Navštíveno 2234x

Koupil sem auto na ND. Auto bylo/je na slovenskejch papírech. Kterejch se potřebuju zbavit. Já mám v ruce kupní smlouvu a malej TP. Majitel má u sebe velkej TP a nechal si slovenský SPZ s tim že by udělal na moje jméno vývoz do ČR.
Jenže sem se dozvěděl že SR a ČR jsou v tomto propojený a pokud on na mě udělá odhlášku/vývoz budu ve velkym TP a tim padem se bude muset dál platit pojistka. Klasicky auto dohlásit, tedy udělat dovozovou STK a evidenčku nelze. Auto je nepojizdný a již rozebraný.
Druhá varianta co mi byla porazena udělat tady EKO likvidaci přez někoho bez auta. Což bych možná zvládnul. Majiteli poslat papír o eko likvidaci a on u nich nechá auto zlikvidovat a bude klid. V tomto má bejt SR a ČR taky propojený. Toto jsou zatím všechno informace od zaměstnanců na dopravních úřadech. Jeden člověk mi tam taky ještě řikal že i kdyby on udělal na moje jméno odhlášku/vývoz nemusel bych to já tady nijak řešit. Že by to zůstalo v mrtvim bodě a bylo by vyřešeno. Ale to se mi moc nezdá.
Prosím o rady, zkušenosti a tipy co a jak podniknout at to mám z krku. Díky

13.11.2012, 08:58 |
AR Nechat to vyřadit přímo na slovensku tím původním majitelem nejde?
No musel by umět likvidaci bez auta. Tzn. jen s vyřízlim štítkem a papirama. A hlavně by za to musel něco zaplatit což se mu asi taky chtít nebude. Takže to vyjde na stejnou jestli budu na slovensko posílat vyřezaný VIN a nebo papír o likvidaci.

13.11.2012, 19:31 |
Rudi Řešením je udělat vývoz na tebe a dostat to auto ze slovenskýho systému. Následně by auto mělo projít přihláškou včetně technický apod., aby bylo zaregistrovaný v ČR a ČR systém znal tvoje jméno. Nicméně tobě zůstanou jenom papíry z exportu, na SK vyřazeno a nikde už nepřihlášeno, tak kdo by se po tom pídil?
Je to ve finále stejnej systém jako funguje z D a jinejch zemí. V NL se taky uvádí vývozová osoba, ale už se po ní nikdo nikdy pídit nebude, protože žádnej stát už nemá vozidlo v registru...
No to sem si taky myslel ale bylo mi řečeno že čr a sr sou propojený takže jak mile on to na mě vyveze mě tady uviděj v databázi... tak sem z toho jelen
Ještě mě napadlo co to na Slovensku hodit do depozita a tam to prostě nechat ,,schnít"?
Díky ale tam řešej všichni jen jak klasicky dovízt auto ze Slovenska aby tady mohlo jezdit. Já potřebuju zrušit papíry tudiž s ním jezdit nepotřebuju. Ale dočetl sem se tam že na Slovensku platí stejné zákony jako v ostatních zemích EU tedy by to mělo jít i stejně jako s autama z Německa. Kde se udělá jen vývoz a zbytek se neřeší
No píšou tam si myslím dost věcí k tvému případu.
Např. to, že musí s autem před odhlášením na "test originality" - nevím jak jej tedy udělá, když je auto rozebrané.
Blbost. Pokud děláš vývoz je nesmysl jet s autem na evidenčku. To se nedělá ani u nás ani v Německu. Dělal sem minulý týden vývoz do Afriky a auto už sem dávno neměl a evidenčku po mě nikdo nechtě. Stejně tak když sem kupoval auto v Německu. Mě by stačilo zjistit jestli to určitě funguje na slovensku stejně jak s autam z německa a byl bych v klidu. Nebo jak řikám dát to na slovensku do depozitu.

14.11.2012, 18:25 |
AR jenže to by do depozitu musel dát slovenský majitel což tipuju se mu chtít nebude ;)

14.11.2012, 18:30 |
party_boy | Upraveno: 2012-11-14 18:39:22
Já teda nevim jak funguje slovenskej depozit, ale pokud funguje jako tady, tak to řešení taky neni. Ideální by bylo, kdyby to on odhlásil ze slovenskýho registru za účelem použití vozidla na náhradní díly. Ovšem pokud je v tom takovej bordel jako tady, tak to asi taky nepůjde :-)
Edit: Já si trochu tady zanadávám ale :-D Proč kurva prdel neni možný v týhle zasraný republice odhlásit auto za účelem použití na náhradní díly? Je teda krásný, že auto buď můžu eko zlikvidovat (paráda, vyžranej majitel vrakáče z toho bude mít 100% marži a já akorát dostanu papír o tom, že jsem udělal něco pro matičku přírodu), nebo si z toho udělat kurník a nechám si ho na zahradě, ale z obou věcí mam tak akorát hovno. Místo toho teda abych to třeba za pár šlupek ještě střelil. Jsem zvědav jak to na jaře vyřešim teda :-D

14.11.2012, 18:37 |
.mycTD | Upraveno: 2012-11-14 18:38:37
mam za to, ze CR a SK maji nejakou vzajemnou dohodu ohledne toho jejich 'testu originality', takze to nebude stejne, jako dovoz z DE.
[edit] tak jestli mas nejaky moralni problem s pouzitim ND z kurniku, tak je to jen tvuj problem ;-)
Já bych se toho ale potřeboval nejraději komplet zbavit a ne to postupně kuchat.

14.11.2012, 18:44 |
.mycTD | Upraveno: 2012-11-14 18:45:08
ze zrovna ty?
cele dny beztak jen zevlujes doma a za dily vzdycky dostanes vic penez (resp. aspon nejake), nez za nepojizdny vrak. predpokladam, ze tu resime stejny krumpl, jako perfekt.
No momentálně hraju doma nfs, takže to tak zlý neni. Tady je ten problém, že já to nemam kde a jak rozebrat.
hranim nfs tu karu asi nesplatis, takze uplne dobry to taky neni. gola sadu at daji vasi pod stromecek a navod ma P3RF3KT na rajceti. ted jeste presvedcit kamose s nejakym prostorem a uz muzes valit po netu inzeraty.
kašli na to nekuchej to já ti za to 15 dám :-D
Ale furt ste mi nikdo neporadil jak na to :-D
.mycTD > Dobře ale je tady další problém. V případě, že na DI prohlásim, že se z auta stala kadibudka, taky musim naspat kde tu kadibudku oni v případě kontroly najdou. Přijde kontrola, auto nenajde. Jednal jsem protiprávně, mám problém.

14.11.2012, 19:27 |
AR tak řekneš že ti na kadibudku spadl strom a už ji nešlo dále používat jako kadibudku a proto ji si zlikvidoval ;)
jj, likvidaci kadibudky totiz zadny zakon nezakazuje :-)
hele, ja treba svou 'boudu pro psa' v prohlaseni lokalizoval 'na soukromem pozemku v katastru obce XY' (pochopitelne 200km od naseho magistratu).
No já uvidim, při nejhoršim to nechám eko zlikvidovat a budu mít čistý svědomí, že za pár let se neobjeví nějakej ouředníček. Mě moc tyhle věci totiž neprocházej, to už mam vyzkoušený :-D

16.11.2012, 17:45 |
Rudi Perfekt - je to blbost, žádný propojený systémy nejsou, dovozovku musíš dělat tak jako tak a pokud by existovali propojený systémy, využívali by se i např. při řešení přestupků z radarů apod.