Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Penzijní připojištění ANO/NE ?

o Navštíveno 5911x o
o 30.10.2012, 22:37 | X-sat (M)
Co Vy na toto téma?

o 30.10.2012, 22:41 | walish
Já to zatím řešit nepotřebuju, takže jsem si to jen založil ještě za starých podmínek, dávám tam nějaké malé částky, po novém roce budu muset bohužel zvednout kvůli příspěvkům a ve 35 vyzvednu vše, co tam je. Tedy vše,co jsem tam dal já, veškeré zhodnocení a pak 50% příspěvků od státu. Až se mě to bude týkat, tak si to rozhodně založím u nějaké nadnárodní společnosti, kdyby dostal Kalousek nápad...
o 30.10.2012, 22:45 | .mycTD
ja jdu resit hypoteku a zacnu syslit nepenezni majetek.
o 30.10.2012, 23:03 | HIGHTOWER
NE a jako .mycTD, ať nemovité či movité věci, případně zlato
Spořit do 69 let, co zatím bych měl makat (do té doby zatím se to zvedne věk do důchodu), a pak v 75 chcípnout a prachy si neužít? Sorry, to raději si teď užívat a pak stejně se důchodu nedočkám, chcípnu v práci...
o 30.10.2012, 23:04 | RadekFM
Malinko o.t. Zjistil jsem ze drtiva vetsina mych znamych byla presvedsena ze penize nasporene na pp jsou garantovane statem a nikdo mi nechtel verit ze to tak neni.
o 30.10.2012, 23:13 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-10-30 23:13:51
Jako věžák a Radek FM. Navíc jsem někde četl (nevím zda nešlo o hoax), že údajně od příští roku to smí nabízet d2d prodejci (kravaťáci co se vnucujou doma) a údajně narozdíl od jiných smluv z této už nejde ani do 14 dní odstoupit.
o 30.10.2012, 23:17 | walish
Investovat teď do nemovitostí či komodit je určitě mnohem lepší, než slepě dávat někam peníze s nejistým výsledek. Když už,tak jak jsem psal, nadnárodní společnost. Nicméně, taky se tomu budu snažit vyhnout a zajistit se jinak. Člověk nikdy neví,co ho čeká a v dnešní době už vůbec ne, natož co se věku týče..
o 30.10.2012, 23:17 | JP
Hmm, nakupovat zlato teď po brutálním nezdolnym 4 roky trvajícím uptrendu, kdy prakticky 3 roky nezažilo výraznější korekci je docela odvážný... Popravdě mam pocit že zlatu zrovna teď dochází dech, sám ho držim už skoro měsíc short. Samozřejmě, může se stát cokoliv a může klidně za 2 měsíce atakovat hranici 2.000USD, ale nic neroste do nebe. Radši bych se teď ještě pořád zaměřoval na akcie, nebo nemovitosti v zahraničí když jde o víc peněz. První stránka každý knížky o investicích - kupovat co je levný, prodávat co je drahý.
o 30.10.2012, 23:17 | Lukaash | Upraveno: 2012-10-30 23:21:11
Hightower : stavajici smlouvy muzes kompletne vybrat v 60 letech, 50% uz po 15 letech (vcetne statnich prispevku).

Tuner : michas jablka a hrusky, kazdopadne co se tyce 2. pilire, odstoupit nebude mozne v podstate za zadnych podminek, pouze znicenim podepsane smlouvy v danou chvili.
o 30.10.2012, 23:18 | Paczqo
Jedno teď ruším abych měl nějaký kačky a spíš sypu do movitych/nemovitých věcí a podílových fondů kde je zhodnocení viditelnější a přeci jen už za 10 let z těch fondů toho dostanu víc než z penzijka a hlavně penize budou pořád všechny moje a ne že dostanu něco malo a zbytek mi zmizne kdo vi kde diky rozhodnuti nějakeho chemika, ja se na to celej život budu dřít jak kokot a pak se duchodu nedožiju a všechno si shrabne nějakej ....... to tak .

