mojí blbne obraz seká se i čt, vyzkoušeno více koaxiálu a v zásuvce i já tv a běhá to v pohodě. Nevíte čím by to mohlo být? dříve mě někdo řikal že tahle nemá dvb-t2 tak nevím hledal jsem všude možně na netu ale nic nenašel prosím o radu :(
Já bych ti rád poradil, ale moc nerozumim tomu, co potřebuješ. Hlavně téhle větě: vyzkoušeno více koaxiálu a v zásuvce i já tv a běhá to v pohodě
Máš 5 TV a vypadává to jenom u jedný? Zkoušel jsi na stejnou zásuvku napojit jinou TV, případně tu, co blbne, zapojit na funkční zásuvku? Víš, jak jsou tam tahané kabely? Jestli je do každé zásuvky sólo kabel nebo je to smyčkované z jedné zásuvky do druhé?
DVB-T2 sice v Plzni běží testem, ale to nemá žádná současná TV a to přijde "terve" za nějaký ten čas. Dnes je vše v DVB-T a pokud se to seká, tak buď je na vině laciný tuner v TV, který nemá dobrou citlivost a nebo je na vině anténní systém, kde může být vada v čemkoliv. Rozbočovač, kabel a jeho délka, zásuvka a nebo prostě je jen úroveň z antény na prahu, kdy to nějaký box vezme a jiný díky o něco menší citlivosti už ne. Takže základ je, změřit signál profíkem a pak se může hledat kde to je. Děláme to taky, ale nejdřív po novém roce a s cestou je to kolem litru.
tak na tej zásuvce a na kabelu co zní vede to funguje v pohodě, tady je vedenej smyčkově a zásuvka dole je v pohodě, jen na tej televizi co to prostě nejde dal jsem i tý zásvky jinou na stejnej kabel a běželo to jak má a tv lg jak sem psal nahoře
Uff to je materiál z popisu opět nic nevíme ;)
Smyčkově zásuvky pokud je myšleno, že jsou v sérii průběžné tak jako v paneláku, tak to je blbě a tomu, kdo ten ant. systém dělal bych to nechal předělat pokud to vůbec jde. Dneska se všechny rozvody tahají do hvězdice, tzn. co zásuvka to kabel od antény z nějakého centra hned pod střechou. Pokud ta TV jinde běžela (jak píšeš dokonce níž za tímhle místem), tak hledej chybu v zásuvce, kabelu a zapojení zásuvky.
Pokud nezačneš psát jako člověk, tak ti těžko chlapi poradí. Kdyby muSlim psal maďarsky, tak bych z toho pochopil více.
by me zajimalo na co mas 5 tv :D tu lg nebo ktera ti nejde vem a vyhod ji z okna stejne tam davaji ho.no :)

