Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Úsekový radary

o Navštíveno 3963x o
o 19.11.2012, 11:30 | Nismo.Power
Kua to doteď ještě většina tupejch ovcí nepochipila že úsekovej radar znamená že měří čas za kterej projede SPZ vozidla dva body a z nich vypočte rychlost ?? Neustále vidim kokoty co brzděj jen přímo pod kamerou a ještě na první vjedou 50 pak jedou 80 a pak zaflekuje na 50 pod druhym s tim že si dá clonítko dolu aby náhodou ho to nevyfotilo takže ve výsledku jede 70 přes radary kde z prvního má fotku ksichtu...

sem jedinej komu to tak příjde nebo si toho všímá ? ?

o 19.11.2012, 11:36 | Luke_288
OT: teď by to stejně mělo bejt jedno, kvuli tomu bordelu v registru jim to nějak nepropojuje SPZky s autama nebo co to říkali, takže pokuty nechodí.
jinak já to v praze moc nepozoruju, většinou jede dav tak nějak konstatní rychlostí
o 19.11.2012, 11:40 | tappaja
NP Bavej me tihle jezdci :)
Nema nekdo aktualni list prujezdaku v Praze? Ten co je na vyjezdu z Prahy, ten by mel byt porad mimo provoz, respektive jen monitoruje prujezdy? Byl z penez EU, a proto se nemuze pouzit na pokuty, je to stale pravda?
o 19.11.2012, 12:38 | vypuk
Já se spíš bavím tím, jak jsou na začátku obce takové ty radary se "smajlíkem" a ukazujou kolik člověk jede, to se pak najdou takoví, ze kterých si dělám prdel že oni jedou dejme tomu i těch 50, tak trošku zvýším rychlost a oni takhle brzdí pomalu až do uplneho zastavení :-D
o 19.11.2012, 12:39 | HIGHTOWER | Upraveno: 2012-11-19 12:41:55
kamery.praha.eu tam jsou všechny měřící kamery, radary, kamery na červenou a tak :-)
To z peněz od EU je pravda, takový je např. u metra Jinonice směrem ke galerii Nové Butovice, nesmí být použit pro represi, pouze pro zjištování průjezdnosti a max. monitoring dodržování rychosti, ale ne pokutování :-) Nejlepší je ten web co jsem dal, tam to mají aktualizované, i fotky a všechno :-)

Jen mi řekněte, na Rozvadovské ve směru od Plzně do centra, je tam cca 3 měsíce kamera mezi nájezdem z okruhu a ještě před sjezdem k metropoli Zličín... je tam jen 1 kamera, ale ze začátku to vypadalo, že tam měli 2 bílé čáry na silnici cca 1-2 m od sebe a jestli na tom lze měřit, bo jinak nechápu, k čemu tam kamera je? :-(

Jo a zajímalo by mě, jestli když pojedu mezi 2 pruhy při té kameře, zda je schopná tu mou RZ sejmout nebo ne :-) a to samé, když jedu fakt nalepený na zadnu dodávky, NA, zda to fakt ta kamera nesejme, dle úhlu by neměla :-)

Jo a co ty kamery v tunelech na okruhu, měří nebo ne? Tam to bude ale v režiji PCR ne?
o 19.11.2012, 12:55 | Nismo.Power
na rozvadovský tam je nově to sem si všim možná to bude počátek nějakýho novýho úseku..

ad čáry od sebe tak ano umí to měřit na dvěčáry kousek od sebe (stejný jako na konci ústecký před lito tam je takhle na značce a čáry asi 5m od sebe)

Ad když pojedeš prostředkem tak tam pořád nevim zdali to bere, kámoš policajt takhle jezdí tak to možná funguje zapoměl sem se ho na to zeptat.....

Když budeš v závěsu za jinym autem tak tě to nevezme nemá jak kvůli úhlu, za dodávkou už vůbec ne a ještě mimo to tam je určitá frekvence takže i když budeš kousek za autam tak tě to fotit nebude .... stačí jen jednu kameru projet v závěsu za někym a úsek je neplatnej pro tebe......

třeba směrem k bulovce je do kopce úsekáč ale na začátku je odbočovací pruh doprava takže vesele jedu kilo v něm pak to jen střihnu levá a jedu si :) to samý mi příjde na konci 5května před OMW že když se po tý 50ce odpbočí hned doprava na sjezd tak tam už nekouká kamera žádná :)
o 19.11.2012, 13:31 | Davados
a co měřej kamery Legerova x Rumunská? úsek od Brumlovky?
o 19.11.2012, 13:59 | Crimson
ono se jezdí v Praze víc jak 50 ?
kdykoli se tam dostanu tak akorát pokoskakuju v kolonách ..
o 19.11.2012, 14:08 | BATMAN
Mozna blbej dotaz,ale dle kteryho zakona muze PCR merit prumernou rychlost???

