Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Horská procházka - kam?

o Navštíveno 2611x o
o 05.12.2012, 09:26 | Losky
Ahoj, chtěl bych se jet o víkendu mrknout někam na hory, jelikož nejsem na zimní sporty, tak na hory téměř v zimě nejezdíme. Chtěl bych se jen projít nějakou pěknou krajinou a vidět nějaká panorámata:)))(ne v závějích:)), skočit na nějaký dobrý oběd či večeři a tradá domů.
Ideálně Krkonoše. Díky za tip

o 05.12.2012, 09:43 | walish
Chtěl jsem Ti napsat Tatry,ale asi bys to měl z ruky :)
Nicméně, díky za nápad :-D
o 05.12.2012, 10:22 | Losky
No jo, Tatry mám trošku z ruky:))Chci tím zabít jeden den, ne celý víkend:)Prostě něco nenáročného, jen pěkná procházka zasněženou krajinou, vidět nějaké pěkné kopce a hlavně už chci konečně vidět sníh:)))
o 05.12.2012, 11:48 | Pekys
počkej na Ozzyho, Český Švýcarsko je super.
o 05.12.2012, 11:58 | Crimson
1/
Vyjed na Mísečky, tam je velkej parking, přesedni na BUS a vyvezte se na Zlaté návrší cca 10min a tam doběhni na Labskou, je tam restauračka, a můžete mrknout na pramen Labe, vodopády, a nebo ještě kus na hřeben na Sněžné jámy, ty jsou cool
a zpět na BUS

2/
to samé můžeš udělat ze Špindlu, zaparkovat na Hromovce dole a Busem na Špindlerovku ale tam pak už celkem nic není, akorát vás to tam pěkně vyfouká :-))

3/
varianta do Rokytnice, parking, sedačkou na Lysou horu, tam doběhnout na Kotel - kotelní jámy, dát na Dvoračkách držkovku a frrr zpět dolů dá se pěšky

jinak na nějaké velké běhání po hřebenech bych to už ted neviděl

foto k příspěvku  od Crimson

o 05.12.2012, 11:58 | Crimson

o 05.12.2012, 12:01 | Crimson
ted mě napadlo, že ten BUS na Zlaté návrší už asi jezdit nebude, googluj, leda by mu obuli pásy :-)

České Švýcarsko je good samozřejmě ale nejsou to Hory
o 05.12.2012, 12:11 | Losky
Hmm, to zní lákavě:) Asi podniknu něco z tvých návrhů:) Nahoru se mi moc šlapat nechce, ale dolů mi to nevadí.
V létě jsem díky geocachingu nachodil na Ještědu 22km (nahorů - dolů) a nějak mám od té doby k takovým kopcům respekt:)
o 05.12.2012, 12:27 | Losky
Tak na Lysou horu lanovky zatím nejezdí a pěšky nevím, jak je to náročný. Z Rokytnice to je asi 7km, což by ale mohlo jít, i když jen kopec:(
o 05.12.2012, 12:38 | Losky
Ta mapka mě trošku inspirovala. Nechat auto někde v Horních Mísečkách a jít pěškobusem po červené (Zlaté návrší) na Labskou boudu, mrknout na pramen a vodopády, pak jít dolů po stezce na Kotelské sedlo, mrknout na Lysou horu, stavit se na Dvoračkách a zpět po zelené přes Kotelní jámy do Míseček:)
Dá se to?
o 05.12.2012, 12:47 | Crimson
Ty jsi docela odvážnej :-))
Samozřejmě dá ale vyjel bych lanovkou na Medvedín když už a odsud se to chodí na Labskou
a rychle zpět to bude tak tak, dyt ve 4 máš tmu a tu Lysou fakt už nedáš

nebo z Rokytnice pešo na Dvoračky [ Link ]

a je mi divný , proč by lanovka na Lysou nejezdila, jezdí celoročně, jen v hodinových intervalech

