Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Airbank

o Navštíveno 13985x o
o 15.11.2012, 19:31 | Woko_O | Upraveno: 2012-11-15 19:33:10
ahoj

je tu nekdo kdo je dlouho u airbank? Dneska me nasrali u kb kdy jim platim 500 za to ze mam vubec jejich kartu a pouzivam ji. U airbank mam ucet jak sporici tak beznej..bylo to zadara tak proc ne. Je to opravdu vsechno z toho ceniku na jednu stranku? Bojim se toho ze by mohli brzo skoncit..prece jenom tu nejsou dlouho.. je tu nekdo kdo je u nich dyl a sveruje jim finance? PPF skupinu neznam..mozna ze jen Kelner ma dost penez tak uz to moc neresi..doporucite,odradite? Neutralni?

o 15.11.2012, 19:37 | HIGHTOWER
jsem u Airbank ;-)

Jo a co ta AirBank? No, co oceňuji já:
- vkladomaty
- účet s % úrokem mezi 3 nejvyššími - nyní 2,4%
- rychlost převodů - peníze z mBank poslány v úterý v 10:00 hodin a v úterý ve 13:00 hodin na účtě v AirBank, to samé i obráceně, , ale je pravda že ze shit bank jako ČS to trvá 1-2 dny, ne jako u internetových bank
- nabídka půjček (nevyužívám, jen ta možnost), kdy v porovnání s jinými bankami, nižší úrok, "vracení" (neplacení) několik splátek za poctivé splácení
- aktivní a pohodový call centrum, zatím jsem využil 3x a vždy naprostá spokojenost s vyřízením, jednáním, dodržením slova
- bez poplatků lze, a nebo balíček, ve kterém jsou všechny možnosti a ne jako u ČS, kde je balíček + stejně dalších 50 poplatků, lze i bez poplatků úplně nebo za pakatel
- kompletní možnost komunikace přes internet - založení, změny, podpisy (jen mi chybí možnost změny PIN přes IB, což třeba mBank umí)
- pobočky - jo, je jich jen pár, mají dlouhou otevírací dobu a i o víkendu! (ne že bych potřeboval chodit do banky :-) byl jsem tam jen 1x za cca 3/4 roku co tam mám účet - převod vysoké částky z bezpečnostního důvodu na pobočce, což oceňuji)
- od ledna snad i aplikace na Android, nebude pak co řešit :-)

Ceník mají jen ten uvedený, víc dalšího nemají... Do teď to vlastně asi jako dotovali, neboť nepůjčovali, teď dělají i půjčky a začnou vydělávat, uvidí se, jak to bude dál... Jinak to mám v kombinaci s účtem u mBank ;-)
o 15.11.2012, 19:43 | nome
mám asi 3/4 roku a spokojenost
o 15.11.2012, 19:45 | Luke_288
Mam a sveruju jim penize s duverou. Nebojim se, pojisteni vkladu maji jako vsechny ostatni, super ebanking, takze jako HT. Ale je fakt, ze jako provozni ucet je nemam. Na to jsem linej
o 15.11.2012, 21:19 | El_Vita
Mám od začátku, v rámci jednoho placeného balíčku asi 4 účty včetně jednoho společného s přítelkyní s spokojenost! ;-)
o 15.11.2012, 21:28 | Kotass
AirBank teda nemám, ale od KB taky odcházím kvůli vysokým poplatkům a založil jsem ekonto - zatím spokojenost.
o 15.11.2012, 21:39 | Lufas
mam Raiffeisenbank e-konto a asi bych nemenil:-)
o 15.11.2012, 23:51 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
Ted to bude rok co mam AB a pohoda, navic to ma hezky pobocky :-)
o 16.11.2012, 09:12 | Knightey-
Bohuzel mam KB s UC :/ od GE Money jsem uz odesel a taky zvazuji prechod alespon s jednim uctem k Airbank.
Kdybch nemusel u KB byt, tak bych od tamtud utikal jak bych jen mohl. Sileny ceny, rychlost prevodu nic moc.
Alespon ze ted jak je to nove internetove bankovnictvi, tak uz to ma alespon lehce logiku a i na telefonu (apple). Jinak pred tim, to bylo sileny! Jak kdyby to programovalo nejaky dite :)
o 16.11.2012, 16:43 | Kotass
Ta reklama vleze uplně všude, čekám až mě jednou přepadně nějakej obchoďák i na hajzlu .. svět je špatný místo .. moc špatný. :-D
o 16.11.2012, 16:53 | hawai
přemejšlim že si tam udělám spořící účet, akorát nechápu tuhle větu ,,Úroková sazba spořicího účtu se vztahuje k zůstatku ve výši 130 000 korun (to je průměrný zůstatek na spořicích účtech v ČR podle ČNB).,, co když budu chtít mít na účtu třeba jen 100k ?
o 16.11.2012, 17:28 | HIGHTOWER
úroky ti "zaručeně" připíší u částky na účtu od 130.000,- Kč, do této částky nemusí, ale mám tam stále méně a stále připisují :-)
o 16.11.2012, 17:41 | Cenda | Upraveno: 2012-11-16 17:43:25
ale prdlajs. To máš větu ze srovnání na stránkách airbank. 130t je průměrná úložka, proto je to srovnání udělané na tuto částku. Některé spořící účty mají úrok závislý na zůstatku, takže je nutné nějakou fixní částku zvolit. Už tam ale není zohledněno, jak dlouho ten úrok platí - např. 2,5% Spoření jinak u Axa je jen do 31.3.2013.
o 16.11.2012, 19:59 | hanx
Kdyby chtěl někdo GEmoney zadarmo (2 lidi) mám dvě "pozvánky" - výhoda je, že se nemusíte o nic starat, všechno si převedou sami včetně kontokorentu, stálých plateb atd. Je to zdarma napořád. Kdyžtak mejla.
o 16.11.2012, 22:07 | KFL
Já založil účet u AB včera. Čekám, až zvalidujou doklady a zdrhnu od ČS s provozním účtem, i od ING se spořákem. Nemám toho tolik, abych se o vklady bál :D.

