Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rc tryskac

o Navštíveno 2949x o
o 29.11.2012, 15:05 | Martyn
Zvazuji ze tatikovi poridim k vanocum tryskace:) je megafan do rc modelu, ale tryskace jeste nema (resp. jen takoveho chcipacka:) co jsem zlehka studoval tak se mi moooc libi totok [ Link ] rozumi tady tomu nekdo?:) ero asi bude ok, ale potreboval bych pomoc s vyberem elektroniky a podvozku, elektroniku bych mu vzal nejakou entry-level na nauceni a pak at si to kdyztak vytuni:)

o 29.11.2012, 15:10 | tappaja
Mno a uz s necim lital? Nerek bych, ze tohle bude lehce ovladatelnej model.
o 29.11.2012, 15:12 | Martyn
Resp uplne nejradsi bych vzal totok [ Link ] jakoze komplet set s elektronikou, podvozkem se vsim, ale to mi nechteji cinanci poslat pac je to udajne moc tezke:( a to ho maji i v anglickem a holandskem skladu:(( ale stejne ta kompozitova 59 bude o level jinde, je to tak? Ale zase cenove to taky vyjde na trojnasobek:(
o 29.11.2012, 15:13 | Martyn
Jo, rikam ze je to velkej rc fan.. Lita treba 30 let..
o 29.11.2012, 15:39 | Paczqo
Bacha na číňana ty jejich turbíny za moc nestojí a rozpadaj se.
o 29.11.2012, 15:57 | Nismo.Power
a kde je ten tryskáč ? :) samotnej motor stojí kolem 100k ;-) tohle je prostě fén na vlasy ve tvaru letadla :)
o 29.11.2012, 16:35 | Martyn
Nismo bud tak hodnej a zvracej si nekde jinde jo, diky:)
Paczqo myslis jako pohon nebo cele letadlo? Na letadla (konkretne toho L59 v odkazu) jsem nasel hodne pozitivni recenze, to by snad melo byt ok a pohaneji to pak takovehle motorky [ Link ]
o 29.11.2012, 19:25 | dddd
dnes jsou turbíny do rc mnohem a mnohem levnější než sto kkč
o 29.11.2012, 19:31 | Paczqo
Martyn: myslim samotnou turbinu nejhorši jsou ty setové.
o 29.11.2012, 21:56 | Nismo.Power
Kdo zvraci ;-) pises tryskac tak sem si rikal ze si se zblaznil a myslis to vazne ;-)

tohle sou proste jen klasika duct fan rc modely takze jasne lita to jakejsi proud to udela ale spis to dela kraval a ma to dost odber velkej takze to vydrzi chvilku, samozrejme se vyhni cine tam ti za letu rupne lopatka a okamzite se rozleti cela turbina a zbytecne spadne letadlo bez viny pilota ;-)

dddd : j asi uz jo je i vic modelu dostupnejch i velikosti ze to dneska uz utahne i modely letadla 1:4 takze masox :)
o 29.11.2012, 22:06 | Paczqo
Každopadně si pospěš jetli to chceš na vanoce protože z HK se ted zásilky docela loudaj, mám tam objednanýho shorta a nějaky věci na auta a čekám už skoro měsíc :-( příjde mi že poslední pul rok jim to docela trvá dřív mi věci dorazily do 14ti dnů a ted měsíc i víc jako nic.
o 29.11.2012, 23:25 | Kotass | Upraveno: 2012-11-29 23:26:22
Už jsem bohužel nějakej pátek mimo obor, ale taky jsem myslel real turbínu a ne pseudo elektro větráček. :)
Pamatuju když se s jetama před x rokama začínalo a tam se cena letadla pohybovala v řádu stovek tisíc, možná už je to jinak.
Známí postavili u Znojma extra modelářský letiště a pravidelně organizovali Jets Over Czech slezinu kde bylo možný vidět špičku od nás i z venku .. krásnej, ale drahej koníček. :)
Jo a ta turbína má klasický zpoždění takže dáš plnej plyn .. počítáš 21..22..23...24 a pak teprv dostaneš výkon .. občas měli piloti docela nervy v krizovkách.

[ Link ]
o 29.11.2012, 23:37 | kozlustechnykus
Celkem husty modely:) Tohle uz se da poslat pred normalni stihackou aby to chytalo nepratelsky rakety, ne?:)
o 30.11.2012, 00:07 | Martyn
Hee ne tak to se omlouvam, myslel jsem opravdu jen model tryskace:)) s tim klasickym vetrackem, ne real turbinu:D
Asi objednam to z odkazu, nejakou elektroniku na 6s baterky uz mam taky vyhlidlou a zitra to zmacknu, jen jeste resim podvozek, ten turnigy udajne neni moc dobry na travu coz je spatnee pac litaj hlavne na trave..
o 30.11.2012, 00:10 | Martyn
Jinak to tady na videu je presne to co chci ja ne?:) akorat teda "trosku" vytunene:D
o 30.11.2012, 04:43 | tmx.806
par zkusenosti s dmychadlem - musis mit rychlost, aby to letelo- to znamena, ze bud dlouhou ROVNOU/HLADNOU plochu (ma to malinky kolecka), nebo koupit jeste katapult. Jinak je to pekny, zajimavy, RYCHLY a JEDOVATY. mozna vymenit serva /v setu byvaj spatny/ a zkontrolovat panty - ale jestli lita 30let, tak to da... ;)
o 30.11.2012, 23:01 | Zdeny60
Já mám na věc názor tento: jelikož aktivně modelařím a lítám asi už 45 let .-)))m měl jsem v rukách ledaco, od balsovýho házedka po F5B, od EPP 3D po F3A.

A taky samosebou i dmychadlo (konkretně šlo o MIG29). V životě bych takovou mršinu už nechtěl vzít do ruky - start je drama, přistání musí být na rychlosti, letí to de facto jen rovn+ (nějaký výkrut, přemet, záda - tím to hasne). Ale Ok, akrobacie se od toho nečeká. SPíše prblém je to, že v setech jsou pohony, který stoej za vyližkaspu, pořádná turbína (myšleno samosebo elektrická), je vzhledem k ceně zbytku nerentabilní (ale zase by to letělo), aerodynamika je miozerná (bubliny), prostě je to tak zvaně éro k prdu. Pro začátečníky totálně nevhodné, pro vylítané k ničemu, protože to lítá jen sem a tam, ale třebas to někoho rajcuje.

Já preferuji buď žiletky a nebo to, co má pořádnou vrtuli. Tyhle vojesnký potvory s proudovým pohonem fakt ne...

A poměr účinnost/spotřeba prabídný.

Spíše bych volil něco jako Zooma, Blasta, s čímž se dá lítat na plácku 30x30m a když se naučíš viset, tak i na zahrádce:-)A letí to!
o 30.11.2012, 23:04 | Zdeny60
A propos, nechtěl by otec 1/2 zmenšeninu F3A? komplet - stačí vložit AKu a lítá (rozpětí 1m, motor 250W, vrtule APC 10/8, regulátor JETI 30A, 4xservo) - Nebourané, top stav (= ode mě:-)
Cena dohodou, chci si pořídit už někdy konečně to Sučko, co o něm přemýšlím asi 10 let nebo Extru či něco podpobnýho.
o 30.11.2012, 23:53 | Luke_288
Klobouk dolu pred tema co tohle dokazou ukocirovat, koupili jsme so kdysi s tatou polystyrenovyho vetrone s motorkem na trenovani a po par pokusech to vzdali
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3062 sekund.