Navštíveno 3674x

26.11.2012, 22:14 |
MH13 Čau,chlapi koupil jsem na polským allegru věc na moje auto za 50zl+30zl chtěl za dopravu do ČR.Byl to můj první nákup v polsku a asi jsem hned někoho zainvestoval:-)Naše komunikace byla v polštině,já používal překladač a jen jednoduché věty,maník vždy rychle odpovídal a byla s ním dobrá domluva.Prachy chtěl předem,že prý na dobírku do ČR poláci neumí(já nevím,byla to moje premiéra v polsku:-) a říkal jsem si,že 500kč není asi pro něj taková výhra:-)tak jsme se domluvili,že to uděláme PAY-PALEM peníze jsem mu poslal,dal mi mail a na ten jsem to přes paypal poslal...klasicky před tím,jsem na allegru vyhrál aukci ,,kup hned,, a normálně klasika jako přes aukro-byl jsem přes něj i přihlášen.Poslední email co mi přišel byl 18.11.,že peníze došli a že odesílá a od té doby neraguje vůbec na maily,před tím reagoval vždy skoro okamžitě a lišta nikde.Na allegru prodával asi cca 20věcí dobré hodnocení měl a teď všechny jeho nabídky zmizely.V pohodě asi jsem naletěl a přišel o cca 500Kč,jen by mě zajímalo mám šanci se nějak bránit,nebo mám nějakou ochranu přes aukro respektive allegro jako podvedený kupec:-)....nebo to mám už pustit z hlavy,jen mě to prostě sere,jde o princip,ty poláci mě serou čím dál víc:-)aspoň jsem si trochu postěžoval...na allegru je dostupná jeho adresa,mobil,mám i v paypalu historii,že jsem ty prachy opravdu poslal na toho maila,kterého mi dal a jen ta lišta chybí:-)a on asi na 5mailů neraguje a dělá mrtvého brouka ZMRD!!!
Dobírka ze zahraničí opravdu neexistuje, to je specialita ČR. Peníze od Aukra/Allegra dostaneš jen tehdy, když splníš ten jejich debilní program, což mj. vyžaduje podání trestního oznámení, což se kvůli pětikilu nevyplatí, to ti řeknu rovnou :) Ale přijde mi, že možná panikaříš zbytečně, vždyť je to teprve týden. Kdybych měl spočítat, kolik věcí mi přišlo po dvou měsících...

26.11.2012, 22:30 |
BadyS tak jestli 18teho obdržel prachy a tobě dnes 26 ještě nic nepřišlo je uplně v pohodě...to počítej dobře do 14dni než něco doleze do CZ...zkoušel jsi mu volat? 99,99% poláků má na sebe telefonní kontakt v aukci.
Další věc spousta poláků odjíždí za prací do německa, ale to uvádí v aukci, že budou nedostupní..

26.11.2012, 22:44 |
CRK zatim bych byl v klidu a pokud si platil paypalem, tak se o to postarají oni

26.11.2012, 23:20 |
MH13 Díky za vysvětlenou,myslel jsem,že ty věci chodí v dnešní době rychle i když je to přes hranici...v poho,tak budu vyčkávat a třeba na poláky změním názor:-)jen mě zajímalo,jestli je poté nějaká šance se dovolat zpravedlnosti...když by to nevyšlo.Zatim čus

26.11.2012, 23:33 |
petis taky čekám na balík z Polska. Už je to kousek přes tejden, tak uvidím příští tejden to začnu urgovat. Z Polska to trvalo ale dycky dlouho.

27.11.2012, 02:35 |
MAX Na druhou stranu potvrzení registrace z Allegra přišlo snad během tří dnů..

27.11.2012, 10:28 |
choze Obdivuju lidi co posílají prachy dopředu. :)
Řešil jsem spoustu trestních oznámení v Polsku.
Zkus vydržet třeba to poslal a nebo taky ne :)
Tak já nevím, jestli nějaký dopravce umožňuje mezinárodní dobírku (vcelku pochybuju) a i kdyby jo, tak to nikdo riskovat nebude, dát třeba pětikilo za poštu a pak riskovat nevyzvednutí. Já považuju za automatický, že napřed zaplatím a pak to dostanu. A jestli jsem z 1000 mezinárodních transakcí byl obrán dvakrát... z toho jednou to řeší PČR a možná dostanu peníze zpátky...

27.11.2012, 15:45 |
petis Tak mě dnes balík dorazil.

27.11.2012, 16:06 |
TROY choze by mohl poreferovat :o) s mýma lampama. Ale jak psal někdo víš dost pšonku jezdí za hranice makat. Ideálně mit někoho v polsku ke komu to pošleš.
OT: dobírka funguje z čr pouze na sovensko.

28.11.2012, 14:23 |
MH13 Polák už se ozval,že to poslal,tak snad to vyjde.
Nevím jestli poláci využívají sem posílání poštou nebo přepravní společností?Já jen,že doprava mě stála 30zl ale nevím jak to bude posílat.Jde o to,že jsem uváděl i svůj mobilní telefon,tak jestli mě budou kontaktovat,protože nejsem moc doma:-(
Petis:Jak to poslali tobě???
30zl je jejich polska posta, zahranicni zasilka do 10kg, me takhle prisel balik jak hovado!
Prodejci sem musel poslat odkaz ze stranek polsky posty, nejak mi neveril.

28.11.2012, 15:01 |
choze TROY - to byl slabý odvar toho co jsem řešil jinde....ale podařilo se :)
Dohnal jsem ho k tomu přes jeho babičku :-o
MH13 - tak at ti napíše číslo zásilky.

28.11.2012, 16:21 |
petis Mě to přivezla normálně pošta. Poštovny nevím kolik bylo. Ale těch 30 zlotých je asi normalni