Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Názor na řešení v pracovně

o Navštíveno 1248x o
o 01.11.2012, 09:22 | Milhauzz
Dobré ránko,

priority a potřeby se časem mění a tak se z rádoby poslechovky stala pracovna. Zjistil jsem, že své druhé stereo poslouchám už jen velmi, velmi zřídka. Takže došlo k prodeji a výměně. Nicméně jsem tedy downgradoval na receiver, protože ač stereo zesilovač hrál dobře, multimédia se s ním prostě propojit dost dobře nedají. Navíc ke svým pokusům a bastlení jsem potřeboval něco, co má digitální vstupy bez zpoždění (což třeba HK HD970 má a je to nepoužitelné pro smíšený obsah - zvuk je asi 250ms za obrazem).

Nuže, stávající situace vypadá takto: komerčně laciný reciver Yamaha RX-V1065, na tom pověšené Marsyas Audio - žádná sláva, ale nějak to hraje. FM v pracovně hraje, teď ještě vyřešit zdroj zvuku, popřípadě multiméndií - třeba mrknout na koncert atd.

1, možnost první: notebook HP 6530b, který mám s dokovací stanicí, takže více připojených věcí do USB není problém. Integrovaná zvukovka sice hraje, ale je to za trest. Na dokovací stanici je sice DVI a zkoušel jsem i kabel DVI-HDMI, kde s obrazem není problém, ale zvuk zde nejde - zkoušeno například u HP6555b, kde jde i zvuk. Holt mám starou potvoru a digitální výstup zvuku nikde. Takže to chce nějakou externí zvukovku s S/PDIF (lepší varianta, protože mám nataženo pár koaxů v lištách) nebo s toslinkem (ale s tím bych se asi taky popral). Jelikož nepůjde o žádné hi-fi v pravém slova smyslu, tak nepotřebuju USB-SPDIF za 2tis, protože nemusím mít co nejnižší jitter a podobný krávoviny, protože to stejně povede do lacinýho receiveru. Víceméně mě stačí PCM 2.0 digi výstup. Nějaké nápady?

2, možnost druhá: koupit lepší zvukovku, například M-Audio a jí podobné, se kterou bych mohl sem tam kvalitněji měřit něco v autě (samo s adekvátním mikrofonem). Zvukovku bych klidně mohl natáhnout až k receiveru, protože od pracovního stolu je vzdálenost necelých 5metrů, což je pro USB naprosto v pohodě.

3, možnost třetí: koupe dalšího MM centra. Vše mám na domácím serveru, takže bohatě stačí například Asus O!play, který už jednou doma mám a naprosto mi vyhovuje (a toslink má taky). Jediná nevýhoda je, nutnost zaplé TV (monitoru) pro navigaci k obsahu.

4, možnost čtvrtá: koupit lacinýho plackožrouta, propojit s receiverem optikou a nechat to tak. Multimédia přes integorvanou zvukovku ve stereu. (nejblbější možnost)

5, možnost pátá: A to nechávám k další diskuzi, protože si myslím, že je tu dost chytrých hlav na to, které se k tomuto tématu jakkoliv připojí :)

Jak to máte třeba řešený vy ostatní? Díky za postřehy.

o 01.11.2012, 10:11 | TicTac
Já bych šel do toho MM centra, ale nejpraktičtější řešení je asi ten NTB s upgradovanou zvukovkou.
o 01.11.2012, 10:39 | Tuner#2
Mě se nejvíc líbí ta externí zvukovka. V podstatě jsi vyčerpal všechny rozumné možnosti, takže asi tak.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2987 sekund.