Navštíveno 1296x

Čau lidi, nemá někdo po ruce nějakou dobrou kupní smlouvu na pozemek?
Na netu jsem nic moc extra bohužel nenašel.
Popř, jaký je v dnešní době postup při přepisu? jaké jsou povinnosti prodávajícího a kupujícího? nemá někdo nějaké čerstvé zkušenosti s převodem nemovitosti?
Jde to vůbec jen na základě kupní smlouvy, nebo se s tím musí k notáři?
za odpověď předem díky
zkuste to realizovat do konce roku, od 1.1.2013 se zvyšuje daň z převodu nemovitosti ze 3% na 4% :-(
nějakou smlouvu když tak mám....
Jedna smlouva musí mít ověřené podpisy, stačí na poště ověřit, ani nemusí být ověřeny v jeden den, ale max. 30 od sebe, návrh na vklad stojí 1.000,- Kč, počet smluv pro katastr: počet účastníků + 2 navíc... Když tak napiš něco víc, oč jde v tom převodu/prodeji....
jde mi pouze o pozemek o výměřě pár arů, který bych potřeboval koupit od souseda.
Znamená to tedy, že sepíšeme nějakou smlouvu ve které bude uvedena cena za m2, smlouvy budou celkem 4. Na jedné z nich ověříme podpisy a jeden z nás to zanese na katastr kde podá návrh na vklad? Kdo z nás dvou by měl platit ten návrh? prodávající/kupující nebo na půl?

11.12.2012, 20:13 |
JA udělej to s notářem a úschovou.Když kupuješ v momentě přepisu je dostaneš a víš ,že jsou prachy u notáře složený.

11.12.2012, 20:14 |
JA i na katastr nám byt(podílové vlastnictví) zařídil notář
mam pocit,že by měl být i znal.odhad na prodávanou nemovitost...
nemáme s tím radši zajít k tomu notáři? Sice jsou to prachy navíc, ale člověk má aspoň jistotu, že to pujde rychle bez nějakých zádrhelů a lítaček po úřadech.

11.12.2012, 21:43 |
JA to bych udělal... složíš prachy a až budeš v katastru tak tě notář vyplatí...žádný dohady
Smlouva, ty a on, jednoznačně určený pozemek, výměra, kupní cena, formulace, že peníze dostane až při provedení vkladu na katastru. Kdo zacáluje katastr je na dohodě, ale on jako prodávající a platící daň z převodu si náklad z katastru + za odhad může dát do daně k tomu převodu a o to si snížit výpočet daně.
Odhad je nutný pro FÚ.

13.12.2012, 12:43 |
Conan Do smlouvy dát i toho notáře, že částku vyplatí až po předložení potvrzené smlouvy vrácené z katastru apod.