Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Stavíš, stavím, stavíme 19

o Navštíveno 1643x o
o 28.11.2012, 15:50 | Tuner#2
Moc lidí asi nečtené nemá nastavené, tak raději založím nové téma. Pořídil jsem nakonec ke kotli tu nejlepší ekvitermní regulaci calorMATIC 470 a od včera topím. Z toho mě vyplinulo pár dotazů.

1. Servisák od kotle mě řekl, že začneme na 30°C topné vody a každý den to mám manuelně zvyšovat o 2°C až do nějakých 45°C tak to nechat 3 dny a pak postupně snižovat už klidně snižovat o 4°C. Beton je hotový cca. 2 měsíce, má to smysl to takhle "přepálit" a není to zvyšování moc rychlé?

2. Druhý dotaz je na regulaci smyček. Je mě jasné, že všechny větve by měli mít cca. stejný průtok (mám kolem 1,5 - 2l/min. což by mělo být OK), ale je lepší toho dosáhnout stažením na studené ventilkem a nebo se to dá stáhnout i na teplé tím průtokoměrem? Jde o 12ti pólový rozdělovač od Rehau a regulaci si budu dělat ručně.

3. Na radiátory v garáži co jedou taky jen na topnou vodu z podlahovky má smysl dávat termostatické hlavice? Od jaké firmy?

4. Pomalu už řeším i vnitřní dveře a zalíbili se nám nové povrchy z lamina se strukturou dřeva u CAG. Jako jedna z mála firem navíc k tomu dokáže kulaté hrany z vkládaného masivu či MDF. Má někdo zkušenost s touto firmou? či nějaký tip na něco jiného než profláklé Sapeli a Solodoor?

5. Jak to bude s DPH? Moc jsem teď net nesledoval, ale mám rychle nakupovat do konce roku a nebo počkat zda to nespadne na 17,5% jak bylo avízované? Vím tohle je asi na křišťálovou kouli, ale třeba sem občas nakoukne nějaký Kalousek :-DDD

o 28.11.2012, 16:27 | Freerider
1. takhle mi to doporučil servisák taky, natopil jsem to na 45°C během 1 týdne a nechal to dva dny, protože se v tom baráku nedalo být. Vytáhne to vlhkost z betonu, ideálně před položením podlah, je to standardní postup...
2. podle mě je to jedno, ale u mě nastavovali průtok oběma ventily. Teplota pak průtokoměrem..
3. má to smysl - já topím na topnou z podlahovky zatím tři radiátory a žebřík. Jinak mám Honeywell.
4. Dveře mám Top - Doors, chtěl jsem úplně jednoduchý, obyčejný, hladký javorový a jsou krásný a kvalitní :-) CAG jsou víceméně to stejné.
Realizační firmy občas nakupují zárubně a dveře dělají.
Já měl od CAG nabídku a vycházely nejdráž. Ale to se týče úplně obyč dveří.
5. Jestli se nemýlím, sazba bude 15% a 21%. to 1% už asi nebude hrát roli, vždyť je to ze 100 tisíc bez DPH litr navíc. Spíš bych koukal po akcích, protože přes zimu ty firmy nemají do čeho píchnout a slevy jsou mnohdy daleko zajímavější. Já takhle koupil kupříkladu kotel se zásobníkem...

o 28.11.2012, 19:31 | mike.vw
dveře CAG lamino dekor ořech a spokojenost
o 28.11.2012, 19:38 | Rajdlos
Mam taky vse od CAG a kovani M&T a nemenil bych, dvere vypadaji uzasne. Ale otazka je jak dlouho :) Zatim je mam pul roku.
o 28.11.2012, 23:11 | tappaja
Sapeli + M&T
(bezfalcove, skryte panty, zapustene kovani Lusy, tiche zamky, provedeni dyha dub)

Ze vsech co jsem porovnaval nakonec vysly nejlevnejc a servis super.
o 28.11.2012, 23:36 | Tuner#2
Freerider: Super díky za vyčerpávající info.

tappaja: To nebudou dveře i s obložkama za šestku co? :-)
o 28.11.2012, 23:48 | tappaja
Dvere delaj barak :o)
o 29.11.2012, 07:59 | Newman
nemáš dub - nic neznamenáš ...
o 29.11.2012, 08:15 | Newman
Porta Doors vzor 5.5 + kování a za rok používání dobrý.

o 29.11.2012, 08:19 | Kamil | Upraveno: 2012-11-29 08:19:41
Tuner#2 - Sappeli i CAG si můžeš zajít prohlídnout do Esspe na Nový Hospodě www.esspe.cz
o 29.11.2012, 08:41 | Tuner#2
Newman: díky za tip ;)

Kamil: Díky, tam jsme byli ;)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3159 sekund.