Spořku si tak jako tak musím nechat kvůli hypotéce, takže se mi to ve finále úplně nevyplatí, ale tenhle historickej bankovní ústav mě irituje tak moc, že je mi to jedno a rád absolvuju ten voser s přesměrováním všeho a všech.

Jen doufám, že uměj účtovat v reálným čase jako eBanka, resp. RB, na kterou s tímhle dodnes vzpomínám. Chybí mi notifikace o aktuálním zůstatku po provedení jakýkoli transakce. Snad to AB bude umět :).
o 16.11.2012, 22:45 | HIGHTOWER | Upraveno: 2012-11-16 22:50:05
KFL: Měl jsem taky hypo u ČS a i tak jsem od nich odešel, nechal jsem si tam jen ten hypoteční účet a běžný účet jsem zrušil, jen se jich na to moc nesmíš ptát, přestal jsem tam posílat peníze a pak jsem ho písemně, ne na pobočce, zrušil :-D A nezmohli se ani na Ň :-D

Jinak sis ten účet mohl převést od nich k AB, je to tuším stejně jako s mobilním číslem :-) Jen tedy já bych nechtěl už ani to jejich lomítko 0800 :-D

Notifikace neřeším, ani jsem nekoukal, co vše lze nastavit, u mBank jedu přes mobilní aplikaci, takže není problém se kdykoli podívat na účet, AB jí bude mít někdy v lednu...

:-) oblíbené počítadlo [ Link ]
A ještě i tohle je dobré: [ Link ]
o 17.11.2012, 00:42 | Woko_O
Tak fajn. Já budu doufat že ta banka vážně dodržuje to co slibuje,nezjrachujou hned po tom co si tam dám nějaký peníze a nespadnou na takovou úroven jako ostatní banky. Uvidime co přinese čas.. :)
o 17.11.2012, 00:43 | Docthor
Sdílím tvé nadšení, ale tahle republika není ještě připravená na takovou banku..padne jako Direct..ať už se nám to líbí nebo ne, poplatky jsou pro banku velmi důležité a v době krize,nebo kolísání trhu ji stabilizují, až tahle banka bude na českém trhu více jak 5 let úspěšná,budu jí moct důvěřovat, zatím je to klasika..když ptáčka lapají...
o 17.11.2012, 09:56 | HIGHTOWER
Tak to jsou pěkný keci, poplatky jsou u bank jen právě proto, že jsou lidi ochotný je platit! Bankovní sektor má vydělávat na úrocích z půjček, hypoték a ne poplatcích! Ovšem když jsou lidi ochotný jim je dávat, tak by byly blbý, aby je rušili! V USA se žádné takové poplatky neplatí a banky existují... Brácha tam měl účet a pořád mu nabízeli nějaké služby, ale nikdy po něm nechtěli žádný poplatek apod., prostě jiný systém. Tady to funguje tak, že každý chce slevu, každý chce nic neplatit, ale když tu možnost má, řekne, to je nějaký divný, to bude podvod, když jinde se platit poplatky musí a tady ne? Kde pak, raději budu platit a mít "jistotu"...
mBank tu už je taky 3-4 roky a pohoda jazz :-)

Ty kdybys dělal co já vím, třeba číšníka a lidi ti dávali peníze za to, že je pozdravíš, že je usadíš, že jim přineseš jídelák, taky bys to bral a nerušil :-D

Bankovní poplatky jsou prostě zažité, ale poslední 3-5 se jich lze zbavit, ale lidi nechtějí, takže za poplatky si mohou lidi sami! A dobře jim tak, ať platí jako mourovatí! A zkrachovalá banka? Naposledy IP banka a to ještě nebylo v době povinného pojištění všech jednotlivých vkladů na 100.000 €, takže bát se o peníze v dnešní době nemá cenu...
o 17.11.2012, 10:07 | hanx
HIGHTOWER: "Tady to funguje tak, že každý chce slevu, každý chce nic neplatit, ale když tu možnost má, řekne, to je nějaký divný, to bude podvod, když jinde se platit poplatky musí a tady ne? Kde pak, raději budu platit a mít "jistotu"..." // Tohle jsi vyjádřil úplně přesně. S tímhle se setkávám pořád a nechápu to.
o 17.11.2012, 10:09 | HIGHTOWER
tak když jsem asi 10 lidem řekl o mBank, jak to tam funguje, chodí, tak tohle mi bylo řečeno právě, každý samostatně, ale úplně to samé aneb nechci slevu zadarmo :-D
o 17.11.2012, 12:03 | hanx
Vždyť přesně tohle lidi říkali když jsem jim říkal o ZUNO, že když si to založí přeze mě, budou mít účet zadarmo a ještě k tomu dostanou 400 Kč. Nevěřili, hledali háčky, báli se, že to je podvod. Přestože někteří by ten účet fakt dobře využili a navíc spoří každou kačku a 400 Kč za nic by se jim hodilo. Vidím to pořád a všude.
o 17.11.2012, 12:19 | Pavel 528
mam asi 6let ekonto a je to super,taky nic neplatim a jeste mi posilaj 20kc mesicne..o]]

aby tedy to bylo zdarma musi na ucet prijit min 25tis mesicne...
o 17.11.2012, 13:22 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
po cca 10ti letech jsem zrusil CS a uz to bude rok do mam AB a pohoda

hlavne super otviraci doba, dokonce pro zakladani tam se mno byli i dele, o 15min a nikdo nemel porblem ze v 21h zaviraji

navic to mam 1,8km na pobocku takze pohodicka

konecne ucet kde penize sami pribejvaji
o 17.11.2012, 13:53 | Luke_288
docthor: přesně pro lidi jako jseš ty právě airbank není
o 17.11.2012, 14:15 | JP
Když začínala mBank tak mělo takový řeči hodně lidí a kde jsou teď?

