Navštíveno 2611x

05.12.2012, 09:26 |
Losky Ahoj, chtěl bych se jet o víkendu mrknout někam na hory, jelikož nejsem na zimní sporty, tak na hory téměř v zimě nejezdíme. Chtěl bych se jen projít nějakou pěknou krajinou a vidět nějaká panorámata:)))(ne v závějích:)), skočit na nějaký dobrý oběd či večeři a tradá domů.
Ideálně Krkonoše. Díky za tip
Chtěl jsem Ti napsat Tatry,ale asi bys to měl z ruky :)
Nicméně, díky za nápad :-D

05.12.2012, 10:22 |
Losky No jo, Tatry mám trošku z ruky:))Chci tím zabít jeden den, ne celý víkend:)Prostě něco nenáročného, jen pěkná procházka zasněženou krajinou, vidět nějaké pěkné kopce a hlavně už chci konečně vidět sníh:)))

05.12.2012, 11:48 |
Pekys počkej na Ozzyho, Český Švýcarsko je super.
1/
Vyjed na Mísečky, tam je velkej parking, přesedni na BUS a vyvezte se na Zlaté návrší cca 10min a tam doběhni na Labskou, je tam restauračka, a můžete mrknout na pramen Labe, vodopády, a nebo ještě kus na hřeben na Sněžné jámy, ty jsou cool
a zpět na BUS
2/
to samé můžeš udělat ze Špindlu, zaparkovat na Hromovce dole a Busem na Špindlerovku ale tam pak už celkem nic není, akorát vás to tam pěkně vyfouká :-))
3/
varianta do Rokytnice, parking, sedačkou na Lysou horu, tam doběhnout na Kotel - kotelní jámy, dát na Dvoračkách držkovku a frrr zpět dolů dá se pěšky
jinak na nějaké velké běhání po hřebenech bych to už ted neviděl

ted mě napadlo, že ten BUS na Zlaté návrší už asi jezdit nebude, googluj, leda by mu obuli pásy :-)
České Švýcarsko je good samozřejmě ale nejsou to Hory

05.12.2012, 12:11 |
Losky Hmm, to zní lákavě:) Asi podniknu něco z tvých návrhů:) Nahoru se mi moc šlapat nechce, ale dolů mi to nevadí.
V létě jsem díky geocachingu nachodil na Ještědu 22km (nahorů - dolů) a nějak mám od té doby k takovým kopcům respekt:)

05.12.2012, 12:27 |
Losky Tak na Lysou horu lanovky zatím nejezdí a pěšky nevím, jak je to náročný. Z Rokytnice to je asi 7km, což by ale mohlo jít, i když jen kopec:(

05.12.2012, 12:38 |
Losky Ta mapka mě trošku inspirovala. Nechat auto někde v Horních Mísečkách a jít pěškobusem po červené (Zlaté návrší) na Labskou boudu, mrknout na pramen a vodopády, pak jít dolů po stezce na Kotelské sedlo, mrknout na Lysou horu, stavit se na Dvoračkách a zpět po zelené přes Kotelní jámy do Míseček:)
Dá se to?
Ty jsi docela odvážnej :-))
Samozřejmě dá ale vyjel bych lanovkou na Medvedín když už a odsud se to chodí na Labskou
a rychle zpět to bude tak tak, dyt ve 4 máš tmu a tu Lysou fakt už nedáš
nebo z Rokytnice pešo na Dvoračky
[ Link ] a je mi divný , proč by lanovka na Lysou nejezdila, jezdí celoročně, jen v hodinových intervalech

být tebou tak sleduji toto
[ Link ] a tohle tě čeká Zlaté návrší

pohled z Medvedína na sv.Petra

05.12.2012, 12:53 |
Losky
pohled ze sv.Petra na Medvedín a Zlaté návrší

05.12.2012, 12:58 |
Losky Nechám si poradit. Rád bych něco pěkného viděl, něco pojedl a unavený a nadšený z výletu se vracel k autu:)
Ono moc šancí dostat se nějak rozumně někam nahoru nemáš takže..

05.12.2012, 15:42 |
jackobo | Upraveno: 2012-12-05 15:49:13
bejt tebou, tak dojedu do Spindlu, vyvezu se sedačkou na Medvědin, a odtam prakticky po vršku směr Labska bouda, resp. v duchu bodu 1. jak pise v 05.12.2012, 11:58 | Crimson. Akorat teda s tim, ze vynechas ten BUS, kterej stejne uz asi jezdit nebue pac by asi potreboval pásy ;)
je to tam fakt pekny, nahore na Medvedine je restauracka, sezeni venku, a jsou odtam fakt supr vyhledy na sv.Petra a okoli, viz fotky Crimson.
Da se to pak i eventualne sebehnout pěšmo dolu a nebo opet sedackou back2Spindl ;)

05.12.2012, 16:10 |
Losky doma na to ještě mrknu, snad ty lanovky pojedou. Nějak se na ten Medvědín dostanu a pak směr Labská a pak zpět. Snad bude hezky;)

