Navštíveno 2356x

20.12.2012, 15:23 |
Lufas
no tak ona tam už od začátku neměla co dělat- ale jako fakt zajímavej postup.
Dalo by se říci, že máme ve vládě takovej dost nezastavitelnej průjem :-D
Tak schvalili co potrebovali a Kajku uz nepotrebujou...
Za to nemůže vláda, za to může Peake, která tam vlítne a hned sesadí celej tým... vůbec se Nečasovi nedivím. Ona rozumí obraně jako koza petrželi, jde tam jen proto, že to vyžaduje koaliční partner a ještě tohle...

20.12.2012, 15:29 |
Lufas jj viz pan poslanec Pekarek taky neuveritelny...
skoda ze nikdo nemuze rozpustit celou vladu senatem pocinaje a poslaneckou snemovnou konce

20.12.2012, 15:53 |
Kamil O víkendu jsem dočetl knížku Z rozkazu prezidenta od Toma Clancyho. Při čtení se mi hned vybavilo, že něco podobnýho by potřebovala i naše vláda (nemuselo by to být tak drastický, abych tu nebyl za psychopata) - prostě celý ten prorostlý organismus zničit a postavit znovu.
michal_smsmsm ok sesadime vladu, rozpustime senat a dal co ?

20.12.2012, 16:16 |
michal_smsmsm (A) | Upraveno: 2012-12-20 16:22:06
treba tam vsude nasadit nove lidi?
doplneni: a ne furt dokola jezevce z vysociny, komance a podobnej odpad co jen hlida svoje krmitka a krmitka pro svoje kamarady ve vedlejsich postech

20.12.2012, 16:17 |
Crimson | Upraveno: 2012-12-20 16:17:56
zvolit Team 200 odborníků, ekonomů, právníků,
hlavně NESTRANÍKŮ a nechat je dělat zákony a ekonomiku

20.12.2012, 16:33 |
Kamil přesně jak píše Crimson - žádnou zkorumpovanou politickou pakáž
Jenže aby Ti odborníci za něco stáli, musejí to být lidé opravdu znalí problematiky a takové si většinou velké firmy dobře hlídají a taky velice štědře finančně oceňují. Plat by ve vládě musel tedy několikanásobně vzrůst, aby byla vůbec šance je přetáhnout. Ovšem Ti,kteří tam jsou teď, si ani ty stávající platy vůbec nezaslouží. A další věc - kdo ty odborníky vybere? Lid? Opět politické strany? Jak to asi dopadne?

20.12.2012, 17:00 |
Augi walish: Tak tak. Pro odborníky je plat poslance (i se všemi náhradami) naprosto směšněj...
Přesně jak píše walish, špičkoví experti za osmdesát litrů nevděčnou práci dělat nebudou. A vzpomeňme na Fischerovu vládu nestraníků - "hlavně nic neudělat, aby se nic nezkazilo".
Obrovská škoda Vondry, že si to posral tím Promopro. I podle opozice to byl dost možná náš nejlepší ministr obrany vůbec.

20.12.2012, 17:09 |
Lufas ja furt nechapu jak nastavena latka platu...normalni clovek je rad ze ma davacet cistyho za kvalitne odvedenou praci a oni jsou proste uplne jinde
Normální člověk nerozhoduje o bilionu korun.

20.12.2012, 17:28 |
Augi Mr. Scully: A o 10 milionech lidech...
V úterý jdu po Praze a koho nepotkám > Bondra,
za chvilku se znovu ohlédnu a na tom místě auto Promopro :-) divné ..
Já si naopak myslím, že odpovídající plat poslance bude třeba kolem půl milionu měsíčně a ministr kolem mega. Ale v našincích přetrvává komunistické myšlení "já mám málo, tak ať mají ostatní taky."
Nicméně klidně bych ten vyšší plat podmiňoval schválením vyrovnaného rozpočtu. To musí být naprosto primární věc, pro pravici i levici.
Ja se obavam, ze ani takovejhle plat by je neodradil od prihravani si zakazek.
Augi? Dioc. Pirk je proti těm břídilům Pan odborník -a víš, za kolik pracuje??? Já to nevím, ale znám lidi z okolí, kteří jsou na podobných postech. takže je docela možné, že až "vláda" hodí lano takovému odborníkovi, jako je např. doc. Pirck, půjde. Ale já věřím, že jsou lidé, kteří se nedají uplatit a bduou dělat pořádně to svoje řemeslo za svůj "nízký" plat.
A jestli někdo bude tvrdit, že např. ředitel banky či dasUato MB je odborníék, je na velkým omylu. Jso ta,m často lidé, kteří berou prachy jen za "křeslo" a neumějí opravdu skoro nic. A ti pak končí ve vládách - nejen u nás, ale klasický příklad je D. To jsou posty za odněmu, protože onen dotyčný dlouhá léta šel vládě na ruku. Vláda=rozuměj strany, senátory, poslance atd ti vešekrou nenažranou verbež. Odborník v naší vládě dnes není ani jeden, ale platy mají x krát vyšší, než ti praví odborníci.
To jsem uvedl jen jako příklad. A protože jsem na světě už pár let, nevěřím tomu, že mnohonásobně zvýšený plat "odborníkovi" ho cuhrání před rozjetou mašinerií. Bohuežl, u nás je tak prohnilé podhoubí, že korupce dosahuje gigantických mezi a ekonomická mafie ještě větších... Viz různé tunely,. karty, obnovitelné zdroje energií atd... Ti pánové, kteří stojí v pozadí tohoto, by ony "odborníky" s milionovými platy smetli mrknutím oka.Když ne ekonomicky, tak fyzicky. Tím jsem si jist. Stačí mrknout do Ruska a na UK.
Já myslím, že případ Ratha (ČSSD) a Pekárka (ODS) ukazuje, že už se korupce začala pěkně vyšetřovat a sahá se i na vysoce postavené politiky... nejsou to samozřejmě ti TOP mafiáni, ale je to pořád víc než kdy v minulosti.

