Navštíveno 15219x

05.11.2012, 17:12 |
petis 5eším jaký low cost stereo zesilovač koupit. Mám repra Heco Mythos 500. Co jsem tak koukal tak určitě neco staršího.
Protože jsem na Sony:-) koukal jsem na TA-N55ES, nebo TA-F65OESD. Co jsem tak pročítal tak zvuk masí oba dobrý.
Jaká alternativa by se dala ještě najít?
Cenove 7OOOkč +-

05.11.2012, 18:04 |
Tendr

05.11.2012, 18:17 |
jackobo | Upraveno: 2012-11-05 18:18:59
priklanim se k Tendrovi, hraju na 320bee uz asi rok a pul a v ramci moznosti jsem spokojen. Prijemnej, vcelku neutralni nicim nenasiraci zvuk mozna trochu vic posazenej na basech.
Da se sehnat kolem 5tis, má dálku, za tu cenu budes tezko hledat neco co ho prehraje... a nenechal bych se zmast papirovejma 2x50w (8Ohm).
Jestli jsi SONY positive, tak bych se mozna podival po ESpritovejch zesikach z 90.let, myslim ze rada 600/700 uz byla dost slusna (i na dnesni pomery, v dane relaci samo)..

05.11.2012, 22:41 |
petis | Upraveno: 2012-11-05 22:41:47
Práve že Sony TA-N55ES z 90tých let by mel bejt hodne dobrej, na ebay chodí kolem 300eur+

05.11.2012, 23:37 |
Tendr Já teda ty Esprit Sonky hrát neslyšel, ale zrovna ta 55ka je jen koncák, čili by to chtělo ještě předzes., ale to asi víš.. Ten NAD je všeobecně chválenej a mě jeho zvuk vyhovuje, slyšel jsem ho i v kombinaci dost beden, povětšinou ale regálovek.
Co jsem koukal tak ty tvoje bedny maj docela velkou zatížitelnost a nevím nic o citlivosti, takže by to chtělo vyzkoušet.. Třeba 352ka je silnější a mohla by vyhovovat lépe...

05.11.2012, 23:57 |
petis že to je jen koncák jsem nejak přehlídl:-)
Ono se neco najde. třeba vezmu i ten NAD. Ono se na Ebay neco najde:-)

06.11.2012, 14:21 |
jackobo | Upraveno: 2012-11-06 14:27:58
Na eBay toho lita pomerne spousta (a jeste vice na UK ebay, jenze oni dost neradi posilaji mimo ostrovy). Optimalne, kdyz uz, tak kdyby se ti podarilo sehnat C370/372, daji se sehnat kolem + - 350e. Mythosy vypadaj pomerne nenazrane a maj udavanou zatiz.150w na kanal (citlivost udajne 91dB)), tenhle NAD by je mohl pekne rozezpivat ;)
Pokusil bych se sehnat starý Pioneer A-400. Jde o koncepci zsáku bez koreckí (tedy bez vlivu na zvuk) a co si pamatuji z dávných prezentací, tak ten zesák hrál opravdu skvěle.NAD je volba také, ale jak který model a třebas 320 hraje dobře, což se nedá už říct o soudobé produkci.
Dobře mi hrál kdysi doma samotný kocák NAD 216 a pasivní regulátor hlasitosti (obyčejný poťák ALPS) a to nemělo také chybu, nicméně při slabé hlasitosti bylo cíti, že chyběla trochu dynamika. Ovše, při pokojové běžné hlasitosti už do dostalo ten správný drajv. Staré NADy byly dle mě lepší, než ty soudobé.

08.11.2012, 12:18 |
petis Díky za reakce všechny zmínený zesíky jsem našel, a nekterý jsou i na ebay. A mám je v merku:-)
Nicmene se pokusím o Sony TA-F770ES z 90tých let

11.11.2012, 20:12 |
petis TAkže Sony TA-f770ES klapnul, doufám že příde do konce týdne a vcelku:-)
a z Dojčlandu jo nebo odjinud? Jinak super, to je krasnej kousek, je to snad topmodel z r93. Und wie viel ojro jestli to neni tajny? ;)
A snad dorazi v cajku, preci jen je to 20kg zeleza...

11.11.2012, 21:45 |
petis z nemecka. cena 282 euro plus pošta. Práve 20kilo, ale tak zatím ni nikdy nic rozbitýho nepřišlo:-)
krasna cena. Jsem koukal se tam vyskytujou i blazni co za nej chtej v "kup ted" kolem 700 euro.
tak pak napis nejake postrehy, jak hraje atd.. ;)

12.11.2012, 10:05 |
petis jj, cena super. myslím, Kolem 300eur tam tyhle modely chodí, Ještě tam byl 650ESD ten mel optiku, ale myslím že 770 bude lepší:-) ted časem nejaký pořádný CDčko a už nato prdím, zatím bude muset stačit DVDčko, nebo přes zdroj CDX-C90R:-))
Petis: myslíš?? Si piš a o několik tříd. Nehledě na fakt, že 770ES měla a resp. má stále špičkový MC preamp.
Ad optika: zcela k výkalu, protože knstrukce opt. DA konvertoru je přímo žalostná a tudíž ji ze brát jako z nouze cnost a vyloženě doplňkovou.
770es je opravdu velmi povedený komerční zesák, který jsou koupil za super cenu s ohledem na jeho zvukové vlastnosti.

12.11.2012, 12:40 |
petis jj, je mi to jasný:-) 650ESD šel nakonec za 151eur. Takže jsem rád že jsem vydražil dřív 770. do svího limitu jsem se vešel takže max spokojenost.
Ted pokukuju po CDP 7čkový řady. Ale to až za nejakej čas.
Když CD zer řady, pak 779ES.Nebo nedostupnou japan verzi 777ES.