Co kdyz za mnou pojede sanitka a ja budu muset kratkodobe zrychlit abych ji uhnul a pri prujezdu u druhe kamery kdy zase pojedu 50 budu mit prumernou rychlost vyssi?
o 19.11.2012, 14:49 | HIGHTOWER
úsekové radary jsou tuším hlavně města, teoreticky by se dalo říci, žes musel kvůli sanitce a fotku sanitky by tam měli taky dohledat, kdyby něco, ale jinak kdo sleduje provoz, tak je vždy dost času uhnout, i když sem tam jsou lidi dementi a neudělají volno tobě v pravém pruhu, abys tam z levého mohl uhnout... A už vůbec lidi neuhýbají policii :-(

V Praze je plno úseků se 70, 80, i 100, jen vědět, kde lze tak jezdit :-D

Na té Rozvadovské, tam je ta kamera osamocené už 3 měsíce, kdyby úsek, asi by tam už udělali další :-) Navíc tam raději stojí sami ve středových svodidlech, nejsou tam vidět a kasírují na té 80, většina tam jede 90+...

Tu pod Bulovkou znám, tam ten odbočovací pruh je good, ale zrovna dneska tam měli měštáci dodávku a otevřený zadní dveře a měřili zevnitř, tam by ti ojeb úsekáče nepomohl :-D
o 19.11.2012, 14:56 | kadel21
HT: hele nemaj se nahodou rozestoupit do stran a sanitka jede stredem?
Kadel
o 19.11.2012, 15:05 | HIGHTOWER
:-D to je v koloně, stojící auto v zácpě, při DN, 2 pruhy - pravý doprava, levý do leva, 3 pruhy - 2 pravý do prava, levý do leva (jen pro jistotu), dovedeš si představit, jaký nastane zmatek, kdyby měli za jízdy uhnout do strana a auto jedoucí na přednost jet středem? Za jízdy mají auta uvolnit cestu tak, že zajedou ke straně a zpomalí a případně zastaví a dají i blinkr, aby bylo jasné, že o autě s předností vědí, ale realita je taková, jaká je... Když občas vidím, jak stojí na semaforech na červenou, za zadkem mají houkající auto a do samotné křižovatky ještě 5 m (do případné jízdní dráhy aut, co mají zelenou), a nehnou se ani o píd, protože mají červenou a na ní přeci nesmí jet... Lidi jezdí podle sebe, ale když je třeba jet podle situace a trochu více podle rozumu a ne zákona do puntíku, tak najednou přes zákon nejede vlak...
o 19.11.2012, 15:05 | HIGHTOWER | Upraveno: 2012-11-19 15:06:15
Matrix
o 19.11.2012, 15:07 | Nismo.Power
davados : v legerce se sleduje červená určitě a mělo by to měřit rychlost bodově.....

crimson : stačí se dívat :) a beztak 50tu nejezdí nikdo ....všeobecně jezděj ale spíš středočeši co bouraj za každym rohem...

Batman : pokud si chodil na základku tak ten druhej dotaz je fakt asi joke :)

HIGH : nevim na dodávku jim seru, jezdim dostatečně rychle aby mě nestihly zastavit :) cokoliv je mimo osobní zastavení mě zcela nezajímá :)

před 3ma dny se mě snažily stavit u bulovky jak se sjíždí kobylisy..... měřenej úsek sem projel tak 140 celej bez ojebávky na začátku a tyvoe bylo asi 12večer..... tak mě stavěly tak sem jen zadup obligátně brzdu vyskočil sem z auta a pustil se do nich neb sem fakt neměl nejmenší náladu se s nima ten den bavit.... po minutě sem jel pryč :)
o 19.11.2012, 15:17 | kadel21 | Upraveno: 2012-11-19 15:18:39
[ Link ] tady píšou že se to dá i v obci. Jinak mi to ani tak moc zmatečný nepřijde kdyby se všichni rozestoupili tak je uprostřed místa dost a nemuseli by kličkovat jako v těch záběrech co tu nedávno proběhli s tou Oktávkou v Ostravě :-)
Ale dost OT jenom mě to zajímalo.
Kadel

