Navštíveno 6437x

potřebuju porovnání / pomoct rozhodnout jestli koupit (jako dárek pro rodiče) Dolce Gusto od Nescafe nebo Tassimo od Bosche .... bohužel neznám nikoho,kdo má Tassimo,tak nemůžu ochutnat - z DG jsem cosi s názvem kafe chutnal ale bohužel nemůžu porovnat s Tassimem.
Vím,že Tassimo neumí připravit studené nápoje a má čerpadlo jen 3bar oproti 15bar Nesscafe ale o tyhle vlastnosti až tak nejde pokud se ten tlak neprojeví nějak výrazněji na "chuti".
jedná se o tyhle modely :
Nesscafe :
[ Link ] Tassimo :
[ Link ] díky !

13.11.2012, 22:56 |
AR Doma máme DG a já sem spokojen, tassimo vypadá zajímavě, co se mi na něm líbí je že množství vody si to řídí samo, ale zase u DG si tu kávu "naředím" jak já chci, a nebo zvol nový typ DG play&select ;)

13.11.2012, 23:07 |
Beda Od Tassima jsem ochutnal 2 druhy a za me teda rozhodne DG
pokud z těch dvou, jsem taky pro DG

13.11.2012, 23:46 |
JP Omlouvám se za OT, ale my máme frenchpress konvičku za 300,- a když se použije kvalitní čerstvě namletý kafe, chuťově se tomu žádný presso co jsem kdy pil nevyrovná. Nechápu popularitu pressa, snad jen že je to rychlejší...
Srovnávat turka bez lógru s espresem je tedy docela úchylné. Asi jsi nikde kvalitní espreso nepil. Jo a espreso (terminus technicus) a kafe z kapsle je taky trochu rozdíl...

14.11.2012, 00:10 |
JP | Upraveno: 2012-11-14 00:12:08
No to je klidně možný že jsem nikde kvalitní nepil, ale zkoušel jsem to mockrát a skoro vždycky to bylo bez kopce cukru a spousty smetany skoro nepoživatelný:)

14.11.2012, 08:08 |
Pekys Když už kapsle, tak Nespresso.
DG ma vyhodu, ze umi i latte, cappucino, caj atd... Chutove to neni vubec spatny a cenove to nevychazi az tak hrozne. Za me DG.
Tassimo taky umí latte a cappucino,myslím že to umí i čaj,mužeš si přidat i vodu pokud chceš.
Pekys, TomasW : A já zase nespesso nikdy moc nepochopil! Základnější stroje umí jen espreso, a na tu je lepší a hlavně mnohem ekonomičtější klasická pákovka. A pokud by jsme šli do verze co umí i cappuccino jsme někde kolem 7k ...
Thullo : díky za nabídku ale potřebuju to nové se zárukou - jedná se o dárek - kdyby jsi měl i takové ...
vidím,že vítězí DG ..... i když má menší výběr z druhů kapslí :
DG :
[ Link ] Tassimo :
[ Link ] navíc u Tassima je třeba v AT výběr kapslí úplně někde jinde.
u DG bych ten výběr kasplí viděl jako dostatečnej a hlavně i normálně v obchodech a supermarketech mají skoro všechny druhy a skoro stále je vždycky někde akce na kapsle za 99kč, tassimo i když druhů kapslí mají víc, v běžných obchodech je většinou výběr omezen na pár zakladních druhů (údajně nechtějí nikdo víc kvůli krátkým zárukám tassimo kapslí) a co jsem viděl tak skoro vždy kolem 129-139kč vyjímečně v akci za 119kč
2 Z0diaC:
Vždyť ty první dvě nabízené jsou zcela nové :o) ale raději vem v obchodě - to jako vážně. Když se jedná o dárek, tak aby nebyl průšvih ;o) kdyby jsi chtěl ale pro sebe - tak jsou k mání :o)

14.11.2012, 15:34 |
gizmi oboji odzkouseno a zustavam u sveho DG :) Jak nekdo psal - 99,- , lepsi sehnatelnost, mam prvni typ, takze blbuvzdorny, rychly na caj i kavu.. Samozrejme na prilezitosti mam DeLonghi, ale na to neni ve 4 rano cas a DG vede..
Thullo: vzal bych ten nový Krups KP 3010 Dolce Gusto. Můžeš hodit do mailu, co by byla lepší cena? Jedině pošta a platim na účet.