Navštíveno 2949x

Zvazuji ze tatikovi poridim k vanocum tryskace:) je megafan do rc modelu, ale tryskace jeste nema (resp. jen takoveho chcipacka:) co jsem zlehka studoval tak se mi moooc libi totok
[ Link ] rozumi tady tomu nekdo?:) ero asi bude ok, ale potreboval bych pomoc s vyberem elektroniky a podvozku, elektroniku bych mu vzal nejakou entry-level na nauceni a pak at si to kdyztak vytuni:)
Mno a uz s necim lital? Nerek bych, ze tohle bude lehce ovladatelnej model.
Resp uplne nejradsi bych vzal totok
[ Link ] jakoze komplet set s elektronikou, podvozkem se vsim, ale to mi nechteji cinanci poslat pac je to udajne moc tezke:( a to ho maji i v anglickem a holandskem skladu:(( ale stejne ta kompozitova 59 bude o level jinde, je to tak? Ale zase cenove to taky vyjde na trojnasobek:(
Jo, rikam ze je to velkej rc fan.. Lita treba 30 let..
Bacha na číňana ty jejich turbíny za moc nestojí a rozpadaj se.
a kde je ten tryskáč ? :) samotnej motor stojí kolem 100k ;-) tohle je prostě fén na vlasy ve tvaru letadla :)
Nismo bud tak hodnej a zvracej si nekde jinde jo, diky:)
Paczqo myslis jako pohon nebo cele letadlo? Na letadla (konkretne toho L59 v odkazu) jsem nasel hodne pozitivni recenze, to by snad melo byt ok a pohaneji to pak takovehle motorky
[ Link ]

29.11.2012, 19:25 |
dddd dnes jsou turbíny do rc mnohem a mnohem levnější než sto kkč
Martyn: myslim samotnou turbinu nejhorši jsou ty setové.
Kdo zvraci ;-) pises tryskac tak sem si rikal ze si se zblaznil a myslis to vazne ;-)
tohle sou proste jen klasika duct fan rc modely takze jasne lita to jakejsi proud to udela ale spis to dela kraval a ma to dost odber velkej takze to vydrzi chvilku, samozrejme se vyhni cine tam ti za letu rupne lopatka a okamzite se rozleti cela turbina a zbytecne spadne letadlo bez viny pilota ;-)
dddd : j asi uz jo je i vic modelu dostupnejch i velikosti ze to dneska uz utahne i modely letadla 1:4 takze masox :)
Každopadně si pospěš jetli to chceš na vanoce protože z HK se ted zásilky docela loudaj, mám tam objednanýho shorta a nějaky věci na auta a čekám už skoro měsíc :-( příjde mi že poslední pul rok jim to docela trvá dřív mi věci dorazily do 14ti dnů a ted měsíc i víc jako nic.

29.11.2012, 23:25 |
Kotass | Upraveno: 2012-11-29 23:26:22
Už jsem bohužel nějakej pátek mimo obor, ale taky jsem myslel real turbínu a ne pseudo elektro větráček. :)
Pamatuju když se s jetama před x rokama začínalo a tam se cena letadla pohybovala v řádu stovek tisíc, možná už je to jinak.
Známí postavili u Znojma extra modelářský letiště a pravidelně organizovali Jets Over Czech slezinu kde bylo možný vidět špičku od nás i z venku .. krásnej, ale drahej koníček. :)
Jo a ta turbína má klasický zpoždění takže dáš plnej plyn .. počítáš 21..22..23...24 a pak teprv dostaneš výkon .. občas měli piloti docela nervy v krizovkách.
[ Link ]
Celkem husty modely:) Tohle uz se da poslat pred normalni stihackou aby to chytalo nepratelsky rakety, ne?:)
Hee ne tak to se omlouvam, myslel jsem opravdu jen model tryskace:)) s tim klasickym vetrackem, ne real turbinu:D
Asi objednam to z odkazu, nejakou elektroniku na 6s baterky uz mam taky vyhlidlou a zitra to zmacknu, jen jeste resim podvozek, ten turnigy udajne neni moc dobry na travu coz je spatnee pac litaj hlavne na trave..
Jinak to tady na videu je presne to co chci ja ne?:) akorat teda "trosku" vytunene:D
par zkusenosti s dmychadlem - musis mit rychlost, aby to letelo- to znamena, ze bud dlouhou ROVNOU/HLADNOU plochu (ma to malinky kolecka), nebo koupit jeste katapult. Jinak je to pekny, zajimavy, RYCHLY a JEDOVATY. mozna vymenit serva /v setu byvaj spatny/ a zkontrolovat panty - ale jestli lita 30let, tak to da... ;)
Já mám na věc názor tento: jelikož aktivně modelařím a lítám asi už 45 let .-)))m měl jsem v rukách ledaco, od balsovýho házedka po F5B, od EPP 3D po F3A.
A taky samosebou i dmychadlo (konkretně šlo o MIG29). V životě bych takovou mršinu už nechtěl vzít do ruky - start je drama, přistání musí být na rychlosti, letí to de facto jen rovn+ (nějaký výkrut, přemet, záda - tím to hasne). Ale Ok, akrobacie se od toho nečeká. SPíše prblém je to, že v setech jsou pohony, který stoej za vyližkaspu, pořádná turbína (myšleno samosebo elektrická), je vzhledem k ceně zbytku nerentabilní (ale zase by to letělo), aerodynamika je miozerná (bubliny), prostě je to tak zvaně éro k prdu. Pro začátečníky totálně nevhodné, pro vylítané k ničemu, protože to lítá jen sem a tam, ale třebas to někoho rajcuje.
Já preferuji buď žiletky a nebo to, co má pořádnou vrtuli. Tyhle vojesnký potvory s proudovým pohonem fakt ne...
A poměr účinnost/spotřeba prabídný.
Spíše bych volil něco jako Zooma, Blasta, s čímž se dá lítat na plácku 30x30m a když se naučíš viset, tak i na zahrádce:-)A letí to!
A propos, nechtěl by otec 1/2 zmenšeninu F3A? komplet - stačí vložit AKu a lítá (rozpětí 1m, motor 250W, vrtule APC 10/8, regulátor JETI 30A, 4xservo) - Nebourané, top stav (= ode mě:-)
Cena dohodou, chci si pořídit už někdy konečně to Sučko, co o něm přemýšlím asi 10 let nebo Extru či něco podpobnýho.
Klobouk dolu pred tema co tohle dokazou ukocirovat, koupili jsme so kdysi s tatou polystyrenovyho vetrone s motorkem na trenovani a po par pokusech to vzdali