Takhle sice bude na moji zodpovědnosti abych s tim dobře hospodařil a když si to podělam bude to muj prušvih nadruhou stranu je mi 28 a fakt nevěřim že bych se s tempem jakym zvedaj věk odchodu do duchodu vubec nějakyho duchodu dožil, takhle mam šanci si aspon něco naspořit, něco si za ty penize užit. Čekat na duchod kteryho se nedočkam a když tak pak zjistit že mam za celoživotni spořeni, z kteryho se už nevyvažu, kulove protože vše nedostanu a jedine co mužu užit jsou slevy v kauflandu to fakt ne.
o 30.10.2012, 23:23 | HIGHTOWER
Ohledně zlata se bavím ne na měsíce, roky, ale na 30-40 let... A neříkám hned teď... mezitím jsou jiné možnosti...
o 30.10.2012, 23:31 | Luke_288
Ja si platim PP z firmy, nejakej ten minimalni prispevek a budu to tak delat dal, abych zustal ve tretim piliri. Od novyho roku bude statni prispevek az od 300kc/mesic ulozky, na to seru, prtz stejne tech penez na ten duchod tam bude smesne. Beru to jako neco co si odkladam stranou, ale nic moc od toho necekam. Jak uz nekdo psal, je lepsi nejak rozumne zit a ne si vsechno stradat na duchod a v duchodu zjistit, ze jsem se velym zivotem v podstate prosetril.
Spis mi reknete, od spousty lidi tu ctu, jak davate penize do hemovitosti- prakticky jak? To si berete hypoteku treba na druhej/treti byt s x desitek let splacite hypo abyste v duchodu mohli zit z pronajmu?
o 30.10.2012, 23:32 | Pekys
já si ho asi pořídím. Jako domnívat se že umřu po nástupu do důchodu je jaksi krátkozraký, a taky to nemusí uplně vyjít. Spoléhat pak na stát nelze, jelikož v té době bude na jednoho důchodce asi tak 1,5 pracujícího člověka. Je jen otázkou času, kdy to zavedou stejně povinně, takže se tomu nevyhne nikdo.

Ted na to jdou hodně reklamy protože:
při uzavření do 30.11 to ma svy vyhody.
-po 15ti letech můžeš vybrat naspořený peníze a utrati je jak chces. Po Novym roce uz to mozny nebude.
- v duchodu si muzes vybrat penize najednou, nebo formou renty. Po Novym roce už to bude jen formou renty.

Je mozny sporit od 100 kč, což obnáší asi tak 2 bigmacy nebo 2 Plzně. Za to si nekoupíš ani cihlu zlata, ani nemovitost.

Jako zajistit se na důchod jiným způsobem je určitě lepší, ale tohle je takový záchranný lano, když se ti to nepovede.
o 30.10.2012, 23:35 | Pekys
samozřejmě že naspořené peníze jsou předmětem dědictví, i nevybrané v důchodu, i naspořené před odchodem do důchodu. To aby někdo nemyslel, že to zůstane pojištovně.
o 30.10.2012, 23:40 | Lukaash
X-sat : zakladni rozdily stare / nove PP

stare : moznost vysluhove penze (po 15 letech az 50% prostredku k vyberu), konec v 60 letech, garance min 0% vynosu v danem roce, moznost ukonceni po 12 mesicich a vybrani vlastnich vkladu

nove : moznost vyberu investicnich strategii, absence vysluhove penze, konec ve veku odchodu do duchodu dle MPSV, negarantovany min 0% vynos (vklad), moznost ukonceni po 24 mesicich a vybrani vlastnich vkladu, nizsi nakladovost

kdo chce vedet vic ... [ Link ]

o 31.10.2012, 08:39 | mrazik
Sporim si a sporit budu. Jednak to za 15 let muzu cast vybrat a druhak mi zamestnavatel prispiva nemalou castkou, tak proc toho nevyuzit. Od noveho roku zvysim svuj prispevek. Jednu nemovitost mam a na druhou aktualne nemam penize - hypoteku si kvuli tomu fakt brat nebudu. Takze beru to jak pise Pekys, takove zachrane lano, kdyby nic dalsiho nevyslo. Ceka me jeste v budoucnu financni podpora deti na skolach, coz bude take vesele.
o 31.10.2012, 09:07 | Conan
Využívám ho jako jednu z možností zajištení se na stáří. Ale né jako jedinou.
o 31.10.2012, 09:34 | JA
teď sem si vybral výsluhovku i manželka a jedeme dál po staru.Oběma dětičkám jsem to udělal ještě letos po staru tzn. s možností výběru po cca 270 měsících.
o 31.10.2012, 10:10 | TROY
NE
Cpou to ale všude možně a vždycky na mě koukaj jak na nějakýho vraha když jim řeknu, že ne :-)
o 31.10.2012, 10:14 | Etien (M)
zalozil jsem letos jenom z duvodu prispevku ze strany zamestnavatele... az pujdu delat jinam, kde zamestnavatel prispivat nebude, tak to necham bezet jenom na tech 300 co tam davam ja... treba se nekdy v budoucnu nejaky zamestnavatel bude chtit zavdecit a neco mi touto formou prida...

