Navštíveno 9925x

Kdyby jste vybírali rodinné auto pro 5ti členou rodinu (5 plnohodnotných míst + slušnej kufr), co by to bylo?
Rok 2008-2009, nafta, cenovka tak do 350-400tis Kč
7 sedadel mi nevadí.
Napadlo mě:
Ford Galaxy - 2.0 TDCI
Seat Alhambra - 1.9 TDI nebo 2.0 TDI
Ford S-MAX - 2.0 TDCI nebo 2.2 TDCI
Volkswagen Sharan - 1.9 TDI nebo 2.0 TDI
nebo něco jiného?
Co je z těchto výše uvedených aut nejlepší?

18.11.2012, 20:34 |
nome S max nebo galaxy, má to u nás polovina ulice a vcelku spokojenost . Smax je hezčí Galaxy větší. Záleží na preferencích
za mě Smax 2,5 V5 :-)

18.11.2012, 20:34 |
Kamil Za mě S-Max. Na rozdíl od ostatních i rozumně vypadá.
Záleží i na tom, co od auta čekáš - "dvojkové" SAGy jsou podle mě více univerzálnější (vyhážeš sesle, rovná pevná podlaha), ale trochu utrpí komfort. S-max a nové SAGy jsou více pro lidi.
S-max, je super, má perfektní koncepci interieru a je opravdu promyšlené :-)

18.11.2012, 21:51 |
Cenda S-Max je parádní. Škoda že nejdou jednoduše oddělat sedačky se zůstatkovou rovnou plochou, jako měl starej Sharan/Galaxy/Alhambra, ale to dnes nejdou u nových aut nikde.

18.11.2012, 22:21 |
Pekys Maxe mám a spokojenost. Jsme 2+2 a všude nám to stačilo. Galaxy je taky pěkný, měkčí a komfortnější než Max. Ten má podvozek trochu tvrdší, a s nízkoprofilama to není na těch našich silnicích žádnej med.
Kdybych si teď vybíral, tak jdu bud do faceovýho Maxe nebo Galaxy.
S-Max po faceliftu by měl mít sedačky do roviny, tuším Ford FFS systém.

18.11.2012, 22:22 |
Pekys Jinak vevnitř je Galaxy uplně stejný jako Max, jen má nad hlavou stropní panel se svítidlama a možná ještě něčím. + má větší kufr. Jinak je to na chlup stejný jako Max.

18.11.2012, 23:16 |
MaxxT ja koupil ted zene Tourana, ale zatim jsme jen 3 clenna rodina :-) Auto je to tak akorat, ale nevim jestli pro 5 lidi, i kdyz pocitam, ze 3 jsou deti, takze v tom by nemel byt absolutne problem, na to je tam mista habadej.

18.11.2012, 23:46 |
Pekys MaxxT: jak je to vzadu se sedačkama? 3 plnohodnotny, nebo střední nouzovka?

18.11.2012, 23:54 |
MaxxT vsechny tri jsou uplne stejny, soupaci dopredu i dozadu, sklapeni sedacek (kdyz vyndas roletku) jako na prednich sedackach, taky x poloh. Vyndavani je uplne primitivni a dvere se otviraji skoro do 90stupnu.

19.11.2012, 07:30 |
Drtič Ja mam ted Voyagera 2.4, rok 2007 a po presednuti z Galaxy 2001 PD propastny rozdil, co se tyce komfortu, zpracovani a ruznych ficuryn pro cestujici. Mista po kokot, sedacky lehko vytahovatelne (jen tezke jak krava proti galaxyne) a po vyndani rovna plocha. Jen teda nakladaci hrana je asi prvnich 20 cm vys, nez zbytek lozne plochy.

19.11.2012, 07:33 |
Drtič Jinak pro rypaky...galaxy se delala do tusim 2005 a voyager se dela od 2000 v podstate beze zmeny(krom teda posledni generace, ktera se mi vubec nelibi), takze srovnavam srovnatelne.
mno sharan a alhambra to sou spolehlivostí nejlepší auta na trhu ted, máš garanci že si každej pátek v servisu....
Smax a Galaxy sou ted jedny z nej aut v týhle kategorii o čemž trochu vypovídaj i prodeje jak novejch tak jetejch.... dovozy sem taky vládne ford ted....
Voyager je super pokud se bavíma o novym modelu, je to větší než galaxy a na stejný úrovni kvalitně i spolehlivostí. starší model pořád trpí určitejma neduhama z minulosti ale pořád proti nepojízdnejm sharanum je to super :)

19.11.2012, 11:04 |
Cenda ty vole, co to zas meleš. Sharana máme 12 let a mění se jen spotřební věci. Právě kvůli tomu, že se to nesere, se nám to nechce prodávat.
Kamarád má 2.8 už taky pár let a jen jezdí. Za to šéf z AT má už třetího Voagera a o podobným provozu si může nechat jen zdát. Jednoho kdysi prodal s najetejma 80t, protože se to jen sypalo. Samozřejmě kupuje nové.
Vyndávací sedačky myslím ve stejném stylu, jako to má právě Sharan. Nechce se nám tahat z auta tunový lavice. Pokud jsou zajížděcí, nebo sklápěcí, tak ta plocha nikde rovná není - aspoň pokud vím.

