Navštíveno 1630x

29.10.2012, 02:32 |
vypuk Jelikož tu je hodně lidí znalých všech možných problémů/případů/profesí, rád bych se zeptal na něco ohledně hypotéky - jde vzít hypotéku na barák, dejme tomu třeba i 3 mega, když vlastníkem je děda(a bude majitel) a nemovitost se nebude přepisovat na mě? Popřípadě co to obnáší? Matka je přímý dědic(i dědova bytu), a až pak jsem já ;) Pak otec je dědic "ideální ploviny" baráku a pak jsem taky až já ;) Teda jestli se to zohledňuje.

29.10.2012, 10:44 |
hanx Já se vetřu taky s dotazem, snad to nebude vadit. Chápu, že to závisí od banky a od konkrétní hypotéky, ale jak bývá ošetřeno doplacení hypotéky najednou? Konkrétní příklad - vezmu barák na hypotéku, ale třeba za rok mi přijde nabídka ho prodat za lepší peníze než jsem ho koupil, dá se ta hypotéka nějak rozumně vyplatit? Nebudou problémy při případném prodeji toho baráku na který je hypotéka?

29.10.2012, 10:52 |
Conan hanx: za předčasné splacení hypotéky jsou celkém pálky.
Takže si udělat plán, že by asi mohlo dojít k nějakému splacení za rok / dva a podle toho vybrat hypotéku, která umožňí takovou fixaci. Nebo to brát na jinej produkt, třeba americkou hypotéku nebo nějakou podobnou půjčku a spočítat si, co se vyplatí víc.
Případně tak projít nabídky hypoték, některé třeba v předčasném splacení budou benevolentnější...

29.10.2012, 10:55 |
Conan vypuk: to asi nepůjde, jelikož žadatel hypotéky musí tu nemovitost vlastnit.
I když přesně nechápu, na co cheš ty peníze, na koupi dědovo baráku?
Nebo si chceš koupit barák svůj a ručit barákem dědy?

29.10.2012, 11:45 |
vypuk Zbourat/částečně zbourat a postavit místo chalupy barák ;)

29.10.2012, 11:51 |
Conan Hm, takže spíš hypotéku nebo stavebko na rekonstrukci. Ale podle mě tam bude problém s tim vlastnicvtím i když nevím, jak je to v případě rodiny.

29.10.2012, 12:05 |
vypuk Jo no, právě o to jde, aby se nemuselo zbytečně papírovat, platit poplatky a takové kraviny kolem :-/
Conan: Může být jiný majitel, v tom problém vůbec není! Pouze je problém v rámci řešení zástavního práva. Majitel oné nemovitosti musí souhlasit se zástavním právem k dané nemovitosti.
Splácení hypotéky lze většinou provézt "bez sankcí" ke konci fixace nebo kdykoli a tam jsou různé sankce viz. starší článek (určitě na netu budou novější)
[ Link ]
vypuk:
nevim jestli to dobře chápu,ale ty si chceš tedy vzít hypo 3 mega,jako zástavu dát chalupu která je dědy a tu pak zbourat/částečně zbourat a přestavět?? Tak to se obávám že asi nebude ve stavu kdy by měla aktuální odhadní cenu kolem 4mega kterou potřebuješ aby ti to ta banka dala...