20.12.2012, 18:00 |
Lufas tak scully ma pravdu vzdyt minulej tyden vysel na idnes clanek ze Janouska se bal i Topolanek...
a hlavne neni to asi o platech ale o dobre vuli ne?neco udelat pro tech 10mil. lidi
S dobrou vůlí jde do politiky většina lidí (bez ironie), ale s prvním nabídnutým desetimilionem většinu lidí ta vůle opustí... to je asi přirozený lidský chování, málokdo umí odolat.

20.12.2012, 18:26 |
kuja J jenom trosku odbocim, ale kolik si myslite, ze maj "odbornici", ktery tady zminujete? Krome ekonomu, maj vsechny ostatni pozice max dvojnasobek poslaneckyho platu. Hovorim o CR, ty co delaji v zahranici maj pochopitelne vic,ale taky to neni zadna astronomicka suma. Nejak mi prijde, ze tu vsichni ocekavaj, ze si lidi jako zamestnanci vydelaj miliony mesicne....Berte to tak,ze mluvim ze svoji vlastni zkusenosti, driv sem pracoval v jedne z nejvetsich pojistoven a momentalne v servisni organizaci pro belgickou a ceskou banku....
kuja - jj, nebudou to mnohonásobky, ale řekněme několikanásobky. Znám dost lidí s platem přes 100k a nedělají nic tak extra klíčového, tak bych čekal, že péče o celou zemi bude honorována líp...
nj, jenze pecovani o zemi se tu nejak nekona, tady se kona rozkradani zeme a to muzou delat zadarmo, kdyz si nakradou miliony k tomu jako vedlejsakem...
Tak to bych jim zase nekřivdil... když pominu nakradení, tak si myslím, že jinak dělají, co můžou. Ta největší korupce není na úrovni ministra. Ta korupce je na úrovni státních zakázek, které buď pod ministra vůbec nepatří, nebo je maximálně podškrábne na doporučení svých náměstků a dalších lidí.
...ale zas když něco podškrábne, tak by za to měl brát nějakou zodpovědnost a vědět, vo co aspoň trochu go...Já v práci podepisuju proti tomu uplné prkotiny, ale tak jako mám aspoň nějaký přehled, kam dávám svoje jméno, páč když příjde do tuhého, tak se prvně koukne dolů a je vymalováno

20.12.2012, 20:21 |
JA zrovna teď jsem musel ven na cígo abych vychlad...hlavně pro IČaře..
[ Link ] a ta odpověď vám objasní jak jim leží rozvoj, podpora a plnění volebních slibů , na srdci..SERU na ně..
je to celý trapný, ostudný, ale vše je podle mě jasný dopředu .o) celý je to jenom o tom docílit svého - za jakoukoliv cenu ... jako jinde
ty jo lidi premyslejte trochu vic, peake je sice trubka ale dokonale ukazala jak to tady funguje, ministerstvo obrany je jedno z nejzkorumpovanejsich a tech starych chuju co tam sedi a kradou je az az, prijde peake a vyhazi je, a co se stane?? no jiste ze ji poslou pryc protoze kdo by ted kradl?? my jsme kazdy rok vice nez 100 miliard v minusu ale hlavne ze uz neni co skrtat a zbrani neni nikdy dost. bananistan tady
Fox_cali - a je to určitě tak, že vyhodila staré chuje? Nemůže to spíš být tak, že prostě přišla a podle vzoru většiny politiků si tam hned chtěla nainstalovat vlastní lidi, kteří o resortu vědí kulový?