jinak na penzi je samozrejme nejlepsi ta hypoteka, ale to zase neni pro vsechny prijmove skupiny...

kazdopadne na duchod je treba posetrit, protoze to ze nekdo pujde do duchodu a umre je pikacovina... za poslednich 20 let se vek doziti vyrazne zvysil a rozdil mezi vekem doziti ted a pred 20 lety je vyrazne vetsi nez rozdil veku odchodu do duchodu ted a pred 20 lety...
o 31.10.2012, 16:37 | HIGHTOWER
Na to, aby si člověk udržel alespoň nějaký standart z tohoto spoření, tak tam musí mít celkově měsíčně vloženo alespoň 2500-3000. Si to spočítejte, a budete koukat, jaké sumy vám vyjdou... pokud bere dnes někdo 25000 a bude chtít brát v důchodu alespoň 12-15000, tak roční spoření i s nějakým tím reálným výnosem je tak 40000 při těch 3000? A to tedy vyjde na jak dlouho, 2-3 měsíce v důchodu? Při spoření cca 35 let, je to tak na 93 měsíců v důchodu, což je 7,7 let a to nepřepočítávám zda těch 15000 bude za 30-40 let stačit... Nevím, mě to přijde nic moc... A těch 15000 bude tak na žití a ne si užívání, to si raději budu užívat teď...
o 31.10.2012, 16:41 | HIGHTOWER
Etien: jo, věk dožití se zvýšil, ale zvyšuje se tím i odchod do důchodu a pokud mi chceš říci, že když se šlo v 55 do důchodu a umíralo se v 75-80 a teď se půjde do důchodu v 70 a dožije se 85? (neb více práce, tím se člověk více odrovnává, ten delší věk se bude zákonitě snižovat), ovšem je otázka, zda se zvyšuje i schopnost v tom vyšším věku dělat tu práci, co člověk dělal tak do 55, po 55 má člověk utrum sehnat práci...
o 31.10.2012, 16:51 | kadel21
za me jako HT. Kdo vi co bude za 40 let. Kdyz si treba vemu ze by muj tata pred 40ti lety zacal sporit treba 200 (z tehdejsiho platu) tak ma dneska 96tis. Tenkrat by to byly slusny prachy, ale dneska to na spokojenej duchod nebude. Az my budem stary tak treba bude stat pulka chleba 1000 :-).
A s duchodem od statu jsem se taky uz nejak rozloucil, pac muj duchod uz si ted uzivaj apacove co vyrabi jenom dalsi duchodce z povolani, takze nam uz stejne nezbude nic jinyno nez makat do umoru.
Kadel
o 31.10.2012, 19:01 | tappaja
Tomuhle statu dobrovolne svoje penize nesverim...
o 31.10.2012, 21:38 | Pekys
HT: penzijní připojištění neplní funkci celého důchodu. Furt je tu první pilíř, což je stát. Čili teď je mi 30, ještě 40 let budu pracovat než půjdu do důchodu. Budu spořit 500 měsíčně, k tomě nějaká podpora, řekněme 100. Celkem ročně naspořím 7200. Za 40 let to hodí 288.000,-

Pak půjdu do důchodu, a stát mi začne vyplácet nějaký důchod, dejme tomu 9.000. K tomu si z připojištění budu chtít vybírat 4.000 měsíčně, a vydrží mi to 72měsíců, čili 6let. Když si necháš připlácet 2tis, vydrží ti to 12 let, atd....

Prostě to je částka, kterou si vybereš k důchodu od státu.
o 31.10.2012, 21:44 | deywis
já sem si to založil před týdnem, chtěl jsem si dávat 1000,- ale kamarád co mi to zařizoval mi navrhnul lepší spoření (výnosnější) takže na penzijní si dávám jen symbolickou stovku, abych to měl ještě při těch starých podmínkách.

prachy na nemovitost nebo zlato nemám, tak lepší toto než drátem do oka ;-)
o 31.10.2012, 21:53 | Tuner#2
Pekys: Hezký ideální modelový příklad, ale otázka je co bude nějakých 288tKč za 40 let, když teď za 20-25 let to šlo vše asi tak 10x nahoru (samozřejmě včetně příjmů)? Koupíš si za to pak alespoň pár rohlíků?

