Navštíveno 1418x

30.10.2012, 09:19 |
drebb Znamy ma sat box TechniSat DigiPlus STR 1 a bylo mu receno v ATOSU, ze uz nemuze pouzivat stejne karty jako mel doted - kartu pro polaky a myslim cs link na cechy.Musi si pry poridit nove 2 boxy pokud chce mit opet polaky plus cechy, ze pry se uz nedela box na dve karty jako vyse zmineny.Docet jsem se, ze cryptoworks uz skoncilo a nebude dale podporovano, neco jsem nasel i zde o tomhle problemu. Chci se zeptat zkusenejsich v tomhle oboru, co by mel znamy ted udelat?Chtel na zimu nejaky balicek na 3 mesice ci co, kde by mel i cechy i polaky. Dik za pomoc
Co se týče CS linku to je jednoduché... Podpora Cryptoworksu končí letos a už teď na konci měsíce z něj vypnou všechny nadstandartní programy. Tím že CS link koupil stejný majitel co má teď i Skylink, tak obchodní značka CS link končí a je třeba pořídit kartu výměna ICE za 600,- od Skylnku. Ta ale v boxu STR 1 nechodí. Na to aby v tom fungovala je třeba přehrát SW a poté v čtečce karta Skylink výměna ICE funguje bez problému. Přehrání + naladění třeba u nás stojí 500,- a nebo druhá možnost je koupit nový box už v HD takže si i technicky polepší.
S Polákama je to horší, nevím co má za kartu a zda k tomu má i CAM modul patřičného systému v kterém poláci kódují. Takže tam je potřeba zjistit jakou kartu a v jakém systému má...

30.10.2012, 19:09 |
JA Tuner
se vnucnu stává se mi, že tak po hodince ztuhne novej Technistar SIR, ukáže se hláška o kartě a stačí jen hodit na druhej kanál a zpět a jede..

30.10.2012, 20:54 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-10-30 20:54:55
JA: Jseš druhý co mě to tento týden říká, první byl zákazník, kterému to dělá po cca. 2 hodinách. Přijímačů jsem prodal mraky už někdy od jara a nikdo se neozval až teď on a Ty. Jsou jen dvě vysvětlení. Buď začal Technisat dávat jiný HW a něco je špatně a nebo Skylink zas změnil parametry vysílání/kódování :-/ Minulý týden z toho byla vášnivá debata montérů a představenstva Skylinku, protože to co předvedli s Humaxem IRHD 5100 nemá obdoby a chtějí to rozvést i dál :-/ Pokud něco konkrétně zjistím dám vědět.
T2 rozveď ten Humax... Já tedy mám nějaký reciever od Amika, potřeboval jsem to jen na chalupu, teď jsem to zapnul po asi dvou měsících a musel jsem to všechno přeladit :D Ale že by přišlo něco do emailu, že mění transpordery, to ne.

30.10.2012, 21:23 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-10-30 21:24:26
mr.brain: 2M a všechno přeladit? To je divný, jediné co v základu se měnilo bylo to, že přibyl Fanda, Pětka, Retro music a slovenské dajto. Vše ostatní při starém...
Jinak parametry jsou k dispozici na netu, v letákách, v časopise...
Ohledně Humaxu, tak skylink si zadal nový SW s tím jak má fungovat funkce fast scan, což je automatické dolaďování stanic. Dřív to fungovalo tak, že jsi měl nějaký svůj seznam, ten jsi měl utříděný a když se něco nového přidalo, tak to skočilo na konec a až obsluha v třídění stanic si to mohla posunout. teď ty paka natvrdo zablokovali pozice 1 - 4000 a programy jsou tam tak jak je chce skylink a když si něco doladíš ručně, tak to máš až od pozice 4001. Takže máš pořadí CT HD, CT1 (což je to samé), CT2, 24,4,4HD a pak teprve Nova. Běžné pořadí CT1, CT2, Nova, Prima tam nejde nastavit a moc to neřeší ani oblíbené, protože u programů zůstanou původní čísla předvoleb, čili číselná volba nemožná a je to pohledově dost matoucí...
Ale ovce co neumí ladit možná bude spokojená, protože se jí vše ladí samo...
Zatím jsem na to neslyšel kladný ohlas.

30.10.2012, 21:36 |
clown no neco Skylink udelal, sam jsem zaznamenal problemy s dekodovanim a to to bezelo 4 mesice bez problemu :)
dekuduje to nejaky linux a proste se stavalo obcasne, ze to vypadlo tak na pul minuty, coz jsou 3 dekodovaci cykly ...
Ukazala se zima, zafoukalo a hnulo mi to s jednou parabolou, nastesti jen co mam na UPC :) takze jsem v sobotu ladil na balkone :))) Nastesti jen 3m casu a hotovo ... a tentokrat jsem srouby zalepil :)

31.10.2012, 09:50 |
JA Tuner
já děkuji za info a budu to tady sledovat,