19.11.2012, 11:40 |
Drtič Take nesouhlasim se sranim se galaxyny. Teda aspon moji. Mam najeto trista a ted akorat trochu zlobi elektrika, jinak absolutne bez zavad

19.11.2012, 11:45 |
Drtič Jestli se bavis o voyageru, tak sedacky vytahnes naprosto stejne jak v Galaxyne. Jen teda vznikla plocha je o 20cm sirsi a 20 delsi. Uvidime, Voyagera mam teprv 18000 km a musel jsem teda menit prevodovku, ale s tym jsem to kupoval. Aktualne najeto 164 000 tusim, tak uvidime, jak se bude ci nebude sypat dal. Kazdopadne komfort je opravdu o tridu jinde.

19.11.2012, 16:06 |
Cenda Drtič - pokud vím, tak zadní se dělají jen jako lavice ... sedačky chceme všechny samostatný, tak to i používáme.

19.11.2012, 16:22 |
CHUROS | Upraveno: 2012-11-19 16:23:51
Mno ja v lete privezl Sharana 8/2008 4x4 2,8V6 za 210 000 a strcil do nej plyn. A tech 100 - 150 tisic fakt nepojezdis
kuze, bussines packet, webasto, navi, 7 sedaček

19.11.2012, 19:33 |
Kamil Sharany jsme měli jako firemní a sraly se teda fest.
Mám Sharana 1.8T LPG automat 2001 a nemůžu si to vynachválit, co se týče prostoru a rozhledu od volantu. Není problém jet v 6-7lidech a vpohodě se vejdem, nebo vyhodit sedačky, nechat jen 2 a vzadu se vyspat a to mám skoro 2m. Za 2roky mám najeto cca 55tis km a mění se spotřební věci. A se spotřebou taky spokojenost, 6lidí + naloženo + rakev a cesta chorvatsko a zpátky s průměrem 10,5 na 100 dle dotankování.
Mám Sharana 1.8T LPG automat 2001 a nemůžu si to vynachválit, co se týče prostoru a rozhledu od volantu. Není problém jet v 6-7lidech a vpohodě se vejdem, nebo vyhodit sedačky, nechat jen 2 a vzadu se vyspat a to mám skoro 2m. Za 2roky mám najeto cca 55tis km a mění se spotřební věci. A se spotřebou taky spokojenost, 6lidí + naloženo + rakev a cesta chorvatsko a zpátky s průměrem 10,5 na 100 dle dotankování.
za me S-max, jizda nema v dane tride konkurenci... a zcela urcite ne ve srovnani s Voyagerem, tam je vse tak 20 let pozadu a sere se tezko uveritelnym zpusobem... jeden exemplar mame doma, ted dokonce zacal uz i hnit (a to je garazovanej, kupovanej novej v CR, servisovanej)

20.11.2012, 08:31 |
Drtič S Smaxem nemuzu srovnavat, nejel jsem, pouze sedel. Jak moc se bude srat Voyager jsem sam zvedavej.
Nismouši, nechci tě zklamat, ale mám na Galaxy (2004) nalítáno 400 a že bych jezdil do servisu každý pátek to teda nevím :-)
Dělám prakticky jen spotřební věci....
Hyundai IX55 a dostaneš to co ani jedno z těchto auto nevidělo ani z okna

20.11.2012, 09:16 |
Lubak P3RF3KT a co že to dostane to by mě zajímalo?:-)
teď bych si teda nechtěl vymýšlet, ale u iX55 si myslím, že rozhodně dostane "navíc" menší vnitřní prostor oproti Galaxy a Alhambře...

20.11.2012, 09:22 |
Lubak Tykeev přesně tak dostane navíc míň místa, horší posez o jízdních vlastnostech ani nemluvím.A jako bonus zůstatková cena po X letech provozu bude uplně jiná než u Gala či Maxe.
ale zase to stojí za zvážení takové výhody :-D

20.11.2012, 09:27 |
Lubak Kdo koupí určitě neprohloupí:)

20.11.2012, 11:04 |
Cenda P3RF3KT > že by vevnitř zapomněli jednoho korejce? :-)
myslim že tu výbavu kterou za ty prachy nabídne ix55 v těchto modelech nebude. Nejsem v žadnym případě zastánce šikmookejch sráčů ale než sem měl tu čest osobně poznat, svézt se a porovnat tak sem si myslel to samý :)

20.11.2012, 13:04 |
Lubak Taky jsem měl možnost se projed v nejednom šikmáčoj a konkrétně tohle srovnání je dlě mě mimo mísu, ale to je o názoru a vnímavosti každého soudruha že. Někomu stačí i 7 místnej Logan jako vzor rodiného kočáru.-)

21.11.2012, 08:16 |
Conan Výše uvedená auta jsem neprolejzal, tak nemám představu o velikosti kufru a vnitřním prostoru, ale zkus se někde v bazaru podívat do Volva XC 90.
Trhač asfaltu to neni a zatáčky si taky nevychutnáš ale zase to máš pro rodinu a co bezpečnejšího bys chtěl koupit.
Ber to jen jako tip na rozšíření si obzoru ;-)
jo, ač XC90 nemám rád, tak ho máme jako rodinnej vágn pro mladou a synátora a ideální.