Začnu asi tím, co mám teď :-)
[ Link ] Hledám novou bezdrátovou klávesnici, která bude mít totožné rozložení hlavních kláves, konkrétně tedy malý Enter, dlouhý Backspace, dlouhý Shift a hlavně zpětné lomítko vpravo nad Enterem. Přes to prostě nejede vlak :-) Na nějaký multimediální čudlíky seru, ty nepotřebuju, ale jakožto programátor fakt potřebuju ty výše zmíněné čudlíky v tomto stavu. Nechci žádné moderní zakřivené či rolovací vymoženosti, ale klasickou poctivou (ovšem bezdrátovou) klávesnici s tímto rozložením kláves.
Například na Alze tomu nevyhovuje žádná klávesnice :-/ Hrozně se mi líbí Logitechy, třeba tenhle set je zdánlivě ideální, i podle hodnocení:
[ Link ] ALE!!! Údajně všechny tyhle fotky u Logitechů jsou vyloženě ilustrativní a ve skutečnosti ten layout kláves je jiný!!! Četl jsem na toto téma recenze uživatelů a potvrzují to i fotky třeba na zahraničních webech. Tak jsem z toho trochu jelen...
Nebo kde se dá v kamenné prodejně (Plzeň) rozumně vybrat třeba z 30-40 klávesnic, aby člověk přesně viděl, co kupuje? Nějaký Datart nebo Electroworld to asi mít nebude... a Mironet, Alza atd. je vše na objednávku.