26.12.2012, 22:29 |
endru.ondra | Upraveno: 2012-12-26 22:30:00
dowland: jelikož jsem 4 v baráku :)3 ložnice a 2 obývaky
Tuner: je to novostavba rodinýho bytu, v přízemý funguje tv v pohodě, když dam do týhle zásuvky kde mam lg jinou tv tak je ta běží bez problémů.
V tom případě je tuner v tv na prd a budeš to muset zapojit přes stb
walish to je to nejhorší co sem moch čekat
Blbej tuner v tv, blbě zapojená zásuvka, blbej kontakt na kabelu, blbě naladěno, to je spousta možností, nech si to zaměřit firmou a máš jistotu.
Do Plzně moc často nejezdim, takže nic slibovat nebudu, ale třeba s Tunerem se určitě domluvíš. Pokud si budeš brát nějakou firmu, hlavně ať je to někdo s měřákem, aby nepřijel borec s malou televizkou s DVB-T v ruce, to je pak o ničem. Jestli ti začne řikat signál v procentech, tak ho pošli pryč. :)
PETR: a proč firmu? píše, že mu tam jiná televiza jde... takže je to snad jasné, ne?
tak ono stb stojí asi 200,takže to zase taková hrůza není:) Je fakt, že může dopadnout jako ta lg a taky to nepojede :D
P.E.T.R - jestli mu tam druhá tv jede v pohodě při stejném zapojení, tak by to zásuvkou ani kabelem být nemělo..
Jinak zkus ještě tu lg zapojit tam,kde se ti to seká a znova naladit, jak psal P.E.T.R ...
tv je furt v jednej zasuvce a asi 3 lazená :( měnil jsem i učastnickou šnůru a furt nic. Je to v tv, tedko spíše jestli se dá nějak opravit ? nechci u tv za kterou sem před 4 rokam vypláz 20 tisíc má fullhd pořizovat setobox, nejde mě o prachy v tomhle případě a o princip
Midnite - Třeba proto, že může mít signál na hraně, kdy už to ta LG nedá a bude stačit vyměnit nějakou blbost (zásuvka, zesilovač, rozbočovač) a pak může klidně hrát bezproblémů. Ale to se bez měřáku prakticky nedá zjistit.
Jako P.E.T.R. a jak už jsem psal i já 18:31. Signál může mít prahovou úroveň a proto to na něčem jde a na něčem ne. Bez měřáku to bude jen a jen o dohadech.
takze nechat zmerit? A pak se uvidi? Tv ma zezadu slot ma pcmia kartu nebo jak se te menuje neni nejakej typ karty co by to moch nahradit/opravit?
a kdyz bych ji vyzkousel na jiny zasuvce a tam by fungovala bez problemu cim by se to dalo odstranit?

27.12.2012, 07:50 |
Sau Změřit si to klidně nechat možeš, ale na 99% je to tím, že má ta LG míň citlivý DVB-T tuner než ty ostatní TV. Což bude pravděpodobně její vlastnost už z výroby a tak sa ti obraz seká.
Řešením je pořídit k ní nějaký ten set-top-box, doporučuju si ho ale předem odzkůšat aby na tom nebyl stejně nebo aj hůř jak tá TV LG :) Případně si popřehazovat ty dané TV po baráku tak, aby ti všude hrály.
Sau: proboha proč set top box? Pokud bude tuner jen méně citlivý tak posílit jednoznačně signál protože když mu to zlobí teď, tak na jaře až bude listí je bez obrazu úplně. Takže kvalitnější anténa s větším ziskem, zesilovač s regulací, kvalitní rozbočovače s malým útlumem a musí to běhat jak víno....

27.12.2012, 09:13 |
Sau Protože s zesilovačama mám já osobně enom ty najhorší zkušenosti. To už jak píšeš, radši pořídit kvalitnější anténu, ale už vidím jak sa do toho hrne... :)
to Sau: Samozřejmě je ideální fungovat jen na pasivech. Nevím jak je to u Vás ale u nás se bez zesilovače většinou neobejdem. Kvalitní anténa je základ, ale když ti pak z ní leze třeba 50 dBuV, nebo když je jeden MUX slabší, tak se bez předzesilovače popř. zesilovače neobejdeš. Je to o tom použít vhodný zesilovač k dané instalaci, popř. ho správně nastavit. Samozsějmostí používat značkové zboží a né polské noname.
V daném problému se mi zdá řešení novostavba - sériový rozvod (smyčky)dost nevhodný, to navrhoval určitě nějaký elektrikář :-(.
Řešení? To co kluci nade mnou, někoho s měřákem, kdo navrhne přesně to co je do rozvodu potřeba.