12.11.2012, 17:16 |
petis 779 ES i 777ES na Ebay jsou. Nekterý za raketu na sofort, jiný v aukci ale neposílaj do zahraničí. Ale jak říkám musí to počkat a pak se to pořeší.

12.11.2012, 17:47 |
petis dovolím si dvě aukční fotky:-)

12.11.2012, 17:48 |
petis vnitřek vypadá krásně:-)

Jestli posilaji do DE tak to bych ti zaridil, to nebude problem ;-)

13.11.2012, 15:46 |
petis Martine, pošle mi to do ČR. Ale Díky.
Vetšinou se dá s prodávajcím domluvit, nebo aspon v nemecku se mi nestalo že by neposlal do zahraničí.

16.11.2012, 11:51 |
petis Jedna rychla z telefonu. Těžký je to jako kráva. CD přehrávač mám půjčcenej.
Zatím zapojeno provizorně na stary tkaničky, zvuk masakr. Špatně jsem nekoupl

16.11.2012, 11:55 |
petis Ještě doplním pošta z DE 3 dny. masakr.

16.11.2012, 12:14 |
RedBaron | Upraveno: 2012-11-16 12:15:18
Já teď mám těžký nutkání na tohle. Problém je, že doma mám DK od Jamo a na chalupě sestavu taky dostačující a daný zesík především líp vypadá než hraje. Ale pokušení to je ;-)
[ Link ] 

16.11.2012, 12:17 |
petis Tohle je hezký, ale jestli to je jen na paradu je to nanic:-))
Technics na zvuk je blbost v této kategorii. ¨Když něco na zvuk, ale i vzhled, pak Pioneer řada Exllite Urushi.
Mrkni na Google na Pioneer A91D zesák, jeden (můj) je k prodeji u kamaráda v HK - on nakonec podlehnul Naimu:-) Měl jsem ho doma a navzdory stáří (90. léta) a značné složitosti zapojneí měl opravud výtečný zvuk. A byl krásný! Skoro 30kg živé váhy!
RB: myslim, ze tak jak jsi to napsal je naprosto vystizne. Vypada to pekne, ale tim to hasne. A za 13k uz se da sehnat hodne slusne hrajici zelezo a ne tahle parodie od Tehniksu ;)
petis: hmmm, je to fešák ;) koukam, ty sis nepujcil jen CD prehravac, ale radsi rovnou CD rekorder :-D
Ty 779ES/777ES asi vazne spatny nebudou, je na ne dost pozitivnich ohlasu, nicmene cenou dovolim si tvrdit budou jeste vejs jak ten zes.
Pak uz jen naky lepsi "tkanicky", a hraješ, Mythosy si budou chrochtat ;).
779ES má jednu téměř neřešitelnou nevýhodu- nelze sehnat už prakticky náhradní laser řady KSS213 (snad jsem to číslo už nezapomněl). Já svoji před asi 3-4 lety prodal za 25 tisíc, díky tomu, že jsem měl nový náhradní zapečetěný laser Made in Japan:-) Jinak zvukově je 779ES už překonaná, ale zase to, co ji za stejnou cenu překoná, je hnusný jak noc.
Ta A91D to uz není zesík, to je umění. Krásnej stroj. Pár obrázku pro představu
[ Link ] A kdo by si o nem chtel precist mensi slohovou praci od jednoho nejmenovaneho pana, muze zde ;)
[ Link ]
:-) Ty woe, to byl krásný rok 2007... :-(((( Bůůůůů
To letí jak ďas a dodnes mám A91D v živé paměti. proč já vůj ji jen prodával? A ten kazeťák? Nový!!! CD jako nové!!
Blbost blbost blbost. Holt člověk někdy dělá strašný voloviny. A tahle byla kardiální.
až teď jsem to stihl přečíst. Pěknej článek, ale dvě věty mne tam fakt pobavily ;))
"V prvních chvílích jsem si řekl, že nechci dalšího Brystona a prodám jej. ALe pohled na něj, to je jak pohled na psa, kterého vedete utratit."
"dnes nebudu zesilovač stěhovat, včera jsem si hnul s plotýnkami - trpím na ně a spíše to vidím dnes na obstřik."
No jo, škoda ho no. A asi teda nejen jeho. Ale což, život jde dál.. ;))
JJ, na to, jak mě tenkrát čaply záda, se žive pamatuji:-)
Pioneer ( a AIWA) měly ve své době opravdu co nabídnout. Aiwa dělala špičkové decky, ty enměly chybu, vše bylo tenrkát ale strašně nedostupné a když vzpomenu léta někde 85+/- , tak kdo vlastnil AD770, to byla Pan Někdo a těšil se všeobecné úctě a obdivu mezi hifisty.
Tenkrát se vyráběly kultovní stroje, dokonalá přehlídka tehdy dostupných technologií ve světět hifi, zatímco dnes se mi chce blejt. DOmácí kina za 3 litry, buch, smrk, plastový výlisek, pár smd součástek, jeden čip a jakpak jsou lidé nadšení.
Mě na těch super strojích právě fascinovalo a dodnes fascinuje mechanické provedení - obráběné duralové bloky, neskutečně špičkové nástřiky (Urushi je lak), obráběné čelní panely z masivu, knoflíky na zesákách, co vážil půl kila, ty potisky předních panel ů to bylo něco. Jen provedení některých konstrukčních uzlů bylo jaksi v i v těchto třídách nedotažené - např. konektory, reprosvorky, kabeláže. Ale v řadě high-end produktů tehdejší doby (Krell, Audio Research a další) už šlo onekompromisní a nebo jen málo kompromisní řešení. A to vše za ceny, které se daly ještě nějak zaplatit. Ovšem dnes odovídající konstrukce jsou za ceny odpovídající skoro cenám aut vyšší třídy a ne vždy to je ono.
¨Holt, doba šla do kytek a ta nostalgie se dá dnes koupit za ceny, kterých člověk nesmí litovat, má-li si něco uchovat na potěšení oka i duše, ale i sluchu.
Stejně si pořídím nějkaý slušný tape deck a kazeták, tyhle mechaické hračky mě fascinjí dodnes a na lonské HE Praha jsem stánek vintageaudio navšívil asi 10x:-) Ostatbní jse jen prolétl a šel jsem zklamán pryč, to se nedalo. Předražený mršby se špatným zvukem v nemálu případech mě přesvědčily, že poctivý výrobek z přelomu 80/90 let je prostě přeci jen pořád ještě opravdu výtečný (mluvím nyní o zvuku z tape decku Studer 801 a master pásu - to se tu probíralo - a nějaké CD neměl nejmenší šanci. Jen ty nahrávky jsou velmi vzácné a je obtížnéje sehnat....
No nic, podzimní nostalgie. Večer si pustím nějkaý dobrý LP, na CD dnes kašlu. Počasí k tomu jak stvořebný, pátek, víkend, klid a pohoda...