o 05.12.2012, 12:52 | Crimson
být tebou tak sleduji toto [ Link ]

a tohle tě čeká Zlaté návrší

o 05.12.2012, 12:53 | Crimson
pohled z Medvedína na sv.Petra

o 05.12.2012, 12:53 | Losky
Snad jsem se nějak nespletl:
[ Link ]
o 05.12.2012, 12:53 | Crimson
pohled ze sv.Petra na Medvedín a Zlaté návrší

o 05.12.2012, 12:58 | Losky
Nechám si poradit. Rád bych něco pěkného viděl, něco pojedl a unavený a nadšený z výletu se vracel k autu:)
o 05.12.2012, 14:08 | Crimson
Ono moc šancí dostat se nějak rozumně někam nahoru nemáš takže..

o 05.12.2012, 15:42 | jackobo | Upraveno: 2012-12-05 15:49:13
bejt tebou, tak dojedu do Spindlu, vyvezu se sedačkou na Medvědin, a odtam prakticky po vršku směr Labska bouda, resp. v duchu bodu 1. jak pise v 05.12.2012, 11:58 | Crimson. Akorat teda s tim, ze vynechas ten BUS, kterej stejne uz asi jezdit nebue pac by asi potreboval pásy ;)
je to tam fakt pekny, nahore na Medvedine je restauracka, sezeni venku, a jsou odtam fakt supr vyhledy na sv.Petra a okoli, viz fotky Crimson.
Da se to pak i eventualne sebehnout pěšmo dolu a nebo opet sedackou back2Spindl ;)
o 05.12.2012, 16:10 | Losky
doma na to ještě mrknu, snad ty lanovky pojedou. Nějak se na ten Medvědín dostanu a pak směr Labská a pak zpět. Snad bude hezky;)
o 05.12.2012, 16:13 | Losky
když už jsme teda u toho, tak co Sněžka?
o 05.12.2012, 17:05 | Newman
nejsou nahodou Tatry v zimnim obdobi zavřený ?
jakože Rysy, Kriváň apod.

neříkám, že komplet, ale část určitě
nebo se pletu ?
o 05.12.2012, 18:59 | Crimson
horní lanovka na Sněžku je rozebraná,
a spodní lanovkou jsem jel asi jako jeden z posledních 23.srpna, rekonstrukce !

takže na Sněžku jak jsem nakreslil jedině Obřím dolem z Pece pěšo,
to se dá, to je kousek ale fakt nevím jak ted v zimě

ale asi fakt bych udělal Špindl, přeci jen je to TOP Krkonoš
nechat tam auto, projít ho musíš celej až k lanovce na Medvědín,
nahoře restauračka, super výhledy a na Vrbatku a Labskou se projít po červený !
ale hlídat čas abys to stihl zpět k lanovce

eventuelně zpět se chodí po modré Labským dolem ale nevím fakt ted v zimě jak to tam vypadá

o 05.12.2012, 19:09 | walish
Newman: na vrcholy se v zimě samozřejmě nesmí, ale na chaty se dostaneš. Samozřejmě ne na všechy - Teryho, Zbojnická i Rysy jsou zavřeny. Ale třeba Chata pri Zelenom plese, Zámkovského chata, Popradské pleso atd. jsou otevřeny. V zimě se tam dá taky projít po těch zimních cestách,sice ne nikam na vrchol,ale i tak je to paráda.
o 05.12.2012, 19:56 | Losky
jen mě zaráží to co jsem našel s tema lanovkama, že jsou teď mimo provoz. Mám v hlavě dvě trasy. Mísečky - Dvoračky po červené a zpět po zelené do Míseček a pak druhá a asi lepší trasa je z toho Špindlu na Medvědín a pěšky na Labskou a až k těm sněžným něco u Polska a zpět po modré přes ten Labsky důl
o 05.12.2012, 23:23 | Losky
o 07.12.2012, 19:09 | Losky
tak zítra brzo ráno vyrážíme na ten náš velký trip. Snad neumrzneme;)
o 07.12.2012, 19:12 | Newman
walish: díky za info - podnikl jsem v létě a docela dobrý.