Direct nebyla banka ale pojišťovna, navíc pojišťovna která neustále hlásala jak u nich člověk ušetří bůhvíkolik a když jsem od nich pak něco poptával, tak byli vždycky až směšně předražený (z něčeho je holt potřeba ty reklamy platit), zvlášť s povinnym ručenim. Už jen díky tomuhle rozporu se pro mě jejich důvěryhodnost ocitla někde na úrovni podomních prodejců nádobí a vůbec se nedivim že krachli.
o 17.11.2012, 15:09 | Woko_O
Jdu k AB..KB me silne nebavi ve všech směrech.. Počkám až mi tam přijdou peníze které očekávám a celý to ruším. Nehodlam platit za to že můžu používat jejich kartu..
o 17.11.2012, 17:10 | Docthor
Luke_288: a z čeho usuzuješ kde mám založené účty :-) 2x ČS 2x GE a 2x AB, jenom jsem napsal svůj názor, nikomu neberu že právě jeho banka je nejlepší, každý má své zkušenosti s tou svou, jenom se mi líbí jak každý zná výhody své banky, já umím napsat i nevýhody a prohlašovat že to je ta nej si myslím že je k smíchu, žádná banka není nej na světě, navíc HIGHTOWER to asi nepochopil stejně jako ty :-) Já využívám banku na 90 % a to ve všech směrech, tak se směji když mi někdo řekne že on za to platit nemusí, když ani neví že za některé operace a převody se platit musí, ještě jsem nenašel Banku která umí vše zadarmo, pokud ji někdo využívá na příchod výplaty a zaplacení složenek tak mu stačí AB, mě prostě ne a nikdy nebude, nevyhovuje mi minimální osobní přístup, poloha poboček atd..

Takže závěrem ať si každý má tu svou, ale rozhlašovat o něčem že je nej mi připadá mimo mísu :-)
o 17.11.2012, 17:22 | HIGHTOWER
Já nejsem proti žádné bance jako takové, já jsem jen proti poplatkům :-) Zuno, AB, mBank, Fio, e-konto a tak, všechny klidně, jen ne účty, kde se platí za to, že jim vůbec svěřuji peníze :-( Přesně jak v reklamě, poplatek za poplatek, tak to ČS, kde jsem měl účet, měla a nebyl mi nikdo schopen přesně vysvětlit, proč když mám balíček, ve kterém mám mít 90% zaplaceno všeho dle používání účtu, platím za odchozí platby a proč ještě platím za položky za odchozí platby na výpisu z účtu? "No to mě poser na holí záda" Před balíčkem jsem platil cca 160,- Kč, po balíčku 145,- Kč balíček a i tak dalších 80-100,- Kč navíc :-D Takže Hasta la vista, spořko....
o 17.11.2012, 17:25 | Docthor
JP: a kde je mBank ? pro mě absolutně nepoužitelná, na pobočce nic nevědí, přístup strašný, ale pro někoho dostačující :-)

Woko_O: KB je dobrá banka, jen musíš pro ni najít využití, a pokud jenom platíš a peníze ti ubývají chápu tvůj přechod k nějaké te slabší bance která láká na ZADARMO.

Osobně pro mě nejlepší GE, RB, ČS, KB a zbytek nějak na stejno..
o 17.11.2012, 17:32 | Docthor
HIGH: Já to chápu, taky mě sere že jim svěřuji peníze a ještě platím poplatky, ale bohužel. V tomhle souhlasím,na to je nejhorší asi ČS a RB, ale zase na druhou stránku mají velké výhody u jiných operací.A nevím jak ostatní ale já mám u ČS a RB osobní účet a operace s ním spojené jako S24 kartu,výběry z bankomatů zdarma..
o 17.11.2012, 17:33 | Proffesor_W
GE je banda kurev u kterych jsem ve ctvrtek zrusil ucet, fakt ta nejhorsi zkusenost jakou jsem s jakymkoliv financnim ustavem kdy mel :( mam este csob kde si nemuzu na nic stezovat, ale jak doplatim uver tak taky beru nohy na ramena k AB.
o 17.11.2012, 17:45 | Docthor
Profesor: A čeho se dopustili ? ať vím na co si dát pozor, rád se přiučím z ostatních zkušenosí..
o 17.11.2012, 17:48 | dj.DEKL
Mám Fio, na placení kartou, netbanking a platby na netu to stačí...
o 17.11.2012, 18:00 | Unihero
7 let ge a spokojenost.
nemám co vytknout, perfektní IB peníze mezi účty ge do 10 minut, u nás když je v práci výplata tak mám jako první banka v práci peníze na účtě, dost lidí za mnou chodí jestli jsou už peníze na účtě:) někomhu chodí klidně až 2 dny po mě :(
poplatek měsíčně 129 kč a mě to vyhovuje, mám vše zdarma, akorát výběr z jiného bankomatu 60kč.
nemohu si stěžovat takže ani nehodlám měnit.
o 17.11.2012, 18:04 | Luke_288
docthor: nikde nic neusuzuju, do nebes nevychvaluju a k smíchu mi přijde tvý proroctví o pádu airbank do 5ti let.
provozní účet mám RB už od dob eBanky, zadarmo to není, je mi to jedno, spořící airbank, zuno.
měl jsem ing, axa- obojí jsem zrušil.
komerčku má přítelkyně, sice všechno zadarmo, ale přístup do ebankingu přes certifikát mi přijde hardcore.
o 17.11.2012, 18:05 | Proffesor_W
Nevim jak moc vyuzivas jejich call centrum. Ja pac cestuju a nemam az takovej pristup k vypisum tak jsem ho pomerne vyuzival. Bohuzel se na ne neda spolehnouta jejich informace nejsou presny, coz vedlo k tomu ze jsem se spozdil s platbou nekolikrat. Neprijemni jak ctrnactka s menzesem,zadna omluva, nic. Nakonec jsem jeste musel volat na nejakej servis nebo co a po prijezdu ze zahranici jit na pobocku. Kdyby to bylo jednou tak nereknu... Na pobocce ok, i ten servis ok, ale ta zakaznicka linka, to teda je neco. Kolega s tim ma stejny problem ale jeho to vyslo draz, ma prez ne nejaky uver nebo kredit ci co a kdyz tam volal kolik je aktualni splatka tak mu ji rekli bez poplatku za vedeni uctu, on ji zaplatil a za 14 dnu mu volali ze ma upominku za 500,-