16.11.2012, 14:56 |
petis Ten Pioneer je luxusní. Vidím vnem ´´svou´´ Sonku:-))
Jackobo: s recorderem to je tak že jsem byl na kávě u Hoffa a že prej jestli mám CDčko. říkam že ne jen DVD Panasonic. Prej, na tady máš přehrávač:-))
určitě časem koupím nejakej přehrávač. Jaká bude nabídka se uvidí. Ale Sony ES to bude na 100%
Jinak mužu říct že se balík pekně pronesl. do prvního patra domu a ještě asi 15 metru po zahradě:-) Poctivých 22kilo zesíku je znát a s radostí jsem ty schody vyběhnul, jak jsem byl nedočkavej s rozbalováním.
Ted se musím zameřit na kabely k reproduktorum a signaly. Zajdu do Melodie za Kropíkem a neco vymyslíme.
Stihnul jsem poslechnout pár CDček a jsem unešenej. hlasitost šteluju v 1/4 rozsahu a stačí, v hlasitosti normální aby nikoho neobtěžovala je zvuk ´´krasnej´´ nechybí dynamika ani zabarvení (jestli se tomu dá tak říkat) nástroju.
petis: s tim zvukem ti naprosto rozumim a zaroven zavidim ten moment, kdy clovek prinese domu neco novyho a najednou zjisti, ze to co uz 150x slysel najednou zni uplne jinak, lépe, slysis veci, o kterych si skoro ani netusil, ze tam jsou, a i kdyz nahravku znas jak svy boty tak te to prostě zase baví víc ;)
o repro a signal kabelech tady raci nic psat nebudu, to s radosti necham jinym a sam sem zvedavej, s cim prijdou ;)

18.11.2012, 21:17 |
petis hmm, tak jsem to zakřiknul:-((( řikal jsem že musím s CD playerem počkat, ale nepočkal jsem:-( Slevil jsem z ´´nároků´´ na cdčko a koupil jsem Sony CDP-X555ES. Není to sice 777, nebo 779. Ale myslím že mi bude stačit až až.

18.11.2012, 22:49 |
jackobo | Upraveno: 2012-11-18 22:54:33
taky bych to zdaleka neviděl tak tragicky. Rozhodně to bude asi tak 185x lepši než CD-rekorder Philips ;)

18.11.2012, 22:52 |
petis Taky myslím:-))
Zdeny60: Prosímtě, hlavně tu nevzpomínej na něco, co se v osmdesátkách "dalo zaplatit", tyhle stroje stály v poměru cena/výplata v té době asi tak jako dneska nové auto, nehledě na to, že jsi je prakticky nesehnal ;-)
RB: když píšu, že se ještě dlay, tak myslím, že si je lidé mohli po větším či menším úsilí dopřát. To, že 2-3 roky žrali je suchý rohlíky a pili vodu z řeky, je věc jiná. Tyhle stroje stály cca 1000-2500DM, tedy x cca 20. Plat byl 4-6 hrubýho.Brutto 8 měsíců max.
Dnes ty "nezaplatitelné" stojí 20-30.000EUR (x25) a plat je 24 hrubýho.Brutto 31 měsíců max a to už dá málokdo.
Bylo to náročné, ale šlo to. Dnes to je v nových cenách velice obtížné. Paradox ale je, že řada mnových high-end přístrojů s knstrukcí z poloviny 710. let stojí toliik, co to opravdu auto střední třídy. Že to nehraje, je věc jiná. Tenrkát v rámci doby tyto komerční přístroje aspoň hrály a hrahí dodnes, jak je vidět z linku nad námi.
Je to vše velmi relativní.

22.11.2012, 11:31 |
petis CD přehrávač je doma. Stim jsem objednal i nejaký kabely, konektory. Muzu tedy začít s pokusama:-))

Tohle téma mě nějak uniklo, petis koupil fakt krásnej zesík, už jen velikost filtračních kondenzátorů dává tušit jak na tom zesík bude. Pěkná práce.
Technics nebrat, mají místo tranzistorů na konci integráče a ten zvuk to není žádné hi-fi na to že to stávalo snad 25tKč v té době.
Laser KSS 213 jde sehnat naprosto bez problému v různých stupních činské kvality ;)

22.11.2012, 12:08 |
petis | Upraveno: 2012-11-22 12:08:34
Tuner: díky. řikal jsem si když už tak už koupím neco pořádnýho. A z nových vecí za stejnou cenu jsem mel strach:-)
Večer hodím fotku CD přehrávače:-)

22.11.2012, 14:55 |
petis Cd přehrávač, stav nového, aspoň z venku:-) komplet balení včetně manuálu.