Já se jen modlím aby to nebylo povině...
o 01.11.2012, 08:23 | Lukaash
Aby jsi potlacil vliv inflace, a nedivil se, ze stoji rohlik 144 000,-, mela by Tva ulozka pravidelne rust s platem.
To nic nemeni na tom, ze dokud stat prispiva, je to za stavajicich podminek zajimava moznost zhodnoceni.

o 01.11.2012, 08:40 | Pekys
Tuner: samozřejmě, nikdo neví, ale lepší než drátem do oka a spoléhat se tupě na stát. Bylo to jen vysvětlení HT, který si myslel, že si z toho budeš čerpat celý důchod, že ti pak naspořená částka za rok vydrží na jeden měsíční důchod.
o 01.11.2012, 14:39 | HIGHTOWER
tak já hlavně nepočítám s pomocí od státu :-D Až prodají letiště, Burvar, zbaví se podílu v ČEZ a dalších ještě nějak vydělávajících podniků a nechají si černé díry na peníze jako ČD, česká pošta, a dokud budou všichni v politice krást, tak za 40 let nebude vůbec nic. Jsem realista v hodně věcech, ale v tomto jsem pesimista...
o 01.11.2012, 17:05 | Lukaash | Upraveno: 2012-11-01 17:09:51
Hightower : a jake doporucujes reseni evidentniho prusvihu s duchodem?
o 03.11.2012, 09:01 | SilverGhost
Já na penzijní pojištění dávám peníze, zaměstnavatel přispívá stejnou částkou, byl bych vůl, kdybych to nedělal. Kromě toho občas koupím nějakou stříbrnou nebo zlatou minci, bude se jich snáz zbavovat než nějaké cihly. Byt jsem si koupil za "pár korun", jen ho musím předělat, koupit si byt za 2-3 mega na hypotéku splácenou 40 let je nesmysl. To ji člověk zaplatí těsně před důchodem a nic si neuzil.
Státu nevěřím, že se o nás postará, takže to beru tak, že co nenašetřím, nebudu mít.
A když bude úplně nejhůř a v důchodu mi dojdou peníze, koupím si kulku, vezmu pistoli, odstraním nějakého politika (bude to stopro stejná verbež jako dnes) a za to pak dostanu byt, teplo, vodu i stravu.
o 03.11.2012, 10:07 | HIGHTOWER
SG: ten poslední odstavec, za to tě nezavřou, budeš starej a řeknou si, že horší trest za to bude tě nechat chcípat venku :-D
o 03.11.2012, 10:52 | SilverGhost
No, to máš možná pravdu :-) Ale třeba za to aspoň dostanu metál In memoriam.
o 06.11.2012, 23:59 | Newman
Ano, ale penzijní plán cislo 1 nebo 2 a nemenit
Jinak je to o nicem

tyto dvě moznosti už nové nelze, takže NE
o 11.11.2012, 09:28 | Tuner#2
o 11.11.2012, 11:00 | Lukaash
... a souvislost s dotazem?
o 13.11.2012, 06:59 | TUNER
Nasrat na PP.....
o 13.11.2012, 07:34 | Milhauzz
Za mě určitě ne. Všem optimistům bych asi připomněl, že to zase není tak dávno, co poslanci v Maďarsku kývli na znárodnění soukromých důchodů a když koukám, že my máme 7000 zákonů a denně snad jedna novela dalšího paskvilu, tak věřím, že zase bude brzy změna. Prostě české ekonomice nevěřím ani nos mezi očima. Být exekutor nebo lobista a mít z čeho šetřit, tak investuju jinam, než na talíř jiným lobistům :)
o 13.11.2012, 09:03 | Zdeny60
Největší problém v důchodu vidím ve 2 věcech: zdravotnictví - ne každý má štěstí umřít zdravý v 90 letech:-) a Pak v energiích.

