Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: zesílení wifi

o Navštíveno 1828x o
o 22.11.2012, 11:43 | zipp
Naši se známýma si postavili baráky vedle sebe a dohodli se, že budou mít společně net, kterej je přivedenej k těm známým, ti tam mají obyčejný APčko. Problém je, že i u okna nejblíž k sousedům je u našich v baráku ten signál tak slabej, že se na něj nejde ani připojit.

Otec teda zjišťuje, jak to vyřešit. Čte si něco o wifi repeaterech, ale prej to zdvojnásobuje odezvu a snižuje rychlost a obecně že to není moc dobrý řešení. Mě napadlo, že by si otec pořídil dva routery, jeden na příjem sousedovic signálu, kterej kabelem spojí s druhým routerem, kterej pak bude dělat wifi síť po baráku. Je to dobrý řešení? Jak byste to vyřešili?

btw: propojení kabelem mezi domy nelze

o 22.11.2012, 11:48 | Olda
bratranec tohle řešil u sebe doma. Potřeboval wifinu po celém domě a tak koupil zesilovač signálu a stejně to je prej na prd.. tak nevím no. Třeba někdo něco poradí.
o 22.11.2012, 11:51 | Vasekkch
Muze snazit jak chce, ale kdyz neni od souseda dostatecny signal tak to fungovat nebude. Soused musi dat router s poradnou antentenou nekam ven a tvuj otec router jako client s antenou taky ven. Pak dalsi router co mu to rozvede po baraku.
o 22.11.2012, 11:54 | Vasekkch
Olda: ano signal od routeru se zvysi, ale klient odesila s malym dosahem
o 22.11.2012, 11:57 | zipp
Vasekkch: jo, to jsem taky říkal, že základ je potřeba zesílit signál od souseda.

No ale druhá otázka: jak je to s tím zpomalováním? Jsou opravdu potřeba u otce ty APčka dvě nebo stačí nějaký jedno, který funkci těch dvou spojí, ale nebude zpomalovat rychlost a odezvu?
o 22.11.2012, 12:06 | pbjun
Tak jedina rada je vyhodit wifi a natahnout kabel... Mame to tak se sousedem a je to nejspolehlivejsi co muze byt... Wifi je dobra jako nouzove pripojeni notasu k siti, ale urcite to neni na trvalo - teda pokud se nebavime o systemu poskytovatele internetu kdy je vysilac v hodnote nekolika tisic (10ti tisic) kc a prijimac take v hodnote nekolika tisic kc...
o 22.11.2012, 12:18 | zipp
pbjun: já vím, že kabel by byl nejlepší, ale jak jsem psal v prvním postu => kabel mezi domy nelze
o 22.11.2012, 12:22 | pbjun
Je nejaky duvov proc nelze?
o 22.11.2012, 14:18 | Chris
na tvojom mieste by som skusil kabel, vyjde to najlacnejsie a najlepsia kvalita ak to je do 100m.

Pripadne, ak mate priamy vyhlad, co predpokladam, ze ano.

tak na vysielacej strane AP + vsesmerova antena, aspon 10-15dB, na prijmacej smerova priamo na vysielacu antenu (mal som 15dB)+ AP odtial kabel do wifi routra a signal po celom dome.

AP mam ovislink a soft som tam nahral APPro, pripadne pozri nejake ine AP a nahrat tam linuxove DD-WRT a pod. dokazu jemne zosilit a zostabilizovat linku.

Fungovalo to doteraz 5-6 rokov, bez akehokolvek maintenance. Teraz som to zrusil, lb rodicia si dali ADSL.
o 22.11.2012, 14:27 | Cenda
pbjun > doma mám ADSL a wifi v n-ku, jedu na to i se stolním PC v max. rychlosti, co net umí (16Mbs). Jde přes tři zdi. Bez problémů.

Pokud nelze kabel, tak bych to řešil jako Chris...
o 22.11.2012, 17:37 | Ravo | Upraveno: 2012-11-22 17:39:26
1) kabel...do 100m nejlepší řešení
2) pokud nejde kabel...tak se zamyslet a dát opravdu kabel! (nemusí být závěsem, může být různě v zemi atd. Volil bych UTP variantu kvůli rozdílným zemním potenciálům)
3) pokud opravdu nejde kabel..tak P2P wifipropoj

Já bych ten P2P propoj řešil pomocí dvou Ubiquiti LocoStation M5 proti sobě. Levné, stabilní a poměrně rychlé propojení
o 22.11.2012, 20:25 | pbjun
Jako urcite to jde resit pres wifi, ale melo by to byt slusnejsi reseni typu urcite nkovy typ aby umela vysokorychlostni a slusne anteny ale bude to drahy... Ale stejne to nepojede jako po kabelu, u nas doma mame nkovou wifi na notasy a pres cca 11Mbps pri pripojenych 5ti notasech se proste nehnem a po kabelu mi compy leti co zmakne zapis disku - 1Gbps sit natazena po celem baraku kabelem... Takze pokud nejde kabel tak skutecne dat kabel :D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.31 sekund.