22.11.2012, 15:17 |
Cenda | Upraveno: 2012-11-22 15:18:27
Zdeny>A91D váží 35kg, měl jsem kvůli tomu tenkrát problém s přepravou z DE :-) je to krásnej kus. Borec mi jednou dom přitáhl nějakej střední Naim a zvukový rozdíl byl propastný, jinak jsem ale šanci na srovnání neměl.
Za kolik ho chce ten tvůj kamarád prodávat?
petis: parádní dvojka, sekne jim to spolu ;)
a jak to hraje? pořád jedeš přes tkaničky nebo už přes ty vytuněný sign.kabely?
Zdeny60: nečte CD-R?

22.11.2012, 15:44 |
petis jackobo: jj sekne jim to:-) repra zatím tkaničky, ale signal kabel mám pujšenej od Hoffa nejakej profigold.
Ale i tak zvuk je užasnej. nastroje hrajou uplně jinak:-)) o víkendu se vrhnu na kabely, není moc času:-((

22.11.2012, 16:38 |
Zdeny60 | Upraveno: 2012-11-22 16:40:38
Cenda: 15-16 tisíc, já ho prodával jemu za 16. Top stav, navíc já na něm strávil dobu celkovým vyčištěním tzn. konektory, vnitřek atd...Super kus. Cena je slušná vzhledem ke stavu.
jackobo:
v letech kolem 2001-03 existovala v Brně skupina majitelů 779ES. S mnoha z ich jsem řešili výměnu laserů, když ty originální začaly mít problémy. Kdesi jsme sehnali REPLIKY!!!! TUNERE2!!! REPLIKY KSS213 a 4 z mých známých hifistů si je nechali vyměnit. Všem DO POSLEDNÍHO začaly po krátké době potíže s ostřením stop, přeskakováním a nenačítáním CD-R. od té doby vím, že náhrada KSS213 možná je, ale nestojí za nic. A každý, kdo to myslí s 779ES ( a nevím, jestli i 777, ale vše najdeš na googlu) ti zaplatí, co si řekněeš za originální zabalený japonský laser. Já jsem ho tenkrát koupil i s CD přehrávačem a díky tomu, že jsem jej pak nabídnul při prodeji, přijel kupec z jižních Čech (do Sˇumperka) vysolil na prkno 25 litrů a než jsem se stačil rozkoukat, byl už pryč ve strachu, abych si to nerozmyslel.-) Tak se cení originální lasery a to si nevymýšlím. Leda, že by se změnila doba a někdo někde vyštrachal ORIGINÁLY a frknul je na trh, ale o tom velmi pochybuji.
Jinak když bys nterfil na 777, tak to je top stroj.Ještě si sežeň kazeťák ES909 nebo ES990 a jsi vysmátej. U těch decků je třeba se mít na pozorou, rády mačkají pásek, ale naštěstí existuje servis, kde si s tím poradí a je klid. Dolby BCS, amorfní hlavy(2+1), kalibrace, 3 motory, váha jak lokomotiva, D.O. Ojjj, co já všechno měl a prodal, protože mě pálilo mít krásnou věc:-)))
Pro potěšení oka a pro pár vzpomínek, co jsem nesehnal:
[ Link ]

22.11.2012, 17:16 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-11-22 17:17:47
Zdeny60: Ano doba se změnila a Šumperka se to asi nedoneslo...
KSS-213 je naprosto normální díl a dělá ho v "číně" řada dodavatelů. Jeden čas opravdu ty náhrady (co se zde dali sehnat) byli na 1 - 2 roky a šlo to znovu do háje, ale postupně jsem to s jedním servisem v Praze vysledovali a teď poslední roky měníme KSS-210/213 a zatím se nikdo nevrátil zpět s tím, že by mu to nefungovalo...
to je docela možné. V Šumperku už jedeme na jiných strojích:-) A snimi problém není.

22.11.2012, 19:50 |
petis signalový kabely jsou hotový. Ted sehnat krimplovazí kleště na repro vidličky a mužu hrát. Jsem zvedavej na rozdíl ve zvuku:-)

22.11.2012, 20:03 |
jackobo | Upraveno: 2012-11-22 20:07:09
nezapomen, ze zejmena repro kabely potrebuji minimalne tak 150h na rozehrani do optimalniho rozpolozeni, bez toho to bude uplne priserny :))))
Zdeny60 a Tuner#2: diky za vyjasneni ve veci laseru/CD-r ;)

22.11.2012, 20:09 |
petis :-)))))))
Zdeny60: takový přehrávač neznám... :)

22.11.2012, 21:23 |
MAX

22.11.2012, 21:35 |
MAX A tady ten Marantz ESOTEC, hmmm..
[ Link ] 

22.11.2012, 21:38 |
MAX Petis - a tady koncák ve dřevě do Tvé sbírky -
Marantz SC-11 Preamplifier, SM-11 - cena 15.000 Eur
[ Link ] 

22.11.2012, 21:48 |
petis ve dreve sice je, ale má špatný jmeno:-)))))))))
já jsem spokojenej stím co ted mám.
Tuner2 - tak se zamysli:-)

23.11.2012, 11:18 |
petis dotaz ohledně repro kabelů. Jen zalisovat nebo i procínovat. Nechci to zkraje hned zkur..t:-)
Zdeny60: Zamyslel jsem se a vzpoměl jsem si na vadný laser (přestal postupně načítat některé disky) v Accphase DP-65, v nějakém Krellu (to už si nevzpomenu na model) a třeba i ve Wadii, která používá jinak špičkové mechaniky Teac. Takže asi tak...
Petis: Pokud mluvíš o repro kabelech, tak já sobně razím teorii holý kabel pod šroubovací terminály a jednou za rok rozborka a očištění. Lepší jak nějaké vidličky a další zbytečné přechodové odpory. Pokud už teda vidličky, tak proletovat, ale důkladně aby se materiál pořádně prohřál.

