Navštíveno 1174x

Ahoj, potřeboval bych menší radu :) Řešíme teď ve firmě nastavení emailový komunikace. Jsme hodně malá firma (cca 6 stálých zaměstnanců + 10 subdodavatelů) a děláme výstavbu sítí pro mobilní operátory. Používali jsme na interní věci Google Groups, ale je teď často potřeba některý informace zasílat i subdodavatelům a tam právě s GG narážím... Znamená to vytvořit další skupinu a to mi příde moc složitý. Hledám něco jako emailovej pool nebo cloud, kam se budou moct posílat informace od zadavatelů a jednotliví uživatelé (sub. vs. zaměstnanci) k nim budou moct přistupovat a přečíst si je. Kamarádi mi doporučovali Exchange, ale nevím, jestli je to přesně to, co potřebujeme. Jo a běháme na macích a iPhonech...
Díky moc
Na tak malou firmu je exchange zbytečnej luxus. Chce si to říct, co vlastně potřebuješ. Jen klasický email? Kolik aliasů, kolik domén, sdílený kalendáře?
na maily, kalendáře a kontakty mě napadá Kerio Connect, používáme, chodí to rozumně, lze k tomu používat Kerio Workspace - super záležitost, je to malej soukromej cloud, vytvoříš tam složky, nasypeš soubory, nastavíš práva a subíkům dáš akorát jméno a heslo :-), navíc Starter edition je zdarma (má to objemové limity - neregistrovaná verze 5GB, registrovaná 10GB)
Naše firemní prostředí jsou jak fyzický, tak virtuální servery na Windows Server, klientský stroje Macy, Win7, Win8, telefony iPhone, většina našich zákazníků používá stejně jako my Connect, navíc jim to i hostujeme, jsme IT firma (no, spíš systémový integrátor by bylo přesnější).
taky connect, 200users - bez problemu. Kalendare, freebusy v outlooku, sync do mobilnich zarizeni, webmail v pripade nouze atd...
rovněž se přikláním ke keriu. Na exchange je potřeba fakt namakaná mašina.
Navíc jede i na linuxu, správa přes webový rozhraní. Já jsem s ním spokojen.
To Kerio vypadá zajímavě. Díky