Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: bootovani po síti

o Navštíveno 1605x o
o 09.12.2012, 16:14 | Arnie_one
Mám NAS qnap TS-110 založen na Armu. Chetl bych z neho po siti nainstalvoat stanice napr. Win Xp (PXE boot)

Zkoušel jsem konfigurovat tftp a xenserver, nejak se nedaří.
Připojil jsem i iso s win xp.

Není někdo v týhle problamatice zběhlej.

Popřípad nevíte někdo o návadu ktereý by šel využít.

Dáky za pripad ne info

o 09.12.2012, 17:37 | kuja
Zkusil bych to treba podle tohohle :-) [ Link ]

Ale kdyby si potreboval instalovat treba RHEL, tak to bych poradil vic :-D Sem spis na *nix like systemy :) To me zivi...Windowsy vubec...
o 10.12.2012, 17:11 | Arnie_one
No šak Qnap TS-110 je založenej na Linxu :) Nechci se mýlit, snad to je Debian.

Pomoci SSH sem se na Nas prihlasil, ale konfigurace xinserveru, se me stejne nepodarilo rozchodit.
o 10.12.2012, 22:43 | kuja
No na QNAP wiki se da najit, jak to tam vsechno naklikat. Nehlede k tomu,ze ti staci jenom TFTP a pripravit si tu slozku dle vzoru v tom navodu, co sem postnul. Pak je dulezity to mit ve stejnym subnetu, coz asi zachovas, ne? Ze to bude 192.168.x.x, jelikoz PXE funguje po broadcastu, kdy si PXE klient udela broadcast ping a kdo odpovi, k tomu se pripoji a nebo obracene, coz dela treba RHEL PXE server, kterej pravidelne broadcastuje a kdo odpovi, ten se pripoji :-)

Tady ten qnap manual.
[ Link ]

Nejslozitejsi je pripravit PXE uloziste a boot file. Ale jakmile si to jednou pripravis, tak uz to pro to konkretni prostredi nebude potreba prenastavovat :-) Pro domaci pouziti mi to prijde jako velikanskej luxus a ztrata casu :-) Pro SOHO reseni uz by to mohlo bejt adekvatni usili/cas/pridana hodnota :-) Ale i tak bych radsi mel srovnanej HW, cistej ISO image a tlacil rovnou disk to disk bez instalace :-)

o 11.12.2012, 00:30 | Chris
Btw. Nac chces bootovat zo siete? Máš GBe lán? Myslíš že to NAS má vykone cpu?
o 12.12.2012, 19:16 | Arnie_one
kuja: ano co popisujes mam nastveny, tftp slozku (UDP 69 povoleny na routeru), moutnuty iso. ano je to ve stejnym subnetu, ale ani pres to to nejede. Takze nevim kde delam chybu, zkusim mrknout to co si postnul

Chris: jo GBlan, CPU Marvell 800Mhz.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.327 sekund.