Navštíveno 975x

Ahoj,
už je to tu zase, tentokráte mám jasnější parametry a možnosti.
Vybírám notebook na běžnou domácí práci - net, filmy, office a úpravu fotek (Lightroom) a občasný střih HDV videa (Kamera Canon HV40, pinnacle). Úprava fotek bude častější čínností, střih videa bude nepravidelný a bude se jednat o domácí video.
Měl jsem vybrané Lenovo T400, ale vzhledem k tomu, že to je jen dvoujádro jsem ho zavrhnul a přemýšlím o T410 (JP doporučoval), ale říkám si jestli už nejít do novějšího modelu např. T420. S Lenovem nemám vůbec zkušenosti, jen známej měl T61 a byl neskutečně spokojenej.
Tak nějak mě IBM resp. Lenovo fascinuje, nevím proč, ale libí se mi design, komunita, atd.
Určitě chci v budoucnu řešit externí monitor na fotky a taky to video, na ostatní práci je mi to celkem jedno.
No a rozpočet mám 15k max.
Díky za pomoc s výběrem
Karel

05.11.2012, 22:55 |
xSam Jestli se mohu připojit, taky by se mi hodila rada ntb do 15k.:-)
Děkuji
Jinak co se týče Lenova, měl jsem je leta (T41, T61, T400, T410, T420) A vždy jsem byl spokojenej, jen poslední modely nevydržely to co modely předchozí 410 v reklamaci dvakrát, 420 třikrát.

06.11.2012, 01:10 |
vomy7 xSam: celkově novější Lenova jsou horší a horší. A řada IdeaPad je podle mě uplná katastrofa(já a pár kámošů máme y570).

06.11.2012, 06:46 |
Kamil C...arlos - jestli na tom chceš upravovat fotky, tak hledej IPS panel a nebo externí monitor. Jinak na střih videa a úpravu fotek bych si za ty prachy radši postavil desktop. Notebook v týhle ceně je vhodný tak na internet, kancelářskou práci nebo sledování seriálů/filmů.
No notebook řeším protože chci být mobilní, sem tam cestuju a budu tahat notebook s sebou.
Úpravu fotek chci řešit externím panelem.
Můžete mi prosím hodit zkušenosti s NTB, které jsem si vybral? T410, T420 případně jiný.
Díky