Navštíveno 1466x

05.11.2012, 12:18 |
JB Ahojte, mám doma v jidelně stůl, nad kterým svítíme snad pořád a jsou tam 40w halogeny, 5 ks. Nejsem žádný ekošílenec, ale proč neušetřit. Jsou už ty ledky takový, že budou normálně svítit? Nejlépe prosím osobní zkušenosti a kde to objednat. děkuju moc...

05.11.2012, 12:33 |
Ravo Obecně LED žárovky použitelné jsou, ale hodně záleží na typu svítidla a použité patice, do některých svítidel je to bohužel nepoužitelné (blbý tvar stínítka nebo jeho absence atd.)
Já osobně mám doma LED skoro všude, ale chvíli mi trvalo než jsem "vypinkal" ty správné typy i z hlediska výkonu a barvy světla. Buhužel G9 nemám nikde, takže nemůžu poradit, nicméně nabídka v G9 je docela omezená proto klasickým E14/27 nebo GU10 či MR16.
Nejlepší je ty LEDžárovky vzít a zkusit jak to bude svítit, případně vrátit (když vezmeš zboží z eshopu, máš 14dní na vrácení nepoškozeného zboží bez udání důvodů)
Viděl jsem od Kanluxu vedle sebe svítit ledky studeně bílé a teple bílé a řekl bych, že ty teple bílé jsou zbarvením světla odpovídající klasický žárovce.