Navštíveno 2122x

09.12.2012, 21:02 |
CRK Potřeboval bych radu nebo pomoc od někoho znalého. Mám 2 faktury, každá 20.000,- a potřeboval bych ty prachy. Jak to nejlíp řešit? Soud, vymahači, prodej někomu? Díky.
Poslat treba doporucene nebo mailem kde bude jasne napsano ze se jedna o vyzvu k uhrade
Nejdriv jednu, pak druhou a nakonec treti a pak muzes narokovat u soudu

09.12.2012, 21:31 |
CRK to musej bejt opravdu 3? Jak dlouho na to mám od vystavení faktury? Díky
Myslim ze musi byt 3
Doba je snad 3roky, u neceho snad dokonce 4roky
Taky aby firma nebyla v insolvenci, v konkursu, v likvidaci...
Taky zvaz jestli se ti kvuli 40tis vyplati soud. Vymahaci ti na to podle me nepujdou, prtz je to malo penez. Zkusil bych zjistit nejaky podminky preprodeje, ale nevim jak moc to pro koho bude zajimavy.
Tohle je holt kultura v cr. Dneska jsem cetl, ze v terminu splatnosti plati jen 1/5 firem v cr.

09.12.2012, 22:04 |
CRK proč ne? soud to přiklepne automaticky, pokud vim a řeší to až kdyby měl neplatič námitky a pak si to převezme exekutor. Jen se radši ptám, protože to bude poprvé, tak abych neudělal nějakou chybu. Ještě počkám na radu někoho zkušenějšího.
A ty myslis, ze kdyz to soud priklepne automaticky, tak ze ti stejne automaticky prijdou penize? Jses si jistej, ze u nej exekutor najde neco v tyhle hodnote?
Zkusenost naseho obchodniho partnera- dal takhle k soudu neplatice, ten par dni pred zahajenim soudu uhradil, tim padem vyrizeno a jeho to akorat stalo prachy za pravnika.

09.12.2012, 22:21 |
CRK netušim, jestli si rozumíme... soud mi dá jenom štempl, že mi má dát prachy a tohle předám exekutorovi, kterej to bude vymáhat... když měl vždycky tenhle člověk exekuce, tak se jim nikdy nebránil a ta exekutorka, který to chci dát, tak ho už kasírovala a bez problému... mám dost informací o něm, ale jen nechci na začátku udělat nějakou formální chybu...
resim to samy s jednim neplaticem, dal jsem to pravnikovi a budeme to davat k soudu, na tyhle lidi to ani jinak nejde

11.12.2012, 10:22 |
Drtič řešil jsem dvě faktury. Obě kolem 20 000,- Dal jsem to právníkovi, ten poslal výzvu k zaplacení (bylo to po splatnosti snad půl roku), nezaplatil, tak tuším poslal ještě jednu předexekuční či tak něco, opět bez reakce, tak to šlo na soud, tam jsem musel dojet (chudák pán mi k tomu musel zaplatit 400 km Cadillacem ;) soud jsem samozřejmě vyhrál, pak měl nějaké tuším 3 týdny na zaplacení, jinak nástup exekutora. To už začal komunikovat a zaplatil první fakturu. Což se nedá říct o té druhé, tam už nereagoval vůbec, tak je tuším nařízená exekue. Což mi o připomíná, že musím zjistit :-)

11.12.2012, 10:22 |
Drtič řešil jsem dvě faktury. Obě kolem 20 000,- Dal jsem to právníkovi, ten poslal výzvu k zaplacení (bylo to po splatnosti snad půl roku), nezaplatil, tak tuším poslal ještě jednu předexekuční či tak něco, opět bez reakce, tak to šlo na soud, tam jsem musel dojet (chudák pán mi k tomu musel zaplatit 400 km Cadillacem ;) soud jsem samozřejmě vyhrál, pak měl nějaké tuším 3 týdny na zaplacení, jinak nástup exekutora. To už začal komunikovat a zaplatil první fakturu. Což se nedá říct o té druhé, tam už nereagoval vůbec, tak je tuším nařízená exekue. Což mi o připomíná, že musím zjistit :-)
CRK: žádné výzvy k úhradě nejsou třeba posílat. Pokud máš faktury po splatnosti, tak můžeš rovnou podat žalobu (můžeš sloučit obě faktury) k soudu. Pokud s tím nemáš zkušenosti tak to dej právníkovi, ale nezapomeň se dohodnout na podmínkách. Protože když ti to dlužník nezaplatí a budeš to pak několik let vymáhat, tak ti tvůj právník asi nepočká a budeš ho muset zaplatit ty. A není to nijak málo. No a v konečném výsledku by se ti pak taky mohlo stát, že místo peněz do tvé kapsi z vyhraného soudního sporu, půjdou peníze z tvojí kapsi na tvého právníka. Osobně to řeším tak, že podávám u jasných záležitostí žaloby sám. Není to nic složitého a po pár napsaných žalobách a vyhraných soudních sporech už právníka potřebovat nebudeš.

11.12.2012, 14:35 |
EFCA Výzvy k úhradě potřeba nejsou, ale je lepší to řešit přes právníky a nechat je pod svou hlavičkou poslat tzv. předžalobní upomínku. Na dlužníky, kteří peníze mají, jen platit nechtějí, to pomáhá. Není to nic drahýho, teď jsem to ve firmě řešila a za jednu tuzemskou a jednu za hranice jsem platila 3,3k. Pak už jen soud a tam je postup viz. výš.

11.12.2012, 14:38 |
CRK Za právníkem asi půjdu, ale jen chci slyšet něco z praxe a na co si dát pozor, protože poslední dobou sem na všechny "odborníky" pěkně nasranej... Každou chvíli mi někdo řekne nějakou blbost a už fakt z nich nemůžu...

11.12.2012, 14:49 |
EFCA Začni posláním tý výzvy, pak už Ti nezbývá nic než soud a tam zástupce nepotřebuješ, když nechceš (si myslim). U nás to nikdy k soudu nedošlo, protože je jednodušší si tu pohledávku odepsat, než se soudit.

11.12.2012, 15:11 |
CRK Vsem diky za info a klidne piste dal... Pristi tejden jdu za pravnikem a sepsani dopisu 500,- tak to je slusny, kdybych mu to napsal ja, tak si tim utre leda hemeroidy...

11.12.2012, 15:12 |
EFCA CRK: znění předžalobní upomínky můžu poskytnout, pokud máš zájem, ale je fakt lepší, když to pošle právník

11.12.2012, 22:14 |
Jirka Já mám stejnej problém, jeden brněnský architekt mě dluží 95 000,- mám od něho podepsanou fakturu, smlouvu o dílo a předávací protokol,fakturu neuhradil a dělal mrtvýho brouka, tak jsem to dal právníkovi ten napsal žalobu k soudu, soud poslal achtitektovi platební příkaz a ten se na to odvolal, už se to táhne 2 roky, čekám na soud, no dávají si na čas, už mě dluží i s penálema asi 250 000, tak su zvědavej jak to budu z něj tahat a jak ve finále rozhodne soud. Doufám že se toho dožiju !

12.12.2012, 07:31 |
CRK Tak to je síla. Já mám tu výhodu, že tenhle člověk se nesoudí, tak by to mohlo klapnout a taky ta exekutorka, ke který to pak chci případně dát, ho už kasírovala, takže ho už umí :)