Navštíveno 4015x

Ahoj mám prasklý přední sklo od kamínku , udělal jsem to na povinné ručení řidiče co mi způsobil škodu s čímž souhlasil.
Chci se zeptat jestli lze udělat tuto věc rozpočtem nebo jen fakturou ? Případně jestli někdo nemá zkušenosti kolik peněz posílají, abych věděl co se mi víc vyplatí, je ot u oktavky I.
Díky za info !

14.11.2012, 20:44 |
rcman Asi jsem hloupej ale nemám páru jaký je rozdíl mezi Rozpočtem a fakturou?
Hádám u jedné varianty si necháš od pojištovny vyplatit prachy a sklo si necháš (nebo nenecháš) někde vyměnit. A u druhé varianty to prostě šoupneš někam do servisu a oni ti sklo vyměnní a s pojištovnou se vyřeší samy. Ty jen podepíšeš pár papírů a zase pojedeš domů...
U nás v servisu se to řeší podle druhé varianty. A podle všech je to asi nejpohodlnější.
prostě co je výhodnější :)

14.11.2012, 21:29 |
tesil Co muze byt vyhodnejsiho, nez nechat vymenit predni sklo v spec. servisu, vyfasovat od nich treba dalnicku, nebo 10 procent na ruku a nezaplatit ani korunu.
Rozpocet se v tomto pripade vyplati snad jen kdyz mas okno nahradni.
Tohle asi nikdy nepochopim. Pojistky jsou od toho, aby pokryly skodu. Tzn mas rozbity sklo, dostanes zaplaceny novy. Bohuzel existuje dost lidi, co si to sklo sezenou nekde na vrakaci, vymeni a s pojistovnou to pak resi rozpoctem. Nebo si za penize od pojistovny koupi novy kalhoty
Pokud má člověk možnosti levnějšího dodání nových dílů tak nechápu proč toho nevyužít :)
to Tesil : To oni slibují, podepíšeš jim plnou moc a pak ještě doplácíš jako kamarád, kterého to vyšlo na nepěkné další 3tisíce !!! Podepisuješ ,že v případě ,že pojištovna nepokryje škodu, jsi povinen neodkladně uhradit rozdíl vyfakturované částky :(
dejvyxxx: On asi Luke_288 myslel něco ve smyslu "kdo nekrade, okrádá rodinu" a bohužel mnoho čechů se tímto řídí :-(
Mě to ani nenepadlo obcházet, abych toho nějak "využil". Postavil jsem auto do autosklo servisu a přišel si pro opravené bez placení. (kecám, platil jsem DPH)

15.11.2012, 16:43 |
tesil Tak si to mas nechat delat nekde, kde zadnej podpis po tobe nechcou. mam vinika, mam, nechcete menit? nevadi pujdu jinam a videl by jsi jak by to najednou slo. menil jsem okno asi 10x a nikdy jsem nic nepodepisoval a nikdy nebyl zadnej problem.

15.11.2012, 16:49 |
Harryp | Upraveno: 2012-11-15 16:51:06
tesil: Asi je to i výběru servisu (mě přímo dali vybrat asi ze tří, které měla pojišťovna smluvně). Problém navíc ale je, že dejvyxxx by to chtěl spíše vyplatit a pak si sám sežene okno levněji na vlastní pěst. Rozdíl by mu zůstal v kapse :-)

15.11.2012, 23:57 |
rcman Ono je taky občas dobrý zjistit si do jaký částky ti pojišťovna to okno pojistí a jak drahý okno mas doopravdy na aute...
K nám taky občas přijede někdo na výměnu skla a pak kouká jak chleba s tašky když má doplatit x tisíc. Protože pojistka je do 5000kč bez DPH a sklo na jeho auto je naky izolujici apod. A vyjde na 12000kc.