Nicmene CSOB taky umi zaperlit. Jel jsem do ruska, penize a diety na uctu, mam Visu embosovanou tak sem to nejak neresil. Vybral jsem tam z bankomatu a druhej den karta zablokovana. Vubec to neresily. Volal jsem jim, ze s tim nemuzou nic udelat, ted ja jeste 7 tydnu pred sebou v CCCP, bez pristupu k penezum. Kolega mne musel zalozit abych mel vubec za co zrat a zaplatit na letisti potom :-/ Jejich vysvetleni bylo takovy ze si MYSLELI ze mi tu kartu nekdo ukradl a pouzil v rusku. Vubec je nenapadlo mi treba zavolat jestli je vse ok, rovnou to zamkli. No pak mi za to dali o 2% vyhodnejsi ten uver co jsem potreboval, tak aspon ze tak.
o 17.11.2012, 18:07 | Proffesor_W | Upraveno: 2012-11-17 18:10:54
17.11.2012, 18:00 | Unihero
Hele to je totalne irelevantni, u nas v praci mam zase prvni penize na uctu ja, protoze mam CSOB a nase firma ma taky CSOB, takze rano poslou vyplaty a ja ji tam mam v podstate hned. Vyber z jinyho bankomatu za 60,- je dobra lichva, ja platim rocne 500,- za embos kartu s pojistenim a v tom mam 6 vyberu mesicne z jakehokoliv bankomatu zdarma.
Ono to GE asi spatny nebude, ale to call centrum mne ve stredu vytocilo takovym zpusobem ze sem te "pani" na druhe strane telefonu rekl hodne moc veci ktery nas pani ucitelka v prvni tride neucila. Pak jsem se dve hodiny klepal a myslel ze to semnou sekne jak sem byl nasranej a vynervovanej, fakt takhle vytocenej jsem nebyl mesice. A to fakt nemam za potrebi aby se ke mne jako k zakaznikovi co jim dava penize chovali takhle.
o 17.11.2012, 19:26 | Unihero
ale snad max 3 jsem vybíral z cizího bankomatu než ge, gee mnoney mi přijde že má bankomaty všude, v Turnově jsou 2 a kdekoliv v každým obchodáku, jako nestěžuji si.
o 17.11.2012, 19:35 | Docthor
Luke: to mas pravdu KB a jejich nesmyslný certifikát, zbytečně zdlouhavé a příliš složité.. a mé proroctví je jen mé :-)

Profesor: Tak přesně jsem tohle řešil nedávno, první upomínka za 500 a hned na vymáhaní dluhu :-( ale neváhal jsem ani chvilinku, zašel jsem na pobočku, omluvil jsem se že jsem zřejmě udělal chybu, ale že už nechci tuhle službu využívat, že mi to bylo velmi nepříjemné když mi volal pán z pohledávek a ještě ze skrytého čísla.Řekl jsem že byl na mě hrubý a že si nepřeji aby jakkoli se mnou někdo z banky takhle jednal...o dva dny později..

volá mi paní z call centra a byla velmi příjemná, že se omlouvají za tohle jednání,že už se to nebude opakovat,ať si to ještě rozmyslím a že jako omluvu mi pošlou těch 500,- zpět a od té doby jako z princeznou, kávička na pobočce, hihi,haha,přijďte zas :-)

o 18.11.2012, 00:25 | HIGHTOWER
Nedá mi to :D
Z GE do GE do 10 min. :D u mBank je to okamžitě
Platím poplatek 129,- a jinak to mám zadarmo :D
Plno bankomatů GE :D
Po pruseru hned dáno na vymáhací oddělení a ještě muset jít do banky :D

Tvl, asi sem divnej :D :D :D

mBank tam bankomaty neřeším, 3x měs. zdarma z jakéhokoliv, na pobočce jsem byl teď po 2 za 5 let kvůli oznámení zmĕny trvalého pobytu, měsíčně neplatím žádný poplatek a mám vše opravdu zadarmo :D Jó, asi nejsem člověk, co denně něco pachtí na účtě, ale 3-4 příchozí platby, 10-12 odchozích, platba přes internet, inkasa, výběry z bankomatu a bance za rok možná zaplatím tak 50,-, když není možnost platby kartou musím si vybrat hotovost navíc.

Jo a od ledna budou vydávat karty s NFC čipem, na to se těším, moc!
o 18.11.2012, 07:17 | tmx.806
az od ledna? me konci platnost 12/12... ;)
o 18.11.2012, 08:58 | HIGHTOWER
806: [ Link ]
o 19.11.2012, 08:57 | CervinVega
taky jsem se snazil par lidi "obratit" na normalni bankovni ustavy typu mBank, Fio, AB...
bohuzel hodne lidi se chova jak bez mozku: kdyz mam CS 10 let a platim tam za nic, tak da prece rozum, ze v tom budu pokracovat :-)
sam mam mBank a Fio nekolik let, CSOB studentske konto+hypo jeste z doby studia, takze podminky jsou relativne snesitelne, nicmene kdykoliv tam musim jit, pripadam si jak 20 let zpatky... nekdo mi porad vnucuje nesmyslny produkty (balicek akcii-vzletne nazvane investicni fond, jejichz jedinym smyslem je, ze jej koupite "naraz"-casto nejhorsi mozny zpusob, podmalovano ujistenim, ze za 3 roky vam vyplati 100%-prelozeno do reci cisel bance pujcite sve penize bezurocne, aby vam je vratila ponizene o 3x rocni inflaci... a to se vyplati)... bankomaty nepouzivam, de facto vse pres net banking, na pobocky mozna tak jednou za rok... takze za me CS je dobra leda tak na vyplaceni dividend :-)
o 22.11.2012, 19:47 | HIGHTOWER
tohle mě rozsekalo :-D

Rostislav - 20. listopad 2012 - Verze 1.0.0A
Gratuluji České spořitelně !!!
Gratulace. Přesně z tohoto důvodu jsem spokojeným klientem České spořitelny. Po úpravě webu servis.24 kde jsem uvítal možnost jednotlivých poznámek k položkám zde máme tuto perfektní a jednoduchou aplikačku. Opravdu skvělé zpracování. Díky!!! Jsem Váš!!! Dávám 5 hvězd a očekávám že budete včas aktualizovat ohledně security. :)