Takže můj recept je asi tento: žít pokud možno "zdravě". Ne, že bych žral trávu a pil vodu z horskýho pramene, ale jíst a pít tak nějak střídmě, k tomu přiměřený pohyb a minimalizovat stres. Tzn. pracovat do výše svého platu a nepřipouštět si okolní problémy. Stačí mi ty moje. A k tomu si zajistit bydlení, které nebude závislé na vyděračích typu ČEZ, RWE a pod. Tzn. aktivní dům, kdy JÁ budu prodávat těmto vyděračům a ne oni mně. Vlastní voda je samozřejmost a stočné neplatit, protože vodu zrecykluji a zužitkuji. Teplo si vyrobím, k tomu mi stačí vítr a Slunce. Nepotřebuji ČEZ, akumulátor si koupím za ušetřené peníze.

A v důchodu - který si určím sám, až si jedno řeknu - tak dnes končím, mám dost - budu žít z toho, co jsem si v produktivním věku našetřil.

Takže - spoření na důchod - ani omylem. A ještě jsem zapomněl - neplatit sociální - jako nezaměstnaný, který se zřekne důchodové almužny, na to mám právo. Já od státu nic nechci, tak státe nečekej nic ode mě.
A ažbude nejhůř, odřeknu si luxus ježdění v autě (stejně už to ani dnes nejde) a budu jezdit na kole.

ANo, je to sice trochu zidealizované, nicméně je to "model" kudy dál. Ale prachy státu nedám aní největším omylem.
o 13.11.2012, 11:43 | Luke_288
no hlavně s tou fotovoltaikou a akumulátorem je to dost zidealizované...
o 13.11.2012, 12:26 | Zdeny60
Ano, ale co ty víš, co bude za pár let??
o 13.11.2012, 12:33 | Milhauzz
Mno, pokud beru situaci takovou, jaká je teď, tak vzhledem k tomu, že tuto "eko" energii všichni dotujeme, tak solární panely ani větrníky nejsou zdrojem, ale spotřebičem. A pokud si na sebe něco nedokáže vydělat, tak je to nerentabilní, plné ideálů a falešné romantiky.
o 13.11.2012, 15:54 | tomaspar
možná by nebylo od věci vysvětlit následující pojmy:

1. pilíř - státní důchod, to co každý odvádíme každý měsíc formou sociálního pojištění. z toho se bude vyplácet důchod. - účast povinná, vlastní stát.

2. pilíř - vznikne od ledna, dobrovolný, dle rozhodnutí každého, příspěvek do tohoto pilíře je % z hrubé mzdy. Vlastníci jsou penzijní fondy. NE stát.

3. pilíř - funguje už několik let, není státní, ale penzijních fondů. Stát pouze přispívá ke každému vkladu stradatele, případně poskytuje daňovou úlevu.

Maďarsko - stát nezlikovidoval 3. pilíř, ale 2.

případným zájemcům rád dovysvětlím.
o 13.11.2012, 16:37 | Luke_288
zdeny: jasně, ale pochybuju, že elektrická energie vyskočí natolik, aby se vyplatilo si každých několik let kupovat nové akumulátory.

tomaspar: já vidím jako dost podstatnou informaci
2.pilíř- negarantuje kladný zhodnocení
3.pilíř- garantuje nebo alespoň 0% a po 11/2012 už nepůjde založit
o 14.11.2012, 13:26 | Zdeny60
Jo, protože chci totáně odourat plyn a dřevo bude stát za chvíli nehorázné prachy.Tím pádem elektrika na pohon čerpadla a další chod domu. Jinak mám kamaráda, který již na podobném projektu rpacuje - cíl je mjasný? být nezávislýna státu a zlodějích typu RWE a ČEZ či SME a pod. Věřím, že toho dosáhne a pak bych do toho šel taky, moc času už nezbývá.
o 14.11.2012, 15:01 | Kacko
Je mi 27let, duchod me tedy ceka za 45let. Pred 45lety sem prijeli tanky.
Ani nevim zda za 45let budu obcan CR, zda tu nebude totalita, zda neprobehne menova reforma v pomeru 1:6 atp.
Takze za me ne, ale chapu kdyz nekomu prispiva zamestnavatel.
o 23.11.2012, 19:09 | HIGHTOWER
Dotaz, pokud někdo ví:

penzijní připojištění to uzavřené do 30.11.2012, resp. současné, lze tam měnit nějak tu částku, kolik si měs. platím nebo nelze? A pokud ano, i v budoucnu, po tom 30.11.2012, aniž by se to nějak měnilo z pohledu státního příspěvku?