23.11.2012, 11:29 |
petis Tuner2: díky. Tohle jsem chtěl tak nejak slyšet:-)) prdím na vidličky:-)
?Milý Tunere, jsi opět vedle:-)
[ Link ] Jinak i kdyby tam byl (jakože na 200% je tam opět SOny:-)))) Teac, tak o Teacu mluvíš ty, já ne. U nás se vaří trochu z jiné vody:-)
A prpos, Accuphase v této třídě je sr*ačka všech sr*ček, zkus si ji někde poslechnout. Ono ostatně tomu odpovídá i provedení, DPS na papíru jak v 60. letech, spoje jak v amatérské konstrukci 70. let, ale hlavně že to má 15mm panel a stojí to 100 litrů (pardon- stálo):-))))Tos nedal moc dobrej příklad. Co tam máš dál?
Zdeny60: koukám, že jsi opět nepochopil... Ty značky byly jako příklad, že i stroje za statisíce z hlediska životnosti optiky na tom nejsou o nic lépe a věř že mám zkušeností z praxe o dost víc než nadšený hifista že Šumperka, který o špičkové značce u kterě by se příkladnému zapojení mohli všichni učit píše, že to je sračka. NECHÁPU... Mám zde jednoho zákazníka, který po všech možných výměnách skončiĺprávě u Accuphase.
Pochopil, moc dobře pochopil. Píše u dvou značkách v přesvědčení, abys mi dokázal, že nic není nemožné. S Accuphsase si šlápnul do ho*en a s Wadií do žumpy.
Oba jsou ty nejlepší předtavitelé tzv. leštěné bídy, když si neumí postavit ani vlastní mechaniku a prodávají se asi 5x dráž, než zdrojové firmy své modely.
Tvoji praxi ti neupírám, akorát jí ještě dost chybí - zřejmě po té poslechvé stránce.A dávat DP65 jako etalon, to je dost mimo mísu:-)))))Ono ostatně, jakýkoliv fejz.Myslím tím CD:-)
A když se vrátíme k jádru této diskuze, tak jsem to napsal já, že s 779ES je dobrá věc si sehnat hned ORIGO japan laser, jinak JE problém. To zase věř ty mně. Ne o to, že byl vyroben někde v Japonsku, ale že má prostě ty parametry, který má jednoduše mít. Viz čísnkej šmejd, kterj prostě nedopandul.A tak to je se vším. Fejzy berou dodnes soˇácký lasery, protože se po 40 letech na svý nezmohly, Teac si je vyrábí (a dává je kdekdo vesele do svých profi mašin až po domácí sra*ky) a neslyšel jsem o nikom, kdo by měl potíže s výměnou laseru na Teacu. Dost lidí znám, co mají Esoteric nebo VRDS modely doma ticho a klid. Zato o čínskejch SOny laserech slyším tu a tam každou chvíli.
Mj. to zapojení, co tady opěvuješ, dnes má každej CD bez výjimky de facto stejný, samosebou bavme se o dané kategori. Snad jen ten teac vybočuje směre,m nahoru, ale tam to je o jiném levelu (i zvukovém). Bež si poslechnout 03 a pka si poslehni 8řadu odfejzu a bude ti jasno, o čem píšu.

24.11.2012, 09:30 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-11-24 09:31:21
Psal jsem o 3 značkách a byl to jen takový příklad co mě napadnout na první dobrou...
Píšeš, že Wadia je žumpa, ale ta žumpa má mechaniku Teac o které si mylně myslíš, že je nesmrtelná. Není...
Lasery Sony jsem myslím dost jasně vysvětlil, ale koukám že ty zamrzneš na svém přesvědčení a fakt, že je to jako s díla ma na auto, kde existují dobré a taky špatné náhrady ani vlastně nechceš přijmout. Tímto končím je to pro mě ztráta času.
BTW zajímal by mě názor na tu otázku ohledně kabelů od petise i když odpověď si už teď dokážu představit :))
Klidně ti to řeknu: když mu to pomůže vylepšit zvuk, je to správná cesta. Ale kabely je cesta hodně dlouhá a drahá a hlavně - nemá cíl. A to z důvodu, že je to hodně subjektuivní věc (jako celé hofi) a je jen na tobě, zdali sji ochoten zapltait danopu částku za často pofiderní přínos kablu. Já ne a jsem realista (školu jsem dostal od RNDr. Bohouše Sýkory, kterého si témto velice vážím) a s jeho racionálním kabelem žiju už asi 10 let a nemám nutkání ho měnit, jsouc si vědom toho, že zdalůeka není nejslabším článkem řetezce.
To, že Wadia používá Teac je možné, o tom se nepřeu, protože jsem neměl nutnost ( a ani ti, kteří z mých známých Teac mají) to řešit - a to jer dobrá zrpváa pro ě, protože mi to říká, že Teac netrpí niajk zásadně na poruchy obecně a to platí i pro lasery. A až začně což jednou přijde), tak vím, že v prvním servisu dostanu za 5ku originál teac a ne Made in Bush, který bude dělat to, co má. To se ovšem nedá říct o laserýz pro 77xES řadu (777,779 a 707, možná byl i v nějaké vyšší 5xx řadě, to už nevím a hlavně mi to je jedno).
Jinak k tomu problému s laserem-mám to vyřešený navěky:-)

24.11.2012, 22:45 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-11-24 22:49:30
Dobra naivita, že máš něco vyřešeno navěky a že origo mechanika VDRS stojí bůra :))
BTW jake lasery myslíš používá Teac u svých mechanik?
[ Link ] Překvapivě SONY :)))))
Navíc tohle je opravdu "příkladné" zapojení... Je vidět že jseš větší demagog než jsem si myslel a za cenu udělat ze mě blbce co o tom nic neví tady haníš značky jako Accuphase a nebo Wadia. Fakt nechápu...