EDIT: abych nebyl uplně OT, tak u nás máme úsekový radary kdy na silnici sou 3 čáry na zemi cca 10cm od sebe, takže i takhle to může fungovat, jak se nahoře někdo ptal
o 19.11.2012, 15:19 | Vasekkch
[ Link ] na tuhle svini pozor, párkrát už jsem se nachytal než jsem zjistil, kde to přesně měří :) Není to úsekáč a je to hned za tím měřením provozu od EU.
o 19.11.2012, 15:24 | party_boy
Vasekkch > Jo ten je pekelně zmrdskej, na něj už jsem cáloval taky :-D
o 19.11.2012, 17:07 | Rudi
ještě že mi to nechodí :-)
o 19.11.2012, 19:49 | Rajdlos
Akorat vcera jsem se tomu smal, lidi jsou fakt tupci :) Nejvic to sleduju pri vyjedzu a vjezdu na D1 od Chodova.
o 19.11.2012, 19:54 | tappaja
Vyjezd z Prahy je OK, ale vjezd je monitorovanej...
o 19.11.2012, 19:58 | Rajdlos
Ja myslim smer od Vrsovic ;-) Tam je taky usek, ale nevim zda funkcni, Xenonman myslim tvrdil, ze prej tam nema pravo vybirat PCR, kvuli tomu, ze to bylo postaveny z EU dotaci, nevim co je na tom teda pravdy :)
o 19.11.2012, 20:07 | tappaja
To sem rikal ja a je to tak.
A to co myslis, to vypada na nemerenej usek, meri se smerem do centra
[ Link ]
o 19.11.2012, 20:09 | Pekys
myslim ze ty EU dotace uz jsou pase, byla na to nějaká ochranná doba, myslim 5let, a ta uz uplynula. Takze vsecno co bylo jako monitor provozu uz muze merit. Třeba na Průmyslový směr Hloubák to tak je.

Vasekkch: Jo, Barrandov z kopce dolů :) Taky jsem si myslel dlouho že je to na červenou, aspon se tak tvari, ale napotřetí mi to došlo :) Ta smyčka je hned za bílým pruhem na zastavení a má asi 1 metr.

Ale taky se někdy zapomenu, člověk myslí na něco jinýho a najednou si uvědomí že projel úsek.

Mě bavěj na Jižní zase každej den ty, co u McD zacnou fofrovat, a u křížení s 5.května brzděj, to je ten prostřední úsek McD - Mazda Spořilov.
o 19.11.2012, 20:11 | Pekys
Tapp: směrem dolů bliká, takže bych věřil že měří. Nahoru jsem si toho nikdy nevšiml, ale jak jsou tam kamery, tak radši zvolním. Strašák v podobě jízdy MHD přes celou Prahu do práce a z práce je dost velkej na těch pár vteřin, co se ušetří.
o 19.11.2012, 20:14 | tappaja
No mozna sem to nenapsal moc sikovne, meri se smerem dolu, viz odkaz, smer nahoru sice jsou kamery, ale neposilaj pokuty.
o 19.11.2012, 20:19 | tygrm
dávejte si bacha křižovatka sokolská x ječná ve směru po sokolské nejen fotí červenou, ale i měří momentální rychlost. jednou jsem tam chtěl stihnout zelenou a stihl :(
o 20.11.2012, 10:21 | mychal
tygrm: do teď jsem myslel, že to jen fotí na červenou... ale teď koukam, že i v opačným směru na Legerově u Rumunský to taky i měří rychlost
o 20.11.2012, 12:08 | BATMAN
2Nismo: Tvuj sarkasmus nejak nechapu. Zakladni skolu jsem tusim dochodil. V cem spatrujes hlavni problem ohledne meho dotazu???

O tom ze prumerna rychlost vyssi bude se snad bavit nemusime,pokud jsi ji dochodil ty. Me spis zajimala odpoved mistniho organa zda mi to nekdo vyreklamuje.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3191 sekund.