[ Link ] .
o 22.11.2012, 20:01 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
mne na súporce nejvic sralo ze uctovali poplatek 5,-Kc za prichozi platbu z cizi tuzemsky banky
o 22.11.2012, 20:54 | Cenda
naštěstí když se ozveš, tak se dá i v normálních bankách, kde máš už nějakou dobu účet, o poplatkách jednat :-)

platím hodně kartou. V hotovosti jen drobnosti. Když jsem sečetl platby kartou za poslední půlrok a řekl, že 2% jsou banky (reálně bude to procento větší, něco budou náklady), tak jsem došel k číslu, které nějaký paušalní poplatek několikrát převyšuje. V tomhle ohledu mi přijde dost sprostý chtít ještě nějaký další poplatky za vedení účtu, když vydělávají tím, že jej používám ...
o 27.11.2012, 16:55 | HIGHTOWER
tmx.806: Muhehééééééé :-D Dneska došla, hnedka vyzkouším :-)

foto k příspěvku  od HIGHTOWER

o 28.11.2012, 19:15 | macomb
Taky mi dnes došla ;)
o 28.11.2012, 20:41 | Midi34
kde se dá využít bezkontakt ?
o 28.11.2012, 20:46 | pbjun
Spar, ikea, obi, tesco express, globus, par kaufu v praze, lidl a urcite bych si vzpomel casem na hromadu dalsich :)
o 28.11.2012, 22:23 | HIGHTOWER
Albert
o 28.11.2012, 22:52 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
Jak to funguje?
Prakticke vyuziti?
o 28.11.2012, 22:57 | Lufas
tak treba baumax v Liberci to uz taky chvilku ma, jen prilozis kartu a je po vsem:-D
o 29.11.2012, 06:52 | dj.DEKL
Platby do 500Kč bez PINu...
o 29.11.2012, 07:03 | tmx.806
highty: tak to nechapu - prisla mi taky, expires 12/15 (dokonce), ale bez payWave...
o 29.11.2012, 09:14 | HIGHTOWER
Já si jí objednal ještě před expirací :-) Je zadara :-) Tobě přišla kvůli konci tvé původní na výměnu, ale s PAY budou dávat až od 1.1.2013, takže si normálka v intern. bankovnictví objednej tu s PAY a dojde ti zadara, a tuhle co ti poslali pak autom. zablokují a zruší :-)

Platby do 500,- Kč jen přiložíš k termínálu a je zaplaceno, platby nad 500,- Kč přiložíš a zadáš ještě PIN. Je to hlavně pro drobnější nákupy, ale urychluje to o dost :-)
o 29.11.2012, 09:36 | Only_One
jako Hightower. Občas to ale vyzve k bezpečnostnímu zadání pinu. Odhaduju to každá 10-15 platba. Mám pay pass od FIA
o 29.11.2012, 12:07 | Yawor
HIghtower : nepochopil jsem příspěvěk z :22/11/2012 19:47, můžeš mi to pls nějak vysvětlit ? :)
o 29.11.2012, 12:18 | HIGHTOWER
No, dle toho, co jsem četl, tak aplikace byla děs, pak konečně udělají OK aplikaci, kdy jiné banky mají aplikace funkční už několik let a on to tam opěvuje, jako kdyby vůbec byla čs jako první na světě, co udělala bomba aplikaci na mobil :-) a už mu nedochází, že platí poplatky za nic v bance, nemyslím týkající se aplikace... Já to přirovnávám k tomu, jako mít nejlepší auto na světě, ale žralo by 1000 litrů na 100 km :-D
Prostě mě dostalo, jak se raduje z něčeho, co je standardem kdekoli jinde + bez poplatků :-)
o 29.11.2012, 13:47 | Yawor
tak to jo, já myslel nějaký výtky k aplikaci jako takový ;)

/ ta aplikace, co je marketu, je první verze, předtim bejt děs bejt nemohla páč žádná nebyla :)/
o 29.11.2012, 15:46 | CervinVega
ja treba psal nekolikrat do CSOB, ze doba pokrocila a optimalizovat vse na prohlizec IE je ponekud out... nevahali mi odpovedet, ze je to z duvodu bezpecnosti (coz mi prislo jeste zabavnejsi) a ze muzu zkusit i jine, ale bez zaruky funkcnosti (patrne meli za to, ze jsem strachy nedychal, ani to nezkusil a pisu jim jen z nudy)... po necelych 2 letech jim to jiz funguje, jak dokonale :-)
o 29.11.2012, 16:28 | HIGHTOWER
Yawor: Aha, mě přišlo, že byla, tak to asi tam trochu do toho motali web servis24 :-) tak to má ještě větší grády, když až po takové době vydali aplikaci :-D
o 01.12.2012, 19:06 | dj.DEKL
OT: jakou platební kartu zvolit? X let mám neembos Visu Electron - která z nabízených [ Link ] mi poskytne to samé? Platby na benzínkách + obchodech v EU + platby na netu? Maestro prej neberou všude, MasterCard asi bude stejný s Visou +-
o 02.12.2012, 11:25 | pbjun
No jediny standart je embosovana Visa Electron a to po cele EU, ostatni je potreba overit zda ji berou - neberu treba visa gold a podobne "luxusni" karty, ale vim ze na SK mela mlada nejake potize s platbou master standard ze to proste nebrali... Ja sem visou electron platil vsude - nemecko, rakousko, slovensko, kanarske ostrovy, francie, chorvatsko, slovinsko a urcite jeste nekde ale nevzpominam :D
o 02.12.2012, 11:39 | HIGHTOWER
[ Link ] MasterCard
[ Link ] Visa
o 02.12.2012, 13:36 | Luke_288
Co mam v raifce rict, ze chci vymenit kartu za tu s nfc chipem?
o 02.12.2012, 13:58 | HIGHTOWER | Upraveno: 2012-12-02 14:03:40
288: To asi ne, co jsem prolítl v rychlosti web RB, tak zatím tyto karty nevydává... Co vím, tak je vydává mBank, pak ještě KB a ta jede snad i přes mobilní aplikaci taky.
[ Link ]

Ono to je vlastně 2 druhy:

1. Pay platby - a to je čip přímo v platební kartě, do 500 přiložíš, zaplatí se a jdeš, nad 500 zadáš PIN na termínálu

2. NFC platby - musí to podporovat telefon, operátor, banka, v SIMkartě máš ten samí čip viz v 1., do 500 přiložíš a hotovo, nad 500 přiložíš a v aplikaci tel. zadáš PIN a hotovo.

