Navštíveno 3582x

dotaz- přestala nám svítit digestoř (tímto všechny důrazně varuju před spotřebiči ariston, po 5ti letech odešla myčka, chvilku na to teď tohle a mikrovlnka už byla v opravě taky). tak jsem to oddekloval, jednu žárovku vyšrouboval (při tom občas poblikla) a do objímky píchnul zkoušečku. tím jsem vyhodil pojistky v celým bytě a když jsem to rozebral tak jsem našel utavenej plíšek (asi pojistka nebo nevim) na fotkách. lze to opravit nebo ne?

to je spis tranzistor nez pojistka, kdyz to ma (melo) tri nohy...
tohle je nějaký výkonový prvek, tran-/tyristor apod, opravit to podle mě půjde, a do budoucna bych tomu předešel "bodovkama" v digestoři s nižším výkonem.
Nebo dvojitá dioda. Označení je na druhý straně ... teda pokud je ještě čitelný

15.12.2012, 16:39 |
1kw Je to tranzistor, neměl by být problém to opravit, jen nestrať ten utavený tranzistor..
A nekdo z Prahy, kdo by se toho ujal? Pripadne to i vytunil jinyma svetlama? Privezu, zaplatim, odvezu.
Uz jsem mel doma par opravaru/udrzbaru a scenar vzdycky stejnej- za 20min diagnostiku problemu litr, zavada nenalezena, nutnost odvozu na dilnu a vymena poloviny dilu.
Náhradní díl můžeš podle starého koupit v GME a někdo už ti to určo pak dá dokupy ;)
Tak sem napis to zo je na tom pouzdru z druhy strany, respektive na tom,to co zbylo na plosnaku. Si to zabil tim zkratem na objimce.

15.12.2012, 17:57 |
Luke_288 | Upraveno: 2012-12-15 18:00:58
Tam je to speceny, pokud teda myslis druhou stranu toho odpadlyho kusu
Edit: ten plosnak se mi nechce sundavat, sice drzi jen na dvou sroubech, ale jsou na nej pripojeny ovladaci tlacitka ktery kdyz sundam, tak mam obavu ze uz to neslozim
opravit by to melo jit,kdyztak se ozvi
my měli Ariston pračku a ta se uplně zmagořila, ale když přišel opravář tak fungovala. Horkotěžko sme to vyreklamovali a už nikdy víc
Kadel
Google shcema? Je to regulační tranzistor (s nějvětší pravděpodobností) otáček ventilátoru, mohl by to být i triak či tyristor.Oprava půjde, a nebude to stát skoro nic, jen půl hodiny nervů to vyndat a pak dát zpět.
Google shcema? Je to regulační tranzistor (s nějvětší pravděpodobností) otáček ventilátoru, mohl by to být i triak či tyristor.Oprava půjde, a nebude to stát skoro nic, jen půl hodiny nervů to vyndat a pak dát zpět.
Pavel: OK, ozvu se, dik
Zdeny: elektrice nerozumim, takze ani nejaky google schema by mi asi moc nepomohlo.
No abys zjistil, cos to zničil:-) Pokud to vyčteš z toho zbytku, pak OK.
Nevyctu vubec nic, v tomhle jsem ztracenej jak lesni vcela. Psal jsem Pavlovi