Navštíveno 7460x

Zdravím,
zeptám se i tu,ikdyž jsem volal i do servisnho střediska Elektrolux. Mám 6 dní lednici Electrolux ERB 36533 X
[ Link ] a každých 40 minut se spouští kompresor,který jede 20minut v kuse. Na lince Elektroluxu mi řekli,že je to normální,že používají jiné chladivo,ale mě to teda normální nepřijde.To už i naše 10 let stará Siemens se zapíná kompresor jednou za uherskej rok.Na mě to je teda moc,nevím jestli se tak teda chová každá nová chladnička nebo ne
Sezen si merak spotreby, zapoj to na par dni, promer prumernou spotrebu, pokud bude o xx% vyssi, reklamuj to. Ale pozor, s tou spotrebou je to jako se spotrebou u auta, idealni podminky, vetrani, pokojova teplota 18 stupnu, neotvirat dvere atd...
Lednicu mam zaplněnou tak z 1/4 a dveře neotviram a stejně ten kompresor jede tak dlouho.Teplotu mám nastavenou na 2
a dovnitr lednice dej cidlo, takovej ten domaci venkovni teplomer s merenim teploty IN/OUT
Ja takhle kontroloval lednici, co jsem koupil jako novou, s opravenym potrubim.

22.11.2012, 21:43 |
JR Mame asi rok Elektrolux a kompresor jede celkem casto ... asi treti den jsem to zacal ignorovat a mam klid :-D

22.11.2012, 23:20 |
CRK asi to bude normální, koupil jsem nedávno a jede poměrně často a je i dost hlučná i když to má bejt nějaká spešl silent verze... porovnávám tedy s 30 let starou calex, co tu byla...

23.11.2012, 09:25 |
JR Me tam to chladivo i docela "sploucha" a je to slyset ... no prej je to normani ...

23.11.2012, 12:49 |
Pepíno_Honda | Upraveno: 2012-11-23 12:49:43
hodně to dělají ty fresh zony apod... taky mám electroluxku, a každo chvilku je slyšet lehce ventilátor, pak takový "srkání" a podobné zvuky :) Thullo sem někde dával video svý lednice, která přeci "mňoukala" :)

23.11.2012, 12:57 |
kupis Mám tu samou lednici už skoro rok a je pravda že ten kompresor se zapíná častěji než u předchozí lednice. Horší je, že u ní pořád nějaký části rezonují a vydává to hrozný zvuky když běží komp., ale už jsem si zvyknul...

23.11.2012, 17:43 |
LukeFab | Upraveno: 2012-11-23 17:44:04
no,tak už si začínám teda zvykat,ale nic přijemnýho,když slyším i bzučení plazmy,tak se mi ty zvuky pěkně kombinují dohromady
my jsme si do kuchyne, kterou ted rekonstruujeme koupili novou ameriku od whirlpool a ja uz ji doma rikam vrtulnik , nespina ani tak casto kompresor jako spis nejaky vetrak, ktery v mrazaku honi vzduch pocitam asi kvuli autodefrostu... nemame jeste dvere do loznice zatim a nedavno jsem byl ve stavu, ze stacila troska a vstal jsem a vytah ji z elektriky. Rikal sem si, ze ji pak zapojim zase rano :-D Ted sem doma spravoval nejaky vercajk a dal jsem i nove toporo na 6 kg kladivo :-D a pak se vratim k 15 let stare calex... Lednice stala 28 000 a ja sem si blahove myslel, ze kupuju neco moderniho a budu mit doma klid. Az pujdu kupovat novou, jakoze to tak stejne dopadne, beru si do elektra spacak a necham si ji pustit pres noc :-D pak se rozhodnu