Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Koupě bytu - dotaz

o Navštíveno 1672x o
o 08.11.2012, 21:19 | 20bad
Chci koupit byt, mám už jeden vyhlídlej. Cena je 2.5mil a hradit to budu 1/2hotově a zbytek hypo. Když jsem makléři volal, že ho beru tak mi poslal smlouvu o zprostředkování, kde chce za služby 100.000,-. Nikde v této smlouvě není, že tato částka bude odečtena z ceny bytu i když mě ubezpečuje, že bude. a navíc to chce hotově na ruku při podpisu smlouvy.
Je tohle standartní postup?
už jsem byt kupoval a první co se podepisovalo tak smlouva o smlouvě budoucí a až potom se něco platilo a vždy pouze do úschovy než to celé neproběhne. Mám z toho divnej pocit. Už jsem mu psal, že tohle nepodepíšu tak jsem zvědav co napíše. Co vy na to?

o 08.11.2012, 21:32 | m.j.
jestli to neni ve smlouvě, že to bude odečteno, tak mu nic nepodepisuj. Realitka musí mít smlouvu s majitelem nemovitosti a ne, že s tebou bude podepisovat smlouvu o zprostředkování jako zájemcem. Přijde mi to jako dost nestandardní a podezřelý postup.
o 08.11.2012, 21:33 | AllInOne
Je to divný, vykopni mu zuby
Složil by si zálohu a už by si ho taky nemusel vidět
o 08.11.2012, 21:40 | m.j.
myslim, že v tomhle případě by se ani nejednalo o zálohu ale provizi pro RK, majitel si to potom rozmyslí,nebo prodá někomu jinému a 100000,- v nenávratnu.
o 08.11.2012, 21:42 | 20bad
díky jsem rád, že to nepřijde divný jen mně.
o 08.11.2012, 22:35 | HIGHTOWER | Upraveno: 2012-11-08 22:36:10
majitele nejde dohledat? Zkusit jeho a zeptat se ho, zda má s realitkou nějakou smlouvu... Zkusil bych taky ten byt najít na inzertních serverech, zda to nemá více realitek
Hoď mi do mailu tu realitku nebo i ten byt přímo, nebo i adresu jestli víš a tak, mrknul bych se ti na to...
o 08.11.2012, 22:45 | Luke_288
Hele ja uz asi 4mes hledam pozemek a zatim jsem se nesetkal s maklerem, kterej by jednal na rovinu. Kazdej chce za kazdou cenu prodat a tak si tamhle pribarvi, tamhle ubere- u me je to v drtivy vetsine banda podvodnicku. V 95% pripadu plati provizi realitce prodavajici, prtz s tim ma realitka zprostredkujici smlouvu. Pred podpisem smlouvy o prevodu bych realitce neplatil ani korunu (v pripade, ze by existovalo ujednani o tom, ze provizi plati kupujici)
o 08.11.2012, 23:28 | Antonio
rekl bych mu ze chci smlouvu o smlouve budouci, kde bude figurovat pouze prodejni cena. provizi at si vyřeší prodávající s makléřem sám. to není tvá starost. prvně slyším, že by provizi měl platit kupující. Pokud chce prodat, tak Ti pripraví jaké smlouvy budeš chtít. pokud budeš polovic platit hotově, tak využij třeba advokátní úschovy. určitě peníze nedávej do ruky realitky. advokáta pro úschovu si vyber sám. Kupujících je málo, bytů kvanta, proto si Ty diktuj podmínky. Hlavně se nenechávej vyjebávat realitkou.
o 08.11.2012, 23:31 | 20bad
tohle jsem mu naspal:
Dobrý večer

I přes vaše ubezpečení, že cena je konečná, tak když čtu slouvu o zprostředkovatelství, tak se v ní píše, že vám uhradím částu 100tis za zprostředkování prodeje, tomu bych rozuměl, pokud by v této smlouvě bylo zcela jasně napsáno, že tato částka bude odečtena z ceny bytu, toto zde prostě chybí.

Dále nerozumím, proč místo smlouvy o zprostředkovatelství nepodepíšeme rovnou smlouvu o smlouvě budoucí, kde bude i vaše odměna za zprostředkování, zcela jasná cena za byt a výčet úkonů, které budete hradit vy a které já, myšleno vyhotovení smluv, právní úschova, znalecký posudek, poplatky za výpisy z katastru atd. Toto je pro mě podstatný dokument na jehož základě budu žádat o úvěr.

Jsem ochoten vám třeba zprvu zaplatit vyhotovení smlouvy o smlouvě budoucí, pokud chcete mít jistotu, že jí nebudete dělat zbytečně a při jejím podpisu doplatit zbytek vaší odměny.

Dále bych chtěl vidět, nebo mít doloženo, že jste firma nebo osoba oprávněná zprostředkovat prodej z pověření vlastníka nemovitosti. A mám určité pochybnosti o skládání jakékoliv částky v hotovosti, osobně musím trvat na platbě převodem na účet, což musí být uvedeno ve smlouvě.

O byt máme velký zájem a jsme pevně rozhodnuti jej koupit, na byt máme předschválený úvěr a dostatek vlastních prostředků, ale musíme mít jistotu, že koupě proběhne ke spokojenosti na obou stranách, tak doufám, že pochopíte naše požadavky, které nejsou přehnané nebo bezdůvodné a dojdeme k vzájemné dohodě. Budu rád za váš názor.
jinak je to UNIQUE REALITY s.r.o, David Pečinka, inzerát je už smazaný, už psal že poslal opravenou smlouvu, ale ještě nedorazila. tak uvidím
o 10.11.2012, 13:22 | Cenda
to smrdí ...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3467 sekund.