Díky
o 23.11.2012, 19:28 | HIGHTOWER
tak dle toho, co jsem našel na netu, tak je to možné, tak snad ok
o 23.11.2012, 19:28 | Lukaash
HT : castku lze menit a statni prispevek bude na vsechny smlouvy PP stejny (prozatim ... osobne pochybuju, ze to stat vydrzi dlouhodobe dotovat).
o 23.11.2012, 21:05 | JB
Já tedy ne. Např. máma si to založila někdy v roce 96, kdy vydělávala cca 6500 čistýho. Platila si myslím 300 kč. To si platí i teď, kdy bere cca 14000. Už takhle to myslím stačí. Vydrží euro tenhle rok? Nebo ještě i příští? Jaká je jeho reálná hodnota? Jak dlouho ještě budou číňani držet hodnotu dolaru? Prostě perspektiva dlouhodobého spoření v penezích je podle mě zcela mimo. Já si myslím, že třeba stříbrné mince se dají pořídit už velmi levně a žádný krach systému, inflace apod. ho nesežere. Pro inspiraci - minulý týden jsem byl například v Nižnym Novgorodu a mají tam místní vodku (opět vynikající) a v každé láhvi je 1 gram stříbra s puncem a všemi náležitostmi. Takže další nový obzor, lze se k tomu snad i prochlastat? držte se!
o 23.11.2012, 21:40 | tomaspar
to Hightower: ano, částku měnit lze, dle tvého uvážení. Státní příspěvek se vypočte podle aktuálního tvého příspěvku. Př. až do března budeš dávat 300, tak ti stát přispěje každý měsíc kdy pošleš 90 Kč. Pokud od dubna zvýšíš na 1000, tak stát od dubna pošle 230 Kč
o 22.03.2013, 15:35 | HIGHTOWER
Tak co, kolik lidí už je ve 2 pilíři, bo jak to přesně je :-) Kdo vstúpil? Já ne a ani nehodlám :-)
"Mě jako nevstúpilovi nevadí, žes nevstúpil, ale žes vystúpil :-D"
o 22.03.2013, 20:17 | kozlustechnykus
Asi moc lidi ne. Nedavno se nejakej potentat divil, ze je tam zatim asi jen 20k lidi:)
o 22.03.2013, 20:19 | HIGHTOWER
jj, ale prý fondy počítají, že v červnu tam budou mít 500.000 klientů, o čemž já tedy dost pochybuju :-)
o 22.03.2013, 20:28 | kozlustechnykus
Uz Sazka vypsala kurzy, kterej fond "krachne" jako prvni? :-D
o 22.03.2013, 20:34 | HIGHTOWER
proč by krachnul??? Však lidi tam budou posílat prachy a virtuálně se budou jejich vklady tak 2% navyšovat, ale výběry první budou tak za 20-30 let, takže mezitím při troše chytrosti ty prachy rozmnoží o více jak ty 2%, navíc po 20-30 a více letech se dost lidí nedožije výplaty nebo renty a ti co jo, když vezmou doživotní, bude to plánovaní třeba na 5 let, po 3 půjdou pod kytičky a jistě fondu něco zůstane, i kdyby to šlo nějak do dědictví nebo jak to tam vlastně je v těch různých případech, kdy se vše "naspořené" nestihne za života vybrat/vyplatit... Prostě super pro fondy podle mě...
o 22.03.2013, 20:41 | kozlustechnykus
To jo, ale stejne myslim, ze par jich nevydrzi cekat, takze az tam bude zajimavej obnos, udela se "rizikovej obchod" a vyhlasi bankrot:)
o 22.03.2013, 21:24 | Mr.Scully
Tak pokud je někdo konzervativní, tak důchodová reforma se mu asi vyplatí... stejně tak se to vyplatí fondům... teoreticky je to dobrá věc, ale prakticky je to nedotažený, marketingově nezvládnutý a hlavně nepoužitelný pro "odvážnější" lidi, kteří ty prachy asi dokážou investovat líp. Já jsem se rozhodně na několik desítek let upisovat nehodlal - po státu jsem nikdy nic nechtěl, asi ani chtít nebudu a radši se spolehnu na sebe, abych prožil stáří v klidu.
o 04.10.2013, 12:42 | HIGHTOWER
Jj, II. pilíř, je v něm 83.000 lidí, jen o 417.000 lidí míň, než prej v červnu 2013 bude :-D

Ještě že jedu to staré klasické penzijko ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3367 sekund.