20.12.2012, 20:49 |
Cenda Osobne si myslim, ze peak, stejne jako vetsina lidi z vecek, byla jmenovana jen proto, aby nic nedelala a jen se mile sklebila do kamery. Vzpomenme ve stejne situaci parkanovou. Bohuzel nikde ani neudala duvod, proc ty lidi odvolala. Predpokladal bych, ze se chtela zbavit skutecnych vladcu ministerstva (vzdy me napadne analogie ke hre Jiste pane ministre) hned z kraje, ale dokonce i bez vize, kdo prijde misto nich.

20.12.2012, 20:52 |
Daryl (A)
uprimne, aby to fungovalo, meli by byt ve vlade jen opravdu bohati lide, multimilionari a miliardari a meli by to delat zadarmo. Korupce je vsude, ale opravdu bohaty clovek, ktery rozumi byznysu udela nejdrive vse proto, aby mel zdrave prostredi pro rust sveho byznysu. Multimilionari, kteri neco dokazali chapou, ze z minusu se neda zit a ze pro zdrave podnikani je nutna zdrava ekonomika.
Bohuzel u nas to uz doslo tak daleko, ze ti, kdo se nazyvaji poslanci uz nemaji zadne zabrany a vsechno delaji zcela okate a bez skurpuli, protoze je evidentni, ze na ne nikdo nemuze. Vse maji obsancovany, imunita, nadpolovicni vetsina v parlamentu jim zajisti na co si vzpomenou ... a ? POsledne jsem volil pravici jako mensi zlo, ale ted .. pri nejblizsich volbach uz absolutne netusim CO (ne koho ale CO) volit.
to mr.scully: vymenit jenom ministra kdekoli neni zadne reseni, ti co opravdu delaji tu praci tam budou porad, aspon se takhle do toho "strasne sloziteho" resortu podiva nekdo nezaujaty, a cenda to vystihuje dobre
to daryl: to ze by meli vladnout ti bohati je taky blbost, clovek ktery dela cely zivot byznys ho bude delat kdekoli a k byznysu patri uplatky to o tom zadna, takze bych tohle nevidel jako reseni, urcite existuji lide kteri jsou proste poctivi a jestli maji na ucte jen tisice nebo miliardy je irelevantni ale takove lidi najit a jeste odborniky to je prave ta neresitelna vec
ale jak rika ringo cech, do politiky jde vetsina s dobrymi umysly ale jakmile jim pristane na stul obalka napraskana nejakym tim statisicem tak rychle meni usudek ;)

21.12.2012, 10:15 |
Cenda | Upraveno: 2012-12-21 10:18:51
mám první návrh. Babiš ministrem zemědělství, Kelner na finance a Bakalu na průmysl. Jsou to úspěšní podnikaté, dle Darylovi teorie půjdeme ke světlým zítřkům :-))
Skutečný odborník, který by vyhovoval morálně a měl schopnosti řídit tyto resorty, do politiky nepůjde. Alespoň za tohoto stavu. Smiřte se s tím. Spíš je to otázka motivace dostat ho do vedoucích funkcí jednotlivých resortů. Ministr je stejně jen panák, který ve finále má možnost ovlivnit koncepce, ale neřídí ministerstvo od základů. Problémem je poslanecká sněmovna a vláda, ti, kdo tvoří a schvalují návrhy zákonů. To, co se tady děje je DILETANSTVÍ nejvyššího kalibru.
No, ne nejvyššího, ale na hodně vysoké úrovni. Na Topolánkovu vládu zatím nikdo nemá.
Koukam zase samej politolog tady.
Nedelam si vubec zadny iluze o politice vseobecne, podle me je vsechno tohle dopredu naplanovany.
Fox_cali - to je pravda, že jakmile děláš byznys na úrovni miliard, tak se korupci nevyhneš, ať už je skrytá nebo ne. Mám respekt k lidem, kteří dokázali vydělat miliardy, ale troufnu si říct, že 99% z nich k tomu dopomohla korupce. A ne že by ti lidi byli zkažení, ale korupci se prostě vyhnout nejde. A pokud se vyhneš, tak nevyděláš ty miliardy...

21.12.2012, 12:21 |
macek Nejvetsi sasek je ten kokot Necas on ji jmenuje a za par dni pak necha odvolat :-)) blbove vsichni at uz konecne tahno do prdele delaj si tam co chtej hovada nemam slov:-))
Já na jmenování a odvolání nic špatnýho nevidím, taky jsme nedávno přijali zaměstnankyni, teprve pak se ukázalo, že je to blbá kráva, tak jsme ji zase hned vyhodili.

21.12.2012, 13:09 |
Cenda Sculy> jasně, normální věc u běžné nenáročné profese, ale asi jste ji nepřijali jako vedoucí oddělení s pár tisícovkami zaměstnanců, vid? :D

21.12.2012, 13:42 |
macek Scully ale tohle je uplne neco jineho nemyslis??