25.11.2012, 06:22 |
Zdeny60 | Upraveno: 2012-11-25 06:23:06
Laser je tady Sony. Ovšem custom made a navíc mechanicky upravený a rozhodně ne vyrobený někde v Malayi bez patřičné selekce a výstupní kontroly.
K zapojení není vůbec coc dat -což sis přečetl v tom google translate určitě taky.
Já mechaniku VRDS žádnou neznám, znám jen koncept řešení šasis u teac a tím je VRDS. Ano, mechaniku mám vyřešenou navěky, protože ji už nepoužívám:-)
Zvukově jsem slyšel hrát Acc. DP67, DP700 a pak 500. Mimo DP700, což je navíc kombajn SACD, mně zněly všechny Acc nabubřele, nafouklý basm umělě roztažený nepřirozený prostor a sladký zabarvení (v bednách byh to přirovnal ke Xaviánům). Prostě zvuk, který je líbivý, ale zcela nereálný. A to já nemusím. Co mě zaujalo, byl zvuk SACD v 700. Ovšem kvůli tomu dávat půl mega za pár přehraných SACD, to fakt ne.
Až budeš mít čas, tak si nějakej fejz otevři...Měl jsem možnost vidět 65V u Dudka:-) A slyšet jeho komentář:-)))
Prostě v poměru cena/UH je kotel lepších značek, o tom žádná.
Wadia - zde:
[ Link ] Za tyto peníze je např. onen DV60 podtstaně lepší - jak zvukově, tak měřením A stojí paradoxne asi 1/2:-)
A starý DV50(2003) zde:
[ Link ] Za 1/3 ceny 861.-))) Jo, Wadia... Naleštěná krása za těžké peníze, kterou srovná do latě kombajn za 160 litrů:-)))
Tunere, tak ti nevím. Ale jedno ti poradím. Až budeš chtít slyšet fakt dobrej player, skoč si někam mezi své známé, jistě jich máš fůru, kteří vlastní třebas Esoteric 03. Apk si na fejz ani nevzdechneš. Tedy, pokdu nejsi tetřev ;-)Pravda, stojí dost, ale myslím si, že proti cenově srovnatelným fejzům musíš poznat i ty, že prostě teac je prostě o koňsou délku napřed.
A vyjádřím se k tvé poslední větě:
ANo - zvukově téměř žádný CD od fejzu nepředvádí nic světoborného. Za těžké peníze hraje stejně jako v dané třídě o 1/2 levnější přehrávač. Konstrukčně je to celkem dost bída vzhledem k nákladům
Wadia je na tom podstatně lépe, co se týká obvodových řešení a v konstrukci, ovšem jak který. Když už nic, tak mě je Wadia bližší kvůli zvuku, který není tak zdecimovaný jaku u fejzů. Obecně vzato, obě značky nabízejí průměrný zvuk za předražené ceny, ale tak to asi ve světě high-endu má být.
Já jsem realista a proto víám, že lepší zvuk nabídnou jiné značky za daleko méně peněz.
To stejné je Naim. Neskutečné peníze za naleštěný prd.

25.11.2012, 19:09 |
petis | Upraveno: 2012-11-25 19:09:29
Takže repro kabely vymeněny. Neveřil bych jakej to bude rozdíl. Vrychlosti jsem poslechul Queeny, U2 a GnR. a poslouchal jsem to s velkým usmevem:-))
Až bude trocu víc času a klidu, poslechu si toho víc:-)

25.11.2012, 21:48 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-11-25 21:49:23
petis: repro kabely jsou vždy velký skok, daleko menší jsou signálové a síťové.
Zbytek raději no cement...

29.11.2012, 10:49 |
FSAL
No to je tne můj, od kámoše, co ho před 2-3 lety vzal ode mě:-) Slza mi teče pmalu, včera mi volal, jestli ho nechchi za "výkupku " zpátky:-)

29.11.2012, 12:30 |
FSAL no je mi to jasny :)

29.11.2012, 13:02 |
petis Moc hezkej zesik.

29.11.2012, 13:04 |
MARWiN | Upraveno: 2012-11-29 13:05:26
já se sem s dovolením taky vtírnu... spíš mně jen tak orientačně zajímá co by se dalo sehnat nebo po čem koukat... chtěl bych něco pořádnýho a né jako ty dnešní plastový sra*ky s koncákama na integráčích...
Ideálně SONY, protože má tatík doma a z toho zvuku jsem docela hotovej... ideálně CD+tuner+2ch zes.
starší rozhodně nevadí, ba naopak, ale aby to k sobě nějak vzhledově sedlo ;) Dík
cenová představa není, protože vůbec netušim co takový věci stojí, ale zas nechci nic za kilo, takže řekněme 10-15K za vše?

01.12.2012, 15:01 |
petis Marwin: pohledej na ebay, jako já. Kousky tam najdeš hezký.

03.12.2012, 22:58 |
petis Kdyby mel nekdo zájem o ty repro vidlicky tak klidně prodám. Me jsou kničemu. kupoval jsem je za 65kč kus. tak za 55kč kus bych prodal.

