Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: Naftovej bufík netopí,prosím o pomoc.

o Navštíveno 6671x o
o 14.12.2012, 18:44 | Komba
Čau osazenstvo,mam bufíka z Tatry 815 typ X7.Včera třeba běžel nádherně dvě hodiny a v ponědělí taky,ale dneska ho za boha zase nemůžu nastartovat stejně jako uterý.Poraďte mi někdo nějaký forum nebo člověka co by poradil,protože já za boha nemůžu nic na netu najít a vrtat v něm moc nechci....momentálně jen hulí bíle/černě což spaluje,ale už se nepustí větrák na rozstřik nafty,takže po chvíli to vyhodí pojistku.A když už běží,tak jeto paráda,ale zase neběží na ploviční výkon.Díky za pomoc.

o 14.12.2012, 23:07 | haskyvr6
Téžko takhle radit. Pokud kouří tak svíckou to nebude, muže byt v pytli nejake čidlo, mě to zlobilo kdyz odeslo cidlo na teplotu a pak si myslel, ze se prehriva tak vypnul. Jedine zkontrolovat privod vzduchu (síto) jestli je volny a pak servisáka. Sám na tom moc bohužel nevymyslíš.
o 15.12.2012, 09:06 | Verano
máš správně nastavenej tlak na čerpadle???pak může bejt tryska zanešená atd atd.je toho spousta
o 15.12.2012, 16:52 | Jozzo
tlak na čerpadle?? netlačí to tam náhodou pulzní čerpadélko?
o 15.12.2012, 21:16 | haskyvr6
Ano, melo by to pulsovat dle řídici jednotky, tim se vlastne reguluje topný výkon-víc nebo míň nafty = víc nebo míň tepla + něco málo na otáčkách ventilátoru. Tohle prostě sam neopravíš, musiš si najít servisáka co dělá Webasto nebo Eberspächer. Ty můžeš akorát sám zkontolovat přívod paliva, napájecí napětí a přivod vzduch.
o 15.12.2012, 21:16 | haskyvr6 | Upraveno: 2012-12-15 21:17:55
double post
o 17.12.2012, 13:37 | Komba
Já právě myslel,že bych třeba podle nějaký rady aspoň něco zkontroloval apod.Jinak vim,že samotný výměny něčeho bych asi mohl zkurvit,jenže abych to dával do těch firem,tak to radši nějak vydržim,protože nebudou nejlevnjší.
Včera to třeba běželo v klídku a dneska po půl hodině to z ničeho nic samo vyplo.čerpadýlko si jede furt,to jsem zkoušel měnit i jednotku,ale pořád nic.Pak to jen hulí bíle a nefouká.
o 17.12.2012, 19:37 | Jozzo
samo vyplo a netopilo ale čerpadlo pořád dodávalo naftu pokud správně chápu?
o 17.12.2012, 19:40 | Komba
jasný,čerpadýlko jelo pořád jako vzteklý ;) ...
o 17.12.2012, 20:33 | Jozzo
tak je to jasný ,to bílé je nafta kterou se to snaží zapálit a ono to jen žhaví a žhaví ... a neví to že se netočí větrák, tudíž regulace ventilátoru nefunguje dobře protože jsi říkal že buď valí naplno nebo vůbec

máš regulační jednotku přímo na těle namontovanou nebo někde v krabičce bokem ?
o 17.12.2012, 20:42 | Komba
jojo to chápu že nespaluje:) někdy si začne kouřit černě,ale to už když po více startech,kdy je to přehlcený a dvakrát mi to už střelilo z výfuku.Jinak krabička je na těle bufa.Dneska jsem zkoušel jinou a změna byla jen v rychlosti podávání čerpadélka.
o 18.12.2012, 01:05 | Jozzo
rozebrat a kouknout na motorek :)
o 31.12.2012, 14:15 | Jozzo
nějaký progres?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3427 sekund.