Rozdíl tedy je v tom, že v 1. používáš klasicky kartu, ve 2. používáš mobilní telefon :-) 1. je jednodušší pro banky, 2. je jednodušší v tom, že tel. máš více po ruce a navíc vše děláš na svém tel. nikoli termínálu, ten jen přijímá data z tel.
o 02.12.2012, 14:10 | Luke_288
Mobil nechci, jen tu kartu.
o 02.12.2012, 14:24 | HIGHTOWER
RB ale tyto karty nenabízí...
o 02.12.2012, 14:49 | Luke_288
Kua
o 21.01.2013, 22:14 | HIGHTOWER
Tak už i AirBank bezkontaktní, i když MasterCard asi nebude tak moc rozšířené jako Visa

[ Link ]
o 22.01.2013, 11:56 | madaros | Upraveno: 2013-01-22 11:56:57
dneska sem si od AB objednal,tak sem nato zvedavej :)
o 22.01.2013, 14:52 | muSlim
12 a 1/2 rokov eKonto (predtým sa to za Expandie/eBanky volalo samo inak) a nemenil by som za nič.

Navyše konečne po rokoch práce a ladenia majú überappku na iOS a tá je teda megapornografická. Platby cez QR kódy, Bar scanner a podobné doplnky ktoré to len a len urýchľujú a uľahčujú... :-)
o 22.01.2013, 14:52 | muSlim | Upraveno: 2013-01-22 14:53:01
double
o 22.01.2013, 16:05 | hawai | Upraveno: 2013-01-22 16:06:10
Chtěl jsem taky objednat u mBank, už jsem si i vyplnil formulář, ale před poslednim odkliknutim jsem si to rozmyslel a radši si nechám starou, přece jen mě odrazuje že kdybych jí ztratil, tak kdokoliv jí může použít :-(
o 05.02.2013, 13:49 | HIGHTOWER
hawai:
toho bych se nebál, prostě když třeba běží 4-5 platba během 2 hodin, tak terminál chce PIN a tím se blokne, ono teoreticky se to možná blokne lépeji či rychleji, než když někde budeš platit, zadáš PIN a kartu pak ztratíš a nebo spíše ti jí někdo ukradne a ty to zjistíš za 2-3 hodiny, tak máš vyluxovaný účet daleko více, než u nezadání PINu, tedy neznalosti zloděje PIN, protože určitě máš vyšší limit pro výběr/platby než třeba 4-5x 500,- bezkontaktní platbu, než to bude PIN chctít znát :-)

Pokud karta zaznamená několik po sobě následujících bezkontaktních transakcí, je držitel karty požádán o vložení karty a zadání PINu, a to bez ohledu na výši nákupu. Tento limit stanovuje vydávající banka podle míry využití konkrétním majitelem karty a může zohledňovat množství, hodnotu nebo náhodný prvek.

Toto opatření slouží k potvrzení skutečnosti, že uživatel karty je jejím právoplatným držitelem, což snižuje možnost podvodu v případě odcizení či ztráty karty.
o 31.03.2013, 11:56 | HIGHTOWER | Upraveno: 2013-03-31 11:57:45
tak za mě tak docela zklamání hlavně v ne aplikaci pro android :-( Jako 2 roky nic a teď čekání další rok, to mě hodně zklamalo, za to velké mínus!!!!

Ale alespoň tedy úročení u běžného účtu (1.8% je mazec), úprava poplatků - resp. snížení, zavedení výběru u Sazky (tam mi ale zase chybí aplikace do mobilu, pro generaci kódu k výběru :-( )

[ Link ]

Jinak už nevím, co by lidi, no, spíše hlupáci, chtěli, aby už konečně odešli od ČS apod. požíračů peněz! Ale to ne, stále si jen a jen budou stěžovat na to, jak jsou drahé poplatky...

Asi bych upravil klasiku:

"Nedávej poplatky, nedávej poplatky, nebo se z toho zadlužíš, ale je to marný, je to marný, je to..." "Nedají si říct"
o 31.03.2013, 14:05 | Luke_288
Mam pocit, ze u beznyho uctu jsou (budou) uroceny penize pouze do vyse 100K kc a min peti plateb mesicne, takze zas takovej zazrak to neni.
o 31.03.2013, 14:48 | HIGHTOWER
kde ti ale tohle dají, navíc kdo má nad 100, tak to má na spořícím, a já třeba měs. zaplatím kartou 10-15x... Ale jak říkám....
o 31.03.2013, 15:22 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
Sice se snizil urok, ale mam pocit ze sli dolu vsechny banky

Nepotrebuju na beznym ucte velky castky kdyz je k tomu sporici zadarmo , prelejvat penize jdou kdykoliv, pripsani ihned, zdarma a udelam to klidne i z mobilu nez vystojim frontu u pokladny
o 31.03.2013, 16:54 | Luke_288
Prave proto mi to prijde jako lakadlo pro ty, kdo driv nez vezmou kalkulacku tak pobezi podepsat sml. 1,8% rocne z par desitek tisic je nula nula prd a kazdej kdo se trosku zamysli, tak si na beznym uctu zadny velky castky nechavat nebude.
Tim nerikam, ze je AB spatna, taky ji mam, ale urocit beznej neni nic super extra, jen maly prilepseni co jinde neni
o 03.04.2013, 16:50 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
:-)

foto k příspěvku  od kral007 (eXtrem-audio.cz)

o 03.04.2013, 20:01 | Luke_288
že by?
o 04.04.2013, 16:14 | HIGHTOWER
Jj, pro ukousnutý jabka