21.12.2012, 13:53 |
AR 7 dnů = week
8 dnů = peake
;)
No já si myslím, že Nečas nečekal, že ministryně hned druhý den rozvrátí celý ministerstvo. Co byste dělali na jeho místě? Jmenovat ji (bohužel!) musel, to jsou koaliční dohody, ta její pidistranička na tom trvala...

21.12.2012, 15:34 |
Daryl (A)
to je prave to zvraceny mysleni .. ze se neda vydelat bez uplatku. samo u nas jsou vetsinou rychlokvasky, ale jsou tu i takovi, kteri vydelali i na jinych vecech, nez je jen stat a statni zakazky. Vemte si AVG, NOD/ESET a podobny, kteri to vybudovali z niceho.
A co si budem povidat, nemuze byt odbornik nekdo, kdo s danym problemem nepracuje. Chudy obcan nikdy nebude odbornikem na ekonomiku a finance. A chudy obcan nikdy nebude mit velkou sanci odolat uplatkum. Jiny peniz je 10 milionu pro nekoho, kdo vydelava 30.000 mesicne a pak jde do parlamentu a jiny pro podnikatele treba velikosti Bakaly, ktery plati 300 mega jen na danich. Jak uplatis takoveho cloveka ? A myslim, ze takovy podnikatel je uz vizionar a vi moc dobre, jaky dopad budou mit ty ci ony rozhodnuti. Takovy clovek neni motivovan kratkodobym ziskem ... on ma vsechno ... a je mu jasne, ze pokud by se nechal zkroutit k nejaky veci, ktera by poskodila stat a ekonomiku, bude to mit dopad na jeho byznys a tim padem urcite muze prijit o vic, nez kolik mu muze kdokoli nabidnout.
Dokud budou chodit do parlamentu chudi korytkari, budeme v prdeli. Dokud bude primarni motivaci parlamentu vlastni prospech a udrzeni se u koryta, budeme vic a vic v prdeli.
to daryl: predstav si ze tam das bakalu, z desitek tisic lidi budou bezdomovci, nebo babise, udela ze sve firmy absolutni monopol a tak muzu pokracovat dal. politika by mela byt o lidech a jejich dobrych umyslech a ne o penezich a o tom kdo je vetsim panem
a kdyz uz takhle smyslis ze bys tam dal tzv. vlivne a bohate lidi, tak to speje jen k tomu ze tady bude vladnout jeden clovek a jsme vis kde ;) podivej se do historie jak se k moci dostal hitler
vubec se mi nelibi ze tady jsou velke a vlivne strany ktere ovlivni co se jim zamane tudiz jakoby v cele statu stal jeden reziser a diktoval co a jak
reseni je podle me rozsekat snemovnu na prtave strany aby to aspon trochu pripominalo demokracii, demokracie je samozrejme zdlouhavejsi, slozitejsi, hadavejsi ale tohle jsme chteli ne??
jinak se na to muzem vysrat a nechat tam jednoho chuja nahore a brblat v hospode ;)

21.12.2012, 18:55 |
macek Daryl o penezich to neni je to hlavne o cloveku a poctivosti ale to tady jaksi neni a nebude a hledat se taky bude tezko :-))
Fox_cali - nezapomeň, že velké a vlivné strany jsou tu proto, protože jim nemalá část lidí dává hlas a další nemalá část lidí vůbec volit nechodí. Není problém si spočítat, že kdyby lidi nevolili ČSSD, ODS ani KSČM, tak bude politická scéna o 80% čistší :-)
to mr.scully: jj to je presne ono, ale to muzes rovnou na potkani vsem rikat ze jsou tupe ovce a posilaji tenhle stat do prdele ;) ja se klidne zavazu tomu ze pri volbach do ps, tusim ze 2014 pujdu volit nejakou mensi stranu
ale abys tohle vse kazdemu vysvetloval a skoro polovina lidi to nepochopi je strasne tezke a vysilujici
podle me zacarovany kruh ;)
Je to začarovaný kruh, ale občané si za to můžou sami :-) Neříkám, že volit neparlamentní strany bude znamenat záchranu, ale na sto procent to bude aspoň o *něco* lepší než teď. A kdyby to bylo o 10% lepší, tak už máme vyrovnaný rozpočet :-)
A kdy že má nastat ten konec světa? Já mám dojem, že u nás už začal.
... říká člověk, který má vyšší příjmy než 99% tohoto fóra :-D

22.12.2012, 21:26 |
JA jenže s penězma to nemá co dělat...naopak těžce se vydělávají a ty sráčové jen čekaj a žijou stylem trhni a zmizni...po nás potopa..