25.02.2013, 11:21 |
petis Neco pro oživení. Dnes mi přišlo 24 bit, HDCD Pink Floyd The Wall Japan CD, nevím do jaký míry je to origo nebo ne, ale hraje to pomerně hodně dobře, líp než jakakoliv jiná originalka co mám. Ještě čekám na Japan Mini LP Led Zeppelin, takže nato jsem taky hodne moc zvedavej.
Pravý MFSL Made in Ukraine? :-)Pacholci to valí na trh jako diví. Porovnej si kat. číslo disku s číselm katalogu vydavatelství, jetsli máš fakt originál. Znám pár lidí, kteří koupili ukrajinský originál.
Jinak já mám od Japonců komplet ACDC a stojí to za to.

25.02.2013, 19:51 |
petis je to vyrobený 2001, těžko říct. V aukci bylo psano že to bylo dovezený z Japonska. Řešit to nebudu. Hraje to pěkně a líbí se mi to.
Ted jsem spíš zvedavej na Mini LP:-)

26.03.2013, 23:06 |
petis Zase trochu oživím:-)
Dnes jsem udělal signal kabel co jsem mel doma. Je to Supra Sublink. Do koncovek jsem ho naletoval tak aby byl symetrický.
Po zapojení me čekalo obrovský překvapení. Zvuk byl mnohem ostřejší, nástroje zřetelnější, hlas čistčí. Jen basovka u U2 se sklidnila:-), ta se mi víc zamlouvala na předchozím kabelu, ale itak hodně dobrý. Test probehnul v rychlsti takže jindy poslechnu více CDček, ale už ted mužu říct že tam ten kabel zustane:-)
Co říkáte na tenhle receiver od Sansui v kombinaci s regály Wharfedale 122? Je to na uvolněný poslech a příležitostnou večerní diskošku na chalupě, místnost cca 35m2, hudba povětšinou rock, funky, vybranější druhy popíku. Ano, jde tam taky o ten vintage vzhled a je mi jasné, že to za ty peníze není nejlepší koupě zvuk/cena. Ale bude to špatné?
Receiver:
[ Link ] Repro:
[ Link ] 

09.04.2013, 14:25 |
petis Dotaz na zkušenější:-) Vybírám gramofon:-) Opět musí být z produkce Sony a kvalitativně se hodit k 770es zesíku:-) mám pár kandidátu ale je to těžký si vybrat.
První Sony PS-x555es
další
[ Link ] a ještě bys se něco dalo najít, ale nechám si poradit:-)
Pokud ti nejde o zvuk, tak ano. Jinak je řada lepšch gramofonů z kategorie vintage.
RB: hmmm, tak nějak si tohle neumím představit v roli disco ampu:-)))Se vzrůstající hladinou C2H5OH roste nárok na výkon:-)))

10.04.2013, 10:43 |
petis Koukal jsem na Vintage ale bohužel rozumně nesehnatelný. Ještě budu muse počkat. Nebo další otázka je jestli vubec poznám rozdíl na mím aparátu. Možná jo možná ne:-)
Tak ono ber to tak: v těch tzv. vintage strojích jsou opravdu šmejdy, ale i velmi slušné kusy střední třídy a samosebou i high-end stroje. Jako vodítko mrkni na staré Luxmany, Denony, ale i Pioneery, Sanyo.
jen tě chci předem varovat, že zvuk gramofonu je opravdu dobrý při splnění několika podmínek, které bohužel souvisejí s cenou. Ať je to přenoska, konstrukce gramofonu, ale i preamp a zde také i kvalitní kabeláž. To celé samosebou nebude dobře hrát bez odpovídájícícho zbytku řetězce a halvně - bez dobrých LP desek.
Myslíš li to s gramofonem trochu vážně, pak se možná mrkni radši na novodobou produkci ProJectu, tam spíše bude větší jistota, že tě to vyloženě nezklame. V Sh prodeji jich je celkem dost.

10.04.2013, 11:18 |
petis anebo se nato zatím vyprdnu:-) Ušetřím nejakou tu kačku a pak se uvidí. je mi jasný že to není jen tak. Když kouknu na ebay tak se tam prodával gramofon za 200euro bez přenosky, ta byla v další aukci za 150euro.
Ale zatím si užívám zvuku z CDček, tak gramofon ještě nechám být. Ale časem určitě.

11.04.2013, 16:13 |
RedBaron | Upraveno: 2013-04-11 16:16:19
Zdeny: Dosud jsem disco provozoval na Genius SW5.1HT za 2.500,- Kč s odpáleným woofer zesem, tubou z auta napájenou asi 8w výstupem na centr a divoce protkaným ekvalizérem tak, aby to aspoň trochu hrálo na moje ucho. Takže zes, který má 60W na kanál bude jednoznačně krokem vpřed.
Tak tady se skoro celou výplatou na účtě přemítám, koušu nehty a narazil jsem na svých toulkách po vintage audio i na Luxman L58A a moc se mi to líbí a moc mě svrbí prsty. S dobrými regálovkami to jistě bude hrát jako víno. Bohužel to stojí 22 a ženuška poněkud kroutí nosem když to slyší ;-)

