Navštíveno 6965x

27.11.2012, 14:04 |
Kamil
jsem cekal ze tu bude tohle :-D
Jak vypadá ochutnávka jídel okořeněných Chilli aneb poznámky nezkušeného porotce jménem Frank z východního pobřeží USA...
Nedávno jsem byl poctěn pozváním k rozhodování na soutěži ve vaření s chilli. Jeden z rozhodčích totiž onemocněl a já zrovna sháněl nějaký kšeft. Zbývající dva rozhodčí (rodilí Texasané) mě ujistili, že to chilli není tak ostré, jak se říká, a kromě toho mezi ochutnávkami se splachuje pivem, které dostanu v neomezeném množství zdarma. Takže jsem nabídku přijal...
Mikova pálivá obluda
Sudí 1: Moc rajčat. Příjemně rychlý nástup.
Sudí 2: Jemná, osvěžující chuť rajčat. Nijak výrazně ostré.
Frank: Kurvafix, to by slouplo barvu ze silnice! Plameny uhasilo až druhé pivo. Doufám, že tohle bylo nejhorší, co mě mohlo potkat. Ti Texasani jsou fakt cvoci!
Arturův plameňák
Sudí 1: Krásná kouřová vůně, jemná příchuť vepřového. Slaboučký nahořklý ocásek.
Sudí 2: Skvělá chuť domácí grilovací omáčky, mohlo by být více pepře.
Frank: Fakt nevim, co bych měl kromě bolesti cejtit... Musel jsem odhánět lidi, co mi chtěli poskytnout masáž srdce, aby radši běželi pro pivo. Když viděli můj obličej, narazili druhý sud.
Fredův "Požár ve stáji"
Sudí 1: Perfektní požárnické chilli! Perfektně ostré, možná by to chtělo fazole.
Sudí 2: Chilli bez fazolí, mírná, příjemná chuť mořské soli, virtuózní práce s pepřem.
Frank: Volejte chemiky, někdo sem vyklopil cisternu jaderného odpadu! Nosní sliznice mě pálí jako bych šňupal kyselinu sírovou. Všichni už znají postup: pivo mi podávají řetězem, abych neuhořel. Barmanka mě praštila do zad, abych se neudusil; páteř mám teď před sebou na stole. Ze všeho toho piva už jsem taky na sračky.
Bobbova Čerrná Magie
Sudí 1: Omáčka s černými fazolemi, prakticky žádné koření. Slabota.
Sudí 2: Černé fazole s mírně nakyslou příchutí. Dalo by se to možná použít jako omáčka k dušené rybě, ale chilli to rozhodně není.
Frank: Cítil jsem, že mám něco na jazyku, ale žádnou chuť - je možné, aby chuťové buňky na jazyku úplně odumřely? Sally, barmanka, stála připravená za mnou s tácem tupláků; tahle 150ti kilová machna začíná vypadat docela žhavě.
Lindin odstraňovač rtěnky a rtů
Sudí 1: Silné, masité chilli. Čerstvě umletý cayenský pepř, velmi ostré, bleskový nástup. Velice působivé.
Sudí 2: Chilli se sekaným hovězím masem, představoval bych si trošku víc rajčat. Cayenský pepř je skvělý nápad.
Frank: Zvoní mi v uších, pot ze mě lije a nemůžu zaostřit oči. Uprdnul jsem si a několik lidí za mnou museli odvézt na ARO. Soutěžící se urazila, když jsem utrousil, že mi ta její leptací pasta zřejmě způsobila trvalý poškození mozku. Sally mi musela zastavit krvácení z jazyka proudem piva z pípy přímo na jazyk. Asi mi upadnou rty a vypadají zuby. A nejvíc mě sere, že oba zdejší rozhodčí mají pořád kecy, abych přestal křičet. Nejradši bych ty vidláky nakopal do prdele.
Věrčina vegetariánská variace
Sudí 1: Řídká, ale velmi chutná vegetariánská omáčička. Perfektně vyvážený poměr koření a pepře.
Sudí 2: Zatím nejlepší. Agresivní směs pepře, papriček, cibule a česneku. Špička.
Frank: Moje střeva jsou v jednom ohni. Když jsem si uprdnul, posral jsem se, a kromě toho mám strach, že se to prožere židlí. Nikdo už za mnou nepostává kromě Sally. Musí být ještě větší magor, než jsem si myslel. Necítím držku a prdel si budu muset rok utírat sněhem.
Susannina strašlivá šílenost
Sudí 1: Středně ostré chilli, příliš mnoho nakládaných papriček z konzervy.
Sudí 2: Chutná to jako by tam kuchařka tu pixlu pepře zvrhla na poslední chvíli. Musím vyjádřit své obavy o Franka; vypadá, jako by nebyl zcela ve své kůži a neustále sprostě kleje.
Frank: Kdybych si v držce odpálil granát, vůbec bych to necítil. Na jedno oko nevidím, slyším jenom příšerně hlasitý hukot. Celé břicho jsem si upatlal, když jsem se lžící místo do pusy trefil do oka. Kalhoty mám plný sraček žhavých jak láva. Aspoň doktoři při pitvě pochopí, na co jsem chcípnul. Přestávám dýchat; strašlivě to pálí. Stejně všechen kyslík shoří, než mi dojde do plic... Když se budu potřebovat nadechnout, budu vzduch nasávat tou dírou, kterou se mi žaludek proleptal ven.
Jimovo sváteční Chilli
Sudí 1: To nejlepší na konec! Perfektní kombinace chilli, bezpečná pro všechny včetně dětí, nijak přehnaně ostrá, přesto příjemně prokrví.
Sudí 2: Zlatý hřeb soutěže, perfektně vyvážená chuť. Ani ostrá, ani příliš jemná. Bohužel jsme o většinu přišli, když Frank omdlel a celý hrnec na sebe strhnul. Nevím, jestli to přežije, chudáček. Čím je to na tom severovýchodě krmí? Jak by asi dopadl, kdyby někdo uvařil něco fakt ostrého?
Frank: ...
Heh....mam jednu v praci tak ji po kouskach zobu ;-) mam rad palivy ale tahle je fakt moc..... Ani nejpalivejsi polivku v cr sem nesned ta je taky z tehle papricek ;-)