27.12.2012, 11:00 |
endru.ondra | Upraveno: 2012-12-27 11:03:24
Squere: jj máš pravdu dělal to elektrikář, a co je to za přístroj? Vezmu to asi tím že vyměníme anténu nebo i její umístění to taky může dělat? Dát kvalitní zesilovač do zásuvky kde je tv nebo k anténě?
Edit: ale je divný že máme ještě jednu lg ta je novější a běží bez problémů, takže to bude jen modelem?
Dělat výměny a přemístění bez znalosti přesné příčiny problému který řešíš je blbost. Zkus Tunera2, pokud by neměl čas určitě ti doporučí na plzeňsku ověřeného anténáře.
K tomu zesilovači těžko říct, jaká je přesná topologie toho co ten elektrikář navrhl. Většinou se dává ale někam na půdu před rozbočovač. Ono zkoušet postupně měnit různé věci bez znalosti příčiny tě nakonec vyjde dráž, než když ti na to někdo přijde :-)
Jako Squere. První termín by šel 4.1. myslím, ale mám teď 2 dny dovolenou a makám na baráku.
Tohle není anténa, ale satelitní parabola. Ta tě příjem DVB-T nezlepší ;) a navíc je to obyč železná 80cm tu máme za 490,- a moc jí nedoporučujeme. Rezne to a je to těžký, takže ve větru víc náchylné na rozkmitání a náročnější na držák.
a kteroupa by si doporučil?
My bereme běžně tyhle
[ Link ] na krámu za 750,- Je to hliník a má obdélníkový průžez držáku na LNB takže je to stabilní i ve větru. Z lepších pak FUBA a nebo Gilbertini a tam už jsi přes litr.

01.01.2013, 19:15 |
P.E.T.R | Upraveno: 2013-01-01 19:18:22
Jestli chceš vyřešit problém DVB-T signálu, tak ti parabola je naprosto k ničemu. :) Pokud řešíš satelit, tak jako Tuner. Normálně montuju Gilbertini a nebo pak FUBU. Obojí kolem 1000Kč.
Anténu doporučuju Fracarro LP45F.
[ Link ] Ale než kupovat anténu, laborovat s tim a ve výsledku zjistit, že to bylo k ničemu, tak bych si radši vzal firmu, která přesně zjistí, co je třeba a rovnou to dá dohromady.
jde oto že je ta antena co tu je na baráku je opravdu minimálně 10 let néli více. Tak proto
A kdyby ste měli vybrat s gesu ? Nebo je v plzni nějaký krám kde bych jí moch koupit?

01.01.2013, 19:26 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-01-01 19:27:54
Ale tohle je parabola na příjem stanic ze satelitu, neboli DVB-S kde na české stanice musíš mít patřičný tuner a kartu! Pokud vím na začátku jsi řešil DVB-T příjem z klasické antény. V téhle situaci opravdu jako P.E.T.R.
Buď to elektrikářům omlaťte o hlavu (nechápu proč se vždy se*ou do něčeho co neumí - nejsi jediný případ) a nebo zaplatiti jinou firmu a ta to dá dohromady.
Antény máme normálně skladem, otevřeno bude ale až 4.1. po inventurách.
tuner: o parabole jsem nevěděl na co se používá, o tom že budeme potřebovat anténu jinou sme veděli, byla tam jen daná než se pořídí jiná. To je drobet dlouho po 4.1 chtěl jsem jí naistalovat o výkendu.
Elektriku tady dělal táta jelikož se tím živý
4.1. máme otevřeno, ale za situace, kdy ani nevíš jaká je tam anténa a táta je elektrikář, tak bych na to opravdu pozval firmu. Ne nadarmo se říká ševče drž se svého kopyta. Pak to většinou dopadá špatně a novej barák je úplně zabytej průběžnýma zásuvkama s naprosto nepoužitelným rozvodem.
tak anténa vím že je stará a špatná je to xletý síto který bylo tady dřív na chatě, chtěl jsem vyměnit anténu aby fungovala
Fracarro LP45 by měla být skladem pokud to kolega za ty dva dny co jsem nebyl nevyprodal což nepředpokládám.
jenom přibližně cena i zpříslušnstvým ? a kde je krám ? jestli můžeš sem nebo dyštak napiš sz na fejsu
Tak opožděně píšu že jsem jen zatím provizorně připevnil anténu, ale funguje. Ve čtvrtek při dešti a větru kolem plzně mě šla bez problémů. Tak bych chtěl poděkovat Tunerovy za ochotu a trpělivost při dotazech a i všem ostatním, Ještě jednou díky :)