Hmmm, tohle je na oko krásný kus, ale technika poplatná době vzniku, tedy nečekej zázraky. Konstrukce bude znčně složitá co do provedení spojů a návrhu sihnálových cest a koncové stupně nebudou vynikat vysokou proudovou zatížitelností.
přes to všechno zvuk by mohl být příjmený, hlavně na bednách s vyšší citlivostí a impedancí.
Jako okrasa interieru dobrá volba.
PS: za 16 se tu nabízel Pioneer A-91D a věřím, že majitel ho neprodal, protžoe ho stáhnul z inzerce, má ho jistě dom a v krabici. To je ten můj, co je o něm diskuze o kus výše. A ten by mohl zvládnout i nějaké "to disco" doma:-) A je i mladší.
Je spousta lidí, kteří s klidným svědomím řeknou, že cokoliv nad rok 80 se vydalo cestou spotřební elektroniky a ta složitost je právě to, co dělá zesík poctivým.
RB: složitost =/= poctivost. Obvykle složitost znamená horší zvuk, horší parametry a hlavně vyšší poruchovts a dražší/častější servis. je to jako u aut.
Když bych srovnal složitost řešení u mnou zmíněné A-91D, tak ta je enormní. Taky se musí zákonitě odrazit v ceně. Provedení u tohoto typu je opravdu poctivé, ale popltné době vzniku a taky bohužel, mající i negativní vliv na zvuk. Zvuk tohoto zesu je vskutnu vynikajícím, to bez diskuze a nadsázk,y ale věřím, že po vypárání asi 5 kilomterů nepotřebných drátů a vypuštění poloviny desek by se ještě zlepšil. Jen by pak musela zmizet asi tak polovina zbytečných čudlů z panelu:-)
Jo, s tím L. chybu neuděláš, když překousneš tu cenu. Jen jsem se ti sanžil dát tip, že lepší zesák za míň peněz je možná ještě k dispozici v HK u mého kamaráda, který přešel na sluchátka Stax.

19.04.2013, 13:49 |
RedBaron | Upraveno: 2013-04-19 13:50:29
Tak Luxman byl japonský stroj na 110V, vzhledem k vysoké ceně a nutnosti koupit ještě transformátor, jsem se na to vyprdnul a šel do toho původně zamýšleného Sansui 7070. Zvuk to má krásný, ale ačkoliv pán psal "výborný stav" a "po odborné kontrole", jsou tam porýpaná kolečka potenciometrů, oloupaná dýha, pár neosvětlených míst na panelu (tlačítko power, prostředek TONE meteru, kraje stupnice tuneru) a AUX vstup je téměř nepoužitelný, hraje v každém repro něco jiného nebo úplně přestane nebo chrčí. Hlavní poťák hlasitosti na dolním dorazu znovu zesílí jeden kanál s chrčením. Stroj je to krásnej, moc se mi líbí a na TAPE vstup funguje skvěle s krásným oblým zvukem. Pro známého, což je šmat na tyhle věci, asi nebude problém těch pár nedostatků doladit, ale už to znamená, že si na něj chvíli nezahraju a bude to stát minimálně dobrou flašku, tak s prodejcem zkouším dodatečně domluvit alespoň nějakou finanční kompenzaci.
Ach jo, proč nic nemůže být tak, jak je inzerováno?
Řeším k tomu nějaké fajnové regálky, buď Wharfedale 9, 10 nebo Xavian Bonbonus, půjdu je naposlouchat do Melodie v ČB, popř. koupit. Mám sice rád "Vintage" stroje, ale u repro touto cestou fakt nepůjdu ;-)

01.05.2013, 10:13 |
petis Tak další přírůstek v podobě Gold CD je doma:-) docela to i hraje:-)

01.05.2013, 20:16 |
Zdeny60 | Upraveno: 2013-05-01 20:16:39
Hmmm, klasika, hifi guru schvaluje:-)
DCC Hotel California mám taky ;) Super nahrávka.

04.05.2013, 20:36 |
wefa | Upraveno: 2013-05-04 20:37:40
Pánové vyplatí se dnes investovat do stařečka Yamaha DSP-A1? Bylo by spíše použito pro stereo než DK, ale časem možná. Případně co volit s výkonem řekněme 100-150W 4ohm s cenovkou do 20000 - 25000Kč (méně=lépe)? Může to být koncák + předzes, nebo klidně kvalitní integráč. Díky
Záleží na ceně za DSP-A1. Ale pokud to chceš na stereo, pak má msysl opravdu kvalitní zesák bez dalších periferií.
Za 25 litrů seženeš zesák jak cumel.
Doáhneš už na Accuphase E-213, NAD S řady, Marantze PM15S řady atd....
Z našich luhů a hájů seženš výtečný produkt DPA 386SSEE (tedy model po všech upgradech, který snese bez mrknutí oka srovnání se světovou špičkou, ovšem za zlomek ceny), k tomu přikoupíš preamp... Řešení je fůra.
Za 25t ale kopíš i řadu Vincetů, Creeků, je toho milion. Spíše bych doporučil vzít nohy na ramena a utíkat se ji poslechnout do nějakého studia a udělat si obrázek o tom, co za své peníze můžeš sehnat. Případně se domluvit s nějakým inzerentem a poslehcnout si to u něj doma.

06.05.2013, 11:59 |
wefa | Upraveno: 2013-05-06 12:00:42
Z uvedené trojice bych vyloučil toho pololampového Vincenta-jde o kopromisní zapojení pro ty, kteří jsou zblblí propgandou o elektronkách,lampa je starost navíc, vybral bych si ten CA Azur 840, je mi nejsympatičtější. V každém případě to chce slyšet.

06.05.2013, 14:39 |
wefa Zdeny, ještě možná nějaké doporučení na předzes pro představu, na co koukat? Jediná podmínka je, že potřebuji DO. Cenovka nevím, řekněme do 10 litrů max?
Tak 10 litrů na slušný předzes není moc, tady by šlo praktickY jistě o starší bazarový kus, ale momentálěn mě nic nenapadá, co je slušné a co hraje.
Pokud netrváš na dělenci, pak za 25 bude podobný kus, viz nahoře,. z espritové řady Sony (808, 770 a pod.)které hrají vskutku dobře.
Levný preamp je maximálně něco od Rotelu, typ nevím, něco jsem někde zahlédl a nějak mě to neupoutalo, pak nějaký ten Audiolab, Creek, Cambirdeg, Audio Analogue. Ale to bude asi 10+