27.11.2012, 14:24 |
Yawor | Upraveno: 2012-11-27 14:24:41
jj známe :-)
máme doma - Da' Bomb The Final Answer, 1.5 Million Scoville Units
[ Link ]
Kde u nas se dá koupit pořádně pálivá paprička? Tady kolega v práci se se mnou hada, ze to nemuze byt tak palive aby tam poskakoval. tak mu ji chci koupit :-)

27.11.2012, 15:13 |
Sau Hm, no já mám doma omáčku s "enom" 180 000 Scoville units a jest ju bych přirovnal k odpálení si granátu v tlamě. Co mosí byt něco 9x silnějšíhi si opravdu představit nedokážu. Hlavně pak dávkováni toho, bo už tohoto si mosím dávat vyloženě na špičku noža.

27.11.2012, 15:15 |
Zdenek (A)

27.11.2012, 15:17 |
Yawor Sau - do polývkového talíře stačí špička párátka a většina lidí už to nesežere ;)

27.11.2012, 15:18 |
Augi Yawor: Já řeknu otevřeně, že na tohle jsem posera, do toho bych fakt nešel...
Kup mu tohle, 12 milionu jednotek, eextrakt, to mu propali drzku lip nez cocka z cernobilu
[ Link ]
Antonio: Kolega koupil v Makru Jolokia Bhut, asi 5 kousků v balení. Někde okolo milionu SU

27.11.2012, 15:21 |
Sau Yawor : věřím... :)

27.11.2012, 15:22 |
Yawor | Upraveno: 2012-11-27 15:25:05
proffesor_w - to je slabší než výše zmiňované ;)
do nedávna to byla nejpálivější omáčka vůbec
[ Link ]
Ja asi nasel muj limit, tuhle omacku miluju, staci kapka, kdyz mam dobrou naladu, tak dve... do velkyho talire...
[ Link ]
Satanovo houno sem radsi obesel obloukem, i ta popiska se potila... :o))

Proč se vlastně takto silný extrakty prodávájí? :) Jen na testování a soutěže? :)

27.11.2012, 15:51 |
Sau tappaja : přesně o té omáčce sem mluvil, tu mám doma. Tekuté žiletky :)

27.11.2012, 16:03 |
TROY :o) sem si vzpoměl na fotku co dával kamarád na fb

27.11.2012, 16:15 |
Mila Měli jsme nějakou speciální omáčku dovezenou snad z Mexika (dovezl jí šéf v minulé práci na grilování - prý to bylo snad to nejpálivější tekutý tentononc, co se tam dalo koupit). Taky jsem nevěřil, že tam lidi 45minut zkuhrají, brečí a skoro omdlévají (a to byli všechno chlapi). Já ostrý teda moc nejím, ale jak jsem nevěřil, tak jsem si dal na kůrku od chleba jen takovou minikapičku na konec špičky nože (takovou fakt mikroskopickou) a 30 minut jsem tam běhal jako debil se skleněnejma červenejma očima a dunělo mi v hlavě. Nepočítám to, že jsem měl asi na 24hodin nefunkční chuťový pohárky na jazyku... Je to fakt uplně neskutečnej masakr a už bych do toho znova nešel.
Šéf tekrát říkal, že mají snad nějakej klub "gurmánů" co mají rádi pálivý a prej když se dá jedna kapka do 5ti litrovýho rendlíku s gulášem nebo tak, tak je to akorát :-) btw. tenkrát si dal tu jednu a kousek kapky dokonce na flák masa a snědl to, ale vypadal jako ti kluci na prvním videu...
yawor, neco podobnyho cos daval v prvnim linku mi daval ochutnat kamos, kapku kterou jeste ususil ubrouskem a pak se si liznul toho co zbylo a na peknou chvili sem ztratil cit v hube
Kadel

27.11.2012, 16:30 |
All Nemám těch jedů příliš velkou spotřebu ale když potřebuju nakupuju tady:
[ Link ]

27.11.2012, 16:48 |
Kamil Jinak tady jsou pak různý testy
[ Link ]