Docela bych zkusil zimní trip alá Vysoké Tatry
o 07.12.2012, 19:32 | Zdeny60
[ Link ]

Ne sice Krkonoše, ale taky krásně:-)
o 08.12.2012, 20:15 | Losky
Tak dnes jsme teda jeli do Špindlu, sedačková lanovka na Medvědín byla v provozu, tak jsme frčeli hned nahoru a bylo to super. Krásně svítilo sluníčko, ale mrzlo jako kráva:) Šli jsme kousek po žluté a pak se napojili na červenou a šli po Krkonošské magistrále až k Labské boudě. Všude plno sněhu, běžkařů a bořili jsme se jak blázni. Asi hodku jsme byli na Labské boudě a šli po modré přes Labský kotel a už tohle nikdy v zimě nejdu. Akorát před námi tam možná běžela nějaká srnka. Všude tak 30-40cm prašanu. Jenže zpět se nám už nechtělo, tak jsme pokračovali dál. Málem jsme si zlámali nohy a vůbec to neubíhalo. Prostě děs hrůza, takže upřímně nedoporučuji vůbec v zimě jít po modré Labským kotlem. Celkově naše trasa měla 19km a k autu jsme se dostali až za tmy. Zítra se asi nepostavím, jak mám namožené nohy díky tomu x kilometrovém brodění ve sněhu a mega stráni:) Ale bylo tam moc hezky a díky za tip na výlet

foto k příspěvku  od Losky

o 08.12.2012, 20:17 | Losky

o 08.12.2012, 20:17 | Losky

o 09.12.2012, 23:08 | Newman
hmmm respekt !
o 10.12.2012, 16:21 | jackobo
no, 19km, jeste timhle terenem, vidim to jako Newman ;)

akorat asi na te modre tim udolim, tam uz asi slunce nesvitilo coz?
o 10.12.2012, 16:27 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
ta fotka z 20:15 je jak z mrazika :-D
o 10.12.2012, 17:28 | Crimson
Ne Labský Kotel ale Důl

skutečně respekt, a přečti si moji poslední větu 05.12.2012, 18:59 | Crimson :-)

my to šli v srpnu, ta modrá z Labský do Špindlu má 7km
což je pohoda ale ne po kolena ve sněhu, to chápu

ale celkově zážitek ne :-)

příště můžeš vyrazit přesně na druhou stranu podél Bílého Labe, tam je každých 100m vodopád, tam je aspon se na co dívat, ale to je asfaltka takže na pohodu

o 10.12.2012, 20:56 | Losky
Díky za uznání:) Na fotce už to bylo vyšlapané, protože jsme tam prošli a já to pak zpětně fotil:) 4km tím Labským dolem bylo utrpení, pak už to bylo asi 4,5km k autu (podle GPS), to se už tak nějak dalo, tam bylo tak 15cm a od lidí rozšmajdané, ale tamto bylo utrpení:( Prostě jdeš a prásk ho na zem a nohu v díře. To bylo nespočetně krát... V létě si to chci pro zajímavost projít znovu:) Spíš respekt byl pro mladou, protože takový terén ji nedělá dobře, jak je větší kopec či nějaký takový terén, nemůže to udýchat - vrozená vada. Takže mě asi dost proklínala a proto jsme už nešli zpět do kopce, ale dolů tím dolem.
Ale bylo to tam pěkný. V lednu bude Yeti 4x4, tak do hor určitě zavítáme častěji:)))
o 11.12.2012, 08:59 | M.a.R.i
Se trošku přiseru, něco podobného v Jížních čechách/Šumava? Ideálně někde blízko Vimperka
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3574 sekund.