[ Link ]
o 04.04.2013, 16:26 | Only_One
Moničku si drží Kamil hezky na uzdě :-))
o 04.04.2013, 16:40 | AR
OO: proč? 11 516,09EUR je při kurzu 25Kč/1EUR cca 287tis což je o cca 13tis méně než má Kamil.
o 04.04.2013, 16:42 | AR
Btw do čeho by jste šli kdyby jste dnes zvažovali změnu banky? Současně ČSOB, na poplatcích je to tak cca kilo měsíčně. mBank, FIO či AB? Klasika využití - příjem platu, platby za nakupy, občas výběry v hotovosti.
o 04.04.2013, 16:44 | Only_One
jo ty we ono je to v eurech :-D sem si nevšiml :-D
o 04.04.2013, 17:02 | Mr.Scully
AR - mám taky ČSOB, zvažoval bych Fio nebo Airbank. mBank je skoro nepoužitelná pro zahraniční styk, zahraniční banky ji kolikrát ani neznají. (Nevím, jestli je na tom Fio nebo Airbank lépe, ale horší to být nemůže :-)
o 04.04.2013, 17:52 | HIGHTOWER
AR: záleží, co vše na účtech děláš a jak používáš, ale za mě mBank pro běžný provoz účtu a u AirBank ten spořící :-) (můžeš ho mít i bez běžného, ale běžný klidně k němu taky, nic za něj neplatíš, když neužíváš, ale máš k němu kartu, ke spořícímu tuším není).

mBank mi sedí dost IB, jednoduché, přehledné, má i mobilní aplikaci (i když na můj vkus sem tam něco o ničem v ní dělat), AirBank má IB moc "načančaný", nepřehledný, docela se v něm ztrácím :-(, mobilní zatím jen na iPhone (na dlouhou dobu, na Android až tak možná někdy za rok :-( ).
mBank výběr z jakéhokoli bankomatu při zaplacení kartou měs. 2.000 - 1 zdarma, 3.000 - 2 zdarma, 4.000 - 3 - tak nějak to je, což je v pohodě, má i bezdotykové karty.
AirBank tam se mi dost líbí vkladomaty (bankomat i prachy přijímá), sice jsem hotovost v ruce na vložení na účet neměl ani nepamatuju, ale pro někoho lepší, pokud má hotovosti pro vklady na účet, samo je to zadara. Teď ruší i 5,- poplatek za platbu na účet mimo AirBank, takže na tom stejně jako mBanka.
Takže za mě tyto 2 banky v kombinaci :-)

Provozní účet - mBank
Spořící účet - AirBank
o 04.04.2013, 18:03 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
AR: zalezi jestli potrebujes vkladat hotovost, ja treba jo takze mi staci vkladomat
AB ma bezkontaktni karty taky, uroci sporici i beznej

vyber z bankomatu zdarma, z ciziho za 25,-Kc ale zase vcetne cele evropske unie :-)
o 04.04.2013, 18:07 | HIGHTOWER | Upraveno: 2013-04-04 18:10:05
jj, mě doplňte, ať má lepší volbu třeba :-) Mě asi nejvíc na AirBank fakt vadí nemobilní aplikace a pak to IB, na můj vkus vážně takové nepřehledné a nějaké grafy apod. blbosti to nezachraňují, proto na spořící, tam člověk moc neleze :-), ale pokud ta hotovost, tak vkladomaty super :-) a pak šup s tím na provozní účet u mBank.

Ty bankomaty AirBank, moc jich není (což alespoň se neplatí kancelářské krysy :-) ), tohle má mBank lepší, kdy u jakéhokoli
je to při těch platbách (co je dneska 4.000,- platbami kartou měs.) zadara, bez nich 19,- Kč.

Jo a ještě abych nezapomněl, nevím, jak u jiných bank celkově, ale u AirBank a mBank se mi líbí fakt rychlý převod peněz, v 10 dopoledne zadám platbu v AirBank a ve 13 hodin je na účtě v mBank, prostě super, u spořky to jde většinou fakt až ten druhý den...
o 04.04.2013, 18:31 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
AB mobilni aplikaci uz ma, jenom Ty mas blbej telefon :-D
o 04.04.2013, 18:34 | HIGHTOWER
:-D :-D :-D
o 04.04.2013, 18:43 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
jinak co bych rad videl jinak u AB je moznost volby karty, celej zivot s VISA asi zanechalo ze MasterCard neni pro mne ono, ve finale je to asi jedno, ale ten pocit rika ze Visa je Visa :-D

pripravovali to a jestli nekdy bude volba ze AB bude mit Visa tak ji vymenim

jediny kde tu Mastercard nechteli byl Kaufland v Nemecku
o 04.04.2013, 18:54 | HIGHTOWER
No, nejlepší u těchto bank je, že můžeš mít účty, i třeba jen záložní, a nic z nich neplatíš :-) Jen u ČS apod. má člověk jen 1 účet, protože 2 by neuživil na poplatcích :-D
o 04.04.2013, 21:08 | HIGHTOWER
Aktuálně Máte slovo na ČT1 a když to poslouchám, tak ty lidi jsou dementi, oni prostě vůbec nevědí, že je volba mít účet bez poplatků... Asi se nedivím, že banky si ty peníze berou, když jim to drtivá většina prostě dává a keci větší banky, menší banky, v dnešní době 150.000 € povinné pojištění vkladu... :-D
o 04.04.2013, 21:28 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
pojistreno je do 100.000€ ne?

mno mne staci jeden rozumnej ucet, nepotrebuju 5uctu :-)
o 04.04.2013, 21:34 | AR
tak já mám účet zatím jen na to, že se mě tam pošlou prachy z rachoty a pak klasika platby tel, nájem, žraso a klasické výdaje. Občas tedy potřeba prachy cash tak nějaký ten výběr z bankomatu. vkladomat pro mě asi netřeba, už ani nepamatuju kdy sem nesl prachy na pobočku.
o 04.04.2013, 21:43 | HIGHTOWER | Upraveno: 2013-04-04 21:48:30
jj, oprava, 100.000 € :-) bylo 50 a od 2011 100 :-)