27.11.2012, 18:01 |
nome | Upraveno: 2012-11-27 18:04:21
no pánové doufám že se s některými příští rok potkáme :-)
[ Link ] tady se dělí zrno od plev :-)
a jen pro info to co jí už pár let není nejpálivější paprika
momentálně je to tento šampión
[ Link ] kdo ochutná nezapomene :-)

27.11.2012, 18:41 |
JP | Upraveno: 2012-11-27 18:44:36
Pěstujeme bhut jolokia, trinidad scorpion a red savina habanero a když vim co dovede kousek jolokie v hrnci guláše, tak fakt nechápu proč někdo potřebuje něco ještě pálivějšího. I lidi co se tvářej že zbožňujou pálivý jídla se pak často dožadujou mlíka:D. Semínka morugy objednávat nebudu, myslim že neexistuje rozumnej důvod proč shánět něco ještě pálivějšího...

27.11.2012, 19:53 |
nome no upřímě není jedinej důvod dávat do jídel pokud mají mít nějakou chuť cokoliv silnějšího jak habanero ...
jí třeba na kilo gulášového základu dávám 3 kapky této omáčky
[ Link ] a je to tak akorát pikantní guláš pro normální lidi

27.11.2012, 20:51 |
brzda pěstuju Jolokia Naga 800tis. SHU a a vypracoval jsem se od půlky na cca 5ks k jednomu jídlu. Samotný je to dobrý akorát na propocení a hodinovou ztrátu chuti. A nebo na bečky :D

28.11.2012, 15:39 |
Proffesor_W | Upraveno: 2012-11-28 15:40:03
dneska lolec v praci ,kamos donesl nejaky habanero co ma 300 000 oz. Tak sme to tam pojidali tak v klidu a prisel kolega ze to taky ochutna, ten magor si to vzal do ruk, kousl do toho, zacal kaslat a a slzet a pak ho nenapadlo nic lepsiho, nez si tema rukama, ve kterejch tu papricku drzel, promnout oci ...

29.11.2012, 08:46 |
TUNER Já si objednal na ochutnávku nejpálivější papričky na světě Trinidad Scorpion Moruga - něco kolem 2 000 000 SHU a jsou krásně aromatické....pálivost ani nemusim komentovat. Jako bonus ochutnávka koření Bhut Jolokia. ;-)
Ještě mi láká omáčka z nich dělaná - Mučíto....prezentované i u Krause v TV ;-)
[ Link ] #!
[ Link ] 

29.11.2012, 09:08 |
nome mučíto mám a je moc dobré :-) fakt chutná a má být ještě nejaká hadrcore verze s extraktem , ale to už není nic pro mě extraktové omáčky ala víše zmiňovanej satan jsou humáč nechutnej. Není nad čerstvou papriku
No ty voe. A já nepoužívám ani pepř, takže když už někde je, dá mi pěkně zabrat.
My kupujem vsechno koreni tady.
[ Link ] Papricky tam maji taky a jiz nekolikrat sem to chtel koupit ale pak zase co stim. Jist se to neda. Mozna tak kolegu potrapit ze mu nabidnu sendvic :-)
Doporucuju ale pepre vsech barev aby v mlynku byl opravdu pepr 4 barev a ne z 90% cernej jak koupite v bille nebo kdekoliv

31.12.2014, 00:40 |
soray Vomáčky jsou pro deti, lepší vypěstovat vlastni :)

01.01.2015, 23:52 |
TUNER cob1,2HTP:) - Jenže ty to jen přeprodávají z seminka-chilli,samozřejmě s přirážkou ;-)
soray - přesně tak,viz. část letošních škorpionů,Butch T. a Jolokií + Jalapeňa na pizzu....a ještě lepší je si uvařit svoje omáčky z čerstvých papriček. ;-)

Jak se vám druhej den sere?
Hele chlapi, co s tím reálně doma dělate? Vždyť do jídla si toho člověk dá tak na špičku nože, ne? :)
Lehce pikantní jídla já rád, ale tohle už mně hlava nebere :)

02.01.2015, 19:16 |
TUNER Sere se mi pořád stejně na hovno )))
Reálně je sranda vzít někam na akci 80% konzumní líh ve kterym jsou naložený Morugy.....vždycky se najde někdo,kdo to chce vyzkoušet a pak je sranda :D
Omáčky dělam nějaký pro sebe,rodinu,známé... celkem rychle se po nich zaprášilo ;-)
Neni v nich chemie a mají chuť takovou jakou já chci a ne ty kupovaný svinsva ze kterech pomalu člověk nepozná že je v nich nějaká paprika či vůbec něco přírodního,když je to z extraktů. ;-)

02.01.2015, 21:48 |
soray Sere se uplně normálně, pokud člověk jí pravidelně, tak si tělo zvykne :) Já si je krájím na kolečka a nakládám, pak pravidelně uzobávám.

03.01.2015, 12:33 |
CRK Verze pro gaye :D

03.01.2015, 17:54 |
wefa TUNER, měl bys osvědčenou radu a doporučení na udělání dobré omáčky? Klidně na email, děkuji.