05.12.2012, 16:13 |
Losky když už jsme teda u toho, tak co Sněžka?
nejsou nahodou Tatry v zimnim obdobi zavřený ?
jakože Rysy, Kriváň apod.
neříkám, že komplet, ale část určitě
nebo se pletu ?
horní lanovka na Sněžku je rozebraná,
a spodní lanovkou jsem jel asi jako jeden z posledních 23.srpna, rekonstrukce !
takže na Sněžku jak jsem nakreslil jedině Obřím dolem z Pece pěšo,
to se dá, to je kousek ale fakt nevím jak ted v zimě
ale asi fakt bych udělal Špindl, přeci jen je to TOP Krkonoš
nechat tam auto, projít ho musíš celej až k lanovce na Medvědín,
nahoře restauračka, super výhledy a na Vrbatku a Labskou se projít po červený !
ale hlídat čas abys to stihl zpět k lanovce
eventuelně zpět se chodí po modré Labským dolem ale nevím fakt ted v zimě jak to tam vypadá

Newman: na vrcholy se v zimě samozřejmě nesmí, ale na chaty se dostaneš. Samozřejmě ne na všechy - Teryho, Zbojnická i Rysy jsou zavřeny. Ale třeba Chata pri Zelenom plese, Zámkovského chata, Popradské pleso atd. jsou otevřeny. V zimě se tam dá taky projít po těch zimních cestách,sice ne nikam na vrchol,ale i tak je to paráda.

05.12.2012, 19:56 |
Losky jen mě zaráží to co jsem našel s tema lanovkama, že jsou teď mimo provoz. Mám v hlavě dvě trasy. Mísečky - Dvoračky po červené a zpět po zelené do Míseček a pak druhá a asi lepší trasa je z toho Špindlu na Medvědín a pěšky na Labskou a až k těm sněžným něco u Polska a zpět po modré přes ten Labsky důl

05.12.2012, 23:23 |
Losky

07.12.2012, 19:09 |
Losky tak zítra brzo ráno vyrážíme na ten náš velký trip. Snad neumrzneme;)
walish: díky za info - podnikl jsem v létě a docela dobrý.
Docela bych zkusil zimní trip alá Vysoké Tatry
[ Link ] Ne sice Krkonoše, ale taky krásně:-)

08.12.2012, 20:15 |
Losky Tak dnes jsme teda jeli do Špindlu, sedačková lanovka na Medvědín byla v provozu, tak jsme frčeli hned nahoru a bylo to super. Krásně svítilo sluníčko, ale mrzlo jako kráva:) Šli jsme kousek po žluté a pak se napojili na červenou a šli po Krkonošské magistrále až k Labské boudě. Všude plno sněhu, běžkařů a bořili jsme se jak blázni. Asi hodku jsme byli na Labské boudě a šli po modré přes Labský kotel a už tohle nikdy v zimě nejdu. Akorát před námi tam možná běžela nějaká srnka. Všude tak 30-40cm prašanu. Jenže zpět se nám už nechtělo, tak jsme pokračovali dál. Málem jsme si zlámali nohy a vůbec to neubíhalo. Prostě děs hrůza, takže upřímně nedoporučuji vůbec v zimě jít po modré Labským kotlem. Celkově naše trasa měla 19km a k autu jsme se dostali až za tmy. Zítra se asi nepostavím, jak mám namožené nohy díky tomu x kilometrovém brodění ve sněhu a mega stráni:) Ale bylo tam moc hezky a díky za tip na výlet

08.12.2012, 20:17 |
Losky

08.12.2012, 20:17 |
Losky
no, 19km, jeste timhle terenem, vidim to jako Newman ;)
akorat asi na te modre tim udolim, tam uz asi slunce nesvitilo coz?
ta fotka z 20:15 je jak z mrazika :-D
Ne Labský Kotel ale Důl
skutečně respekt, a přečti si moji poslední větu 05.12.2012, 18:59 | Crimson :-)
my to šli v srpnu, ta modrá z Labský do Špindlu má 7km
což je pohoda ale ne po kolena ve sněhu, to chápu
ale celkově zážitek ne :-)
příště můžeš vyrazit přesně na druhou stranu podél Bílého Labe, tam je každých 100m vodopád, tam je aspon se na co dívat, ale to je asfaltka takže na pohodu

10.12.2012, 20:56 |
Losky Díky za uznání:) Na fotce už to bylo vyšlapané, protože jsme tam prošli a já to pak zpětně fotil:) 4km tím Labským dolem bylo utrpení, pak už to bylo asi 4,5km k autu (podle GPS), to se už tak nějak dalo, tam bylo tak 15cm a od lidí rozšmajdané, ale tamto bylo utrpení:( Prostě jdeš a prásk ho na zem a nohu v díře. To bylo nespočetně krát... V létě si to chci pro zajímavost projít znovu:) Spíš respekt byl pro mladou, protože takový terén ji nedělá dobře, jak je větší kopec či nějaký takový terén, nemůže to udýchat - vrozená vada. Takže mě asi dost proklínala a proto jsme už nešli zpět do kopce, ale dolů tím dolem.
Ale bylo to tam pěkný. V lednu bude Yeti 4x4, tak do hor určitě zavítáme častěji:)))
Se trošku přiseru, něco podobného v Jížních čechách/Šumava? Ideálně někde blízko Vimperka