AR: tak to asi mBank, já třeba i tel. platím online platební kartou, takže se mi to načítá do těch částek, abych měl případné výběry zdarma :-) To u AirBank není, když to není z jejího bankomatu ;-)
o 04.04.2013, 22:57 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
Nadruhou stranu, kolikrat mesicne vybiras? Asi nikdo nejde k bankomatu 3x tydne pro 600,-Kc
o 08.07.2013, 20:46 | HIGHTOWER
Tak konečně už během pár dní i mobilní aplikace pro Android. Dnes zase nepůjde IB, tak asi fakt finišují ;-)

[ Link ]
o 08.07.2013, 22:15 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
na apple to funguje dobre
o 08.07.2013, 23:10 | Knightey-
Zaridil jsem si tam ucet, jen me zajima, kdyz chci vlozit penize, tak knim na pobocce to nemam kam vlozit. takze jak to delate? :)
o 08.07.2013, 23:30 | Luke_288
Snad na kazdy pobocce maji vkladomat- bankomat, kterej penize prijima
o 08.07.2013, 23:42 | Knightey-
No tak tim bych si nebyl tak jistej prave...
Byl jsem pred par dny v Liberci (neni zrovna male mesto), ze tam vlozim penize a eihle, hotovostni transakce zde neprovadime...
To jsem nedomyslel, jeste ze mam druhou banku, ale pak clovek kdyz proda auto, tak jak tam dostane ty prachy? Prece kvuli tomu nepojedu do Prahy ne? :D
o 08.07.2013, 23:57 | Luke_288
Tak to nevim, ziju v tom, ze v kazdym vetsim meste maj na nejaky pobocce vkladomat.
Ber to tak, ze tyhle online banky proste nemaj na kazdy pobocce klasickou kasu, tim padem maj nizsi naklady a fungujou "radsi" bezhotovostne.
Treba do equa bank dostanes naprimo hotovost jenom pres postu. Ja treba hotovost do zuno nebo equa vkladam tak, ze jdu do raifky, vlozim keš na pokladnu a pak poslu pres net banking.
o 09.07.2013, 00:00 | Knightey-
Luke_288: no presne takhle jsem to ted taky resil, sel jsem do KB, hodil tam prachy a preposilam druhy den az se mi nactou na ucet.
Ale proste je to uplne na howno, furt musis mit pak dve banky.
Za tohle ma AB jedno velke minus u me :/
Jeste me pak napadlo jestli to nejde vlozit z SAZKY, ale tam tusim jsou jen vybery, no docela jsem byl lehce v soku.
o 09.07.2013, 00:45 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M) | Upraveno: 2013-07-09 00:46:25
ja bych rekl ze v LBC vkladomat je, alespon podle fotky cislo 5
[ Link ]
o 09.07.2013, 13:51 | giuseppe
ano, v Liberci bankomat na vkládání je ;-)
o 09.07.2013, 22:05 | Knightey-
Tak to je smutny, kdyz mi rekli ze tam vlozit penize nejdou...
O to vic dalsi minus ;) Ja jsem kolem nej sel, stal tam nejaky clovek, takze me vubec nenapadlo tam koukat jestli je v kladovy ci neni, aby si nemyslel ze ho chci smirovat...
A berou tyhle vkladove i EURa?
o 09.07.2013, 22:25 | tappaja
EUR vkladat a ani vybirat nejdou. Jen v cizine.
o 09.07.2013, 22:29 | Knightey-
Tak jasny no, cili smenarna a pak vkladovy bankomat.
Tak alespon ze ten tam je. Jak budu mit cestu radeji ho omrknu :)
o 09.07.2013, 22:35 | tykeev
nikdo nezmínil variantu toho, že přijdete do jakékoliv banky (a nemusíte tam mít účet) a pošlete přes ní peníze z hotovostního vkladu do AirBank
o 09.07.2013, 22:46 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
Ja myslim ze kdyz mas EUR ucet u AB tak to eura bere ale nevydava
o 09.07.2013, 22:49 | Knightey-
tykeev: no ale to je urcite nejak zpoplatneno ne? :)
o 09.07.2013, 22:54 | tykeev
to samozřejmě ano, zdarma to dělat nebudou.

Ale je to varianta a určitě levnější než jezdit někam do Prahy, ne? :-)
o 09.07.2013, 22:59 | Knightey-
Tak pokud v LBC je opravdu ten vkladovy bankomat, tak neni co resit :)
o 09.07.2013, 23:13 | tappaja
EUR ucet = posle ti nekdo eura, mas tam eura 1:1, kdyz budes posilat eura, posles eura 1:1

V nemecku z bankomatu ZADARMO vyberes eura

Vlozit pres bankomat muzes, ale je tam pak jejich konverze:

náš bankomat přijímá všechny platné české bankovky - můžete je vložit na kterýkoliv účet vedený u naší banky, a to i na dolarový účet nebo účet vedený v eurech
o 10.07.2013, 08:02 | HIGHTOWER
Vkladomaty mají i jiné banky, ale tam nevím, zda jde vkládat na účet u jiné banky. Teoreticky by mohlo, za poplatek, to samé jak psal tykev, jen bez nutnosti jít na přepážku.
Další možnost je složenkou, do 3-4 dnů na účtu, poplatky složenka vs. vklad přes jinou banku nevím.
o 10.07.2013, 13:02 | Knightey-
No proste slozite a vse na dlouho potom.
Jedine ten vkladovy bankomat.
o 12.07.2013, 09:05 | HIGHTOWER
Aplikace pro Android již na play či webu ;-) a za mě super.
o 12.07.2013, 09:13 | nome
aplikace je fakt super a tímto si u mě Raiffka definitivně podepsalal rozsudek, appka na android byl jedinej důvod proč jsem už dávno nepřešel k Airu i s běžným účtem
o 20.11.2013, 15:51 | Ace_FIAT
Ahoj,

chci si založit účet u AIR bank. Nemá banka nějaký affiliate program něco jako doporuč a získej stejně jako ZUNO? Vím, že při registraci nového účtu lze vložit nějaky promo kód. Nemáte někdo něco?

díky
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3875 sekund.