Navštíveno 1560x

uvažujeme s drahů polovičků o novým autě , zatím je výběr mezi dvoma , to co vymyslela moja nebudu prezentovat , takovů ostudu si tu neudělám , ale zaujal nás eště s-max , mě z motorem 2,5T. jaký na to máte názor , co se všeobecně kurvítkuje a tak :o)
díky !!
2,5T je výborná volba, pokud překousneš spotřebu 10/100. Motor netrpí na konstrukční vady. Hezkej zátah i zvuk, ovšem trochu problém je podvozek. 2,5 je tuším standard na 18 kolech, dost je jich i na 19 a dokonce 20. Sám o sobě je Smax tvrdší, takže na 19 je to už nepříjemně tvrdé. K tomu naše tankodromy.Vybírej Ghia nebo Titanium, výbava se vždy vyplatí. Jeden hezkej je nyní v Poličce.

20.11.2012, 19:10 |
Pekys ta spotřeba je spíš tak 12L/100km, a to i mimo Prahu po dálnicích. Když jako jo eko orgie, tak za 9,5L/100km. Na druhou stranu, 162kW chce něčím nakrmit.
Co bych mu vytknul je malá nádrž, pohých 65L = dojezd 600km.
Jinak souhlas se Zdenym, je to tvrdý, což má v zatáčkách svý plus, ale na rozbitý silnici je to nepříjemný.
a závady za poslední dva roky:
- odvětrání kliky spojený s odlučovačem oleje a olejovým filtrem - asi 7k i s olejem
- ovládací selenoid turba - asi 3,5k
jinak OK, rozvody ve 200tis mě čekaj za chvíli, ND jsou cenově v pohodě.
Na to že ho mám už přes 2 roky, pořád se neokoukal a pořád mě baví s ním jezdit. Takže za mě doporučení.
Pekys:
prosím tě, jak jsi přišel na to, měnit ten odlučovač (resp. že je třeba měnit a řešit odvětrání klikové skříně)? A co na tom stálo takovej ranec??!!

20.11.2012, 19:17 |
Pekys Zdeny: co já vím, prostě je to tam v jednom bagu.

20.11.2012, 19:22 |
Pekys zase po mě nechtěj nějaký technický info, tohle mi bylo řečeno, tak doufám že jsem to nepoplet :)
Jak je filtr, tak ten je v plastový krabici, z který vede odvětrání klikovky. Uvnitř bylo něco přicpanýho a muselo se to měnit celý.

20.11.2012, 20:18 |
tesil Tak Autohausu Policka bych se vyhnul obloukem, 500m od tam pracuju. Specializace vice mene Ford, ale nekolik jich neprezilo ani cestu z bazaru k novymu majiteli.
Jinak S-max s touhle motorizaci se obcas objevi u prodejce co jsem kupoval auto ja a vim, ze jinde bych uz asi ojetinu nekoupil.
[ Link ] Ted tam ale nema zadny.
spotřeba je v pohodě , najedu teď s oktů tak 2000km za rok , takže ta spotřeba tak nebolí.
je to jenom výhledově , ještě to nekupuju , stejně bych si to pak nechal dotahnůt z německa.
díky !!!